X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Jeśli ferrytyna jest w porządku to ok ☺️. Nieraz jednak są przypadki, że ma się bardzo wysokie żelazo i jednocześnie dużo za niską ferrytynę
    Jak dobrze pamiętam to tak, wyszła mi za mała witamina D i za dużo żelaza a reszta idealnie

• Hopex2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eozynocyty mam zawsze rozjechane, ale ja mam alergie a mamy kota 😝

Ja zrobiłam czekam na wynik 🥰

Julia24 lubi tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam, czy do badania homocysteiny trzeba odstawić witaminy z grupy b? 🤔

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Dr Krzysztof Derwich 😉
    Ale tak jak już pisałam tu w tym tyg nie każdemu będzie on pasował 😉 moja koleżanka z niego zrezygnowała. Na pierwszej wizycie też wydawał mi się taki jakiś…mało mówił itp, ale zyskał bardzo z czasem 😉 on też się rozkręca po czasie dopiero. Ale wszystko zależy kto z jakim problemem przyjdzie. Ale dziewczyny tutaj muszę powiedzieć z góry, że moja klinika nie bierze pod uwagę w ogóle immunologii więc jeśli ktoś ma tego typu problemy to lepiej wybrać lekarza i klinikę, która działa z zaleceniami immunologów 😉 także jest wiele aspektów, które muszą ze sobą zagrać, żeby wybrać lekarza odpowiedniego dla siebie 😉 wiec absolutnie nie sugerujcie się mną i moim flow z doktorkiem 🤣

Nie no wiadomo, każdy ma inne preferencje, więc każdemu kto inny przypasuje. Ja i tak jeszcze do grudnia planuje się starać tak bardziej na luzie, a dopiero po tym czasie będę ewentualnie kogoś szukać z polecenia. Rozeznanie robię, bo to nigdy nie zaszkodzi :D

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
    📆 - starania o drugie bobo od 04.2024
  • Ivka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Miło słyszeć, że wszystko u was w porządku 💕. Zaraz pierwszy trymestr minie i oby też nudności! 🤞🏼 Pracujesz, czy na L4 już? Wstaw nam USG po wizycie- pewnie będzie już ładnie widać 😁
    Wstawię, wstawię 🥰
    Jeszcze pracuje, jak na badaniach będzie wszystko ok, to powiem w pracy i od 05.02 planuję zniknąć. Najchętniej już od razu byłabym na zwolnieniu, ale jednak z tyłu głowy trochę się bałam ( i w sumie dalej boję) czy wszystko będzie ok, więc nie chciałam tak szybko mówić 🥲 wolę powiedzieć i od razu się ewakuować ;)

Diancia99, Julia24 lubią tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 31+6 - 2kg 🥲🥹

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻

preg.png
  • Ola25 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Myślicie, że taki poziom kwasu foliowego jest wystarczający?
    IMG-1006.jpg
    Miałam podobną sytuację z żelazem w tym roku i po konsultacji z internista Pani doktor stwierdziła że zbyt wysokie żelazo może nie być zmagazynowane jeszcze, a wyszło mi dużo za dużo, jednak badałam przy okazji ferrytyny tak jak dziewczyny mówią i była na połowie normy więc okej i po miesiącu poprawiłam i było już okej i żelazo i ferrytyna, nigdy nie suplementowalam więc jeśli nie suplementujesz warto zbadać ferrytyne i powtórzyć żelazo 😀

Hopex2 lubi tę wiadomość

25 & 27 & 🐶
    7 cs ⏳
    Ona:
    Badania 2 dc:
    LH 34,02
    FSH 6,98
    Prolaktyna 7,76
    Amh 5,99
    Tarczyca 🆗
    ➡️ trombofilia wrodzona
    ❌ podejrzenie PCOS

💊ovulomed max
    W trakcie kompletowania badań

On: morfologia 13 %
  • Ola25 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    A jak już jesteśmy przy badaniach krwi... To czy udało mi się faktycznie zmotywować kogoś do zrobienia homocysteiny? ☺️😁 Małe przypomnienie, że warto sprawdzić 😉
    Ja jestem po badaniu homocysteiny i wyszło mi 5,83, niby w normie ale patrzyłam na normy dla zajścia w ciążę (bo ja wiemy normy funkcjonalne, a normy odpowiednie do zajścia w ciążę się różnią) to ta homocysteina trochę za niska

25 & 27 & 🐶
    7 cs ⏳
    Ona:
    Badania 2 dc:
    LH 34,02
    FSH 6,98
    Prolaktyna 7,76
    Amh 5,99
    Tarczyca 🆗
    ➡️ trombofilia wrodzona
    ❌ podejrzenie PCOS

💊ovulomed max
    W trakcie kompletowania badań

On: morfologia 13 %
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Nie pamiętam, czy do badania homocysteiny trzeba odstawić witaminy z grupy b? 🤔

Tak, generalnie się powinno odstawić na kilka dni przed. Tak samo jeśli np badamy żelazo, czy inne witaminy. Jeśli tego nie zrobimy, to wynik może być sztucznie zaniżony (akurat w przypadku homocysteiny)
    Ola25 wrote:
    Ja jestem po badaniu homocysteiny i wyszło mi 5,83, niby w normie ale patrzyłam na normy dla zajścia w ciążę (bo ja wiemy normy funkcjonalne, a normy odpowiednie do zajścia w ciążę się różnią) to ta homocysteina trochę za niska

No i to wyżej może być odpowiedzią @Ola25 na Twoje pytanie ☺️. Minimalnie masz poniżej normy funkcjonalnej.

Edit: ale generalnie warto interpretować wyniki homocysteiny wraz z wynikiem witaminy B12 i kwasu foliowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 23:18

aszin, Ola25 lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF
    ➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
    ➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
    ✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Insane Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula a Ty coś jednak sikasz? 😉 Czy trzymasz się postanowienia pójścia na betę?
    Wiem, jak Ci się długo ten zastrzyk trzyma, więc w sumie nie zdziwię się, jak wytrwasz przy becie.

40 tc 💔
    ________
    Walczymy o naszą tęczę 🌈
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 mamy serduszko 🥹

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, właśnie przy badaniu witamin wiem, że suple się odstawia, ale w przypadku homocysteiny nie miałam pewności 🙂 nie tak dawno badałam B12 i kwas foliowy i były bardzo ok, więc chyba nie chciałabym znow tracić kasy. Mam nadzieję, że badanie samej homocysteiny też będzie miarodajne ☺️

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Julia, właśnie przy badaniu witamin wiem, że suple się odstawia, ale w przypadku homocysteiny nie miałam pewności 🙂 nie tak dawno badałam B12 i kwas foliowy i były bardzo ok, więc chyba nie chciałabym znow tracić kasy. Mam nadzieję, że badanie samej homocysteiny też będzie miarodajne ☺️

Jak robiłaś w ciągu ostatnich 3 miesięcy, to myślę, że tak ☺️. Tym bardziej, że kto jak kto, ale my raczej dbamy o regularną suplementację 😁.

Edit: no chyba, że jakieś duże zmiany supli były robione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 23:35

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
    ✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok

• Hopex2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wskazówki, właśnie też czytałam, że może po prostu być niezmagazynowane. Może zrobię jeszcze CRP, ALAT i ASPAT ale niedawno badałam i było w normie. Pokażę rodzinnemu te wyniki a potem mojej doktorce 😌

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Dziekuje za wskazówki, właśnie też czytałam, że może po prostu być niezmagazynowane. Może zrobię jeszcze CRP, ALAT i ASPAT ale niedawno badałam i było w normie. Pokażę rodzinnemu te wyniki a potem mojej doktorce 😌

Jeśli masz alergię, to by pasowało, ale konsultacja przy okazji nie zaszkodzi ☺️.

Hopex2 lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Tarisal Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Molahonkeey @ kałamarnica 11 dziękuję, ale jak coś walne od czapy to mówcie mam czasami specyficzne poczucie humoru, a nie chce nikogo obrazić
    @Kałamarnica 11 hurtem facetom dziś poszło chyba, bo mój też dziś i gadanie i przytulanie i film, karty ze znajomymi, kolacja kolejny film razem obejrzymy, az czytać w spokoju nie dał, ale ja nie mogłam pogonić po ostatniej pogadance 🤣🤭
    @Molahonkeey piękny Wasz obraz czat nakreślił od teraz tak będę Cie widzieć 🤣
    Co do lh to raczej odwrotnie rośnie od pierwszych dni aż do najwyższe stężenie, a później znów opada.
    W tym cyklu mam domowe labolatorium i facelle z Rossmann, ale lubię też te z Aciona, jak widzę pik na 1 to zanurzam z 2 firmy dla potwierdzenia
    @Księgowa co u Ciebie? Jak tam maraton w pracy daje żyć?
    @Nowa2024 to już też widzę Cie jak z czatu od teraz 🤣
    @Babsi 🤣🤣🤣zanim zarodek wiedział mnie pokonało 😂😂😂
    @Insane 🤞 za jutrzejszy zastrzyk, akurat Nowa zwolni kurniczek w poniedziałek, żeby Twoje 🥚 mogły rosnąć piękne trochę jak z paleczką w maratonie 🤣
    Jak nie żałujesz to na zdrowie znaczy potrzebowałaś 😉 krosty na tyłku nikt nie widzi to jej nie ma 😉
    @Saferka piękne 🥹🥹
    @M93 dzięki już myślałam że salatka albo awokado uff , zupki brałam pod uwagę w bilansie płynów
    @Hopex2, a Ty nie byłaś ostatnio chora ? Jakiś wirus , przeziębienie ??
    Eozynocyty to alergia, ale bazocyty to wirusek i płytki krwi MPV ciut poniżej
    Chyba, że inny wirus złapałaś 🤭
    @aszin a na tsh odstawia się biotynę, pewnie wiesz, bo widzę w stopce Hashimoto

Julia24, Insane, Hopex2, Molahonkeey, Nowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    @ Molahonkeey @ kałamarnica 11 dziękuję, ale jak coś walne od czapy to mówcie mam czasami specyficzne poczucie humoru, a nie chce nikogo obrazić
    @Kałamarnica 11 hurtem facetom dziś poszło chyba, bo mój też dziś i gadanie i przytulanie i film, karty ze znajomymi, kolacja kolejny film razem obejrzymy, az czytać w spokoju nie dał, ale ja nie mogłam pogonić po ostatniej pogadance 🤣🤭
    @Molahonkeey piękny Wasz obraz czat nakreślił od teraz tak będę Cie widzieć 🤣
    Co do lh to raczej odwrotnie rośnie od pierwszych dni aż do najwyższe stężenie, a później znów opada.
    W tym cyklu mam domowe labolatorium i facelle z Rossmann, ale lubię też te z Aciona, jak widzę pik na 1 to zanurzam z 2 firmy dla potwierdzenia
    @Księgowa co u Ciebie? Jak tam maraton w pracy daje żyć?
    @Nowa2024 to już też widzę Cie jak z czatu od teraz 🤣
    @Babsi 🤣🤣🤣zanim zarodek wiedział mnie pokonało 😂😂😂
    @Insane 🤞 za jutrzejszy zastrzyk, akurat Nowa zwolni kurniczek w poniedziałek, żeby Twoje 🥚 mogły rosnąć piękne trochę jak z paleczką w maratonie 🤣
    Jak nie żałujesz to na zdrowie znaczy potrzebowałaś 😉 krosty na tyłku nikt nie widzi to jej nie ma 😉
    @Saferka piękne 🥹🥹
    @M93 dzięki już myślałam że salatka albo awokado uff , zupki brałam pod uwagę w bilansie płynów
    @Hopex2, a Ty nie byłaś ostatnio chora ? Jakiś wirus , przeziębienie ??
    Eozynocyty to alergia, ale bazocyty to wirusek i płytki krwi MPV ciut poniżej
    Chyba, że inny wirus złapałaś 🤭
    @aszin a na tsh odstawia się biotynę, pewnie wiesz, bo widzę w stopce Hashimoto

Oo, to nie wiedziałam o tej biotynie 🫣🫣🫣. Fajnie, że piszesz!

Tarisal lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Tarisal ja tam Twoje poczucie humoru bardzo lubię i szanuję 🤭💖
    Hahaha chciałabym tak wyglądać🤣
    Zrobię test jutro rano, bo ten robiłam po lampce wina 😆

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨ 13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
    ✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
    ✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
    ✨11.06 mamy parkę? 🥹
    ✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
    ✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
    ⏳30.07 USG

preg.png
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia24 mi lekarka powiedziała i w labie pytają przed pobranie czy nie biorę tylko nigdy nie pamiętam czy zawyża czy zaniża, chyba zawyża poziom Tsh, ale głowy nie dam, jeszcze mi się przyda 🤣
    @Molahonkeey dziękuję 😁
    chyba zacznę testy jutro, bo teoretycznie owulka gdzieś 27-30 o ile znów psikusa nie zrobi

Molahonkeey lubi tę wiadomość

👱‍♀️43
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    👨‍🦰 46
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    A jak już jesteśmy przy badaniach krwi... To czy udało mi się faktycznie zmotywować kogoś do zrobienia homocysteiny? ☺️😁 Małe przypomnienie, że warto sprawdzić 😉

Pani kierownik, melduje ze u mnie minimalnie poniżej 6 !
    jakoś 2 miesiące temu badane!😆😍

Edit- po doczytaniu widzę że nie odstawiłam b12 przed badaniem 🤣
    Zatem skoro mam ciut za mało ale brałam witaminy to ruskim targiem przyjmijmy że jest ok 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 00:05

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    @Julia24 mi lekarka powiedziała i w labie pytają przed pobranie czy nie biorę tylko nigdy nie pamiętam czy zawyża czy zaniża, chyba zawyża poziom Tsh, ale głowy nie dam, jeszcze mi się przyda 🤣
    @Molahonkeey dziękuję 😁
    chyba zacznę testy jutro, bo teoretycznie owulka gdzieś 27-30 o ile znów psikusa nie zrobi

To to tak jak u mnie i @Magda2025 ✊🏼✨

Tarisal lubi tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨ 13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
    ✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
    ✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
    ✨11.06 mamy parkę? 🥹
    ✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
    ✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
    ⏳30.07 USG

preg.png
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    To to tak jak u mnie i @Magda2025 ✊🏼✨
    Będziemy testy owu porównywać 😉 ✊️jak nauczę się wrzucać linki, bo trochę techniczny matolek jestem 😂 ale żołnierzy już na trening wysyłam od 21, niech się zaprawiają chłopaki w boju, żeby później droge już znali 🤣
    Miałam zapytać to 1 lampka wina tak Ci rozcieńczyla materiał do testu ?

Molahonkeey lubi tę wiadomość

👱‍♀️43
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    👨‍🦰 46
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ