X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Molahonkeey Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Tak, jak Ci „podrasuje” to i druga kreska się znajdzie 😂
    Nawet fluorescencyjne pazixy zrobi <3 :D

Starania o pierwsze bobo👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia - gratuluję pięknego wyniku cytologii ❤ kolejny krok za Tobą!

Nowa - ja to się śmieję do telefonu jak wariat jak czytam Twoje wiadomości o doktorku hahahaha 😄

Misiula - o której Twoja wizyta dzisiaj? 🤗

Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏
  • M93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Ja od siebie mogę polecić te z easy&home, nigdy nie widziałam na nim żadnej drugiej kreski. Żaden cień cienia :)
    Tutaj dziewczynom cienie wychodziły na nich w sierpniu czy wrześniu.. 🫠

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

PCOS.
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-RaarJSznqx
    Dziewczyny widac coś? 🫠🫠🫠🫠
    Świeżutki z drugiego moczu, bo zapomnialam zrobić rano.

Verget
    Ja też widzę cień.

Hopex.
    To mi wychodziły na bardzo podobnych testach, ale inne pudełko pozytywne testy nieważne w którym dniu cyklu byłam i wiem, że nasza Jeżowa też oszukały, ale to nie to opakowanie więc trzymam kciuki...choc na początku jak zobaczyłam Twój test to się przeraziłam, że to te Testeo

Anka96, Saferka, Vergeet, kałamarnica 11, Tarisal, Nowa2024, Babsi lubią tę wiadomość

2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡

2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
    2021 11 tydzień:(
    2021 5× ciąża biochemiczna
    2022 2x ciąża biochemiczna

2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡

Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka !
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam Was, ale nie będę robić bety.
    Mnie to strasznie stresuje, mam w ogóle ataki paniki lękowej ostatnio.
    Dziś jest 13dpo czyli o okresu mam jeszcze dwa dni.
    Beta, krew... nie wiem, nie chce sobie tego robić. Jestem obstawiona lekami i chyba wolę czekać w domowych warunkach... nic złego się nie dzieje chyba.. a wiem, że przed okresem to wciąż może być biochem.

Vergeet, kałamarnica 11, Aksandra lubią tę wiadomość

• Saferka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Tutaj dziewczynom cienie wychodziły na nich w sierpniu czy wrześniu.. 🫠
    To oby mnie nie oszukały, bo póki co jestem z nich zadowolona 🤣

@Lusia, coś tam przebija 🤣 🍀🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:22

Lusia3131, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
    AMH - 2,44 (12.2024)
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    To oby mnie nie oszukały, bo póki co jestem z nich zadowolona 🤣

@Lusia, coś tam przebija 🤣 🍀🍀🍀
    🤭🤭🤭🤭

Saferka, Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

• Molahonkeey Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lusia, jeśli to nie jest test pozytywny to ja już nie wiem jak wygląda test pozytywny :D 🍀

Lusia3131, Saferka, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia no jak mocno rozświetlę ekran to widzę cień 🤣🤣🤣🤣🤣

Niezmiennie cieszy ten widok. 😀

Molahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nowa no masz same znaki ostatnio, tak jak ten dzwonek, to musi być sukces 🤩 i skąd to 11 jako się wzięło 🤔
    @Mola nie nastawiam się i już bardziej nie rozbrajam tego testu, będzie co ma być 🙈 edit jak zaznaczyłaś kółeczkiem to jeszcze bardziej widzę 😂
    @Diancia możesz zrobić ale jeśli wytrzymasz tak z 4h bez picia 🙈
    @Magda @Saferkq Jezu jakoe wy macie zaawansowane technologie 😂😂
    @siesiepy dobrze że sprowadzasz na ziemię bo biorę pod uwagę, że to pink i może być fabryczna 🙈
    @Minia ekstra że cytologia czysta 💖
    @Lusia ale piękny 💖 jeśli to dla ciebie lepsze psychicznie to na spokojnie poczekaj sobie do wizyty u lekarza :)

Molahonkeey, Diancia99, Lusia3131 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 29.12🩸
    Owulacja-> 11.01 🥚

11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
    12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
    01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia! Coś przebija, ale chyba Saferka musi "podrasować" bo nie jestem pewna! 🤣

M93, Lusia3131, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie, przykład tego co pokazuje nam tu Lusia (BTW GRATKI ONCE AGAIN!) to takie potwierdzenie, że nie trzeba bać się pinków jeśli robi się test około miesiączki.

Myślę że cienie na pinku mogą być stresujące i fałszywe jeśli robi się test wcześnie i wtedy faktycznie można się boleśnie naciąć, ale jeśli testujemy troszke później no to rany, taka KRECHA na pinku nie pozostawia wątpliwości :)

Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅
  • Diancia99 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    @Nowa no masz same znaki ostatnio, tak jak ten dzwonek, to musi być sukces 🤩 i skąd to 11 jako się wzięło 🤔
    @Mola nie nastawiam się i już bardziej nie rozbrajam tego testu, będzie co ma być 🙈 edit jak zaznaczyłaś kółeczkiem to jeszcze bardziej widzę 😂
    @Diancia możesz zrobić ale jeśli wytrzymasz tak z 4h bez picia 🙈
    @Magda @Saferkq Jezu jakoe wy macie zaawansowane technologie 😂😂
    @siesiepy dobrze że sprowadzasz na ziemię bo biorę pod uwagę, że to pink i może być fabryczna 🙈
    @Minia ekstra że cytologia czysta 💖
    @Lusia ale piękny 💖 jeśli to dla ciebie lepsze psychicznie to na spokojnie poczekaj sobie do wizyty u lekarza :)
    To chyba wolę do jutra poczekać i tak za mało pije to nie wytrzymam tyle bez picia, zapisałam sobie powiadomienie na jutro może nie zapomnę zrobić 🤣

Vergeet lubi tę wiadomość

• Alicjasss Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:
    https://zapodaj.net/plik-RaarJSznqx
    Dziewczyny widac coś? 🫠🫠🫠🫠
    Świeżutki z drugiego moczu, bo zapomnialam zrobić rano.

Verget
    Ja też widzę cień.

Hopex.
    To mi wychodziły na bardzo podobnych testach, ale inne pudełko pozytywne testy nieważne w którym dniu cyklu byłam i wiem, że nasza Jeżowa też oszukały, ale to nie to opakowanie więc trzymam kciuki...choc na początku jak zobaczyłam Twój test to się przeraziłam, że to te Testeo

Magda weź podrasuj, bo niby jakiś cień, ale no nie wiem czy to nie testowa 🙈🤣🤣🤣

Mi się wydaje, że z każdej firmy mogą się zdarzyć oszukańcze testy niestety... Ale te pinki to z tego co widzę to najczęściej. Tez w tym miesiącu miałam dosyć ładny cień i dupa... Inne firmy biel vizira.

Diancia99, Lusia3131, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

• Magda2025 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia nie czuj naszej presji z tą betą. Wiadomo dobre przyrosty są ważne, ale jeśli Cię to aż tak stresuje to nie ma sensu sobie tego stresu jeszcze dokładać. Masz wizytę umówioną, więc lekarz na pewno zadecyduje, czy kontrola bety w Twoim przypadku będzie jeszcze potrzebna.

Sama chyba w pierwszej ciąży nie robiłam bety, wizytę miałam pierwszą w 6tygodni i lekarz też mi już nie kazał robić. Dużo osób znam co tego nie kontrolowały, a Ty jeśli dobrze kojarzę to jesteś pod stałą opieką swojej pani doktor, więc wiesz co robić :)

Diancia99, Lusia3131, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏽 - 1997
    👨 - 1999

👧 - 2023
    📆 - starania o drugie bobo od 04.2024
  • Alicjasss Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    To chyba wolę do jutra poczekać i tak za mało pije to nie wytrzymam tyle bez picia, zapisałam sobie powiadomienie na jutro może nie zapomnę zrobić 🤣

Zostaw sobie test jakoś w łazience na widoku blisko kibelka 😄

Molahonkeey lubi tę wiadomość

• Diancia99 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    Lusia nie czuj naszej presji z tą betą. Wiadomo dobre przyrosty są ważne, ale jeśli Cię to aż tak stresuje to nie ma sensu sobie tego stresu jeszcze dokładać. Masz wizytę umówioną, więc lekarz na pewno zadecyduje, czy kontrola bety w Twoim przypadku będzie jeszcze potrzebna.

Sama chyba w pierwszej ciąży nie robiłam bety, wizytę miałam pierwszą w 6tygodni i lekarz też mi już nie kazał robić. Dużo osób znam co tego nie kontrolowały, a Ty jeśli dobrze kojarzę to jesteś pod stałą opieką swojej pani doktor, więc wiesz co robić :)
    Właśnie też czytam tutaj że idź na betę a mi ginekolog mówiła jak byłam w kwestii starań, badania itd to mówiła że jak mi się uda żeby przyjść dwa tygodnie po pozytywnym teście i tyle a nie mówiła żeby iść na bete czy coś 🤔jeśli mi się kiedyś uda chyba oszczędze sobie tego i pójdę dopiero do lekarza co on na to🙈 i tak bez decyzji lekarza to nie da się czegoś brać żeby było lepiej to tylko chyba dla własnej świadomości albo się nie znam, sama osobiście boje się igły jak ognia i zawsze jestem bliska omdlenia 😂 więc omijam je jak tylko mogę 🙈

Lusia3131, Molahonkeey lubią tę wiadomość

• Lusia3131 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:

Tak, ona nic nie wspomniała o becie. Zna mnie trochę i wie, że ja bardzo wszystko przeżywam. Zawsze na leżance na usg jak mam nogi zgięte to tak mi się trzęsą że masakra i ona mnie tak uspokaja.. kocham tą babkę. Powiedziała, że w razie plamienia mam się od razu do niej zgłosić lub jeśli coś będzie mnie niepokoić. No i nie wiem co mam o tym myśleć, bo zapisała mnie dopiero na 7 lutego planowo... twierdzi, że będzie już serduszko, a jeśli chce cokolwiek zobaczyć na obrazie usg to mam się zgłosić tydzień po terminie spodziewanej miesiączki. Czyli dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem, że 31 stycznia ( tydzień po terminie będzie"cos " widać, a już Tydzień później może być echo serca? Jakoś strasznie szybko mam wrażenie..

Diancia99 lubi tę wiadomość

• Saferka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:
    Tak, ona nic nie wspomniała o becie. Zna mnie trochę i wie, że ja bardzo wszystko przeżywam. Zawsze na leżance na usg jak mam nogi zgięte to tak mi się trzęsą że masakra i ona mnie tak uspokaja.. kocham tą babkę. Powiedziała, że w razie plamienia mam się od razu do niej zgłosić lub jeśli coś będzie mnie niepokoić. No i nie wiem co mam o tym myśleć, bo zapisała mnie dopiero na 7 lutego planowo... twierdzi, że będzie już serduszko, a jeśli chce cokolwiek zobaczyć na obrazie usg to mam się zgłosić tydzień po terminie spodziewanej miesiączki. Czyli dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem, że 31 stycznia ( tydzień po terminie będzie"cos " widać, a już Tydzień później może być echo serca? Jakoś strasznie szybko mam wrażenie..

Osobiście nie znam się, ale wkleję co podpowiada chatGPT:
    1. USG tydzień po terminie spodziewanej miesiączki (31 stycznia):
    Na tym etapie można czasami zobaczyć pęcherzyk ciążowy w macicy, co potwierdza, że ciąża rozwija się prawidłowo. Jednak nie zawsze będzie widoczny zarodek czy echo serca – to zależy od indywidualnego tempa rozwoju ciąży.
    2. USG 7 lutego:
    To zazwyczaj moment, kiedy lekarze spodziewają się zobaczyć już zarodek i usłyszeć echo serca, jeśli wszystko przebiega prawidłowo. Serce zarodka zaczyna bić około 5–6 tygodnia ciąży, a na USG można je wykryć najczęściej w 6–7 tygodniu.

Lusia3131 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
    AMH - 2,44 (12.2024)
  • Magda2025 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie beta jest idealna dla potwierdzenia, że ciąża jest, gdy testy są niejednoznaczne, ale kontrola przyrostów może tylko dodać niepotrzebnego stresu, a i tak dopiero lekarz może zadecydować co dalej.
    A że do lekarza najwcześniej można się udać w 6 tygodniu, żeby coś zobaczył to czy faktycznie ten stres jest nam potrzebny? Ciąż biochemicznych się nie podtrzymuje, wynikają często nie bez powodu, a to też pokazuje, że my za bardzo nie mamy tutaj na nic wpływu.
    Testy pozytywne, ładnie ciemnieją, nie pozostaje nic innego jak się cieszyć i odliczać do wizyty. Swoją drogą kiedy masz?

Tak sobie patrzę na te Wasze dzisiejsze testy i Wam zazdroszczę, że już możecie robić 😂 chyba brakuje mi w życiu emocji

Lusia3131, Diancia99, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏽 - 1997
    👨 - 1999

👧 - 2023
    📆 - starania o drugie bobo od 04.2024
‹‹ 161 162 163 164 165
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ