Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Jeśli ferrytyna jest w porządku to ok ☺️. Nieraz jednak są przypadki, że ma się bardzo wysokie żelazo i jednocześnie dużo za niską ferrytynę
    Jak dobrze pamiętam to tak, wyszła mi za mała witamina D i za dużo żelaza a reszta idealnie

• Hopex2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eozynocyty mam zawsze rozjechane, ale ja mam alergie a mamy kota 😝

Ja zrobiłam czekam na wynik 🥰

Julia24 lubi tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec: ❌
  • aszin Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam, czy do badania homocysteiny trzeba odstawić witaminy z grupy b? 🤔

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Dr Krzysztof Derwich 😉
    Ale tak jak już pisałam tu w tym tyg nie każdemu będzie on pasował 😉 moja koleżanka z niego zrezygnowała. Na pierwszej wizycie też wydawał mi się taki jakiś…mało mówił itp, ale zyskał bardzo z czasem 😉 on też się rozkręca po czasie dopiero. Ale wszystko zależy kto z jakim problemem przyjdzie. Ale dziewczyny tutaj muszę powiedzieć z góry, że moja klinika nie bierze pod uwagę w ogóle immunologii więc jeśli ktoś ma tego typu problemy to lepiej wybrać lekarza i klinikę, która działa z zaleceniami immunologów 😉 także jest wiele aspektów, które muszą ze sobą zagrać, żeby wybrać lekarza odpowiedniego dla siebie 😉 wiec absolutnie nie sugerujcie się mną i moim flow z doktorkiem 🤣

Nie no wiadomo, każdy ma inne preferencje, więc każdemu kto inny przypasuje. Ja i tak jeszcze do grudnia planuje się starać tak bardziej na luzie, a dopiero po tym czasie będę ewentualnie kogoś szukać z polecenia. Rozeznanie robię, bo to nigdy nie zaszkodzi :D

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
    📆 - starania o drugie bobo od 04.2024
  • Ivka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Miło słyszeć, że wszystko u was w porządku 💕. Zaraz pierwszy trymestr minie i oby też nudności! 🤞🏼 Pracujesz, czy na L4 już? Wstaw nam USG po wizycie- pewnie będzie już ładnie widać 😁
    Wstawię, wstawię 🥰
    Jeszcze pracuje, jak na badaniach będzie wszystko ok, to powiem w pracy i od 05.02 planuję zniknąć. Najchętniej już od razu byłabym na zwolnieniu, ale jednak z tyłu głowy trochę się bałam ( i w sumie dalej boję) czy wszystko będzie ok, więc nie chciałam tak szybko mówić 🥲 wolę powiedzieć i od razu się ewakuować ;)

Diancia99, Julia24 lubią tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 05.03 (15tc) 14cm bobo :)

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻
  • Ola25 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Myślicie, że taki poziom kwasu foliowego jest wystarczający?
    IMG-1006.jpg
    Miałam podobną sytuację z żelazem w tym roku i po konsultacji z internista Pani doktor stwierdziła że zbyt wysokie żelazo może nie być zmagazynowane jeszcze, a wyszło mi dużo za dużo, jednak badałam przy okazji ferrytyny tak jak dziewczyny mówią i była na połowie normy więc okej i po miesiącu poprawiłam i było już okej i żelazo i ferrytyna, nigdy nie suplementowalam więc jeśli nie suplementujesz warto zbadać ferrytyne i powtórzyć żelazo 😀

Hopex2 lubi tę wiadomość

25 & 27 & 🐶
    7 cs ⏳
    Ona:
    Badania 2 dc:
    LH 34,02
    FSH 6,98
    Prolaktyna 7,76
    Amh 5,99
    Tarczyca 🆗
    ➡️ trombofilia wrodzona
    ❌ podejrzenie PCOS

💊ovulomed max
    W trakcie kompletowania badań

On: morfologia 13 %
  • Ola25 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    A jak już jesteśmy przy badaniach krwi... To czy udało mi się faktycznie zmotywować kogoś do zrobienia homocysteiny? ☺️😁 Małe przypomnienie, że warto sprawdzić 😉
    Ja jestem po badaniu homocysteiny i wyszło mi 5,83, niby w normie ale patrzyłam na normy dla zajścia w ciążę (bo ja wiemy normy funkcjonalne, a normy odpowiednie do zajścia w ciążę się różnią) to ta homocysteina trochę za niska

25 & 27 & 🐶
    7 cs ⏳
    Ona:
    Badania 2 dc:
    LH 34,02
    FSH 6,98
    Prolaktyna 7,76
    Amh 5,99
    Tarczyca 🆗
    ➡️ trombofilia wrodzona
    ❌ podejrzenie PCOS

💊ovulomed max
    W trakcie kompletowania badań

On: morfologia 13 %
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Nie pamiętam, czy do badania homocysteiny trzeba odstawić witaminy z grupy b? 🤔

Tak, generalnie się powinno odstawić na kilka dni przed. Tak samo jeśli np badamy żelazo, czy inne witaminy. Jeśli tego nie zrobimy, to wynik może być sztucznie zaniżony (akurat w przypadku homocysteiny)
    Ola25 wrote:
    Ja jestem po badaniu homocysteiny i wyszło mi 5,83, niby w normie ale patrzyłam na normy dla zajścia w ciążę (bo ja wiemy normy funkcjonalne, a normy odpowiednie do zajścia w ciążę się różnią) to ta homocysteina trochę za niska

No i to wyżej może być odpowiedzią @Ola25 na Twoje pytanie ☺️. Minimalnie masz poniżej normy funkcjonalnej.

Edit: ale generalnie warto interpretować wyniki homocysteiny wraz z wynikiem witaminy B12 i kwasu foliowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 23:18

aszin, Ola25 lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI
    ✨ 07/25 kwalifikacja do IVF

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Insane Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula a Ty coś jednak sikasz? 😉 Czy trzymasz się postanowienia pójścia na betę?
    Wiem, jak Ci się długo ten zastrzyk trzyma, więc w sumie nie zdziwię się, jak wytrwasz przy becie.

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 serduszko moje, bij 🥹
  • aszin Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, właśnie przy badaniu witamin wiem, że suple się odstawia, ale w przypadku homocysteiny nie miałam pewności 🙂 nie tak dawno badałam B12 i kwas foliowy i były bardzo ok, więc chyba nie chciałabym znow tracić kasy. Mam nadzieję, że badanie samej homocysteiny też będzie miarodajne ☺️

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Julia, właśnie przy badaniu witamin wiem, że suple się odstawia, ale w przypadku homocysteiny nie miałam pewności 🙂 nie tak dawno badałam B12 i kwas foliowy i były bardzo ok, więc chyba nie chciałabym znow tracić kasy. Mam nadzieję, że badanie samej homocysteiny też będzie miarodajne ☺️

Jak robiłaś w ciągu ostatnich 3 miesięcy, to myślę, że tak ☺️. Tym bardziej, że kto jak kto, ale my raczej dbamy o regularną suplementację 😁.

Edit: no chyba, że jakieś duże zmiany supli były robione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 23:35

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 09/04 konsultacja u specjalistki od endometriozy (ocena stopnia zaawansowania oraz ew. konieczności operacji)
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

• Hopex2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wskazówki, właśnie też czytałam, że może po prostu być niezmagazynowane. Może zrobię jeszcze CRP, ALAT i ASPAT ale niedawno badałam i było w normie. Pokażę rodzinnemu te wyniki a potem mojej doktorce 😌

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec: ❌
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Dziekuje za wskazówki, właśnie też czytałam, że może po prostu być niezmagazynowane. Może zrobię jeszcze CRP, ALAT i ASPAT ale niedawno badałam i było w normie. Pokażę rodzinnemu te wyniki a potem mojej doktorce 😌

Jeśli masz alergię, to by pasowało, ale konsultacja przy okazji nie zaszkodzi ☺️.

Hopex2 lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Tarisal Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Molahonkeey @ kałamarnica 11 dziękuję, ale jak coś walne od czapy to mówcie mam czasami specyficzne poczucie humoru, a nie chce nikogo obrazić
    @Kałamarnica 11 hurtem facetom dziś poszło chyba, bo mój też dziś i gadanie i przytulanie i film, karty ze znajomymi, kolacja kolejny film razem obejrzymy, az czytać w spokoju nie dał, ale ja nie mogłam pogonić po ostatniej pogadance 🤣🤭
    @Molahonkeey piękny Wasz obraz czat nakreślił od teraz tak będę Cie widzieć 🤣
    Co do lh to raczej odwrotnie rośnie od pierwszych dni aż do najwyższe stężenie, a później znów opada.
    W tym cyklu mam domowe labolatorium i facelle z Rossmann, ale lubię też te z Aciona, jak widzę pik na 1 to zanurzam z 2 firmy dla potwierdzenia
    @Księgowa co u Ciebie? Jak tam maraton w pracy daje żyć?
    @Nowa2024 to już też widzę Cie jak z czatu od teraz 🤣
    @Babsi 🤣🤣🤣zanim zarodek wiedział mnie pokonało 😂😂😂
    @Insane 🤞 za jutrzejszy zastrzyk, akurat Nowa zwolni kurniczek w poniedziałek, żeby Twoje 🥚 mogły rosnąć piękne trochę jak z paleczką w maratonie 🤣
    Jak nie żałujesz to na zdrowie znaczy potrzebowałaś 😉 krosty na tyłku nikt nie widzi to jej nie ma 😉
    @Saferka piękne 🥹🥹
    @M93 dzięki już myślałam że salatka albo awokado uff , zupki brałam pod uwagę w bilansie płynów
    @Hopex2, a Ty nie byłaś ostatnio chora ? Jakiś wirus , przeziębienie ??
    Eozynocyty to alergia, ale bazocyty to wirusek i płytki krwi MPV ciut poniżej
    Chyba, że inny wirus złapałaś 🤭
    @aszin a na tsh odstawia się biotynę, pewnie wiesz, bo widzę w stopce Hashimoto

Julia24, Insane, Hopex2, Molahonkeey, Nowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    @ Molahonkeey @ kałamarnica 11 dziękuję, ale jak coś walne od czapy to mówcie mam czasami specyficzne poczucie humoru, a nie chce nikogo obrazić
    @Kałamarnica 11 hurtem facetom dziś poszło chyba, bo mój też dziś i gadanie i przytulanie i film, karty ze znajomymi, kolacja kolejny film razem obejrzymy, az czytać w spokoju nie dał, ale ja nie mogłam pogonić po ostatniej pogadance 🤣🤭
    @Molahonkeey piękny Wasz obraz czat nakreślił od teraz tak będę Cie widzieć 🤣
    Co do lh to raczej odwrotnie rośnie od pierwszych dni aż do najwyższe stężenie, a później znów opada.
    W tym cyklu mam domowe labolatorium i facelle z Rossmann, ale lubię też te z Aciona, jak widzę pik na 1 to zanurzam z 2 firmy dla potwierdzenia
    @Księgowa co u Ciebie? Jak tam maraton w pracy daje żyć?
    @Nowa2024 to już też widzę Cie jak z czatu od teraz 🤣
    @Babsi 🤣🤣🤣zanim zarodek wiedział mnie pokonało 😂😂😂
    @Insane 🤞 za jutrzejszy zastrzyk, akurat Nowa zwolni kurniczek w poniedziałek, żeby Twoje 🥚 mogły rosnąć piękne trochę jak z paleczką w maratonie 🤣
    Jak nie żałujesz to na zdrowie znaczy potrzebowałaś 😉 krosty na tyłku nikt nie widzi to jej nie ma 😉
    @Saferka piękne 🥹🥹
    @M93 dzięki już myślałam że salatka albo awokado uff , zupki brałam pod uwagę w bilansie płynów
    @Hopex2, a Ty nie byłaś ostatnio chora ? Jakiś wirus , przeziębienie ??
    Eozynocyty to alergia, ale bazocyty to wirusek i płytki krwi MPV ciut poniżej
    Chyba, że inny wirus złapałaś 🤭
    @aszin a na tsh odstawia się biotynę, pewnie wiesz, bo widzę w stopce Hashimoto

Oo, to nie wiedziałam o tej biotynie 🫣🫣🫣. Fajnie, że piszesz!

Tarisal lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️

Plan:
    ✨ 03/25 1 IUI- Lametta 🍀
    ✨ 04-05/25 2-3 IUI

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Tarisal ja tam Twoje poczucie humoru bardzo lubię i szanuję 🤭💖
    Hahaha chciałabym tak wyglądać🤣
    Zrobię test jutro rano, bo ten robiłam po lampce wina 😆

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92'

VIII 2024 Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    ~ 11.03 USG piersi i tarczycy ✅
    ~ TSH 2.25 ✅ Glukoza 89.20 ✅ Insulina 10.60 ✅
    ⏳19.03 wizyta
    ⏳ 31.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •🌿Ojca Sroki

Pierwszy👶🏼II cykl po histeroskopii:
    ✨12.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo: 💕Cześ, Kropusiu 🥹
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia24 mi lekarka powiedziała i w labie pytają przed pobranie czy nie biorę tylko nigdy nie pamiętam czy zawyża czy zaniża, chyba zawyża poziom Tsh, ale głowy nie dam, jeszcze mi się przyda 🤣
    @Molahonkeey dziękuję 😁
    chyba zacznę testy jutro, bo teoretycznie owulka gdzieś 27-30 o ile znów psikusa nie zrobi

Molahonkeey lubi tę wiadomość

👱‍♀️43
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    👨‍🦰 46
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    A jak już jesteśmy przy badaniach krwi... To czy udało mi się faktycznie zmotywować kogoś do zrobienia homocysteiny? ☺️😁 Małe przypomnienie, że warto sprawdzić 😉

Pani kierownik, melduje ze u mnie minimalnie poniżej 6 !
    jakoś 2 miesiące temu badane!😆😍

Edit- po doczytaniu widzę że nie odstawiłam b12 przed badaniem 🤣
    Zatem skoro mam ciut za mało ale brałam witaminy to ruskim targiem przyjmijmy że jest ok 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 00:05

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, niewielka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany --> cysta, starania zawieszone do wchloniecia.
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    @Julia24 mi lekarka powiedziała i w labie pytają przed pobranie czy nie biorę tylko nigdy nie pamiętam czy zawyża czy zaniża, chyba zawyża poziom Tsh, ale głowy nie dam, jeszcze mi się przyda 🤣
    @Molahonkeey dziękuję 😁
    chyba zacznę testy jutro, bo teoretycznie owulka gdzieś 27-30 o ile znów psikusa nie zrobi

To to tak jak u mnie i @Magda2025 ✊🏼✨

Tarisal lubi tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92'

VIII 2024 Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    ~ 11.03 USG piersi i tarczycy ✅
    ~ TSH 2.25 ✅ Glukoza 89.20 ✅ Insulina 10.60 ✅
    ⏳19.03 wizyta
    ⏳ 31.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •🌿Ojca Sroki

Pierwszy👶🏼II cykl po histeroskopii:
    ✨12.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo: 💕Cześ, Kropusiu 🥹
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    To to tak jak u mnie i @Magda2025 ✊🏼✨
    Będziemy testy owu porównywać 😉 ✊️jak nauczę się wrzucać linki, bo trochę techniczny matolek jestem 😂 ale żołnierzy już na trening wysyłam od 21, niech się zaprawiają chłopaki w boju, żeby później droge już znali 🤣
    Miałam zapytać to 1 lampka wina tak Ci rozcieńczyla materiał do testu ?

Molahonkeey lubi tę wiadomość

👱‍♀️43
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    👨‍🦰 46
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ