❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:Plamienie implantacyjne występuje stosunkowo rzadko, a jakbyś miała je mieć to już byś miała 😉
-
Diancia99 wrote:Właśnie poczytałam o tym bo jak na razie w sumie spoko się czuje 😅 i doczytałam się żeby cieszyć się póki jest okey i nie narzekać i tak zamierzam czynić 😂
Przy obu moich ciążach nie miałam plamienia i chyba rzeczywiście nie jest to bardzo częste zjawisko.
Jutro idę na imprezę urodzinową kuzynki, miałam nie testować do daty @ (29 stycznia), ale chyba jutro zatestuję, będę miała spokojniejsze sumienie.
Co prawda będzie dopiero 10 dpo, a w poprzednich ciążach pozytywy wychodziło dopiero 12 i 14 dpo.Diancia99 lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
M93 wrote:No to teraz albo jeszcze nie było owulki albo miałaś rozwodniony mocz 😆 co wolisz?? 😂Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> 28.01
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
Nowa2024 wrote:Już spieszę dziewczyny z update od doktorka 😁
No więc wizyta trwała baaaardzo długo, ale byłam ostatnią pacjentką doktorka (nie poznaję go ostatnio, że tak wcześnie wychodzi z kliniki 🤪). Miałam też dzisiaj ponownie badanie estradiolu i progesteronu. Powiedział, że kurnik wygląda elegansio także UWAGA ‼️ PUNKCJA W PONIEDZIAŁEK 🥹 mamy być w klinice już na 7:30, dziś ostatnie zastrzyki stymulujące a jutro już tylko Orgalutran i jutro o 22:00 Ovitrelle. No i dzisiaj położyłam się na USG i ku mojemu zdziwieniu nie dał mi notesiku i długopisu do notowania wielkości 🥚. Wsadził to do USG, powiedział że endometrium piękne i od razu jak spojrzał w jajniki powiedział „w poniedziałek robimy to!”, wyjął badyla od USG, ja chce wstawać a ten do mnie hola hola dokąd to, już daje notesik bo będzie dużo notowania! 🤣🤣🤣 no więc jednak nie obyło się bez notowania 🤣 będzie mi tego brakowało hahah 🤣
Oczywiście jak do mnie dotarło że to dzieje się już i za chwilę ta punkcja (a ja punkcji boję się najbardziej) to ja już łzy w oczach, doktorek widział już mój strach, wyprzytulal mnie, powiedział że nic mam się nie bać, on zrobi wszystko, żeby dla mnie było to jak najmniej nieprzyjemne i że po wszystkim będzie czuwał blisko 🥹 powiedział też, że gdybym miała jakiekolwiek pytania do niego czy wątpliwości to mam się nie krępować i dzwonić do niego o każdej porze dnia i nocy 🥹
I wiecie co…jak ja się cieszę, że mam takiego lekarza…to jaki on jest wyrozumiały, cierpliwy i bije od niego taki spokój i ciepło…no po prostu jest kochany! ♥️ lepiej trafić nie mogłam 😍
@Kałamarnica udanej imprezki! 🤩
@Molahonkeey Ale super sprawa z tym chatem! Muszę też zrobić takiego avatara swojego i mojego starego 😁
I dziękuję wam dziewczyny za to jak wy przed każdą wizytą trzymacie kciuki, bez nich na pewno nie byłoby tak dobrze jak jest! I za to jak wyczekujecie wieści po wizycie! Każda z was jest przekochana, dobrze że was mam! 😘😘😘🥹🥹🥹
Aż żałuję, że nie jesteś z 3miasta i nie mogę poprosić o namiarów na Doktorka 😁.
Dzieję się!!! Już zaraz! 🥹🥹 Cieszę się, że mąż będzie przy Tobie w trakcie punkcji! 💕
Powiedz mi proszę, czy wiecie już czy Doktorek planuje świeży transfer?Nowa2024 lubi tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
W kwestii plamienia implantacyjnego, ja nie miałam ani plamienia, ani bólu brzucha nic. Prawdopodobnie moim objawem implantacji były silne zawroty głowy, że mąż prowadził mnie na śniadanie bo bałam się, że spadnę ze schodów. Szliśmy pod rękę jak takie patusy a ja się zataczałam o 10 rano 😂 trwało to jakieś 20 minut i przeszło więc podejrzewam, że to było to choć wtedy zrzucałam to na proga mimo, że brałam go już kilka dni i wcześniej nie miałam takich zawrotów 🤪 ale w czasie by się to zgadzało 😊
Molahonkeey, Saferka, Diancia99, Insane lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
M93 wrote:Nieeeeee no to jak z tego miało coś wyjść 😆
Hahaha teraz już wiem ! 🤣 dziękuję 💖🤭Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo
✨1DC ~ 13.01 -
Bubu to musiałaś wyglądać jak pijana 🤣 i to przed południem!🤣🤣
Molahonkeey No ja cały czas na warcie 🤣🤣
Nowa a z jakiej części Polski jesteś? Bo mi umknęło ewidentnie 😁
Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024) -
@Nowa2024 relacją jak zwykle piękna i wzruszająca ❤️ Twój flow z doktorkiem jest na serio godny pozazdroszczenia w tym najlepszym znaczeniu oczywiście, notatki są kurniczek jest ,pamiętaj, że w poniedziałek będzie z Tobą cały tabun ludzi, więc szykuj wszystkie kończyny, żeby każda mogła Cie za któraś złapać zanim zaczniesz się denerwować będzie po ❤️❤️
@M93 o jedzeniu przed testami owu pierwszy raz słyszę, serio ma wpływ? Wiedziała tylko o piciu min 2h wstrzemięźliwości
Później nadrobię teraz kolacja, bo dopiero z kart wróciliśmy 😁Nowa2024 lubi tę wiadomość
-
BuBu90 wrote:W kwestii plamienia implantacyjnego, ja nie miałam ani plamienia, ani bólu brzucha nic. Prawdopodobnie moim objawem implantacji były silne zawroty głowy, że mąż prowadził mnie na śniadanie bo bałam się, że spadnę ze schodów. Szliśmy pod rękę jak takie patusy a ja się zataczałam o 10 rano 😂 trwało to jakieś 20 minut i przeszło więc podejrzewam, że to było to choć wtedy zrzucałam to na proga mimo, że brałam go już kilka dni i wcześniej nie miałam takich zawrotów 🤪 ale w czasie by się to zgadzało 😊
-
@Saferka jestem z Wlkp 😉
@Julia doktorek powiedział, że decyzję co do transferu podejmie po punkcji czy będzie świeży czy mrożony 😉 ja sama nie wiem jaki bym chciała…bo z jednej strony chciałabym już, natychmiast być w ciąży a z drugiej strony chciałabym poczekać chociaż ten miesiąc i ułożyć sobie to wszystko w głowie 😉 mąż będzie ze mną w klinice ale w trakcie punkcji musi czekać poza salą 😉Saferka, Insane, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Nowa2024 wrote:@Saferka jestem z Wlkp 😉
@Julia doktorek powiedział, że decyzję co do transferu podejmie po punkcji czy będzie świeży czy mrożony 😉 ja sama nie wiem jaki bym chciała…bo z jednej strony chciałabym już, natychmiast być w ciąży a z drugiej strony chciałabym poczekać chociaż ten miesiąc i ułożyć sobie to wszystko w głowie 😉 mąż będzie ze mną w klinice ale w trakcie punkcji musi czekać poza salą 😉
No tak, wiem, że fizycznie w trakcie samej punkcji być nie może, ale z pewnością sama jego obecność tuż obok będzie ogromnym wsparciem 🫶.
No to czekamy do poniedziałku!!! 🤗🤗🤗Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Ostatnio mam czas tylko przed.spaniem i rano, żeby zobaczyć co słychać.
Vegreet ale cudowna wiadomość. Bardzo Wam kibicuję.
Kałamarnica wzruszyła mnie Twoja historia k białych skarpetkach. Oby wkrótce się przydały.
Julia .. chyba będę mówiła zaklęcia Chata GPT codziennie przed snem. Kiedyś człowiek się modlił a teraz świat się zmienia 🤣🤣🤣
Diancia jeszcze nie miałam okazji pogratulować.
Z twoich wpisów to mam wrażenie, że wiedziałaś, że jesteś w ciąży zanim jeszcze zarodek wiedział 🤣🤣 Nie martw się o nic na zapas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 21:40
Molahonkeey, aszin, Diancia99, Tarisal lubią tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Trochę ostatnio wypadłam z obiegu, ale zajrzałam co słychać, a tu takie wieści … Vergreet 😍🤞🏻
Nowa, niech moc w poniedziałek będzie z Tobą ✊🏻✊🏻✊🏻Nowa2024 lubi tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon. -
Nowa2024 wrote:@Saferka jestem z Wlkp 😉
@Julia doktorek powiedział, że decyzję co do transferu podejmie po punkcji czy będzie świeży czy mrożony 😉 ja sama nie wiem jaki bym chciała…bo z jednej strony chciałabym już, natychmiast być w ciąży a z drugiej strony chciałabym poczekać chociaż ten miesiąc i ułożyć sobie to wszystko w głowie 😉 mąż będzie ze mną w klinice ale w trakcie punkcji musi czekać poza salą 😉
Dzieli nas w procedurze tylko 10 dni (bo Ty zaczynałaś zastrzyki 15.01, a ja zacznę 25.01), a zobacz jaka różnica. Szybko to wszystko postępuje. Ale to dobrze, już się swoje w życiu naczekałyśmy.
Jutro zaczynam te zastrzyki i choć mega się cieszę to mam takiego PMSa, że jak jutro rano mi się okres nie zacznie i do wieczora nie zejdzie ze mnie ciśnienie, to będę chyba jednocześnie płakać i wstrzykiwać.
Humor mam jak Smerf Maruda, wywaliło mi diodę na środku czoła, na tyłku też. I mam takie gastro, że zjadłam dużego kebaba i 1,5 pączka. Niczego nie żałuję 😅Nowa2024, Julia24, Ana29, Tarisal, Misiula, PaulinKA lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Ivka, aszin, Molahonkeey, Nowa2024, Alicjasss, Insane, M93, Anka96, Julia24, Ana29, Diancia99, Tarisal, Misiula lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024) -
Tarisal No pewnie zależy co zjesz, bo jak zupę to rozwodnisz ten mocz więc może dać fałszywy wynik. Zwykły obiad pewnie nic nie zepsuje.
Saferka Piękna grafika 🤩Molahonkeey, Tarisal lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Insane wrote:Dzieli nas w procedurze tylko 10 dni (bo Ty zaczynałaś zastrzyki 15.01, a ja zacznę 25.01), a zobacz jaka różnica. Szybko to wszystko postępuje. Ale to dobrze, już się swoje w życiu naczekałyśmy.
Jutro zaczynam te zastrzyki i choć mega się cieszę to mam takiego PMSa, że jak jutro rano mi się okres nie zacznie i do wieczora nie zejdzie ze mnie ciśnienie, to będę chyba jednocześnie płakać i wstrzykiwać.
Humor mam jak Smerf Maruda, wywaliło mi diodę na środku czoła, na tyłku też. I mam takie gastro, że zjadłam dużego kebaba i 1,5 pączka. Niczego nie żałuję 😅
Ja w trakcie stymulacji najbardziej bałam się burzy hormonów i moich humorków, a tu nic! 🤣 normalnie spokojna jestem, że aż mąż w szoku jest, mówi że jak nie ja hahah i powiem ci szczerze, że to co zauważyłam w trakcie przyjmowania zastrzyków to mam mega apetyt! Ale zważyłam się dzisiaj i na szczęście nic nie przybyło 😁💪
Faktycznie, niby „tylko” 10 dni, a ty jutro zaczynasz zastrzyki stymulujące a u mnie jutro pierwszy dzień bez nich 😉 trzymam kciuki, dasz sobie radę z tą stymulacją i za chwilę będziemy czekać na wieści od Ciebie jak tam kurnik 🥚🤞Insane lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
@Insane 💖 ukochaj siebie tym pączusiem i dużym kebsem, daj sobie czuć te uczucia, bo to moja droga już końcówka Twoich PMS przynajmniej na jakiś czas 😂✊🏼 potem już będą tylko pieluchomajty i duuuuużo pampersów 👶🏼 🤭 a z tej jednej i drugiej diody też się trzeba ucieszyć - dzieje się, to dobrze 😌 ! Dawaj znać jutro jak się czujesz 🥰💖
@Saferka 🥹 I can’t 😭 💕Nowa2024, Saferka, Insane lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
✨1DC ~ 13.01