❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa2024 wrote:Kurde dziewczyny wy łapiecie certyfikaty KCP a ja miałam w listopadzie cytologię płynną i wszystko wyszło git, czy w takim wypadku też mogę się załapać na certyfikat KCP? 🥹🤣 przyjmijcie mnie, pliska 🥹
PaulinKa u nas w wlkp są laczki, papcie, kapcie, lapecie…🤣 co kto woli xD
PS. Zostawcie już tego mojego doktorka bo będę zazdrosna! 🤪🤣 biedny pewnie całymi dniami ma czkawkę
Nowa2024 już chyba Molahonkeyy pisała że jak najbardziej są różne odmiany KCP! Zaraz ci przybije pieczątkę z ziemniaka i będzie piękny certyfikat.
Ejj lapecie to serio pierwsze słyszę! Wow, czlowiek sie ciagle uczy! Ja mieszkam we Wro ale pochodze z Lubelszczyzny i tam królują ciapy. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:35
Nowa2024, Vergeet, Podrożniczka, Molahonkeey lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
PaulinKA wrote:Nowa2024 już chyba Molahonkeyy pisała że jak najbardziej są różne odmiany KCP! Zaraz ci przybije pieczątkę z ziemniaka i będzie piękny certyfikat.
Ejj lapecie to serio pierwsze słyszę! Wow, czlowiek sie ciagle uczy! Ja mieszkam we Wro ale pochodze z Lubelszczyzny i tam królują ciapy. 😁
Hahahah supi! Bo czułam się źle nie mając zadnego certyfikatu KCP, od razu mi lepiej ♥️🤣Vergeet, PaulinKA, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
@siesiepy podpisuję się pod twoimi słowami (jak zazwyczaj z resztą) i super pomysł na tytuł, notuję! 🔥
@PaulinKa jakbyś nie napisała w nawiasie wyjaśnienia to nie miałabym pojęcia czym są ciapy 😂 u mnie raczej kapcie, pantofle.
No i plan na hsg wygląda obiecująco, ważne że będzie pianeczka i dokument respektują z całą powagą sytuacji 😁 +życzę ci żeby do tego hsg w ogóle nie doszło! 🤞🏼
@Podrozniczka zapisuje twój tytuł do plebiscytu! 💖
@Nowa ja zostałam przyjęta do KCP po uzyskaniu czystego wyniku cytologii także myślę, że twoja kandydatura również powinna zostać uznana 😂
PaulinKA, Podrożniczka, Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
PaulinKA wrote:Słyszałam że będzie obiad Podróżniczko, co jak co ale kwestie jedzonka to ja ogarniam zawsze! Ale dla takich osob jest tylko zupa. Bez drugiego dania 🤣 a szkoda bo tam ponoć nieźle karmią.
Julia, na bank będzie zajebista pianeczka! 🤭
Odhaczona kolejna rzecz w diagnostyce, po hsg pomyślę co by tu jeszcze zbadać 😄
A tak szczerze to nie chce obiadu ani pianeczki , tylko dwie kreski przed terminem badania 😄 🥺🙏
Ps. Widzę że fajna pianeczka stanie się hasłem do staraczkowego bingo 😁
O nie, ja dostałam dwa dania na bank tak było, bo się zdziwiłam właśnie jakie to było dobre. No cóż, wszystko zrekompensuje pianeczka 😉
A tak już całkiem serio to obyś nie musiała tam jechać na te zupy i inne ❤️🤞🌱PaulinKA lubi tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Dodam też swoją propozycję jako, że lubię rymować 😁
-💖W lutym się zakochamy bo dwóch kresek się naoglądamy ⏸️Loraa, Podrożniczka, M93, Nowa2024, Tarisal, Lusia3131, Anka96, Molahonkeey, Misiula lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
PaulinKA wrote:Nowa2024 już chyba Molahonkeyy pisała że jak najbardziej są różne odmiany KCP! Zaraz ci przybije pieczątkę z ziemniaka i będzie piękny certyfikat.
Ejj lapecie to serio pierwsze słyszę! Wow, czlowiek sie ciagle uczy! Ja mieszkam we Wro ale pochodze z Lubelszczyzny i tam królują ciapy. 😁
Ja melduję się z mazowieckiego i też ciapy, a w Lublinie studiowałam ❤️PaulinKA lubi tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
02.2025 HSG -
Podrożniczka wrote:O nie, ja dostałam dwa dania na bank tak było, bo się zdziwiłam właśnie jakie to było dobre. No cóż, wszystko zrekompensuje pianeczka 😉
A tak już całkiem serio to obyś n
ie musiała tam jechać na te zupy i inne ❤️🤞🌱♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
7.02 🔜HSG -
PaulinKA wrote:A widzę że ty tez HSG w lutym. Powtórne jak rozumiem...? Masz jakieś podejrzenia , że postanowiłaś jeszcze raz wykonać to badanie czy po prostu spełniasz zalecenia lekarza? Masz już termin? Też będzie pianeczka?
Sama dla siebie idę. Poprzednio po tym zaskoczyło, więc chcę to odhaczyć. Nie mam żadnych podejrzeń, że coś jest nie tak. I tym razem pianeczka 🤪 termin mam ustalić jak dostanę 🐒, czyli na moje obliczenia 31.01., więc pewnie badanie będę miała zaraz po TobiePaulinKA lubi tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
02.2025 HSG -
Julia, podaj mi swój nick na insta.
Cos Ci podesle od Majki Stasko.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
BuBu90 wrote:Diancia, bo widzę że słowa dziewczyn o empatii bardzo Cię uraziły. Żadna nie miała zamiaru Cię urazić, ja odebrałam te uwagi w tonie spokojnym i przyjaznym nie jakimś karcącym czy agresywnym. W tym wszystkim nie chodzi o to, że nie masz pojęcia czym są starania przez lata, że nie znasz nazw badań, nie wiesz jak się używa testy owulacyjne. Tutaj żadna Cię za to nie potępi, wręcz przeciwnie te długoterminowe staraczki też cieszą się, że są kobiety które nie muszą poznać co znaczy niepłodność. A jest to okropna suka ta niepłodność.. chodzi o to, żebyś wykazała więcej empatii w tym co piszesz bo do tego co piszesz, że mąż ledwo Cię dotknął i ciąża nikt Ci nie przyklaśnie będąc na tej trudnej, często mocno wyboistej drodze. Chodzi tu o dobór słownictwa, zrozumienie sytuacji innych. Nie musisz się znać na badaniach żeby rozumieć, że niepłodność to okropna diagnoza łamiąca marzenia o dziecku na miesiące, lata a czasami na zawsze. Niepłodność bardzo boli, takie słowa dla długoterminowej staraczki też są bolesne. Rozumiem, że masz problem z "najpierw mówię później myślę", rozumiem że masz jakieś swoje traumy i problemy ale tłumaczenie się nimi nie jest tutaj potrzebne. Wystarczyło powiedzieć "kurcze przepraszam nie przemyślałam tego, będę myśleć następnym razem". Nikt Cię stąd nie wygania, dziewczyny chcą razem z Tobą przeżywać testy i bety. Ale jeśli one są życzliwe i myślą o Tobie to Ty myśl o nich 😊 tyle ode mnie 😊 jak dzisiaj masz dodatni test, zrób sobie dwa razy betę (koszt około 40 zł za betę) np jutro i w poniedziałek. Jak zobaczysz wartość powyżej 1000 to wtedy umów się na wizytę do lekarza. Wizyty ciążowe kosztują różnie w zależności od miejsca pomiędzy 200 a 400 zł 😉 powodzenia!
-
Ja też HSG w lutym Podróżniczka i PaulinKa. Będziemy drużyną HSG 😂
Podrożniczka, PaulinKA, Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Starania od 06.24
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌
Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
Grudzień: Clo+ Ovitrelle+ Duphaston ❌
Styczeń:Clo+Utrogestan
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️Soon: HSG, histeroskopia ✊🌸 -
Tarisal wrote:@Alicjasss piersi maxymalnie 2 dnia nowego cyklu wracaja do powiedzmy normy i zaczynają lub nie dokuczać kilka dni od owulacji najczęściej min.po 4dpo, jedynie cykle gdzie małpa się potężnie spóźniała dokuczały długo np tak mam w tym cyklu zaczęły przed małpa i w sumie bola do teraz jak nie przejdzie to szuram do lekarza. Jeżeli od owulacji to może to być wpływ progesteronu.
Sprawdzasz czy masz te owulacje ?? Testy, monitoring cyklu, prog 7-8 dpo ? Warto zrobić też w 2-3 dc podstawowe badania lh, estradiol, fsh,progesteron, poziom witaminy D, Dheas, prolaktyne, nie wiem co robiłaś, więc ciężko doradzić, pewnie dziewczyny podrzuca pomysły.
Dziękuję. Podczas następnej miesiączki na pewno wykonam badania jeśli czas pozwoli. 10 miesięcy od odstawienia anty to muszę sprawdzić jak to wygląda. Tym bardziej że męczę się z trądzikiem na brodzie i żuchwie i kaszka na całej twarzy.Tarisal lubi tę wiadomość
-
Hopex2 wrote:Ja też HSG w lutym Podróżniczka i PaulinKa. Będziemy drużyną HSG 😂
Na pewno jeszcze Aszin będzie podchodzić do HSG.
Podrozniczko też termin @ mam 31.01! No i dajesz nadzieję, że po tym może "zaskoczyć".
Hopex2, Molahonkeey, Podrożniczka lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
7.02 🔜HSG -
Wpadam na chwilę w trakcie tego ciężkiego dla mnie dnia, żeby pogratulować Wam dziewczynki pozytywnych testów. Vergeet widzę kreskę bez cienia wątpliwości 🩷 Diancia - życzę spokojnej ciąży. Insane - dołączam do Twojej radości, cieszę się ogroooooooomnie razem z Tobą. ❤️
Odniose się wieczorkiem szczegółowiej, miłej reszty dnia 😘PaulinKA, Vergeet, Nowa2024, Molahonkeey, Tarisal, Podrożniczka lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (brak 2DS1, 2DS5, 3DS1), HLA-C: ona C1, on C2
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
To będzie trochę tych Waszych hsg! Kochane, będziemy tu bacznie obserwować i czekać, więc Paulinko, świetna wiadomość,bo potem podobno łatwiej;)
Ps. Ja z Mazowieckiego jak Podróżniczka ale nie znam "ciapy"... jejku...PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡
2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka ! -
@Aksansra mam nadzieję ze ten dzień jest ciężki tylko ze względu na jakieś zabieganie a nie z innych powodów, czekamy z niecierpliwością aż będziesz miała więcej czasu i z chęcią wysłuchamy i wesprzemy 💖 i (nie)dziękuję aby nie zapeszać.
Molahonkeey lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
Badania💉
W lutym dzień zakochanych świętujemy, w październiku dzidziusia obejmujemy.
W tłusty czwartek paczki ida w brzuch, na jesien wyprawki pojda w ruch.Nowa2024, PaulinKA, Vergeet, Molahonkeey, Tarisal, Lusia3131 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ja pochodzę z kujawsko-pomorskiego u mnie to zawsze były laczki… popierdalaczki xd a teraz mieszkamy w Poznaniu i już nauczyłam się normalnie mówić 😂 kapcie
Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Starania od 06.24
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌
Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
Grudzień: Clo+ Ovitrelle+ Duphaston ❌
Styczeń:Clo+Utrogestan
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️Soon: HSG, histeroskopia ✊🌸 -
Ale muszę wam się pochwalić 🤣
Wczoraj jak mi doktorek powiedział, że w piątek muszę wcześniej przyjechać to byłam załamana że ledwo zaczęłam nową prace to wczoraj wolne, w piątek wolne i w poniedziałek albo wtorek kolejne wolne na punkcje. Tak się stresowałam a szef powiedział, że taki problem to nie problem i bez problemu się zgodził. Mega mi ulżyło. I w weekend mam mu tylko napisać sms czy biorę to wolne w pon czy wt. w poprzedniej pracy to już by było milion pytań a po co mi, a czy muszę, a nie bo to piątek i nie mogę…a tu żadnych sapów, niepotrzebnie się denerwowałam 🥹 bardziej mi głupio, że ciągle chce wolne a dopiero zaczęłam…no ale jak mus to mus, teraz klinika to priorytet ♥️kałamarnica 11, PaulinKA, Hopex2, Molahonkeey, Tarisal, Misiula, Lusia3131, Podrożniczka lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Co do hsg to mam mieć w lutym wizytę u nowego lekarza i przypuszczam, że też będę się kierować na hsg, więc dołączę (albo i nie, oby nie) do drużyny pewnie w okolicy marca
P.S ja szybko przed kinem tylko rzucę, że podjęłam decyzję, że pójdę jutro na tą betę, zrobiłam teraz test i wciąż widzę te cienie 😂 także dla świętego spokoju jutro rano test + beta żeby mieć jasność.Hopex2, kałamarnica 11, PaulinKA, Nowa2024, Księgowa, Tarisal, Lusia3131, Podrożniczka lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)