❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Tarisal wrote:@Lusia3131 piękna już ta beta , a jak Ty się czujesz?
Zanim nadrobiłam to Vergeet wynik wstawić zdążyła 🤣 kocham pisać na raty
Dziękuję, że pytasz, ale mam właśnie jakiś spadek nastroju.
Bardzo się cieszę z tej bety oczywiście. Będę powtarzać ale dopiero w poniedziałek, czyli po czterech dniach, nie wiem czy to ma sens ?
Mam spuchnięty brzuch cały we krwiakach, zapomniałam jak się robi te zastrzyki chyba...muszę dojść znowu do wprawy.. a dziś rano wypadł mi słoik litrowy z ogórkami z rąk, wiem że to przez sterydy tracę czucie. Muszę jakiś lepszy magnez i potas kupic.
I tak, wiem że mam ogromne szczęście, bo znowu mam ogromną nadzieję, że się uda, ale droga do tego ciężka... I tak jak WAM powtarzam, że tylko czas nas wszystkich uratuje i wszystko będzie dobrze, tylko cierpliwości.. tak sobie dziś to również tłumacze, że już za dwa tygodnie mam usg i będę spokojniejsza..Vergeet, PaulinKA, Tarisal lubią tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
Magda2025 wrote:Ja jestem za skarpetkami. Sama też tak zrobiłam, zapakowałam w papier do pieczenia, bo nic innego w domu nie miałam 😂 i ustawiłam telefon z włączoną kamerą, fajnie się do tego momentu wraca.
A co do tego, że wszystko jeszcze może się wydarzyć to ja jestem zdania, że warto celebrować każdą okazję. Nawet obstawiając najgorszy scenariusz to nadal będzie to jakaś pamiątka z trudnego momentu w życiu, ale siedząc w fotelu w wieku 80 lat i mając już gromadkę wnuków to i do tych trudnych chwil w nostalgiczne wieczory będzie można wrócić i uśmiechnąć się doceniając co ma się teraz 😊
Ja z takich rzeczy to mam bodziaka z napisem „będę starszą siostrą” body już jest na pewno dawno za małe na córkę, bo naiwna ja kupiłam w pierwszym miesiącu starań 🙃, ale i tak planuje je sobie zostawić. Kiedyś jeszcze wszystkie marzenia się spełniąMolahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
👩🏼🦱
AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
❌lekka IO- glucophage 500+500
❌Letrox50
✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
✅onkopakiet
📆W planie:
❔PAI-1
❔Kiry
❔kariotypy
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
✅onkopakiet
📆W planie:
❔kariotypy
📆 start cyklu —> 5.07
📆 28.07- wizyta u doktorka -
Robiłam jeszcze raz owulaka, kreski są cały czas takie same.
Nie wiem czy dzisiaj dorwać męża czy poczekać do jutra 😬
Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆Vergeet, Molahonkeey, Lusia3131, Tarisal, aszin, Nowa2024 lubią tę wiadomość
-
@PaulinKA odnośnie Twojego zmienionego nastawienia... Myślę, że to jest normalne, że bezpośrednio po owulacji mamy w sobie wciąż dużą ekscytację i wiarę w powodzenie, a im bliżej testowania tym większy strach i niedowierzanie- dlaczego tym razem ma się udać?
Pamiętajmy jednak, że w końcu musi być ten raz! 🤗😁 Więc z drugiej strony, czemu nie właśnie teraz? 😉 Trzymam mocno kciuki, żeby te początkowe bojowe nastawienie wróciło i niedługo również Ty wstawiła nam tu zdjęcia swoich ⏸️! ✊🍀PaulinKA, Molahonkeey lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Lusia3131 wrote:Tarisal.
Dziękuję, że pytasz, ale mam właśnie jakiś spadek nastroju.
Bardzo się cieszę z tej bety oczywiście. Będę powtarzać ale dopiero w poniedziałek, czyli po czterech dniach, nie wiem czy to ma sens ?
Mam spuchnięty brzuch cały we krwiakach, zapomniałam jak się robi te zastrzyki chyba...muszę dojść znowu do wprawy.. a dziś rano wypadł mi słoik litrowy z ogórkami z rąk, wiem że to przez sterydy tracę czucie. Muszę jakiś lepszy magnez i potas kupic.
I tak, wiem że mam ogromne szczęście, bo znowu mam ogromną nadzieję, że się uda, ale droga do tego ciężka... I tak jak WAM powtarzam, że tylko czas nas wszystkich uratuje i wszystko będzie dobrze, tylko cierpliwości.. tak sobie dziś to również tłumacze, że już za dwa tygodnie mam usg i będę spokojniejsza..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 14:22
Lusia3131 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
👩🏼🦱
❌Letrox50
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
✅onkopakiet
📆W planie:
❔PAI-1
❔Kiry
❔kariotypy
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
✅onkopakiet
📆W planie:
❔kariotypy
📆 start cyklu —> 5.07
M93 wrote:Robiłam jeszcze raz owulaka, kreski są cały czas takie same.
Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆M93, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
👩🏼🦱
❌Letrox50
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
✅onkopakiet
📆W planie:
❔PAI-1
❔Kiry
❔kariotypy
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
✅onkopakiet
📆W planie:
❔kariotypy
📆 start cyklu —> 5.07
Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆
Działajcie! Lepiej dzisiaj jak jest ochota! A jak jutro dalej będzie 🔥🔥, to najwyżej będziecie poprawiać!😁✊M93, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆M93, Vergeet lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
⏳30.07 USG
-
Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆M93 lubi tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2021 11 tydzień
2023 Tadzio !!❤️
Vergeet wrote:To prawda, do USG pewnie będzie się dłużyć niemiłosiernie. Co do bety to po czterech dniach nic ci przyrost raczej nie powie, chyba że zrobisz w poniedziałek i środę. Ale to już jak sama czujesz, może wolisz poczekać do USG💕 zrób to w zgodzie ze sobą. A te zastrzyki w jakim celu przyjmujesz?
Polimorfizm genetyczny pai4g w homozygocie , zwiększone ryzyko zakrzepu - więc na lepsze przepływy mam zastrzyki z heparynąVergeet lubi tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2021 11 tydzień
2023 Tadzio !!❤️
Julia24 wrote:@PaulinKA odnośnie Twojego zmienionego nastawienia... Myślę, że to jest normalne, że bezpośrednio po owulacji mamy w sobie wciąż dużą ekscytację i wiarę w powodzenie, a im bliżej testowania tym większy strach i niedowierzanie- dlaczego tym razem ma się udać?
Pamiętajmy jednak, że w końcu musi być ten raz! 🤗😁 Więc z drugiej strony, czemu nie właśnie teraz? 😉 Trzymam mocno kciuki, żeby te początkowe bojowe nastawienie wróciło i niedługo również Ty wstawiła nam tu zdjęcia swoich ⏸️! ✊🍀
Julia cudnie jest widzieć że Twoja niezłomność tu do nas powróciła! Jesteś niesamowita ! Jakie masz plany na weekend, robicie coś ciekawego??
@Lusia co do bety, to ja nie miałam przyjemności korzystać ale chyba są takie kalkulatory że wpisujesz daty badań i on Ci podpowiada czy % przyrost jest prawidłowy. Niech się tu ktoś mądrzejszy wypowie
@Vergeet a Ty myslalaś kiedy ponowisz betę? Skarpetunie wspaniały pomysl.
Ja sama od ponad roku trzymam w pięknym pudełku na dnie szafy... maleńkie bodziaki z napisem "hello daddy"....
Kupiłam je oczywiście w 1 miesiącu starań bo jakżeby inaczej -,- teraz również rozmyślałam, czy jeśli zobaczyłabym dwie kreseczki to wreczyłabym od razu? Czy może dopiero po serduszkowej wizycie, jako przypieczętowanie?
Niemniej - na każdym etapie coś może pójść nie tak, a ten WASZ moment wzruszu przy patrzeniu na te skarpeteczki... pozostanie na zawsze....
Ja ogólem chyba bym się pokusiła o skarpetunie + test w pudełku ale to chyba kreska musiałaby być mocniejsza żeby Facet zrozumiał że to jest pozytyw:D
Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
Lusia3131 wrote:Ja wychodzę z założenia, że co dwa dni jest najlepiej!
Co dwa dni jest optymalnie, to prawda, ale jeśli jest energia i ochota na codzienne ❤️, to nie ma co się ograniczać 😉.Lusia3131 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ Dominacja estrogenowa
Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2021 11 tydzień
2023 Tadzio !!❤️
M93 popieram, dziewczyny które mówią działaj
każdemu według potrzeb!
Lepiej działać póki jest ochota nawer 3 dni pod rząd niż co 2 dni ale z myślą z tyłu głowy że to w celach rozrodczych
ja wierzę że plemniczki wypuszczone z miłością i ochotą są silniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 14:33
Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
PaulinKA wrote:M93 popieram, dziewczyny które mówią działaj
każdemu według potrzeb!
Lepiej działać póki jest ochota nawer 3 dni pod rząd niż co 2 dni ale z myślą z tyłu głowy że to w celach rozrodczych
Ale tak jak napisała Julka, niech każdy robi kiedy i jak czuje!PaulinKA lubi tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2021 11 tydzień
2023 Tadzio !!❤️
PaulinKA wrote:M93 popieram, dziewczyny które mówią działaj
każdemu według potrzeb!
No zgadzam się 😁😁.
U nas w tym cyklu przez OVI pierwszy raz mieliśmy typowo PROKONCEPCYJNY STOSUNEK i mam nadzieję, że szybko się taki nie powtórzy 🙄. Jakoś do tej pory ładnie udało się obstawiać dni płodne bez "przymuszania się", ale w tym cyklu mieliśmy dużo stresów, a jednocześnie presję żeby jednak podziałać kolejny raz dzień po zastrzyku... 🤷🏼♀️PaulinKA lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ Dominacja estrogenowa
Lusia Robię dalej bo kupiłam pudło 50 sztuk a ja przecież w tym cyklu zachodzę w ciążę więc mi się już nie przydadzą, muszę je zużyć 🤣🤣🤣
Molahonkeey ja nie wiem czy dobra, jak nie wiadomo kiedy się bzykac żeby było dobrze 😂
Mąż mi odpisał na smsa, że dzisiaj poprawiamy 🤣 Żeby te jego plemniki chociaż od wczoraj zdążyły założyć okulary żeby znaleźć tą komórkę 😂Lusia3131, Julia24, Molahonkeey, Tarisal, Vergeet, aszin, Nowa2024 lubią tę wiadomość
-
Lusia3131 wrote:Nasze plemniki wypuszczane co dwa dni były również z miłości, a nie " z myślą z tyłu głowy że to w celach rozrodczych", ale bardzo pilnowałam jednak, żeby to było co dwa dni.
Ale tak jak napisała Julka, niech każdy robi kiedy i jak czuje!
Nikt tego Lusia nie powiedział! Każdy ma różne potrzeby, a te też są bardzo zmienne w zależności od dnia. Po prostu niestety cały proces starania narzuca na nas jednak konieczność myślenia o tym i już nieraz czytałam wiadomości dziewczyn, że się zmuszają, żeby idealnie co 2 dni zawsze nawet, jak mają akurat dużą ochotę na częste stosunki.
Ciężki temat generalnie. A im dalej w starania tym chyba cięższy.PaulinKA, Lusia3131 lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ Dominacja estrogenowa
M93 wrote:Lusia Robię dalej bo kupiłam pudło 50 sztuk a ja przecież w tym cyklu zachodzę w ciążę więc mi się już nie przydadzą, muszę je zużyć 🤣🤣🤣
Molahonkeey ja nie wiem czy dobra, jak nie wiadomo kiedy się bzykac żeby było dobrze 😂
Mąż mi odpisał na smsa, że dzisiaj poprawiamy 🤣 Żeby te jego plemniki chociaż od wczoraj zdążyły założyć okulary żeby znaleźć tą komórkę 😂2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2021 11 tydzień
2023 Tadzio !!❤️
M93 wrote:Lusia Robię dalej bo kupiłam pudło 50 sztuk a ja przecież w tym cyklu zachodzę w ciążę więc mi się już nie przydadzą, muszę je zużyć 🤣🤣🤣
Mąż mi odpisał na smsa, że dzisiaj poprawiamy 🤣 Żeby te jego plemniki chociaż od wczoraj zdążyły założyć okulary żeby znaleźć tą komórkę 😂
M93, będzie tam armia z poprzedniego dnia, także może chłopaków poprowadząM93, Lusia3131, Molahonkeey lubią tę wiadomość
"Zes*am się, a nie dam się."