X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Diancia99 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Jeśli ferrytyna jest w porządku to ok ☺️. Nieraz jednak są przypadki, że ma się bardzo wysokie żelazo i jednocześnie dużo za niską ferrytynę
    Jak dobrze pamiętam to tak, wyszła mi za mała witamina D i za dużo żelaza a reszta idealnie

26l💁🏻‍♀️& 29l🙋🏻‍♂️ & 😺Melka
    05.12.2020r.🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️

*Alergik
    *Początki astmy?

💊Kwas foliowy, wit. D

Starania o 1 🤰🏻:
    🌸 Na luzie: 09.24r.
    🌸 Na poważnie 11.24r.
    ⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
    ⌛ Zapisać się do lekarza
  • Hopex2 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eozynocyty mam zawsze rozjechane, ale ja mam alergie a mamy kota 😝

Ja zrobiłam czekam na wynik 🥰

Julia24 lubi tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch

Starania od 06.24

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌
    Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
    Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
    Grudzień: Clo+ Ovitrelle+ Duphaston ❌
    Styczeń:Clo+Utrogestan
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️Soon: HSG, histeroskopia ✊🌸
  • aszin Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam, czy do badania homocysteiny trzeba odstawić witaminy z grupy b? 🤔

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Dr Krzysztof Derwich 😉
    Ale tak jak już pisałam tu w tym tyg nie każdemu będzie on pasował 😉 moja koleżanka z niego zrezygnowała. Na pierwszej wizycie też wydawał mi się taki jakiś…mało mówił itp, ale zyskał bardzo z czasem 😉 on też się rozkręca po czasie dopiero. Ale wszystko zależy kto z jakim problemem przyjdzie. Ale dziewczyny tutaj muszę powiedzieć z góry, że moja klinika nie bierze pod uwagę w ogóle immunologii więc jeśli ktoś ma tego typu problemy to lepiej wybrać lekarza i klinikę, która działa z zaleceniami immunologów 😉 także jest wiele aspektów, które muszą ze sobą zagrać, żeby wybrać lekarza odpowiedniego dla siebie 😉 wiec absolutnie nie sugerujcie się mną i moim flow z doktorkiem 🤣

Nie no wiadomo, każdy ma inne preferencje, więc każdemu kto inny przypasuje. Ja i tak jeszcze do grudnia planuje się starać tak bardziej na luzie, a dopiero po tym czasie będę ewentualnie kogoś szukać z polecenia. Rozeznanie robię, bo to nigdy nie zaszkodzi :D

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👩🏽 - 1997
    👨 - 1999

👧 - 2023
    📆 - starania o drugie bobo od 04.2024
  • Ivka Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Miło słyszeć, że wszystko u was w porządku 💕. Zaraz pierwszy trymestr minie i oby też nudności! 🤞🏼 Pracujesz, czy na L4 już? Wstaw nam USG po wizycie- pewnie będzie już ładnie widać 😁
    Wstawię, wstawię 🥰
    Jeszcze pracuje, jak na badaniach będzie wszystko ok, to powiem w pracy i od 05.02 planuję zniknąć. Najchętniej już od razu byłabym na zwolnieniu, ale jednak z tyłu głowy trochę się bałam ( i w sumie dalej boję) czy wszystko będzie ok, więc nie chciałam tak szybko mówić 🥲 wolę powiedzieć i od razu się ewakuować ;)

Diancia99, Julia24 lubią tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87
    6cs
    21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    02.01 beta 10 692mlU/ml
    Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon.
  • Ola25 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Myślicie, że taki poziom kwasu foliowego jest wystarczający?
    IMG-1006.jpg
    Miałam podobną sytuację z żelazem w tym roku i po konsultacji z internista Pani doktor stwierdziła że zbyt wysokie żelazo może nie być zmagazynowane jeszcze, a wyszło mi dużo za dużo, jednak badałam przy okazji ferrytyny tak jak dziewczyny mówią i była na połowie normy więc okej i po miesiącu poprawiłam i było już okej i żelazo i ferrytyna, nigdy nie suplementowalam więc jeśli nie suplementujesz warto zbadać ferrytyne i powtórzyć żelazo 😀

Hopex2 lubi tę wiadomość

25 & 27 & 🐶
    7 cs ⏳
    Ona:
    Badania 2 dc:
    LH 34,02
    FSH 6,98
    Prolaktyna 7,76
    Amh 5,99
    Tarczyca 🆗
    ➡️ trombofilia wrodzona
    ❌ podejrzenie PCOS

💊ovulomed max
    W trakcie kompletowania badań

On: morfologia 13 %
  • Ola25 Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    A jak już jesteśmy przy badaniach krwi... To czy udało mi się faktycznie zmotywować kogoś do zrobienia homocysteiny? ☺️😁 Małe przypomnienie, że warto sprawdzić 😉
    Ja jestem po badaniu homocysteiny i wyszło mi 5,83, niby w normie ale patrzyłam na normy dla zajścia w ciążę (bo ja wiemy normy funkcjonalne, a normy odpowiednie do zajścia w ciążę się różnią) to ta homocysteina trochę za niska

25 & 27 & 🐶
    7 cs ⏳
    Ona:
    Badania 2 dc:
    LH 34,02
    FSH 6,98
    Prolaktyna 7,76
    Amh 5,99
    Tarczyca 🆗
    ➡️ trombofilia wrodzona
    ❌ podejrzenie PCOS

💊ovulomed max
    W trakcie kompletowania badań

On: morfologia 13 %
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Nie pamiętam, czy do badania homocysteiny trzeba odstawić witaminy z grupy b? 🤔

Tak, generalnie się powinno odstawić na kilka dni przed. Tak samo jeśli np badamy żelazo, czy inne witaminy. Jeśli tego nie zrobimy, to wynik może być sztucznie zaniżony (akurat w przypadku homocysteiny)
    Ola25 wrote:
    Ja jestem po badaniu homocysteiny i wyszło mi 5,83, niby w normie ale patrzyłam na normy dla zajścia w ciążę (bo ja wiemy normy funkcjonalne, a normy odpowiednie do zajścia w ciążę się różnią) to ta homocysteina trochę za niska

No i to wyżej może być odpowiedzią @Ola25 na Twoje pytanie ☺️. Minimalnie masz poniżej normy funkcjonalnej.

Edit: ale generalnie warto interpretować wyniki homocysteiny wraz z wynikiem witaminy B12 i kwasu foliowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 23:18

aszin, Ola25 lubią tę wiadomość

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    ??/02/25 Sono- HSG
    07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego

❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza
    ❌ IO, BMI 25.8 (-> metformina + dieta)
    ❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Insane Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula a Ty coś jednak sikasz? 😉 Czy trzymasz się postanowienia pójścia na betę?
    Wiem, jak Ci się długo ten zastrzyk trzyma, więc w sumie nie zdziwię się, jak wytrwasz przy becie.

40 tc 💔
  • aszin Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, właśnie przy badaniu witamin wiem, że suple się odstawia, ale w przypadku homocysteiny nie miałam pewności 🙂 nie tak dawno badałam B12 i kwas foliowy i były bardzo ok, więc chyba nie chciałabym znow tracić kasy. Mam nadzieję, że badanie samej homocysteiny też będzie miarodajne ☺️

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Julia, właśnie przy badaniu witamin wiem, że suple się odstawia, ale w przypadku homocysteiny nie miałam pewności 🙂 nie tak dawno badałam B12 i kwas foliowy i były bardzo ok, więc chyba nie chciałabym znow tracić kasy. Mam nadzieję, że badanie samej homocysteiny też będzie miarodajne ☺️

Jak robiłaś w ciągu ostatnich 3 miesięcy, to myślę, że tak ☺️. Tym bardziej, że kto jak kto, ale my raczej dbamy o regularną suplementację 😁.

Edit: no chyba, że jakieś duże zmiany supli były robione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 23:35

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    ??/02/25 Sono- HSG

❌ Adenomioza
    ❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Hopex2 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wskazówki, właśnie też czytałam, że może po prostu być niezmagazynowane. Może zrobię jeszcze CRP, ALAT i ASPAT ale niedawno badałam i było w normie. Pokażę rodzinnemu te wyniki a potem mojej doktorce 😌

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch

Starania od 06.24

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌
    Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
    Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
    Grudzień: Clo+ Ovitrelle+ Duphaston ❌
    Styczeń:Clo+Utrogestan
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️Soon: HSG, histeroskopia ✊🌸
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Dziekuje za wskazówki, właśnie też czytałam, że może po prostu być niezmagazynowane. Może zrobię jeszcze CRP, ALAT i ASPAT ale niedawno badałam i było w normie. Pokażę rodzinnemu te wyniki a potem mojej doktorce 😌

Jeśli masz alergię, to by pasowało, ale konsultacja przy okazji nie zaszkodzi ☺️.

Hopex2 lubi tę wiadomość

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    ??/02/25 Sono- HSG

❌ Adenomioza
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Molahonkeey @ kałamarnica 11 dziękuję, ale jak coś walne od czapy to mówcie mam czasami specyficzne poczucie humoru, a nie chce nikogo obrazić
    @Kałamarnica 11 hurtem facetom dziś poszło chyba, bo mój też dziś i gadanie i przytulanie i film, karty ze znajomymi, kolacja kolejny film razem obejrzymy, az czytać w spokoju nie dał, ale ja nie mogłam pogonić po ostatniej pogadance 🤣🤭
    @Molahonkeey piękny Wasz obraz czat nakreślił od teraz tak będę Cie widzieć 🤣
    Co do lh to raczej odwrotnie rośnie od pierwszych dni aż do najwyższe stężenie, a później znów opada.
    W tym cyklu mam domowe labolatorium i facelle z Rossmann, ale lubię też te z Aciona, jak widzę pik na 1 to zanurzam z 2 firmy dla potwierdzenia
    @Księgowa co u Ciebie? Jak tam maraton w pracy daje żyć?
    @Nowa2024 to już też widzę Cie jak z czatu od teraz 🤣
    @Babsi 🤣🤣🤣zanim zarodek wiedział mnie pokonało 😂😂😂
    @Insane 🤞 za jutrzejszy zastrzyk, akurat Nowa zwolni kurniczek w poniedziałek, żeby Twoje 🥚 mogły rosnąć piękne trochę jak z paleczką w maratonie 🤣
    Jak nie żałujesz to na zdrowie znaczy potrzebowałaś 😉 krosty na tyłku nikt nie widzi to jej nie ma 😉
    @Saferka piękne 🥹🥹
    @M93 dzięki już myślałam że salatka albo awokado uff , zupki brałam pod uwagę w bilansie płynów
    @Hopex2, a Ty nie byłaś ostatnio chora ? Jakiś wirus , przeziębienie ??
    Eozynocyty to alergia, ale bazocyty to wirusek i płytki krwi MPV ciut poniżej
    Chyba, że inny wirus złapałaś 🤭
    @aszin a na tsh odstawia się biotynę, pewnie wiesz, bo widzę w stopce Hashimoto

Julia24, Insane, Hopex2, Molahonkeey, Nowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    @ Molahonkeey @ kałamarnica 11 dziękuję, ale jak coś walne od czapy to mówcie mam czasami specyficzne poczucie humoru, a nie chce nikogo obrazić
    @Kałamarnica 11 hurtem facetom dziś poszło chyba, bo mój też dziś i gadanie i przytulanie i film, karty ze znajomymi, kolacja kolejny film razem obejrzymy, az czytać w spokoju nie dał, ale ja nie mogłam pogonić po ostatniej pogadance 🤣🤭
    @Molahonkeey piękny Wasz obraz czat nakreślił od teraz tak będę Cie widzieć 🤣
    Co do lh to raczej odwrotnie rośnie od pierwszych dni aż do najwyższe stężenie, a później znów opada.
    W tym cyklu mam domowe labolatorium i facelle z Rossmann, ale lubię też te z Aciona, jak widzę pik na 1 to zanurzam z 2 firmy dla potwierdzenia
    @Księgowa co u Ciebie? Jak tam maraton w pracy daje żyć?
    @Nowa2024 to już też widzę Cie jak z czatu od teraz 🤣
    @Babsi 🤣🤣🤣zanim zarodek wiedział mnie pokonało 😂😂😂
    @Insane 🤞 za jutrzejszy zastrzyk, akurat Nowa zwolni kurniczek w poniedziałek, żeby Twoje 🥚 mogły rosnąć piękne trochę jak z paleczką w maratonie 🤣
    Jak nie żałujesz to na zdrowie znaczy potrzebowałaś 😉 krosty na tyłku nikt nie widzi to jej nie ma 😉
    @Saferka piękne 🥹🥹
    @M93 dzięki już myślałam że salatka albo awokado uff , zupki brałam pod uwagę w bilansie płynów
    @Hopex2, a Ty nie byłaś ostatnio chora ? Jakiś wirus , przeziębienie ??
    Eozynocyty to alergia, ale bazocyty to wirusek i płytki krwi MPV ciut poniżej
    Chyba, że inny wirus złapałaś 🤭
    @aszin a na tsh odstawia się biotynę, pewnie wiesz, bo widzę w stopce Hashimoto

Oo, to nie wiedziałam o tej biotynie 🫣🫣🫣. Fajnie, że piszesz!

Tarisal lubi tę wiadomość

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    ??/02/25 Sono- HSG

❌ Adenomioza
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Tarisal ja tam Twoje poczucie humoru bardzo lubię i szanuję 🤭💖
    Hahaha chciałabym tak wyglądać🤣
    Zrobię test jutro rano, bo ten robiłam po lampce wina 😆

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 28.01
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia24 mi lekarka powiedziała i w labie pytają przed pobranie czy nie biorę tylko nigdy nie pamiętam czy zawyża czy zaniża, chyba zawyża poziom Tsh, ale głowy nie dam, jeszcze mi się przyda 🤣
    @Molahonkeey dziękuję 😁
    chyba zacznę testy jutro, bo teoretycznie owulka gdzieś 27-30 o ile znów psikusa nie zrobi

Molahonkeey lubi tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    A jak już jesteśmy przy badaniach krwi... To czy udało mi się faktycznie zmotywować kogoś do zrobienia homocysteiny? ☺️😁 Małe przypomnienie, że warto sprawdzić 😉

Pani kierownik, melduje ze u mnie minimalnie poniżej 6 !
    jakoś 2 miesiące temu badane!😆😍

Edit- po doczytaniu widzę że nie odstawiłam b12 przed badaniem 🤣
    Zatem skoro mam ciut za mało ale brałam witaminy to ruskim targiem przyjmijmy że jest ok 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 00:05

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

7.02 🔜HSG
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    @Julia24 mi lekarka powiedziała i w labie pytają przed pobranie czy nie biorę tylko nigdy nie pamiętam czy zawyża czy zaniża, chyba zawyża poziom Tsh, ale głowy nie dam, jeszcze mi się przyda 🤣
    @Molahonkeey dziękuję 😁
    chyba zacznę testy jutro, bo teoretycznie owulka gdzieś 27-30 o ile znów psikusa nie zrobi

To to tak jak u mnie i @Magda2025 ✊🏼✨

Tarisal lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 28.01
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    To to tak jak u mnie i @Magda2025 ✊🏼✨
    Będziemy testy owu porównywać 😉 ✊️jak nauczę się wrzucać linki, bo trochę techniczny matolek jestem 😂 ale żołnierzy już na trening wysyłam od 21, niech się zaprawiają chłopaki w boju, żeby później droge już znali 🤣
    Miałam zapytać to 1 lampka wina tak Ci rozcieńczyla materiał do testu ?

Molahonkeey lubi tę wiadomość

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ