❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Saferka wrote:Tak, jak Ci „podrasuje” to i druga kreska się znajdzie 😂Starania o pierwsze bobo👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
Minia - gratuluję pięknego wyniku cytologii ❤ kolejny krok za Tobą!
Nowa - ja to się śmieję do telefonu jak wariat jak czytam Twoje wiadomości o doktorku hahahaha 😄
Misiula - o której Twoja wizyta dzisiaj? 🤗Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
https://zapodaj.net/plik-RaarJSznqx
Dziewczyny widac coś? 🫠🫠🫠🫠
Świeżutki z drugiego moczu, bo zapomnialam zrobić rano.
Verget
Ja też widzę cień.
Hopex.
To mi wychodziły na bardzo podobnych testach, ale inne pudełko pozytywne testy nieważne w którym dniu cyklu byłam i wiem, że nasza Jeżowa też oszukały, ale to nie to opakowanie więc trzymam kciuki...choc na początku jak zobaczyłam Twój test to się przeraziłam, że to te TesteoAnka96, Saferka, Vergeet, kałamarnica 11, Tarisal, Nowa2024, Babsi lubią tę wiadomość
2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡
2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka ! -
Dziewczyny, przepraszam Was, ale nie będę robić bety.
Mnie to strasznie stresuje, mam w ogóle ataki paniki lękowej ostatnio.
Dziś jest 13dpo czyli o okresu mam jeszcze dwa dni.
Beta, krew... nie wiem, nie chce sobie tego robić. Jestem obstawiona lekami i chyba wolę czekać w domowych warunkach... nic złego się nie dzieje chyba.. a wiem, że przed okresem to wciąż może być biochem.Vergeet, kałamarnica 11, Aksandra lubią tę wiadomość
2021 11 tydzień
M93 wrote:Tutaj dziewczynom cienie wychodziły na nich w sierpniu czy wrześniu.. 🫠
@Lusia, coś tam przebija 🤣 🍀🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:22
Lusia3131, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024) -
Saferka wrote:To oby mnie nie oszukały, bo póki co jestem z nich zadowolona 🤣
@Lusia, coś tam przebija 🤣 🍀🍀🍀Saferka, Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
2021 11 tydzień
@Lusia, jeśli to nie jest test pozytywny to ja już nie wiem jak wygląda test pozytywny 🍀
Lusia3131, Saferka, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
Lusia no jak mocno rozświetlę ekran to widzę cień 🤣🤣🤣🤣🤣
Niezmiennie cieszy ten widok. 😀Molahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
@Nowa no masz same znaki ostatnio, tak jak ten dzwonek, to musi być sukces 🤩 i skąd to 11 jako się wzięło 🤔
@Mola nie nastawiam się i już bardziej nie rozbrajam tego testu, będzie co ma być 🙈 edit jak zaznaczyłaś kółeczkiem to jeszcze bardziej widzę 😂
@Diancia możesz zrobić ale jeśli wytrzymasz tak z 4h bez picia 🙈
@Magda @Saferkq Jezu jakoe wy macie zaawansowane technologie 😂😂
@siesiepy dobrze że sprowadzasz na ziemię bo biorę pod uwagę, że to pink i może być fabryczna 🙈
@Minia ekstra że cytologia czysta 💖
@Lusia ale piękny 💖 jeśli to dla ciebie lepsze psychicznie to na spokojnie poczekaj sobie do wizyty u lekarza
Molahonkeey, Diancia99, Lusia3131 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Lusia! Coś przebija, ale chyba Saferka musi "podrasować" bo nie jestem pewna! 🤣
M93, Lusia3131, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
No i właśnie, przykład tego co pokazuje nam tu Lusia (BTW GRATKI ONCE AGAIN!) to takie potwierdzenie, że nie trzeba bać się pinków jeśli robi się test około miesiączki.
Myślę że cienie na pinku mogą być stresujące i fałszywe jeśli robi się test wcześnie i wtedy faktycznie można się boleśnie naciąć, ale jeśli testujemy troszke później no to rany, taka KRECHA na pinku nie pozostawia wątpliwości
Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
Vergeet wrote:@Nowa no masz same znaki ostatnio, tak jak ten dzwonek, to musi być sukces 🤩 i skąd to 11 jako się wzięło 🤔
@Mola nie nastawiam się i już bardziej nie rozbrajam tego testu, będzie co ma być 🙈 edit jak zaznaczyłaś kółeczkiem to jeszcze bardziej widzę 😂
@Diancia możesz zrobić ale jeśli wytrzymasz tak z 4h bez picia 🙈
@Magda @Saferkq Jezu jakoe wy macie zaawansowane technologie 😂😂
@siesiepy dobrze że sprowadzasz na ziemię bo biorę pod uwagę, że to pink i może być fabryczna 🙈
@Minia ekstra że cytologia czysta 💖
@Lusia ale piękny 💖 jeśli to dla ciebie lepsze psychicznie to na spokojnie poczekaj sobie do wizyty u lekarzaVergeet lubi tę wiadomość
-
Lusia3131 wrote:https://zapodaj.net/plik-RaarJSznqx
Dziewczyny widac coś? 🫠🫠🫠🫠
Świeżutki z drugiego moczu, bo zapomnialam zrobić rano.
Verget
Ja też widzę cień.
Hopex.
To mi wychodziły na bardzo podobnych testach, ale inne pudełko pozytywne testy nieważne w którym dniu cyklu byłam i wiem, że nasza Jeżowa też oszukały, ale to nie to opakowanie więc trzymam kciuki...choc na początku jak zobaczyłam Twój test to się przeraziłam, że to te Testeo
Magda weź podrasuj, bo niby jakiś cień, ale no nie wiem czy to nie testowa 🙈🤣🤣🤣
Mi się wydaje, że z każdej firmy mogą się zdarzyć oszukańcze testy niestety... Ale te pinki to z tego co widzę to najczęściej. Tez w tym miesiącu miałam dosyć ładny cień i dupa... Inne firmy biel vizira.Diancia99, Lusia3131, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Lusia nie czuj naszej presji z tą betą. Wiadomo dobre przyrosty są ważne, ale jeśli Cię to aż tak stresuje to nie ma sensu sobie tego stresu jeszcze dokładać. Masz wizytę umówioną, więc lekarz na pewno zadecyduje, czy kontrola bety w Twoim przypadku będzie jeszcze potrzebna.
Sama chyba w pierwszej ciąży nie robiłam bety, wizytę miałam pierwszą w 6tygodni i lekarz też mi już nie kazał robić. Dużo osób znam co tego nie kontrolowały, a Ty jeśli dobrze kojarzę to jesteś pod stałą opieką swojej pani doktor, więc wiesz co robićDiancia99, Lusia3131, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏽 - 1997
👨 - 1999
👧 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024 -
Diancia99 wrote:To chyba wolę do jutra poczekać i tak za mało pije to nie wytrzymam tyle bez picia, zapisałam sobie powiadomienie na jutro może nie zapomnę zrobić 🤣
Zostaw sobie test jakoś w łazience na widoku blisko kibelka 😄Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
Magda2025 wrote:Lusia nie czuj naszej presji z tą betą. Wiadomo dobre przyrosty są ważne, ale jeśli Cię to aż tak stresuje to nie ma sensu sobie tego stresu jeszcze dokładać. Masz wizytę umówioną, więc lekarz na pewno zadecyduje, czy kontrola bety w Twoim przypadku będzie jeszcze potrzebna.
Sama chyba w pierwszej ciąży nie robiłam bety, wizytę miałam pierwszą w 6tygodni i lekarz też mi już nie kazał robić. Dużo osób znam co tego nie kontrolowały, a Ty jeśli dobrze kojarzę to jesteś pod stałą opieką swojej pani doktor, więc wiesz co robićLusia3131, Molahonkeey lubią tę wiadomość
-
Magda2025 wrote:Lusia nie czuj naszej presji z tą betą. Wiadomo dobre przyrosty są ważne, ale jeśli Cię to aż tak stresuje to nie ma sensu sobie tego stresu jeszcze dokładać. Masz wizytę umówioną, więc lekarz na pewno zadecyduje, czy kontrola bety w Twoim przypadku będzie jeszcze potrzebna.
Sama chyba w pierwszej ciąży nie robiłam bety, wizytę miałam pierwszą w 6tygodni i lekarz też mi już nie kazał robić. Dużo osób znam co tego nie kontrolowały, a Ty jeśli dobrze kojarzę to jesteś pod stałą opieką swojej pani doktor, więc wiesz co robićDiancia99 lubi tę wiadomość
2021 11 tydzień
Lusia3131 wrote:Tak, ona nic nie wspomniała o becie. Zna mnie trochę i wie, że ja bardzo wszystko przeżywam. Zawsze na leżance na usg jak mam nogi zgięte to tak mi się trzęsą że masakra i ona mnie tak uspokaja.. kocham tą babkę. Powiedziała, że w razie plamienia mam się od razu do niej zgłosić lub jeśli coś będzie mnie niepokoić. No i nie wiem co mam o tym myśleć, bo zapisała mnie dopiero na 7 lutego planowo... twierdzi, że będzie już serduszko, a jeśli chce cokolwiek zobaczyć na obrazie usg to mam się zgłosić tydzień po terminie spodziewanej miesiączki. Czyli dziewczyny, czy ja dobrze rozumiem, że 31 stycznia ( tydzień po terminie będzie"cos " widać, a już Tydzień później może być echo serca? Jakoś strasznie szybko mam wrażenie..
Osobiście nie znam się, ale wkleję co podpowiada chatGPT:
1. USG tydzień po terminie spodziewanej miesiączki (31 stycznia):
Na tym etapie można czasami zobaczyć pęcherzyk ciążowy w macicy, co potwierdza, że ciąża rozwija się prawidłowo. Jednak nie zawsze będzie widoczny zarodek czy echo serca – to zależy od indywidualnego tempa rozwoju ciąży.
2. USG 7 lutego:
To zazwyczaj moment, kiedy lekarze spodziewają się zobaczyć już zarodek i usłyszeć echo serca, jeśli wszystko przebiega prawidłowo. Serce zarodka zaczyna bić około 5–6 tygodnia ciąży, a na USG można je wykryć najczęściej w 6–7 tygodniu.Lusia3131 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024) -
Dla mnie beta jest idealna dla potwierdzenia, że ciąża jest, gdy testy są niejednoznaczne, ale kontrola przyrostów może tylko dodać niepotrzebnego stresu, a i tak dopiero lekarz może zadecydować co dalej.
A że do lekarza najwcześniej można się udać w 6 tygodniu, żeby coś zobaczył to czy faktycznie ten stres jest nam potrzebny? Ciąż biochemicznych się nie podtrzymuje, wynikają często nie bez powodu, a to też pokazuje, że my za bardzo nie mamy tutaj na nic wpływu.
Testy pozytywne, ładnie ciemnieją, nie pozostaje nic innego jak się cieszyć i odliczać do wizyty. Swoją drogą kiedy masz?
Tak sobie patrzę na te Wasze dzisiejsze testy i Wam zazdroszczę, że już możecie robić 😂 chyba brakuje mi w życiu emocjiLusia3131, Diancia99, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏽 - 1997
👨 - 1999
👧 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024