❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Tarisal wrote:@Lusia3131 piękna już ta beta , a jak Ty się czujesz?
Zanim nadrobiłam to Vergeet wynik wstawić zdążyła 🤣 kocham pisać na raty
Dziękuję, że pytasz, ale mam właśnie jakiś spadek nastroju.
Bardzo się cieszę z tej bety oczywiście. Będę powtarzać ale dopiero w poniedziałek, czyli po czterech dniach, nie wiem czy to ma sens ?
Mam spuchnięty brzuch cały we krwiakach, zapomniałam jak się robi te zastrzyki chyba...muszę dojść znowu do wprawy.. a dziś rano wypadł mi słoik litrowy z ogórkami z rąk, wiem że to przez sterydy tracę czucie. Muszę jakiś lepszy magnez i potas kupic.
I tak, wiem że mam ogromne szczęście, bo znowu mam ogromną nadzieję, że się uda, ale droga do tego ciężka... I tak jak WAM powtarzam, że tylko czas nas wszystkich uratuje i wszystko będzie dobrze, tylko cierpliwości.. tak sobie dziś to również tłumacze, że już za dwa tygodnie mam usg i będę spokojniejsza..Vergeet, PaulinKA, Tarisal lubią tę wiadomość
2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡
2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka ! -
Magda2025 wrote:Ja jestem za skarpetkami. Sama też tak zrobiłam, zapakowałam w papier do pieczenia, bo nic innego w domu nie miałam 😂 i ustawiłam telefon z włączoną kamerą, fajnie się do tego momentu wraca.
A co do tego, że wszystko jeszcze może się wydarzyć to ja jestem zdania, że warto celebrować każdą okazję. Nawet obstawiając najgorszy scenariusz to nadal będzie to jakaś pamiątka z trudnego momentu w życiu, ale siedząc w fotelu w wieku 80 lat i mając już gromadkę wnuków to i do tych trudnych chwil w nostalgiczne wieczory będzie można wrócić i uśmiechnąć się doceniając co ma się teraz 😊
Ja z takich rzeczy to mam bodziaka z napisem „będę starszą siostrą” body już jest na pewno dawno za małe na córkę, bo naiwna ja kupiłam w pierwszym miesiącu starań 🙃, ale i tak planuje je sobie zostawić. Kiedyś jeszcze wszystkie marzenia się spełniąMolahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina
13 DPO-> beta 18 🥹
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Robiłam jeszcze raz owulaka, kreski są cały czas takie same.
Nie wiem czy dzisiaj dorwać męża czy poczekać do jutra 😬
Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆Vergeet, Molahonkeey, Lusia3131, Tarisal, aszin, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
@PaulinKA odnośnie Twojego zmienionego nastawienia... Myślę, że to jest normalne, że bezpośrednio po owulacji mamy w sobie wciąż dużą ekscytację i wiarę w powodzenie, a im bliżej testowania tym większy strach i niedowierzanie- dlaczego tym razem ma się udać?
Pamiętajmy jednak, że w końcu musi być ten raz! 🤗😁 Więc z drugiej strony, czemu nie właśnie teraz? 😉 Trzymam mocno kciuki, żeby te początkowe bojowe nastawienie wróciło i niedługo również Ty wstawiła nam tu zdjęcia swoich ⏸️! ✊🍀PaulinKA, Molahonkeey lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Lusia3131 wrote:Tarisal.
Dziękuję, że pytasz, ale mam właśnie jakiś spadek nastroju.
Bardzo się cieszę z tej bety oczywiście. Będę powtarzać ale dopiero w poniedziałek, czyli po czterech dniach, nie wiem czy to ma sens ?
Mam spuchnięty brzuch cały we krwiakach, zapomniałam jak się robi te zastrzyki chyba...muszę dojść znowu do wprawy.. a dziś rano wypadł mi słoik litrowy z ogórkami z rąk, wiem że to przez sterydy tracę czucie. Muszę jakiś lepszy magnez i potas kupic.
I tak, wiem że mam ogromne szczęście, bo znowu mam ogromną nadzieję, że się uda, ale droga do tego ciężka... I tak jak WAM powtarzam, że tylko czas nas wszystkich uratuje i wszystko będzie dobrze, tylko cierpliwości.. tak sobie dziś to również tłumacze, że już za dwa tygodnie mam usg i będę spokojniejsza..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 14:22
Lusia3131 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
13 DPO-> beta 18 🥹
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
M93 wrote:Robiłam jeszcze raz owulaka, kreski są cały czas takie same.
Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆M93, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
13 DPO-> beta 18 🥹
Badania💉
Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆
Działajcie! Lepiej dzisiaj jak jest ochota! A jak jutro dalej będzie 🔥🔥, to najwyżej będziecie poprawiać!😁✊M93, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Adenomioza
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆M93, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> 28.01
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆M93 lubi tę wiadomość
2021 11 tydzień
Vergeet wrote:To prawda, do USG pewnie będzie się dłużyć niemiłosiernie. Co do bety to po czterech dniach nic ci przyrost raczej nie powie, chyba że zrobisz w poniedziałek i środę. Ale to już jak sama czujesz, może wolisz poczekać do USG💕 zrób to w zgodzie ze sobą. A te zastrzyki w jakim celu przyjmujesz?
Polimorfizm genetyczny pai4g w homozygocie , zwiększone ryzyko zakrzepu - więc na lepsze przepływy mam zastrzyki z heparynąVergeet lubi tę wiadomość
2021 11 tydzień
Julia24 wrote:@PaulinKA odnośnie Twojego zmienionego nastawienia... Myślę, że to jest normalne, że bezpośrednio po owulacji mamy w sobie wciąż dużą ekscytację i wiarę w powodzenie, a im bliżej testowania tym większy strach i niedowierzanie- dlaczego tym razem ma się udać?
Pamiętajmy jednak, że w końcu musi być ten raz! 🤗😁 Więc z drugiej strony, czemu nie właśnie teraz? 😉 Trzymam mocno kciuki, żeby te początkowe bojowe nastawienie wróciło i niedługo również Ty wstawiła nam tu zdjęcia swoich ⏸️! ✊🍀
Julia cudnie jest widzieć że Twoja niezłomność tu do nas powróciła! Jesteś niesamowita ! Jakie masz plany na weekend, robicie coś ciekawego??
@Lusia co do bety, to ja nie miałam przyjemności korzystać ale chyba są takie kalkulatory że wpisujesz daty badań i on Ci podpowiada czy % przyrost jest prawidłowy. Niech się tu ktoś mądrzejszy wypowie
@Vergeet a Ty myslalaś kiedy ponowisz betę? Skarpetunie wspaniały pomysl .
Ja sama od ponad roku trzymam w pięknym pudełku na dnie szafy... maleńkie bodziaki z napisem "hello daddy"....
Kupiłam je oczywiście w 1 miesiącu starań bo jakżeby inaczej -,- teraz również rozmyślałam, czy jeśli zobaczyłabym dwie kreseczki to wreczyłabym od razu? Czy może dopiero po serduszkowej wizycie, jako przypieczętowanie?
Niemniej - na każdym etapie coś może pójść nie tak, a ten WASZ moment wzruszu przy patrzeniu na te skarpeteczki... pozostanie na zawsze....
Ja ogólem chyba bym się pokusiła o skarpetunie + test w pudełku ale to chyba kreska musiałaby być mocniejsza żeby Facet zrozumiał że to jest pozytyw :D
Lusia3131, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
Lusia3131 wrote:Ja wychodzę z założenia, że co dwa dni jest najlepiej!
Co dwa dni jest optymalnie, to prawda, ale jeśli jest energia i ochota na codzienne ❤️, to nie ma co się ograniczać 😉.Lusia3131 lubi tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Adenomioza
Wczoraj się kochaliśmy, dzisiaj też? Kurde boję się, żeby tam były porządne plemniki 😬 w sumie wystarczy mi jeden 😆2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡
2021 11 tydzień
M93 popieram, dziewczyny które mówią działaj każdemu według potrzeb!
Lepiej działać póki jest ochota nawer 3 dni pod rząd niż co 2 dni ale z myślą z tyłu głowy że to w celach rozrodczych
ja wierzę że plemniczki wypuszczone z miłością i ochotą są silniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 14:33
Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
7.02 🔜HSG -
PaulinKA wrote:M93 popieram, dziewczyny które mówią działaj każdemu według potrzeb!
Lepiej działać póki jest ochota nawer 3 dni pod rząd niż co 2 dni ale z myślą z tyłu głowy że to w celach rozrodczych
Ale tak jak napisała Julka, niech każdy robi kiedy i jak czuje!PaulinKA lubi tę wiadomość
2021 11 tydzień
PaulinKA wrote:M93 popieram, dziewczyny które mówią działaj każdemu według potrzeb!
No zgadzam się 😁😁.
U nas w tym cyklu przez OVI pierwszy raz mieliśmy typowo PROKONCEPCYJNY STOSUNEK i mam nadzieję, że szybko się taki nie powtórzy 🙄. Jakoś do tej pory ładnie udało się obstawiać dni płodne bez "przymuszania się", ale w tym cyklu mieliśmy dużo stresów, a jednocześnie presję żeby jednak podziałać kolejny raz dzień po zastrzyku... 🤷🏼♀️PaulinKA lubi tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Adenomioza
Lusia Robię dalej bo kupiłam pudło 50 sztuk a ja przecież w tym cyklu zachodzę w ciążę więc mi się już nie przydadzą, muszę je zużyć 🤣🤣🤣
Molahonkeey ja nie wiem czy dobra, jak nie wiadomo kiedy się bzykac żeby było dobrze 😂
Mąż mi odpisał na smsa, że dzisiaj poprawiamy 🤣 Żeby te jego plemniki chociaż od wczoraj zdążyły założyć okulary żeby znaleźć tą komórkę 😂Lusia3131, Julia24, Molahonkeey, Tarisal, Vergeet, aszin, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Lusia3131 wrote:Nasze plemniki wypuszczane co dwa dni były również z miłości, a nie " z myślą z tyłu głowy że to w celach rozrodczych", ale bardzo pilnowałam jednak, żeby to było co dwa dni.
Ale tak jak napisała Julka, niech każdy robi kiedy i jak czuje!
Nikt tego Lusia nie powiedział! Każdy ma różne potrzeby, a te też są bardzo zmienne w zależności od dnia. Po prostu niestety cały proces starania narzuca na nas jednak konieczność myślenia o tym i już nieraz czytałam wiadomości dziewczyn, że się zmuszają, żeby idealnie co 2 dni zawsze nawet, jak mają akurat dużą ochotę na częste stosunki.
Ciężki temat generalnie. A im dalej w starania tym chyba cięższy.PaulinKA, Lusia3131 lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Adenomioza
M93 wrote:Lusia Robię dalej bo kupiłam pudło 50 sztuk a ja przecież w tym cyklu zachodzę w ciążę więc mi się już nie przydadzą, muszę je zużyć 🤣🤣🤣
Molahonkeey ja nie wiem czy dobra, jak nie wiadomo kiedy się bzykac żeby było dobrze 😂
Mąż mi odpisał na smsa, że dzisiaj poprawiamy 🤣 Żeby te jego plemniki chociaż od wczoraj zdążyły założyć okulary żeby znaleźć tą komórkę 😂2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡
2021 11 tydzień
M93 wrote:Lusia Robię dalej bo kupiłam pudło 50 sztuk a ja przecież w tym cyklu zachodzę w ciążę więc mi się już nie przydadzą, muszę je zużyć 🤣🤣🤣
Mąż mi odpisał na smsa, że dzisiaj poprawiamy 🤣 Żeby te jego plemniki chociaż od wczoraj zdążyły założyć okulary żeby znaleźć tą komórkę 😂
M93, będzie tam armia z poprzedniego dnia, także może chłopaków poprowadząM93, Lusia3131, Molahonkeey lubią tę wiadomość
7.02 🔜HSG