❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia24 wrote:Poprosiłam Chatgpt o napisanie dla nas zaklęcia na zajście w ciążę- może będzie równie skuteczne, jak podążanie za tymi wszystkimi badaniami 😅😆😆
Weź garść nadziei, szczyptę miłości,
Łyżkę szczęścia, co niesie radości.
Dodaj kroplę spokoju, garść cierpliwości,
I trzy słowa wiary: „Wszystko w przyszłości”.
Zmieszaj to w sercu, nie w jakimś naczyniu,
Niech ciepło rozbłyśnie w twoim wewnętrznym wspólnym istnieniu.
Powtarzaj te słowa, co noc, w radości:
„Niech życie zakwitnie z naszej miłości.”
Ja myślę, że to powinien być Nasz Hymn od dziś Wrzucany do pierwszego postu w wątkuTarisal, M93, Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> 28.01
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
Nie chce wyjść na czepiającą się, ale kreski, które nie są kreskami ciążowymi to kreski fabryczne, testowe to są te prawilne 😁
My w cyklu, którym zaszlam w ciążę, kochaliśmy się 3 dni z rzędu, bo akurat wtedy mąż wrócił na przepustkę. Potem probowaliśmy różnych sposobów, codziennie, w dzień piku i dzień po, co dwa dni. Niestety nie ma reguły 🤡 A jeśli chodzi o powiedzenie mężowi o pozytywnym teście, to ja po prostu wysłałam mu zdjęcie, bo był na wyjeździe, co skomentował tylko „e, takie kreski to nie kreski”🤣
A jeśli chodzi o zastrzyki to też mi się wydaje, że nie ma cudownego sposobu. Ja za każdym razem robie je tak samo, a jest cykl, że cały brzuch mam w krwiakach, a innym razem nie mam nawet jednego siniaka 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 15:41
Molahonkeey, Lusia3131, Vergeet, siesiepy, Hopex2 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
siesiepy wrote:Czy ja mam sposób? Mogę się swoim podzielić, ale im bliżej poronienie tym wieksze bajbole mi wychodziły. 🤣
Kostką lodu chlodze długo potencjalne miejsce wkłucia. Najczęściej robiłam pod pępkiem ok 3-5cm od niego. Jak nie miałam się gdzie wkluc to na wysokości pępka robiłam. Mocno ściskam fałdkę, szybko wbijalam igłę, ja najczęściej chyba pod kątem. Pilnowałam się żeby nie ruszać strzykawka. Bardzo, bardzo powoli wstrzykiwałam (przez minute-dwie robiłam zastrzyk). Wyciągałam igłę, dopiero puszczałam fałdkę i od razu kostka lodu w miejsce ukłucia.
Zastrzyki prosto z lodówki generalnie mniej bolały, ale zostawiały mi częściej siniaki. 🤷🏻 Więc przestałam wsadzać do lodówki.
Każdy też jest indywidualny, trzeba znaleźć swój jak najlepszy sposób. Może aszin się wypowie więcej bo ona robi to co cykl. 🍀Lusia3131 lubi tę wiadomość
-
Podrożniczka wrote:A ja tak sobie myśle, że te plemniki, które czekają już u faceta do wytrysku to są już dawno wyprodukowane i to nie ma znaczenia czy dziś i jutro czy co dwa dni, bo one nie zmienią już swojej budowy. No chyba że para by uprawiała seks codziennie przez miesiąc czy dłużej to już można by się zastanowić czy te nowe nie za szybko idą do kolejki do wyjścia i są jakieś niedorobione. Może to głupie, może się mylę, ale taka myśl mnie naszła przed chwilą 🤪
Należy też pamiętać, że nawet jak jesteśmy parę dni przed owulacją to warto uprawiać seks. Nie ma sensu celowo czekać do owulacji. I dopiero wtedy kochać się po paru dniach abstynencji. Tygodniowa przerwa też źle wpływa na plemniki.
Niby plemniki są już wyprodukowane 2-3 miesiące wcześniej, ale czytałam, że i tak można mieć na nie wpływ.. Seks za rzadko, za często może wpływać na jakość plemników. Za częsty wytrysk chyba może powodowac, że w spermie jest mniej plemników niż np nagromadzą się co dwa dni. Ale wiadomo, że to jest loteria.
Nawet podobno orgazm kobiety zaraz po wytrysku mężczyzny wpływa dobrze na dotarcie żołnierzyków ☺️
Także ja jestem zdania, że jak na teście owulacyjnym kreseczka ciemnieje to należy działać 😃Lusia3131 lubi tę wiadomość
-
Vergeet ja czuję się okej w trakcie stymulacji 😉 nie mogę narzekać, serio
Czekam już pod gabinetem do doktorka, trzymajcie kciuki za mój kurnik 🥹🤞🤞🤞aszin, Misiula, Alicjasss, Tarisal, PaulinKA, Molahonkeey, Aksandra, Vergeet, Julia24, Ana29, Insane, Podrożniczka, M93, Lusia3131, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
27.01.2025 punkcja 🤞🤞🤞 -
@Siesiepy właśnie to HSG daje mi poczucie, że coś robię w kierunku zajścia w ciążę. Zawsze to jest do czego odliczać.
@Lusia3131 piękny wynik! Wkłucia potrafią być bardzo nieprzyjemne, ale my kobiety (a zwłaszcza z tego wątku) jesteśmy bardzo silne 💪
@Vergeet mega gratuluję! Jestem teraz pod wrażeniem pinkow że tak ładnie betę Ci wyłapałyLusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tarisal wrote:@PaulinKa jeśli rozkłada Cie to co myślę to już niedługo będziesz rozkładać co innego do badania 🤣🤞✊️
Obyś miała rację 🤣 aczkolwiek w kontekście tego ile osób dookoła choruje , nie poczytuje tego jako znak 😅Tarisal lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
Tarisal wrote:@PaulinKa jeśli rozkłada Cie to co myślę to już niedługo będziesz rozkładać co innego do badania 🤣🤞✊️
Jestem fanką tej dziewczyny 🤣🤣🤣Vergeet, Tarisal lubią tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
✨1DC ~ 13.01 -
Tarisal wrote:Myśl co chcesz 🤣 wiesz, że to żart? ❤️
Tarisal lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
Ja tam śledzę wykres @PaulinKA i nie wygląda mi to na przeziębienie 🤣🤣
Vergeet, PaulinKA, Tarisal lubią tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
✨1DC ~ 13.01 -
@PaulinKa tak, specjalnie jechałam dzisiaj dalej żeby zrobić dzisiaj betę w labie który jest otwarty też w niedzielę 😂 także poprawiam w niedziele żeby śledzić przyrost co dwa dni. Może zrobię jeszcze po południu test i będzie ciut ciemniejsze żeby zrozumiał, choć po samych skarpetuniach to chyba zczai 😂 ale te Twoje bodziaki na tle szafy mnie wzruszyły, oby jak najszybciej z niej wyszły 💖 może to przeziębienie to dobry znak 🤔
@M93 kocham humor twojego męża, okulary no hit 😂😂
@Saferka doskonale cię rozumiem! Też byłam podekscytowana zmianą lekarza, wyczekiwałam nowej wizyty ale z tyłu głowy miałam, że może nie będzie potrzebna także życzę ci żebyś też nie musiała na nią iść! 😁
@ Julia nasz przyjaciel czat gpt to nawet poetą jest 😂 piękne zaklęcie!
@kałamarnica piękne jest to co napisałaś, niby się znamy tylko z nicków a naprawdę tak się można zżyć 💖 🥹
@aszin aj jaki romantyk, dobrze że nas cieszą nawet takie kreski!
@Nowa czuję jakbym czekała z tobą pod tym gabinetem doktorka, tak dobrze go już znamy😂
@Tortie też jestem pozytywnie zaskoczona pinkami bo cień cienia był już w 11dpo! Choć początkowo potraktowałam go jak biel 😂
Nowa2024, PaulinKA, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina
22.01 ⏸️
24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
26.01- beta ?
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 -
Dziewczyny co do zastrzyków to mija rada jescze to zwrocie uwagę na ścięcie igły. I jak się wbijacie to tak żeby ścięcie było do góry czyli ta ostra cześć na dole. Niby nic ale potrafi zrobić różnice.
Byłam dziś na wymazie i doszłam do wniosku że luksmedu czasem jest bezsensu. Skoro byłam u ginekologa i siedziałam rozebrana na tym nieszczęsnym fotelu i on widzi że coś jej się nie podoba to co to byłby za problem żeby odrazy zrobiła wymaz? Nieee ja musze jechać w zupełnie inny dzień przez pół miasta do położnej... Bezsens.
Kurcze coś jescze chciałam wam napisać ale zapomniałam:)Insane, Lusia3131 lubią tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Ja jest po wizycie u lekarza. Dziś wleciał drugi zastrzyk diphereline. Udało się trochę wyciszyć endometrioze. Zobaczymy po kolejnym zastrzyku kiedy transfer.
Aksandra, Julia24, Insane, Lusia3131, Molahonkeey, Anka96, Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III stopnia
Mięśniak
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
SolAngelica wrote:Dziewczyny co do zastrzyków to mija rada jescze to zwrocie uwagę na ścięcie igły. I jak się wbijacie to tak żeby ścięcie było do góry czyli ta ostra cześć na dole. Niby nic ale potrafi zrobić różnice.
Byłam dziś na wymazie i doszłam do wniosku że luksmedu czasem jest bezsensu. Skoro byłam u ginekologa i siedziałam rozebrana na tym nieszczęsnym fotelu i on widzi że coś jej się nie podoba to co to byłby za problem żeby odrazy zrobiła wymaz? Nieee ja musze jechać w zupełnie inny dzień przez pół miasta do położnej... Bezsens.
Kurcze coś jescze chciałam wam napisać ale zapomniałam:)
Ostatnio o tym dyskutowałam z przyjaciółką 🤪 że położne robią wymazy bo jest tyle pacjentek i szkoda lekarzom czasu chyba na takie „pierdoly”🥲 jest to bezsens faktycznie, mi się ostatnio udało zarejestrować cyto na 16:30, a wizytę do gine na 16:45 😌 ale to też trzeba mieć farta 😒
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
✨1DC ~ 13.01 -
Yeah, nadrobiłam! Ale musiałam Męża przegonić, bo się tłukł w kuchni i gadał i mnie rozpraszał.
Molahonkeey - coś Ty, ja to tak właśnie średnio gotuję, właśnie dlatego Thermomix mi towarzyszy
Świeżynka20 - a czemu nie chcesz zrobić bety? Miałabyś jasność w temacie
martakam - ja przyznaję, że ten sernik od rozkosznego poznałam bardzo niedawno, bo koleżanka w pracy przyniosła i normalnie padłam jakie to pyszne najlepszy sernik jaki jadłam. A teraz przyznaję, będę go robić pierwszy raz i mam nadzieję, że wyjdzie, ponoć wychodzi!
Tarisal - kocham Twoje teksty haha
PaulinKA - ja to samo pomyślałam co Tarisal. Objawy rozkładania są często zapowiedzią ciąży niech i tak będzie u Ciebie!
Co do SKARPETUNI to ja miałam taką sytuację, że tak ok. pół roku temu, jak byłam na jakichś badaniach to znalazłam na krześle w poczekalni malutkie białe skarpetunie, takie prawie jak nowe, może raz użyte. Zaniosłam na portiernię z myślą, że ktoś może się po nie zgłosi, bo zapomniał. Ale potem byłam kolejny raz i zobaczyłam, że one wciąż leżą na portierni i wiecie co... zabrałam je do domu, niech czekają. Dalej mnie to tak wzrusza... mam je w szkatułce. Jak kiedyś się uda.. to dam je Mężowi
Ja po pracy szybkie zakupy zrobiłam, coś tam zjadłam i lecę się szykować na imprezkę, bo za godzinę wychodzimy. Jestem ciekawa ile wytrzymam, bo szczerze mówiąc marzę o dobrym, zdrowym śnie dzisiaj ale może impreza mnie trochę pochłonie i pozwolę sobie zaszaleć, to też jest potrzebne hahMolahonkeey, Podrożniczka, Lusia3131, PaulinKA, Vergeet, Nowa2024, Tarisal, Babsi lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
Aha i Nowa!!!
Kochana idę myć głowę z zaciśniętymi kciukami za Twój kurniczeq!Molahonkeey, Lusia3131, Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
Kingus 1 wrote:Ja jest po wizycie u lekarza. Dziś wleciał drugi zastrzyk diphereline. Udało się trochę wyciszyć endometrioze. Zobaczymy po kolejnym zastrzyku kiedy transfer.
Cieszę się, że udało się wyciszyć endometriozę 🤗. Muszę poczytać o tym zastrzyku, może byłaby to dla mnie też alternatywa 🤔
Skoro udało się wyciszyć, to czemu kolejny zastrzyk? Taka decyzja lekarza prowadzącego?Vergeet lubi tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
??/02/25 Sono- HSG
07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml