❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusia3131 wrote:Oooo! Hahahaha😅😅😅❤️❤️❤️❤️❤️ jedne będą gonić drugie! Może to jest sposób u Was Kochana i mocno trzymam kciuki, żeby te testy owulacyjne rzeczywiście się dlugo nie przydały... chyba, że do kolejnego malucha termin ważności im wytrzyma 🫠🫠🫠👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Lusia3131 wrote:Tarisal.
Dziękuję, że pytasz, ale mam właśnie jakiś spadek nastroju.
Bardzo się cieszę z tej bety oczywiście. Będę powtarzać ale dopiero w poniedziałek, czyli po czterech dniach, nie wiem czy to ma sens ?
Mam spuchnięty brzuch cały we krwiakach, zapomniałam jak się robi te zastrzyki chyba...muszę dojść znowu do wprawy.. a dziś rano wypadł mi słoik litrowy z ogórkami z rąk, wiem że to przez sterydy tracę czucie. Muszę jakiś lepszy magnez i potas kupic.
I tak, wiem że mam ogromne szczęście, bo znowu mam ogromną nadzieję, że się uda, ale droga do tego ciężka... I tak jak WAM powtarzam, że tylko czas nas wszystkich uratuje i wszystko będzie dobrze, tylko cierpliwości.. tak sobie dziś to również tłumacze, że już za dwa tygodnie mam usg i będę spokojniejsza..Lusia3131 lubi tę wiadomość
-
Julia24 wrote:Nikt tego Lusia nie powiedział! Każdy ma różne potrzeby, a te też są bardzo zmienne w zależności od dnia. Po prostu niestety cały proces starania narzuca na nas jednak konieczność myślenia o tym i już nieraz czytałam wiadomości dziewczyn, że się zmuszają, żeby idealnie co 2 dni zawsze nawet, jak mają akurat dużą ochotę na częste stosunki.
Ciężki temat generalnie. A im dalej w starania tym chyba cięższy.PaulinKA lubi tę wiadomość
2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡
2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka ! -
Tarisal wrote:Ciężko, ale warto ❤️ myślę, że warto kalkulator bety w ciąży obliczy przyrosty, a na trudny dzień jeśli masz możliwości połóż się, kocyk, herbatka 💝 @siesiepy jeśli nie mylę ma sposób na zastrzyki, od siebie polecam masc z arniki chyba mozna w ciąży, a ładnie działa na siniaki, trzymaj się ciepło jutro już będzie lepszy dzień, czekamy cierpliwie do usg, ode mnie całe moce sił lecą do Ciebie i spokoju ❤️
Bardzo Ci dziękuję. ❤️Tarisal lubi tę wiadomość
2021 11 tydzień
Molahonkeey wrote:Ooooo nie Dziewczyny, jak mi głupio! Nie wiedziałam 🙈 Życzę Wam, żebyście rozpierdzieliły ten weekend i żeby szybciochem zleciało 💪🏼 🔥
Hehe spokojnie 😃 Za to w tygodniu wychodzi wolne. Akurat dzisiaj i jutro mam weekendzik ♥️Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
M93 wrote:Molahonkeey ja nie wiem czy dobra, jak nie wiadomo kiedy się bzykac żeby było dobrze 😂
CIĄGLE 😂😂😂😂
M93 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> 28.01
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
Lusia3131 wrote:Przeczytałam swoją wypowiedz i rzeczywiście zabrzmiało to tak, jakbym to odebrała personalnie. Broń Boże. Nie jest tak, ja też uważam że to takie procesy muszą zajść, tyle składowych. Wg statystyk przecież w ciążę zachodzi 33% zdrowych kobiet ze zdrowym mężczyzna.. a powiedzmy sobie szczerze, komu dziś nie brakuje jakiś witamin nawet ? Miało być bardziej obiektywnie, że nie ma na to odpowiedzi, ale są też jakieś wskazania i po coś były robione badania, że jednak najlepiej próbować co dwa dni. Czy u każdego się to nie sprawdzi ? No właśnie też nie
No właśnie kiedyś były takie badania, ale ja już widziałam wiele różnych i każde ma inne wnioski 😅😅😅. Ostatnio tutaj (chyba w grudniu) wstawiane były jakieś nowe mówiące, że właśnie warto działać codziennie 🤷🏼♀️.
Trzeba więc uznać, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi ☺️ i działać, jak się da w danym cyklu! 🍀
* Osobiście uważam, że co dwa dni warto działać, jak się nie kontroluje dni płodnych, bo wtedy zawsze się "trafi" w okienko płodne. Jeśli jednak kontrolujemy owulację i mamy ochotę na intensywniejsze działania, to warto działać! 🔥🫶Lusia3131, aszin, Vergeet lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
M93 wrote:🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
To nie na moje lata!!! 🤣🤣🤣🤣🤣
M93, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> 28.01
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
A ja tak sobie myśle, że te plemniki, które czekają już u faceta do wytrysku to są już dawno wyprodukowane i to nie ma znaczenia czy dziś i jutro czy co dwa dni, bo one nie zmienią już swojej budowy. No chyba że para by uprawiała seks codziennie przez miesiąc czy dłużej to już można by się zastanowić czy te nowe nie za szybko idą do kolejki do wyjścia i są jakieś niedorobione. Może to głupie, może się mylę, ale taka myśl mnie naszła przed chwilą 🤪
Vergeet lubi tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Podrożniczka wrote:A ja tak sobie myśle, że te plemniki, które czekają już u faceta do wytrysku to są już dawno wyprodukowane i to nie ma znaczenia czy dziś i jutro czy co dwa dni, bo one nie zmienią już swojej budowy. No chyba że para by uprawiała seks codziennie przez miesiąc czy dłużej to już można by się zastanowić czy te nowe nie za szybko idą do kolejki do wyjścia i są jakieś niedorobione. Może to głupie, może się mylę, ale taka myśl mnie naszła przed chwilą 🤪👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
My serduszkujemy jak mamy możliwość, czasami wypada codziennie a czasami co drugi dzień. Jeśli w tym miesiącu nie zaskoczy to moj M. ma się wybrać na badania nasienia i zobaczymy. Jak będą dobre to będziemy serduszkować jak dotychczas, a jeśli będą złe to postaramy się co dwa dni mniej więcej. W dodatku na koniec lutego mamy pierwszą wizytę w klinice także zdajemy się na lekarzy i zobaczymy co tam podpowiedzą, troszkę się ekscytuje tą wizytą, ale w głębi serca mam nadzieję, że okaże się ona niepotrzebna 🤣
Lusia3131, M93, Molahonkeey, Vergeet, Podrożniczka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024) -
Podrożniczka wrote:A ja tak sobie myśle, że te plemniki, które czekają już u faceta do wytrysku to są już dawno wyprodukowane i to nie ma znaczenia czy dziś i jutro czy co dwa dni, bo one nie zmienią już swojej budowy. No chyba że para by uprawiała seks codziennie przez miesiąc czy dłużej to już można by się zastanowić czy te nowe nie za szybko idą do kolejki do wyjścia i są jakieś niedorobione. Może to głupie, może się mylę, ale taka myśl mnie naszła przed chwilą 🤪
Twoja teoria też ma sens, ale myślę, że nikt nie czekają tu tylko na owulacje z plemnikami , które przekraczają tydzień np.
Kurcze dziewczyny, można dyskutować, ale dla mnie to zachodzi magia... układ płciowy to jedno, ale endorfiny podczas stosunku, samopoczucie obok tych całych starań ( tak jak Paulina napisała, że czasami stosunek tylko w celach rozrodczych) - to wszystko poskładać to właśnie jest magia wyprodukować w domowych warunkach takiego Gumisia!PaulinKA, M93, Vergeet, Babsi lubią tę wiadomość
2021 11 tydzień
Poprosiłam Chatgpt o napisanie dla nas zaklęcia na zajście w ciążę- może będzie równie skuteczne, jak podążanie za tymi wszystkimi badaniami 😅😆😆
Weź garść nadziei, szczyptę miłości,
Łyżkę szczęścia, co niesie radości.
Dodaj kroplę spokoju, garść cierpliwości,
I trzy słowa wiary: „Wszystko w przyszłości”.
Zmieszaj to w sercu, nie w jakimś naczyniu,
Niech ciepło rozbłyśnie w twoim wewnętrznym wspólnym istnieniu.
Powtarzaj te słowa, co noc, w radości:
„Niech życie zakwitnie z naszej miłości.”Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 15:26
M93, PaulinKA, Molahonkeey, aszin, Tarisal, Nowa2024, Alicjasss, Vergeet, Lusia3131, Podrożniczka, miska122, Babsi lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Tarisal wrote:Ciężko, ale warto ❤️ myślę, że warto kalkulator bety w ciąży obliczy przyrosty, a na trudny dzień jeśli masz możliwości połóż się, kocyk, herbatka 💝 @siesiepy jeśli nie mylę ma sposób na zastrzyki, od siebie polecam masc z arniki chyba mozna w ciąży, a ładnie działa na siniaki, trzymaj się ciepło jutro już będzie lepszy dzień, czekamy cierpliwie do usg, ode mnie całe moce sił lecą do Ciebie i spokoju ❤️
Kostką lodu chlodze długo potencjalne miejsce wkłucia. Najczęściej robiłam pod pępkiem ok 3-5cm od niego. Jak nie miałam się gdzie wkluc to na wysokości pępka robiłam. Mocno ściskam fałdkę, szybko wbijalam igłę, ja najczęściej chyba pod kątem. Pilnowałam się żeby nie ruszać strzykawka. Bardzo, bardzo powoli wstrzykiwałam (przez minute-dwie robiłam zastrzyk). Wyciągałam igłę, dopiero puszczałam fałdkę i od razu kostka lodu w miejsce ukłucia.
Zastrzyki prosto z lodówki generalnie mniej bolały, ale zostawiały mi częściej siniaki. 🤷🏻 Więc przestałam wsadzać do lodówki.
Każdy też jest indywidualny, trzeba znaleźć swój jak najlepszy sposób. Może aszin się wypowie więcej bo ona robi to co cykl. 🍀Tarisal, Lusia3131 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Julia24 wrote:Poprosiłam Chatgpt o napisanie dla nas zaklęcia na zajście w ciążę- może będzie równie skuteczne, jak podążanie za tymi wszystkimi badaniami 😅😆😆
„Niech życie zakwitnie z naszej miłości.”👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Julia24 wrote:Poprosiłam Chatgpt o napisanie dla nas zaklęcia na zajście w ciążę- może będzie równie skuteczne, jak podążanie za tymi wszystkimi badaniami 😅😆😆
„Niech życie zakwitnie z naszej miłości.”
Omg.... niby to tylko AI a tak trafnie ...🥹
Chyba emocje 2 fazy cyklu wjechały za mocno bo się popłakałam 😐
Siesiepy idę za twoim przykładem i kupuje wino na wieczór bo inaczej nie wyczymie 😅
Edit: Hm nie no chyba się nie skusze na winko. Ale grzanca 0 sobie zafunduje bo boję się że mnie coś rozkłada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 15:32
siesiepy, Molahonkeey, Vergeet, Lusia3131 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
„Niech życie zakwitnie z naszej miłości.”
Tak się mnie skojarzyło 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 15:30
Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Hej dziouszki! Ale dziki szał z wiadomościami! 😁 odniosę się później do kogo dam radę i nadrobię, ale na ten moment chcę pogratulować Lusi i Vergeet - jejku prawie się popłakałam z tych Waszych wyników dziewczyny 🥹🥹
Tak się z Wami z żyłam i przeżywam wszystko razem z Wami ❤ niech Wasze Kropeczki się zadomowią w Waszych brzuszkach 🍀🍀🍀Molahonkeey, Vergeet, Lusia3131 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏