X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Yeah, nadrobiłam! Ale musiałam Męża przegonić, bo się tłukł w kuchni i gadał i mnie rozpraszał. :D

Molahonkeey - coś Ty, ja to tak właśnie średnio gotuję, właśnie dlatego Thermomix mi towarzyszy :D 

Świeżynka20 - a czemu nie chcesz zrobić bety? Miałabyś jasność w temacie :) 

martakam - ja przyznaję, że ten sernik od rozkosznego poznałam bardzo niedawno, bo koleżanka w pracy przyniosła i normalnie padłam jakie to pyszne :D najlepszy sernik jaki jadłam. A teraz przyznaję, będę go robić pierwszy raz i mam nadzieję, że wyjdzie, ponoć wychodzi!

Tarisal - kocham Twoje teksty :D haha

PaulinKA - ja to samo pomyślałam co Tarisal. Objawy rozkładania są często zapowiedzią ciąży :P niech i tak będzie u Ciebie!

Co do SKARPETUNI to ja miałam taką sytuację, że tak ok. pół roku temu, jak byłam na jakichś badaniach to znalazłam na krześle w poczekalni malutkie białe skarpetunie, takie prawie jak nowe, może raz użyte. Zaniosłam na portiernię z myślą, że ktoś może się po nie zgłosi, bo zapomniał. Ale potem byłam kolejny raz i zobaczyłam, że one wciąż leżą na portierni i wiecie co... zabrałam je do domu, niech czekają. <3 Dalej mnie to tak wzrusza... mam je w szkatułce. Jak kiedyś się uda.. to dam je Mężowi :)

Ja po pracy szybkie zakupy zrobiłam, coś tam zjadłam i lecę się szykować na imprezkę, bo za godzinę wychodzimy. Jestem ciekawa ile wytrzymam, bo szczerze mówiąc marzę o dobrym, zdrowym śnie dzisiaj :P ale może impreza mnie trochę pochłonie i pozwolę sobie zaszaleć, to też jest potrzebne hah
    Ale pięknie! Skarpetunia się doczeka już za chwilkę, trzymam kciuki!
    Ja też uważam, że warto raz na jakiś czas się zabawić, wyjść do ludzi, przewietrzyć głowę.
    Baw się dobrze! Chociaż jedna lampkę unieś dziś i pomyśl o ekipie z Ovufriend , a niech nam się wiedzie !🥂❤️

kałamarnica 11, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

2018 Rysio❤️

Cykl poronien:
    2020 13 tydzień ( bliźniaki)
    2021 11 tydzień:(
    2021 5× ciąża biochemiczna
    2022 2x ciąża biochemiczna

2023 Tadzio !!❤️

Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka

16.01.2025 - pozytywny test
    23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬
  • Hopex2 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veerget czy miałaś jakieś plamienie, które można uznać za implantacyjne? 😘

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch

Starania od 06.24

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌
    Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
    Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
    Grudzień: Clo+ Ovitrelle+ Duphaston ❌
    Styczeń:Clo+Utrogestan
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️Soon: HSG, histeroskopia ✊🌸
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:
    Ja też uważam, że warto raz na jakiś czas się zabawić, wyjść do ludzi, przewietrzyć głowę.
    Baw się dobrze! Chociaż jedna lampkę unieś dziś i pomyśl o ekipie z Ovufriend , a niech nam się wiedzie !🥂❤️

Oczywiście kochana! Poświęcę się i wypiję po jednej lampce za każdą z Was hahaha 🍀🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 18:40

Ana29, Vergeet, Molahonkeey, PaulinKA, Lusia3131, Tarisal lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Veerget czy miałaś jakieś plamienie, które można uznać za implantacyjne? 😘
    Kompletnie nic tego typu :) aczkolwiek mogłam też przegapić bo biorę luteinę dopochwowo i że tak powiem po niej różne wydzieliny się wydostają 😂 więc mogło się zmieszać czy coś.

@kałamarnica nasze zdrowie! 💖

kałamarnica 11, Hopex2, Diancia99 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina

22.01 ⏸️
    24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
    26.01- beta ?

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa jak tam Twoj kurniczek? 🥹

Molahonkeey, Hopex2, Nowa2024 lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3
  • Hopex2 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Kompletnie nic tego typu :) aczkolwiek mogłam też przegapić bo biorę luteinę dopochwowo i że tak powiem po niej różne wydzieliny się wydostają 😂 więc mogło się zmieszać czy coś.

Ja biorę utrogestan też dopchwowo i mam po nim jakiś upławy xd

👩27👨29 kitku 🐈 2022

Starania od 06.24

• Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:

Lusia, jak ja lubię czytać jak piszesz 🥰 Dojrzale, mądrze i słusznie 💖

Ja wróciłam do domku właśnie🥹 Zaczynajmy ten weekend Dziołuszki (ściskam @Saferka😆💕)

@Nowa2024 ✊🏼✨
    @Julia24 kiedyś sprawdzałam jak tam chat gpt widzi mnie i mojego męża swoimi” oczami” i wygenerował tak urocze zdjęcie 🥹 co prawda dużo elementów się nie zgadza ale dalej słodko 😆

72171c7a3da49.png

Hopex2, M93, Anka96, Nowa2024, PaulinKA, aszin, Ana29, Saferka, Julia24, Tarisal, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 28.01
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • Dagmarova Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    Oo widzisz to jednak @aszin 🤭 widziałam, że ktoś pisał sposoby, ale nie mogłam zatrybic kto 🤣
    Hej, ja ostatnio pytałam dziewczyn o tipy i właśnie te z chłodzeniem, z ustawieniem igły i lekkim kątem o wiele poprawiło "komfort" tych zastrzyków. Wkłucia praktycznie nie bolą, a jedynie sam lek, ale na to chyba nie ma metody, chyba że to długie wciskanie leku, choć ja czasami wolę szybciej aby mieć to za sobą.

❤️

Tarisal lubi tę wiadomość

2018 - 🦸‍♂️
    08.24r - 💔 5/6tc

2cs, 02.11 🩸
    Zobaczymy co przyniesie listopad.

9/10dpo - bardzo blada ⏸️
    11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
    12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
    13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
    03.12 - beta 466, prog. 11.2
    06.12 - beta 819
    12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
    12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
    23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
    02.01 - ponad 2cm kreweci, rośnij dalej.
    27.01 - prenatalne 🙏
    30.01 - kolejna wizyta
    IO, niedoczynność, otyłość.
    Euthyrox 100, metformina 1500, prog. 2x200mg

preg.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Cieszę się, że udało się wyciszyć endometriozę 🤗. Muszę poczytać o tym zastrzyku, może byłaby to dla mnie też alternatywa 🤔
    Skoro udało się wyciszyć, to czemu kolejny zastrzyk? Taka decyzja lekarza prowadzącego?

Taka decyzja lekarza, po części udało się wyciszyć endometrioze. Mówił że podamy drugi zastrzyk a ja się zgodziłam. Stwierdził że mój organizm dobrze zareagował ale on by podał jeszcze jeden zastrzyk diphereline.

Molahonkeey lubi tę wiadomość

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III stopnia
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Diancia99 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:

Powiem ci że też szukam i nie widzę , chyba mnie nigdzie nie ominęło 🤔 mam tylko więcej śluzu niż zawsze 😅

Vergeet lubi tę wiadomość

26l💁🏻‍♀️& 29l🙋🏻‍♂️ & 😺Melka
    05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na luzie: 09.24r.
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
    ⌛ Zapisać się do lekarza
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już spieszę dziewczyny z update od doktorka 😁

No więc wizyta trwała baaaardzo długo, ale byłam ostatnią pacjentką doktorka (nie poznaję go ostatnio, że tak wcześnie wychodzi z kliniki 🤪). Miałam też dzisiaj ponownie badanie estradiolu i progesteronu. Powiedział, że kurnik wygląda elegansio także UWAGA ‼️ PUNKCJA W PONIEDZIAŁEK 🥹 mamy być w klinice już na 7:30, dziś ostatnie zastrzyki stymulujące a jutro już tylko Orgalutran i jutro o 22:00 Ovitrelle. No i dzisiaj położyłam się na USG i ku mojemu zdziwieniu nie dał mi notesiku i długopisu do notowania wielkości 🥚. Wsadził to do USG, powiedział że endometrium piękne i od razu jak spojrzał w jajniki powiedział „w poniedziałek robimy to!”, wyjął badyla od USG, ja chce wstawać a ten do mnie hola hola dokąd to, już daje notesik bo będzie dużo notowania! 🤣🤣🤣 no więc jednak nie obyło się bez notowania 🤣 będzie mi tego brakowało hahah 🤣
    Oczywiście jak do mnie dotarło że to dzieje się już i za chwilę ta punkcja (a ja punkcji boję się najbardziej) to ja już łzy w oczach, doktorek widział już mój strach, wyprzytulal mnie, powiedział że nic mam się nie bać, on zrobi wszystko, żeby dla mnie było to jak najmniej nieprzyjemne i że po wszystkim będzie czuwał blisko 🥹 powiedział też, że gdybym miała jakiekolwiek pytania do niego czy wątpliwości to mam się nie krępować i dzwonić do niego o każdej porze dnia i nocy 🥹
    I wiecie co…jak ja się cieszę, że mam takiego lekarza…to jaki on jest wyrozumiały, cierpliwy i bije od niego taki spokój i ciepło…no po prostu jest kochany! ♥️ lepiej trafić nie mogłam 😍

@Kałamarnica udanej imprezki! 🤩

@Molahonkeey Ale super sprawa z tym chatem! Muszę też zrobić takiego avatara swojego i mojego starego 😁

I dziękuję wam dziewczyny za to jak wy przed każdą wizytą trzymacie kciuki, bez nich na pewno nie byłoby tak dobrze jak jest! I za to jak wyczekujecie wieści po wizycie! Każda z was jest przekochana, dobrze że was mam! 😘😘😘🥹🥹🥹

Aksandra, PaulinKA, Molahonkeey, aszin, Dagmarova, M93, Ana29, Diancia99, Saferka, Julia24, Tarisal, Ivka, Misiula, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    27.01.2025 punkcja 🤞🤞🤞
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024! Gratuluję dorodnego kurniczka, w poniedziałek już będzie po wszystkim! 🥰 Ale Twój opis doktorka jest ultra kochany, te przytulasy i w ogóle... jak to brzmi w ogóle w tym zorientowanym na cel i efektywność świecie! 🥰 niech się doktorkowi wiedzie w życiu bo jest wspaniałym człowiekiem po prostu 🥰
    Uff będziesz miała weekend pod znakiem rozmyslan i obaw tak myślę, postaraj się znaleźć sobie jakieś zajecie🥰 mam no i niezmiennie... czekamy na update z punkcji!

Molahonkeey, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

7.02 🔜HSG
  • Hopex2 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwię się, że będzie Ci brakować notesika 😂❤️ ale jeśli to już w poniedziałek to będziemy od rana zaciskać kciuki, żeby wszystko poszło jak najlepiej ☘️ widać, że Twój lekarz jest przede wszystkim dobrym człowiekiem. 🥹

Molahonkeey, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022

Starania od 06.24

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - aż udziela mi się Twoje wzruszenie. Cudownie, że jesteś w rękach tak zaangażowanego lekarza. Przekonana jstesm, że przyniesie Ci szczęście i pierwszy transfer będzie udany. Życzę Ci tego z całego serca ❤️

Molahonkeey, Hopex2, PaulinKA, Nowa2024, Misiula, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1, -2DS5, -3DS1), HLA-C: ona C1, on C2
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoopeeex, a Ty pytałaś Vergeet o plamienie tak z ciekawości czy może tam jakąś małą krewka u Ciebie się pojawiła? 😅😎
    Będziesz jeszcze jutro testować, prawda?

Vergeet lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

7.02 🔜HSG
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Już spieszę dziewczyny z update od doktorka 😁

No więc wizyta trwała baaaardzo długo, ale byłam ostatnią pacjentką doktorka (nie poznaję go ostatnio, że tak wcześnie wychodzi z kliniki 🤪). Miałam też dzisiaj ponownie badanie estradiolu i progesteronu. Powiedział, że kurnik wygląda elegansio także UWAGA ‼️ PUNKCJA W PONIEDZIAŁEK 🥹 mamy być w klinice już na 7:30, dziś ostatnie zastrzyki stymulujące a jutro już tylko Orgalutran i jutro o 22:00 Ovitrelle. No i dzisiaj położyłam się na USG i ku mojemu zdziwieniu nie dał mi notesiku i długopisu do notowania wielkości 🥚. Wsadził to do USG, powiedział że endometrium piękne i od razu jak spojrzał w jajniki powiedział „w poniedziałek robimy to!”, wyjął badyla od USG, ja chce wstawać a ten do mnie hola hola dokąd to, już daje notesik bo będzie dużo notowania! 🤣🤣🤣 no więc jednak nie obyło się bez notowania 🤣 będzie mi tego brakowało hahah 🤣
    Oczywiście jak do mnie dotarło że to dzieje się już i za chwilę ta punkcja (a ja punkcji boję się najbardziej) to ja już łzy w oczach, doktorek widział już mój strach, wyprzytulal mnie, powiedział że nic mam się nie bać, on zrobi wszystko, żeby dla mnie było to jak najmniej nieprzyjemne i że po wszystkim będzie czuwał blisko 🥹 powiedział też, że gdybym miała jakiekolwiek pytania do niego czy wątpliwości to mam się nie krępować i dzwonić do niego o każdej porze dnia i nocy 🥹
    I wiecie co…jak ja się cieszę, że mam takiego lekarza…to jaki on jest wyrozumiały, cierpliwy i bije od niego taki spokój i ciepło…no po prostu jest kochany! ♥️ lepiej trafić nie mogłam 😍

@Kałamarnica udanej imprezki! 🤩

@Molahonkeey Ale super sprawa z tym chatem! Muszę też zrobić takiego avatara swojego i mojego starego 😁

I dziękuję wam dziewczyny za to jak wy przed każdą wizytą trzymacie kciuki, bez nich na pewno nie byłoby tak dobrze jak jest! I za to jak wyczekujecie wieści po wizycie! Każda z was jest przekochana, dobrze że was mam! 😘😘😘🥹🥹🥹

Kochana 🥹 ja się czuję jakbym tam siedziała z Tobą i Ci podtrzymywała długopis albo chociaż trzymała za rękę ! 🥹 uwielbiam te Twoje relacje i bardzo się cieszę, że trafiłaś na takiego dobrego, empatycznego doktorka 🫠 Życzyłabym każdej z Was tak zaangażowanego człowieka z wiedzą na swojej drodze 😭
    Będę mocno trzymać kciuki i zaciskać serduszko żeby się nie pobeczeć🫢 Ale Ty możesz ! I powinnaś sobie dać odczuć te wszystkie emocje - ogrom strachu, potem fala szczęścia a na końcu po wszystkim - ogromny spokój pełen mimo wszystko pięknej ekscytacji 🥹💖 Dasz radę Dziołuszka, jesteś super silna i będziesz wspaniałą mamusią 💖🍀🥰
    Będziemy w tym razem - Ty, Twój Ukochany i cały szereg forumowych psiapsi 💪🏼🔥 Razem damy radę 💖

Nowa2024, Hopex2, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 28.01
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa to się dzieje ! 🍀🍀🍀 mam takie emocje jakbym to była ja 😂😂 ale fajnie, że to już 🥰 i lekarz jest przekozak 😁 chyba będę potrzebowała na niego namiary , bo jak sądzę klinika w Poznaniu? Mam tam rzut beretem więc jak będę się wybierać do kliniki to tylko do niego 😁
    No to co? Ty już chill a my tu ręce na poklad w poniedziałek 😁🩷🤞

Nowa2024, Hopex2, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Nowa to się dzieje ! 🍀🍀🍀 mam takie emocje jakbym to była ja 😂😂 ale fajnie, że to już 🥰 i lekarz jest przekozak 😁 chyba będę potrzebowała na niego namiary , bo jak sądzę klinika w Poznaniu? Mam tam rzut beretem więc jak będę się wybierać do kliniki to tylko do niego 😁
    No to co? Ty już chill a my tu ręce na poklad w poniedziałek 😁🩷🤞

Tak, klinika w Poznaniu 😁
    Ja raczej chilli max do jutra, w niedzielę już będzie stres na maxa a w poniedziałek to chyba o 4 muszę wstać 🤪

Ana29 lubi tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    27.01.2025 punkcja 🤞🤞🤞
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    Kochana 🥹 ja się czuję jakbym tam siedziała z Tobą i Ci podtrzymywała długopis albo chociaż trzymała za rękę ! 🥹 uwielbiam te Twoje relacje i bardzo się cieszę, że trafiłaś na takiego dobrego, empatycznego doktorka 🫠 Życzyłabym każdej z Was tak zaangażowanego człowieka z wiedzą na swojej drodze 😭
    Będę mocno trzymać kciuki i zaciskać serduszko żeby się nie pobeczeć🫢 Ale Ty możesz ! I powinnaś sobie dać odczuć te wszystkie emocje - ogrom strachu, potem fala szczęścia a na końcu po wszystkim - ogromny spokój pełen mimo wszystko pięknej ekscytacji 🥹💖 Dasz radę Dziołuszka, jesteś super silna i będziesz wspaniałą mamusią 💖🍀🥰
    Będziemy w tym razem - Ty, Twój Ukochany i cały szereg forumowych psiapsi 💪🏼🔥 Razem damy radę 💖

Jak się cieszę, że Ty tu się pojawiłaś w tym styczniu! 😍

Molahonkeey, PaulinKA lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    27.01.2025 punkcja 🤞🤞🤞
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmarova wrote:
    Hej, ja ostatnio pytałam dziewczyn o tipy i właśnie te z chłodzeniem, z ustawieniem igły i lekkim kątem o wiele poprawiło "komfort" tych zastrzyków. Wkłucia praktycznie nie bolą, a jedynie sam lek, ale na to chyba nie ma metody, chyba że to długie wciskanie leku, choć ja czasami wolę szybciej aby mieć to za sobą.

❤️

Potwierdzam. Wolniej / szybciej w kwestii bolu to juz indywidualne odczucia.

aszin lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ