X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    @Lusia3131 piękna już ta beta , a jak Ty się czujesz?

Zanim nadrobiłam to Vergeet wynik wstawić zdążyła 🤣 kocham pisać na raty
    Tarisal.
    Dziękuję, że pytasz, ale mam właśnie jakiś spadek nastroju.
    Bardzo się cieszę z tej bety oczywiście. Będę powtarzać ale dopiero w poniedziałek, czyli po czterech dniach, nie wiem czy to ma sens ?

Mam spuchnięty brzuch cały we krwiakach, zapomniałam jak się robi te zastrzyki chyba...muszę dojść znowu do wprawy.. a dziś rano wypadł mi słoik litrowy z ogórkami z rąk, wiem że to przez sterydy tracę czucie. Muszę jakiś lepszy magnez i potas kupic.
    I tak, wiem że mam ogromne szczęście, bo znowu mam ogromną nadzieję, że się uda, ale droga do tego ciężka... I tak jak WAM powtarzam, że tylko czas nas wszystkich uratuje i wszystko będzie dobrze, tylko cierpliwości.. tak sobie dziś to również tłumacze, że już za dwa tygodnie mam usg i będę spokojniejsza..

Vergeet, PaulinKA, Tarisal lubią tę wiadomość

2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡

2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
    2021 11 tydzień:(
    2021 5× ciąża biochemiczna
    2022 2x ciąża biochemiczna

2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡

Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka !
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    Ja jestem za skarpetkami. Sama też tak zrobiłam, zapakowałam w papier do pieczenia, bo nic innego w domu nie miałam 😂 i ustawiłam telefon z włączoną kamerą, fajnie się do tego momentu wraca.

A co do tego, że wszystko jeszcze może się wydarzyć to ja jestem zdania, że warto celebrować każdą okazję. Nawet obstawiając najgorszy scenariusz to nadal będzie to jakaś pamiątka z trudnego momentu w życiu, ale siedząc w fotelu w wieku 80 lat i mając już gromadkę wnuków to i do tych trudnych chwil w nostalgiczne wieczory będzie można wrócić i uśmiechnąć się doceniając co ma się teraz 😊

Ja z takich rzeczy to mam bodziaka z napisem „będę starszą siostrą” body już jest na pewno dawno za małe na córkę, bo naiwna ja kupiłam w pierwszym miesiącu starań 🙃, ale i tak planuje je sobie zostawić. Kiedyś jeszcze wszystkie marzenia się spełnią
    Nagrywać na pewno nie będę bo to nie w naszym stylu, niech zostanie ta chwila w naszej pamięci. Ale masz rację, nawet jeśli ODPUKAĆ coś by się wydarzyło to te małe skarpetunie będą miłym wspomnieniem i pamiątką. Pięknie to opisałaś 💖

Molahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina

13 DPO-> beta 18 🥹

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • M93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam jeszcze raz owulaka, kreski są cały czas takie same.
    Nie wiem czy dzisiaj dorwać męża czy poczekać do jutra 😬
    Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆

Vergeet, Molahonkeey, Lusia3131, Tarisal, aszin, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

PCOS.
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA odnośnie Twojego zmienionego nastawienia... Myślę, że to jest normalne, że bezpośrednio po owulacji mamy w sobie wciąż dużą ekscytację i wiarę w powodzenie, a im bliżej testowania tym większy strach i niedowierzanie- dlaczego tym razem ma się udać?
    Pamiętajmy jednak, że w końcu musi być ten raz! 🤗😁 Więc z drugiej strony, czemu nie właśnie teraz? 😉 Trzymam mocno kciuki, żeby te początkowe bojowe nastawienie wróciło i niedługo również Ty wstawiła nam tu zdjęcia swoich ⏸️! ✊🍀

PaulinKA, Molahonkeey lubią tę wiadomość

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza

❌ IO, BMI 25.8 (-> metformina + dieta)
    ❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)

☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:
    Tarisal.
    Dziękuję, że pytasz, ale mam właśnie jakiś spadek nastroju.
    Bardzo się cieszę z tej bety oczywiście. Będę powtarzać ale dopiero w poniedziałek, czyli po czterech dniach, nie wiem czy to ma sens ?

Mam spuchnięty brzuch cały we krwiakach, zapomniałam jak się robi te zastrzyki chyba...muszę dojść znowu do wprawy.. a dziś rano wypadł mi słoik litrowy z ogórkami z rąk, wiem że to przez sterydy tracę czucie. Muszę jakiś lepszy magnez i potas kupic.
    I tak, wiem że mam ogromne szczęście, bo znowu mam ogromną nadzieję, że się uda, ale droga do tego ciężka... I tak jak WAM powtarzam, że tylko czas nas wszystkich uratuje i wszystko będzie dobrze, tylko cierpliwości.. tak sobie dziś to również tłumacze, że już za dwa tygodnie mam usg i będę spokojniejsza..
    To prawda, do USG pewnie będzie się dłużyć niemiłosiernie. Co do bety to po czterech dniach nic ci przyrost raczej nie powie, chyba że zrobisz w poniedziałek i środę. Ale to już jak sama czujesz, może wolisz poczekać do USG💕 zrób to w zgodzie ze sobą. A te zastrzyki w jakim celu przyjmujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 14:22

Lusia3131 lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻

13 DPO-> beta 18 🥹

Badania💉

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆
    Właśnie wystarczy jeden, więc działajcie ile macie sił 😂

M93, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻

13 DPO-> beta 18 🥹

Badania💉

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:

Działajcie! Lepiej dzisiaj jak jest ochota! A jak jutro dalej będzie 🔥🔥, to najwyżej będziecie poprawiać!😁✊

M93, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ Adenomioza

❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)

☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Molahonkeey Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Kochana, ale to żadna "zła" wiadomość wręcz PRZECIWNIE ! 😂 <3

M93, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 28.01
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Ja wychodzę z założenia, że co dwa dni jest najlepiej!

M93 lubi tę wiadomość

• Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    To prawda, do USG pewnie będzie się dłużyć niemiłosiernie. Co do bety to po czterech dniach nic ci przyrost raczej nie powie, chyba że zrobisz w poniedziałek i środę. Ale to już jak sama czujesz, może wolisz poczekać do USG💕 zrób to w zgodzie ze sobą. A te zastrzyki w jakim celu przyjmujesz?

Polimorfizm genetyczny pai4g w homozygocie , zwiększone ryzyko zakrzepu - więc na lepsze przepływy mam zastrzyki z heparyną

Vergeet lubi tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @PaulinKA odnośnie Twojego zmienionego nastawienia... Myślę, że to jest normalne, że bezpośrednio po owulacji mamy w sobie wciąż dużą ekscytację i wiarę w powodzenie, a im bliżej testowania tym większy strach i niedowierzanie- dlaczego tym razem ma się udać?
    Pamiętajmy jednak, że w końcu musi być ten raz! 🤗😁 Więc z drugiej strony, czemu nie właśnie teraz? 😉 Trzymam mocno kciuki, żeby te początkowe bojowe nastawienie wróciło i niedługo również Ty wstawiła nam tu zdjęcia swoich ⏸️! ✊🍀

Julia cudnie jest widzieć że Twoja niezłomność tu do nas powróciła! Jesteś niesamowita ! Jakie masz plany na weekend, robicie coś ciekawego??

@Lusia co do bety, to ja nie miałam przyjemności korzystać ale chyba są takie kalkulatory że wpisujesz daty badań i on Ci podpowiada czy % przyrost jest prawidłowy. Niech się tu ktoś mądrzejszy wypowie ;)
    @Vergeet a Ty myslalaś kiedy ponowisz betę? Skarpetunie wspaniały pomysl <3.
    Ja sama od ponad roku trzymam w pięknym pudełku na dnie szafy... maleńkie bodziaki z napisem "hello daddy"....
    Kupiłam je oczywiście w 1 miesiącu starań bo jakżeby inaczej -,- teraz również rozmyślałam, czy jeśli zobaczyłabym dwie kreseczki to wreczyłabym od razu? Czy może dopiero po serduszkowej wizycie, jako przypieczętowanie?
    Niemniej - na każdym etapie coś może pójść nie tak, a ten WASZ moment wzruszu przy patrzeniu na te skarpeteczki... pozostanie na zawsze....
    Ja ogólem chyba bym się pokusiła o skarpetunie + test w pudełku ale to chyba kreska musiałaby być mocniejsza żeby Facet zrozumiał że to jest pozytyw :D:D

Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

7.02 🔜HSG
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:
    Ja wychodzę z założenia, że co dwa dni jest najlepiej!

Co dwa dni jest optymalnie, to prawda, ale jeśli jest energia i ochota na codzienne ❤️, to nie ma co się ograniczać 😉.

Lusia3131 lubi tę wiadomość

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ Adenomioza

• Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Ja tak kochana miałam w tym cyklu właśnie.. że kreski identyczne i tutaj pytałam czy ja już pp owulacji czy przed aż zrobiłam jeszcze kolejnego dnia test a tam testowa bordowa... I od tamtego dnia liczę że dziś 15 dpo , ale bardzo możliwe że już nawet 17dpo.. wiadomo, nie miałam monitoringu, więc moim zdaniem super że robisz wciąż testy;)

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 popieram, dziewczyny które mówią działaj :D każdemu według potrzeb!

Lepiej działać póki jest ochota nawer 3 dni pod rząd niż co 2 dni ale z myślą z tyłu głowy że to w celach rozrodczych ;)
    ja wierzę że plemniczki wypuszczone z miłością i ochotą są silniejsze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 14:33

Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...

7.02 🔜HSG
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

Lepiej działać póki jest ochota nawer 3 dni pod rząd niż co 2 dni ale z myślą z tyłu głowy że to w celach rozrodczych ;)
    Nasze plemniki wypuszczane co dwa dni były również z miłości, a nie " z myślą z tyłu głowy że to w celach rozrodczych", ale bardzo pilnowałam jednak, żeby to było co dwa dni.
    Ale tak jak napisała Julka, niech każdy robi kiedy i jak czuje!

PaulinKA lubi tę wiadomość

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

No zgadzam się 😁😁.
    U nas w tym cyklu przez OVI pierwszy raz mieliśmy typowo PROKONCEPCYJNY STOSUNEK i mam nadzieję, że szybko się taki nie powtórzy 🙄. Jakoś do tej pory ładnie udało się obstawiać dni płodne bez "przymuszania się", ale w tym cyklu mieliśmy dużo stresów, a jednocześnie presję żeby jednak podziałać kolejny raz dzień po zastrzyku... 🤷🏼‍♀️

PaulinKA lubi tę wiadomość

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ Adenomioza

• M93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia Robię dalej bo kupiłam pudło 50 sztuk a ja przecież w tym cyklu zachodzę w ciążę więc mi się już nie przydadzą, muszę je zużyć 🤣🤣🤣

Molahonkeey ja nie wiem czy dobra, jak nie wiadomo kiedy się bzykac żeby było dobrze 😂

Mąż mi odpisał na smsa, że dzisiaj poprawiamy 🤣 Żeby te jego plemniki chociaż od wczoraj zdążyły założyć okulary żeby znaleźć tą komórkę 😂

Lusia3131, Julia24, Molahonkeey, Tarisal, Vergeet, aszin, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

PCOS.
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:
    Nasze plemniki wypuszczane co dwa dni były również z miłości, a nie " z myślą z tyłu głowy że to w celach rozrodczych", ale bardzo pilnowałam jednak, żeby to było co dwa dni.
    Ale tak jak napisała Julka, niech każdy robi kiedy i jak czuje!

Nikt tego Lusia nie powiedział! Każdy ma różne potrzeby, a te też są bardzo zmienne w zależności od dnia. Po prostu niestety cały proces starania narzuca na nas jednak konieczność myślenia o tym i już nieraz czytałam wiadomości dziewczyn, że się zmuszają, żeby idealnie co 2 dni zawsze nawet, jak mają akurat dużą ochotę na częste stosunki.
    Ciężki temat generalnie. A im dalej w starania tym chyba cięższy.

PaulinKA, Lusia3131 lubią tę wiadomość

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ Adenomioza

• Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Lusia Robię dalej bo kupiłam pudło 50 sztuk a ja przecież w tym cyklu zachodzę w ciążę więc mi się już nie przydadzą, muszę je zużyć 🤣🤣🤣

Molahonkeey ja nie wiem czy dobra, jak nie wiadomo kiedy się bzykac żeby było dobrze 😂

Mąż mi odpisał na smsa, że dzisiaj poprawiamy 🤣 Żeby te jego plemniki chociaż od wczoraj zdążyły założyć okulary żeby znaleźć tą komórkę 😂
    Oooo! Hahahaha😅😅😅❤️❤️❤️❤️❤️ jedne będą gonić drugie! Może to jest sposób u Was Kochana i mocno trzymam kciuki, żeby te testy owulacyjne rzeczywiście się dlugo nie przydały... chyba, że do kolejnego malucha termin ważności im wytrzyma 🫠🫠🫠

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:

M93, będzie tam armia z poprzedniego dnia, także może chłopaków poprowadzą :D

M93, Lusia3131, Molahonkeey lubią tę wiadomość

7.02 🔜HSG
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ