❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam 2 pinki w szufladzie. Czuję ich obecność… Ale staram się być silna 😂
Ana29, Vergeet, Podrożniczka, M93 lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Melduję biel totalną na teście. Jutro spodziewany termin @ i pewnie w poniedziałek czeka mnie telefon do mojej pani dr żeby ustalić termin HSG.
Tarisal wrote:Poseł i kandydat na prezydenta RP chce wprowadzić podatek 800 zł dla par bezdzietnych źródło business insider, pewnie niech do..walą jeszcze po 1000 za mało wydajemy 🤬🤬 wiem, że nie realne, ale takie pomysły podnoszą ciśnienie do 200
Oooo jak można coś takiego wymyslić?? Tyle par by chciało mieć dzieci a nie może. No i jeszcze kwestia tego że trudno czasami mieć dostateczne fundusze żeby zapewnić dziecku dobrą przyszłość...
Vergeet lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie wrote:Melduję biel totalną na teście. Jutro spodziewany termin @ i pewnie w poniedziałek czeka mnie telefon do mojej pani dr żeby ustalić termin HSG.
Oooo jak można coś takiego wymyslić?? Tyle par by chciało mieć dzieci a nie może. No i jeszcze kwestia tego że trudno czasami mieć dostateczne fundusze żeby zapewnić dziecku dobrą przyszłość...
Masakra... Gada, że ręce precz od moich dzieci, o dzieciach mogą rozmawiać tylko rodzice... To czemu on jakoś może gadać, że inni ludzie powinni sobie robić dzieci? A jak nie chcesz lub nie możesz to należy ukarać finansowo.
I tak już są ciężkie czasy dla każdego... Ile par nie chce mieć dzieci tylko dlatego że po prostu ich nie stać 😔 Ile osób tysiące wydaje, żeby właśnie wyleczyć niepłodność. A ten i tak chce dowalić.
Tak trochę odbiegając -Ja u wielu wielu osób zauważyłam, że dostają 800+ a i tak płaczą, że a co to jest w porównaniu do tego ile się wydaje...
Kurcze no chcesz dziecko to je utrzymuj a nie placzesz że jeszcze za mało dostajesz. Głupie podejście, że moje dziecko ma utrzymywać kraj.
Kiedyś ludzie nic nie dostawali. Nikt nikogo nie zmusza do posiadania dziecka. Ile jest osób którym bardziej sie nalezy te 800+. Typu osoby starsze, osoby niepełnosprawne, osoby niezdolne do pracy przez choroby.
Chcieli podwyższyć dzietność, a jest coraz gorzej...Tarisal lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mocne kciuki za testy! 🍀 verget czekamy na Twoja bete 🥹
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Tortie 🫂🫂
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Tortie przytulam mocno ❤️👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Starania od 06.24
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌
Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
Grudzień: Clo+ Ovitrelle+ Duphaston ❌
Styczeń:Clo+Utrogestan
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️Soon: HSG, histeroskopia ✊🌸 -
@martakam niech moc będzie z tobą bo na pewno kuszą 😂 który masz dpo?
@Tortie przytulam cię 🫂 ale też wiem, że my kobiety lubimy działać także świetnie że już masz plan! 💪
Pomysł naszego rządu kolejny wspaniały… 🙈🙈🙈🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina
13 DPO-> beta 18 🥹
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Tortie, tylu osobom po HSG, że szansa, że Tobie się uda jest naprawdę duża. Trzymam kciuki za kolejny Twój cykl 🍀
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Jak jesteście takie rządne testów to wysyłam 😂 nie wiem czemu myślałam że dzisiaj będą już dwie tłuste krechy i się zmartwiłam ale szybko przywołałam się do porządku bo sama wielokrotnie pisałam do dziewczyn słowa, że „test pokazuje, że jesteś w ciąży a nie jak bardzo”! Także już się ogarnęłam i zbieram na oddanie krwi. Muszę jechać trochę dalej bo powtórkę muszę zrobić w niedzielę, a w Krakowie są tylko dwa punkty otwarte w niedzielę 🙈 ale do pracy na 10 także mam czas
P.S oba testy są z dzisiaj, mam ich tak dużo że sikałam hurtowo żeby się upewnić 😂🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:56
aszin, M93, Saferka, kałamarnica 11, Nowa2024, Kociara20996, PaulinKA, Julia24, Podrożniczka, Tortie, Ana29, Anka96, Diancia99, Misiula, Molahonkeey, Nosa, a_aandzela, Magda2025, Aksandra, siesiepy, martakam, Lusia3131, Tarisal, Alicjasss lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
13 DPO-> beta 18 🥹
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Vergeet, jak sytuacja? 🍀 Edit. Już widzę 😍 czekam na wynik bety! Obstawiam jakieś 18🤪 albo nie - 32!
Tortie przytulam 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:58
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Vergeet, jak sytuacja? 🍀 Edit. Już widzę 😍 czekam na wynik bety! Obstawiam jakieś 18🤪 albo nie - 32!
Tortie przytulam 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:02
Hopex2, Podrożniczka, a_aandzela lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
13 DPO-> beta 18 🥹
Badania💉
Dziewczyny to już jest pik? Pierwszy cykl jestem na tych testach… aplikacja pokazała 0.96
https://ibb.co/D5rGwm1
Vergreet tłuste te kreski będą dwa dni po dacie miesiączki 😜Hopex2, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Vergeet no widać na pierwszy rzut oka! Nawet nie muszę niczego podrasowywać! 🥹🍀🍀🍀
Tortie tulę mocno 🫂🫂
I dzisiaj mignął mi się na IG cytat, także wrzucam Wam również i życzę spokojnego dnia 🫶
„Uwierz, że możesz, a już jesteś w połowie drogi.” – Theodore RooseveltHopex2, Tortie, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024) -
Vergeet - gratulacje, jesteś w ciąży! Czekam na Twoją betę ❤❤❤ 😍
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
@Vergeet no jak nic tam dzidziuś siedzi sobie w brzuszku! Trzymam mocno kciuki za betę 😘🤞🤞🤞 ja przy swojej becie 18 na pinku strumieniowym miałam nieco delikatniejszy cień od Twojego więc u Ciebie obstawiam tak 25 bete 😁💪
@Tortie przytulam 🫂🫂🫂
@Tarisal już nie musisz tęsknić za moją relacją od doktorka, ponieważ spałam jeszcze a on mi już smsa przysłał 🤣 miałam być u niego dziś na 15:00, 6:40 patrzę sms od niego, że mam być na 15:40, więc zaczyna się 🤣. Nigdy nie informował jak coś się poprzesuwało tylko po prostu siedziałam i czekałam mimo opóźnienia, także czuję że dzisiaj będzie się działo na wizycie 🤣 muszę męża uprzedzić, że wrócę z kliniki jutro 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:08
Podrożniczka, Julia24, Vergeet, Tarisal lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Verget cudownie 🤩 ja obstawiam koło 18-20 ❤️
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Starania od 06.24
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌
Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
Grudzień: Clo+ Ovitrelle+ Duphaston ❌
Styczeń:Clo+Utrogestan
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️Soon: HSG, histeroskopia ✊🌸 -
Vergeet no no gratulacje 🥰 niech kropek rośnie
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
📅 31.01 szpital 🏥 diagnostyka PCOS
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, koenzym Q10, zioła 🌿 ojca sroki
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
📅 03.02 Androlog
💊folian, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, koenzym Q10, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki -
Vergeet - ale wspaniała wiadomość!! Aż się wzruszyłam Czekamy na betę a dla Ciebie cudownego, miłego weekendu...! Bądżcie zdrowi bo wirusy panują dookoła a fasolkę trzeba chronić :*
@Tortie ehh przytulam za biel...
A co do pomysłu kandydata... to może zamiast nas opodatkowywać, to niech zapewnią nam szeroki dostęp do leczenia innego niż invitro?? IVF nie jest pierwszym wyborem , jest tyle alternatyw, niech zarefundują Ovitrelle eh, nawet nie wiem co mogłabym napisać tak bardzo abstrakcyjny wydaje mi się ten pomysł..Vergeet, siesiepy lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG