❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia24 wrote:Wiem właśnie. Napisałam nawet do niego wiadomość z prośbą, żeby mi kogoś polecił 🫣. Zobaczymy, czy odpisze 😅.
Julia24 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Tarisal wrote:Czasami mam wrażenie, że lekarze nie potrafią znaleźć środka i albo traktują Nas jak idiotki, albo jak kolegę specjalistę po fachu, chociaż wolę specjalistę to żadna z tych opcji do mnie nie przemawia.
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
M93 wrote:Julia - Ty masz taką wiedzę, że pewnie mogłabyś tą Panią czegoś nauczyć 😎 Nowa postawiła wysoko poprzeczne ze swoim lekarzem i teraz więc znajdź takiego co się zna na rzeczy i wytłumaczy 😅
Lusia3131, Nowa2024, M93, Anka96, Molahonkeey, Vergeet, kałamarnica 11, Ana29 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Okres dalej nie przyszedł ( miałam dostać we wtorek )
Ostatnia miesiączka była 22 grudnia
Ciągnie , kłuje raz jeden raz drugi jajnik i tak w środku w pochwie(jak w ciąży z córką )
W niedzielę test z cieniem lekko różowym , w pon zdecydowanie bledsza kreska we wtorek negatywny. Więc uznałam że będzie okres a tu przestało mnie boleć jak na okres , piersi zaczęły na nowo szczypać i piec a w nocy nie mogę spać i chodzę do toalety cały czas na siku. Szyjka wysoko ,twarda ,zamknięta.
Dziś lekarz na 15 żeby wykluczyć ciążę , dla mojego spokoju psychicznego. -
Świeżynka20 wrote:Cześć dziewczyny
Okres dalej nie przyszedł ( miałam dostać we wtorek )
Ostatnia miesiączka była 22 grudnia
Ciągnie , kłuje raz jeden raz drugi jajnik i tak w środku w pochwie(jak w ciąży z córką )
W niedzielę test z cieniem lekko różowym , w pon zdecydowanie bledsza kreska we wtorek negatywny. Więc uznałam że będzie okres a tu przestało mnie boleć jak na okres , piersi zaczęły na nowo szczypać i piec a w nocy nie mogę spać i chodzę do toalety cały czas na siku. Szyjka wysoko ,twarda ,zamknięta.
Dziś lekarz na 15 żeby wykluczyć ciążę , dla mojego spokoju psychicznego. -
PaulinKA wrote:Kurde Julia, to faktycznie ta 2 wizyta nie wyglądała zbyt profesjonalnie... eh nie leczyłam się nigdy w klinice ale taki pogląd mi się klaruje w głowie że bywają tam lekarze którzy mają mega schamtyczne działanie---> stymulacja , hsg, invitro siema.
Pod tym kątem naprotechnologia dużo bardziej mi się podoba, bo jednak celuje w przyczynę, nie tylko w efekt. No ale pewnie przestanie mi się podobać jak nie będę mogła zajść w ciążę a lekarz powie ze invitro to nie u niego 😅
Ale, ogółem bardzo cię podziwiam że jesteś tak świadomym pacjentem , wiesz czego szukasz i nie dajesz sobie mamić oczu miłymi słówkami. Konkret i koniec. Trzymam kciuki byś znalazła lekarza który spełni Twoje oczekiwania!
@Diancia, wybacz to co napisze i nie odbierz tego jako atak.
Dołączyłaś do nas po jak mniemam krociutkim okresie staran, nie opowiedziałaś swojej historii a teraz nam tu narzekasz ze nie wierzysz w dwie tłuste kreski i że nie wiesz ile będzie kosztował lekarz!
Należy się zastanowić do kogo to wypowiadasz- często do wieloletnich staraczek, które topią tysiące złotych by zobaczyć drugą bladziutka kreskę... które leczą się, mimo że nikt im nie obieca efektu...
Wszystkie życzymy Ci jak najlepiej, ale troszkę odczułam egoizm w Twoich postach... Na każdą historie którejś z nas odpisywałaś pisząc jak ty się czujesz jakie ty masz obawy i że Ty czekasz na okres. Byłoby nam miło gdybyś chcąc zostać z nami wykazała się jednak empatią i delikatnością bo każda z nas ma na prawdę różny stan emocjonalny.
Kreski są jak ta lala, jesteś w takiej fazie cyklu że to zaden oszukaniec, nic tylko się cieszyć. Pozostań z nami jak długo chcesz ale proszę, bądź nieco bardziej wyrozumiała dla dziewczyn które być może znowu się zawiodły, których świat być może znów się zawalił po kolejnym białym tescie...
Pisanie tu że mężczyzna ledwo cię dotknął a już jesteś w ciąży nas raczej nie rozbawi, to chyba nie ta grupa odbiorców;) buziaki tak czy siak i na prawdę cieszę się że Wam się udało! Też bym tak chciała...Hopex2, Insane, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡
2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka ! -
Anka96 wrote:Ja nie chciałam się odzywać i robić problemów żebyście mnie nie styraly ale to samo odczułam ten egoizm...
No i to ze pisze tylko o sobie nie odnosząc się do żadnej..
Wiesz Anka ja myślę że jesteśmy tu wszystkie super dojrzałe babki i nie musimy się wiecznie obcalowywac 😁 czasem lepiej coś powiedzieć z taktem, oczyścić atmosferę i się dalej wspierać
Women power!Diancia99, Hopex2, Tarisal, Vergeet, siesiepy, Aksandra, kałamarnica 11, aszin lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
M93 wrote:Julia - Ty masz taką wiedzę, że pewnie mogłabyś tą Panią czegoś nauczyć 😎 Nowa postawiła wysoko poprzeczne ze swoim lekarzem i teraz więc znajdź takiego co się zna na rzeczy i wytłumaczy 😅
Hahahha no tak mój doktorek i moje flow z nim…🤣 już nawet dzisiaj mężowi napisałam, że aż mi dziwnie że dzisiaj nie jadę do kliniki 🤣
Ale szczerze, mi np mój doktorek bardzo pasuje, a czy komuś innemu by tak przypasował? 🤔 każdy ma inne oczekiwania i inne problemy, diagnozy itp dlatego trzeba znaleźć lekarza typowo pod siebie 😁 mojej koleżance np mój doktorek nie pasował i zmieniła go na innego, ale on wyczuł że przy niej nie może nawet pożartować to wizyty były bardzo drętwe 🤪Lusia3131 lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Tarisal wrote:A może wszystkie hurtem do lekarza Nowa2024 wbijemy ?🤣 wynajmiemy hotel , praca zdalnie i niech się doktorek martwi 🤣
O i jaką integrację będziemy miały od razu! 🤣😍
Teraz chłop wychodzi z kliniki późnym wieczorem, to jak by nas wszystkie tam miał to by do domu już wcale nie wracał 🤣🤣🤣Tarisal, Molahonkeey lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
W obronie Diany i swojej - 😂 napisze, że też się nie odnoszę, ale chętnie Was podczytuję. Większość z Was jest na takim już zaawansowanym etapie starań, że ciężko żeby ktoś bez takiego doświadczenia coś napisał sensownego. Podziwiam te dziewczyny, które tak fajnie potrafią się odnieść do każdej wypowiedzi, ale sama wychodzę z założenia, że lepiej mówić wtedy kiedy faktycznie ma się coś ciekawego do powiedzenia.
Forum jest publiczne, więc zawsze znajdą się osoby, które wlecą tu jak Filip z konopi, a na drugi dzień znikną. Będą też takie które będę się pojawiać i znikać i tekie, które będą odświeżać stronę co 5minut. Niech każda daje tyle od siebie ile jest w stanie. Niepotrzebna jest tu jeszcze dodatkowa presja, a już kilka razy dało się ją odczuć.
Coś na zasadzie jakbyśmy my „nowe” wbijały się do kogoś do domu bez zaproszenia, a przecież forum jest publiczne.
Zostawiam na luźne reflekcje i zmykam do pracy.
Miłego dnia dziewczyny 😊
Diancia99, PaulinKA, a_aandzela, Misiula, Abcdeka, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🏽 - 1997
👨 - 1999
👧 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024 -
Diancia99 wrote:Nie wiem tak mi teraz głupio że chyba się stąd na jakiś czas myje zęby nie palnąć znowu nic... 😶
Nie to było celem tej wiadomości;) chciałam tylko byś wiedziała, że czasem względem innych kobiet , szczególnie takich przeżywających wiele rozczarowań, należy być troszkę bardziej empatycznym!
Każda z nas szczerze się cieszy twoja ciążą ! Zostań, jeśli masz ochotę, będzie nam miło jeśli czasem dasz komuś trochę otuchy, a i my w razie gorszych chwil chętnie ciebie wesprzemy🌹Diancia99, Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
BuBu90 wrote:U niego w klinice jest jego "uczeń" w Barskiej, dr Zaczyk 😊
Moja historia jest na razie krótka, 5 cs, w sumie to 6. Ale ten pierwszy to taki był, że tak powiem z doskoku, to go nie liczę
Co do dr. Zaczyka on ma terminy na luty. Ja po wizycie jeszcze u jednego ginekologa we wtorek pewnie się do niego zapiszę na USG endometriozy na luty.
Czytałam, że opinie ma różne. Ale dam znać jakie wrażenia po wizycie 😀Vergeet lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨28&37
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
5 cs 😔
28.01 🩺 inny lekarz
👱♀️
Podejrzenie endometriozy -
Magda2025 wrote:W obronie Diany i swojej - 😂 napisze, że też się nie odnoszę, ale chętnie Was podczytuję. Większość z Was jest na takim już zaawansowanym etapie starań, że ciężko żeby ktoś bez takiego doświadczenia coś napisał sensownego. Podziwiam te dziewczyny, które tak fajnie potrafią się odnieść do każdej wypowiedzi, ale sama wychodzę z założenia, że lepiej mówić wtedy kiedy faktycznie ma się coś ciekawego do powiedzenia.
Forum jest publiczne, więc zawsze znajdą się osoby, które wlecą tu jak Filip z konopi, a na drugi dzień znikną. Będą też takie które będę się pojawiać i znikać i tekie, które będą odświeżać stronę co 5minut. Niech każda daje tyle od siebie ile jest w stanie. Niepotrzebna jest tu jeszcze dodatkowa presja, a już kilka razy dało się ją odczuć.
Coś na zasadzie jakbyśmy my „nowe” wbijały się do kogoś do domu bez zaproszenia, a przecież forum jest publiczne.
Zostawiam na luźne reflekcje i zmykam do pracy.
Miłego dnia dziewczyny 😊 -
PaulinKA wrote:Nie to było celem tej wiadomości;) chciałam tylko byś wiedziała, że czasem względem innych kobiet , szczególnie takich przeżywających wiele rozczarowań, należy być troszkę bardziej empatycznym!
Każda z nas szczerze się cieszy twoja ciążą ! Zostań, jeśli masz ochotę, będzie nam miło jeśli czasem dasz komuś trochę otuchy, a i my w razie gorszych chwil chętnie ciebie wesprzemy🌹 -
BuBu90 wrote:U niego w klinice jest jego "uczeń" w Barskiej, dr Zaczyk 😊
Dzięki ☺️. Do niego faktycznie łatwiej z terminami. Tylko, że mam tam ponad 7 godzin jazdy, więc co najwyżej na pojedynczą konsultację bym się mogła umówić 🫣. Zapytam, czy nie prowadzi konsultacji online, ale generalnie potrzebowałbym jednak jakiegoś lekarza max 300km od miejsca zamieszkania, żeby mieć możliwość regularnych wizyt.
Na północy polski, a w szczególności w województwach pomorskim i warmińsko - mazurskim bardzo ciężko o specjalistów od Endo/ adeno. A żeby jeszcze któryś leczył niepłodność 😅.💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Julia24 wrote:Dzięki ☺️. Do niego faktycznie łatwiej z terminami. Tylko, że mam tam ponad 7 godzin jazdy, więc co najwyżej na pojedynczą konsultację bym się mogła umówić 🫣. Zapytam, czy nie prowadzi konsultacji online, ale generalnie potrzebowałbym jednak jakiegoś lekarza max 300km od miejsca zamieszkania, żeby mieć możliwość regularnych wizyt.
Na północy polski, a w szczególności w województwach pomorskim i warmińsko - mazurskim bardzo ciężko o specjalistów od Endo/ adeno. A żeby jeszcze któryś leczył niepłodność 😅.34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Julia24 wrote:Dzięki ☺️. Do niego faktycznie łatwiej z terminami. Tylko, że mam tam ponad 7 godzin jazdy, więc co najwyżej na pojedynczą konsultację bym się mogła umówić 🫣. Zapytam, czy nie prowadzi konsultacji online, ale generalnie potrzebowałbym jednak jakiegoś lekarza max 300km od miejsca zamieszkania, żeby mieć możliwość regularnych wizyt.
Na północy polski, a w szczególności w województwach pomorskim i warmińsko - mazurskim bardzo ciężko o specjalistów od Endo/ adeno. A żeby jeszcze któryś leczył niepłodność 😅.
A taki szalony pomysł, wiem, że chyba ją obserwujesz.. napisz do Mai Staśko. Najwyżej Ci nie odpisze… Ona teraz oddała do wydawnictwa książkę o endometriozie, więc może na namiary do lekarzy w całej Polsce.
Loraa, Julia24, M93, Molahonkeey, Misiula, Vergeet, Lusia3131, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Insane wrote:A taki szalony pomysł, wiem, że chyba ją obserwujesz.. napisz do Mai Staśko. Najwyżej Ci nie odpisze… Ona teraz oddała do wydawnictwa książkę o endometriozie, więc może na namiary do lekarzy w całej Polsce.
Ja wychodzę z założenia, że nie ma głupich pomysłów 😅😅. A że siedzieć na dupie i długo płakać nie umiem, to już odpaliłam swój tryb researchowy i napisałam do wielu osób z prośbą o pomoc w znalezieniu lekarza prowadzącego 😁.
Odpisała mi już jedna przemiła dziewczyna, która najpierw poleciła dr Janowca właśnie, a gdy powiedziałam, że no niestety odległość jest dla mnie za duża, to obiecała, że wypyta, rozpuści wici I wróci do mnie, jak uda się jej namierzyć jakiegoś specjalistę z północy Polski ❤️.
PS. Do Maji napisałam już jakiś czas temu i niestety nie odpisała, więc nie będę jej więcej spamować 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:18
Nowa2024, Insane lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Julia24 wrote:Ja wychodzę z założenia, że nie ma głupich pomysłów 😅😅. A że siedzieć na dupie i długo płakać nie umiem, to już odpaliłam swój tryb researchowy i napisałam do wielu osób z prośbą o pomoc w znalezieniu lekarza prowadzącego 😁.
Odpisała mi już jedna przemiła dziewczyna, która najpierw poleciła dr Janowca właśnie, a gdy powiedziałam, że no niestety odległość jest dla mnie za duża, to obiecała, że wypyta, rozpuści wici I wróci do mnie, jak uda się jej namierzyć jakiegoś specjalistę z północy Polski ❤️.
Podziwiam Cię ile ty masz powera zawsze do działań 😍 nawet to odzyskanie kasy za fakturę z luxmedu wtedy…ja bym pewnie się wkurzyła i odpuściła, a ty za każdym razem do upadłego 💪💪💪PaulinKA lubi tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran)