❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicjasss wrote:Na dłuższą metę możliwe. Ale tak np dać późnym wieczorem żeby rano pamiętać zrobić 😄 Albo no ogólnie zostawić gdzieś gdzie jest pewne, że się zobaczy przed siusianiem 😉
Alicjasss, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
@Hopex rany ale trzymają w niepewności! Pytałaś kiedy będą wyniki? 🤞🏻🤞🏻🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Nowa2024 wrote:Misiula już po wizycie? 🤞🤞🤞
Tak ,zeszło się trochę a ja musiałam szybko wracać do pracy...
Także plan stymulacji już jest. Pierwszego dnia cyklu mam zrobić badania chyba estriadol, progesteron,lh i wysłać doktorce i wtedy potwierdzi czy tego drugiego dnia cyklu mam już podać pierwszy zastrzyk.
Jak na razie przed pierwsze 6 dni stymulacji mam zastrzyk Bemfola 150j i tego 6 dnia dojdzie jeszcze Orgalutran.
W 5 dniu stymulacji mam zrobić znowu badania i 6 dnia podgląd 🥚 i ustalenie dalszego dawkowania.
Stymulację planowo powinnam rozpocząć 30/31.01 zobaczymy jak jaśnie 🦍 się pośpieszy 😁
Także czekam cierpliwie 😁PaulinKA, Insane, Saferka, Nowa2024, kałamarnica 11, Aksandra, siesiepy, Vergeet, Tarisal, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
12/2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
01/2025 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏰
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Melatonina, Resweratrol, ADEK ,kwas foliowy , Biosteron
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅ -
Vergeet wrote:@Hopex rany ale trzymają w niepewności! Pytałaś kiedy będą wyniki? 🤞🏻🤞🏻👩27👨29
Starania od 06.24
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌
Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
Grudzień: Clo+ Ovitrelle -
Misiula wrote:Tak ,zeszło się trochę a ja musiałam szybko wracać do pracy...
Także plan stymulacji już jest. Pierwszego dnia cyklu mam zrobić badania chyba estriadol, progesteron,lh i wysłać doktorce i wtedy potwierdzi czy tego drugiego dnia cyklu mam już podać pierwszy zastrzyk.
Jak na razie przed pierwsze 6 dni stymulacji mam zastrzyk Bemfola 150j i tego 6 dnia dojdzie jeszcze Orgalutran.
W 5 dniu stymulacji mam zrobić znowu badania i 6 dnia podgląd 🥚 i ustalenie dalszego dawkowania.
Stymulację planowo powinnam rozpocząć 30/31.01 zobaczymy jak jaśnie 🦍 się pośpieszy 😁
Także czekam cierpliwie 😁Misiula lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024) -
Anka96 wrote:Myślicie że jak zrobię jutro bete to nie będzie za wcześnie? (11dpo)
A ja zas uwazam, ze wynik z krwi będzie już wiarygodny 🙈
Moze nie być szalu w postaci 30, może będzie 4, ale statystycznie do zagniezdzenia dochodzi wcześniej, więc cokolwiek powinno być juz we krwi.
Ale to tak na chłodno, z własnych obserwacji i tych na forum. Oczywiście, zdarzają sie przypadki, gdzie zagniezdzenie ma miejsce 12dpo, ale jednak rzadko.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:17
Anka96 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Także czekam cierpliwie 😁
Ooo fantastycznie! ❤️❤️
Nowa, powiem Ci, że w wielu badaniach coś tam wiem, ale najzwyklejszej morfologii nie umiem interpretować 😅 możliwe, że te spadki i wzrosty są od stymulacji, w końcu to nienaturalny stan dla organizmu i spory wysiłek. Ale to tylko moja luźna interpretacja.
Hopex2 🤞🤞
Nowa2024 lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Także czekam cierpliwie 😁
No i super, plan już jest! 💪💪💪🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Nowa2024 wrote:Dziewczyny nie wiem czy coś doradzicie czy te wyniki są ok w trakcie stymulacji. Martwi mnie ta delikatnie rozjechana morfologia a estradiol i progesteron chyba ok jak po 7 dniach stymulacji
https://zapodaj.net/plik-jyfCUlid0k
Hematologia: Większość wyników mieści się w normie. Minimalnie podwyższone neutrofile (76,6%) mogą być wynikiem stresu fizjologicznego lub stymulacji hormonalnej, co jest normalne w takim procesie. Płytki krwi i inne wskaźniki są w porządku.
Także chyba ok 🤣Nowa2024, kałamarnica 11, Insane, Lusia3131, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024) -
Insane wrote:Ooo fantastycznie! ❤️❤️
Nowa, powiem Ci, że w wielu badaniach coś tam wiem, ale najzwyklejszej morfologii nie umiem interpretować 😅 możliwe, że te spadki i wzrosty są od stymulacji, w końcu to nienaturalny stan dla organizmu i spory wysiłek. Ale to tylko moja luźna interpretacja.
Hopex2 🤞🤞
Insane teraz czekam na jutrzejsze wieści od Ciebie 🤞😊Insane lubi tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
12/2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
01/2025 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏰
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Melatonina, Resweratrol, ADEK ,kwas foliowy , Biosteron
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅ -
Saferka wrote:Znów wspomogę się chatemGPT i oto wynik:
Hematologia: Większość wyników mieści się w normie. Minimalnie podwyższone neutrofile (76,6%) mogą być wynikiem stresu fizjologicznego lub stymulacji hormonalnej, co jest normalne w takim procesie. Płytki krwi i inne wskaźniki są w porządku.
Także chyba ok 🤣
O dziękuję ci bardzo za interpretację! 😁💪Saferka, Misiula lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Misiula - super plan działania!
A może jeszcze się okaże, że 🦍 wcale nie przyjdzie? 🤭🤭
Hopex - no co oni tam robią w tym labie. Dawać wynik!Misiula, Vergeet, Lusia3131 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
https://zapodaj.net/plik-DONN9A17Ti
Dziewczęta. 1 test od góry jest zrobiony wczoraj wieczorem, 2 dziś rano i 3 dziś jakąś godzinę temu. Czy uważacie, że to jest pik?Vergeet, Babsi, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
AMH - 2,44 (12.2024) -
Saferka wrote:https://zapodaj.net/plik-DONN9A17Ti
Dziewczęta. 1 test od góry jest zrobiony wczoraj wieczorem, 2 dziś rano i 3 dziś jakąś godzinę temu. Czy uważacie, że to jest pik?
Ja bym powiedziała, że jeszcze dosłownie moment do PikuPaulinKA lubi tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Dziękuję za słowa wsparcia. Spodziewałam się, że diagnozą będzie endometrioza, ale adenomioza była dla mnie dużym zaskoczeniem. To właśnie ona najbardziej zaniepokoiła lekarza w kontekście starań.
Macie rację, trzy miesiące to niedużo, ale jestem realistką. Może ból na jakiś czas się zmniejszy, a ogniska choroby trochę się wyciszą, jednak bez wątpienia wszystko powróci. Pytanie, czy przed tym uda się zajść w ciążę. Muszę się z tym zmierzyć, pozwolić sobie na chwilę smutku. Wiem, że dam radę, ale potrzebuję to przetrawić w związku z czym też na kilka dni się pewnie wycofam, ale dalej będę Wam kibicować.
Jeśli chodzi o obecny cykl, zamierzam poczekać do testowania i skonsultować swoją decyzję z kliniką. Mam już wstępny plan: jeśli ten cykl okaże się nieudany, rozpocznę terapię AH na trzy miesiące, a potem od razu zrobię HSG i podejmę działania, póki sytuacja ponownie się nie zaogni.
Nie ukrywam, że teraz nie jest łatwo. Lekarz również nie dał mi dużych powodów do optymizmu w kontekście starań. Co do wakacji – @Siesiepy – z narzeczonym mieliśmy wstępny plan: jeśli do marca nie uda się zajść w ciążę, zorganizujemy ślub w Chorwacji w maju/ czerwcu. W związku z obecną sytuacją będziemy mogli wcześniej skupić się na przygotowaniach. To będzie coś, na co można czekać i czym się cieszyć. Na razie w moich myślach dominuje marzenie o dziecku, ale mam nadzieję, że wkrótce pojawi się również ekscytacja związana ze ślubem.
Wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkich postów. @Aksandra, @Misiula, @Nowa, @Moly – cieszę się, że Wasze wizyty przebiegły pomyślnie!
@Hopex2 @Vergreet oczywiście widzę te cienie! Trzymam mocno kciuki! ✊🍀
@Insane będę myślami jutro z Tobą. Wierzę, że idziesz najlepszą możliwą drogą.
@Anka96 czy pójdziesz na tą betę jutro, czy pojutrze, to moje kciuki będą cały czas zaciśnięte! ✊
Wybaczcie, ale przez jakiś czas nie będę aktualizować pierwszej strony. Wycofam się póki sobie w głowie nie poukładam wszystkiego, żeby nie wprowadzać Wam tu niepotrzebnie smętów. Trzymajcie się ciepło! 🫶PaulinKA, Nowa2024, Anka96, Diancia99, Vergeet, JustaS1111, a_aandzela, Aksandra, Molahonkeey, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Julia, take your time! ❤️🩹 zadbaj o swoje serduszko a my się tutaj postaramy nie pozabijać pod Twoją nieobecność żartuje , tam dojrzała społeczność świetnie sobie radzi i bez nadzoru! Tyle razy tu o nas dbałaś dopytywałaś i kibicowalas że teraz wszystkie będziemy myślami przy Tobie🍀 daj sobie czas, tyle ile potrzebujesz na przetrawienie tego wszystkiego !
Misiula, Molahonkeey lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
Julcia Kochana, przede wszystkim chciałam Ci napisać, że jesteś niezwykle silną osobą. Masz pełne prawo, żeby teraz dać sobie chwilę na smutek i przetrawienie tych emocji.
Pamiętaj, że masz tu wsparcie – jesteśmy z Tobą, nawet jeśli potrzebujesz chwili na wycofanie się. Wracaj wtedy, kiedy będziesz gotowa. W międzyczasie kibicuję Ci całym sercem!🍀❤️Molahonkeey lubi tę wiadomość
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
AMH - 2,44 (12.2024) -
Julia Twój plan brzmi świetnie! 🍀 zresztą zawsze masz wszystko super przemyślane, a ślub w Chorwacji brzmi bajkowo! Będziesz miała się czym zająć i na co czekać a w międzyczasie minie czas AH, nawet nie będziesz wiedziała kiedy! Wierzę, że spełni się twoje największe marzenie już niedługo! 🤞
I czekamy tutaj na ciebie! Zadbaj teraz o siebie, swój umysł i wróć do nas jak będziesz gotowa 😘😘😘Molahonkeey lubi tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Julia24 wrote:Dziękuję za słowa wsparcia. Spodziewałam się, że diagnozą będzie endometrioza, ale adenomioza była dla mnie dużym zaskoczeniem. To właśnie ona najbardziej zaniepokoiła lekarza w kontekście starań.
Macie rację, trzy miesiące to niedużo, ale jestem realistką. Może ból na jakiś czas się zmniejszy, a ogniska choroby trochę się wyciszą, jednak bez wątpienia wszystko powróci. Pytanie, czy przed tym uda się zajść w ciążę. Muszę się z tym zmierzyć, pozwolić sobie na chwilę smutku. Wiem, że dam radę, ale potrzebuję to przetrawić w związku z czym też na kilka dni się pewnie wycofam, ale dalej będę Wam kibicować.
Jeśli chodzi o obecny cykl, zamierzam poczekać do testowania i skonsultować swoją decyzję z kliniką. Mam już wstępny plan: jeśli ten cykl okaże się nieudany, rozpocznę terapię AH na trzy miesiące, a potem od razu zrobię HSG i podejmę działania, póki sytuacja ponownie się nie zaogni.
Nie ukrywam, że teraz nie jest łatwo. Lekarz również nie dał mi dużych powodów do optymizmu w kontekście starań. Co do wakacji – @Siesiepy – z narzeczonym mieliśmy wstępny plan: jeśli do marca nie uda się zajść w ciążę, zorganizujemy ślub w Chorwacji w maju/ czerwcu. W związku z obecną sytuacją będziemy mogli wcześniej skupić się na przygotowaniach. To będzie coś, na co można czekać i czym się cieszyć. Na razie w moich myślach dominuje marzenie o dziecku, ale mam nadzieję, że wkrótce pojawi się również ekscytacja związana ze ślubem.
Wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkich postów. @Aksandra, @Misiula, @Nowa, @Moly – cieszę się, że Wasze wizyty przebiegły pomyślnie!
@Hopex2 @Vergreet oczywiście widzę te cienie! Trzymam mocno kciuki! ✊🍀
@Insane będę myślami jutro z Tobą. Wierzę, że idziesz najlepszą możliwą drogą.
@Anka96 czy pójdziesz na tą betę jutro, czy pojutrze, to moje kciuki będą cały czas zaciśnięte! ✊
Wybaczcie, ale przez jakiś czas nie będę aktualizować pierwszej strony. Wycofam się póki sobie w głowie nie poukładam wszystkiego, żeby nie wprowadzać Wam tu niepotrzebnie smętów. Trzymajcie się ciepło! 🫶
A co do tych ziół, serio zobacz. Zioła to w końcu prekursor leków, a te mają dobre opinie. Zaszkodzić nie zaszkodzą, nie mają interakcji z żadnymi lekami, a może dodatkowo pomogą. 💕Molahonkeey lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Julcia odpoczywaj, ile potrzebujesz. ❤️ tak jak pisze siesiepy medycyna poszła bardzo do przodu, 3 miesiące terapii i w przyszłym roku będziesz tulić maluszka 🌸☘️
Molahonkeey lubi tę wiadomość
👩27👨29
Starania od 06.24
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌
Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
Grudzień: Clo+ Ovitrelle