❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia24 wrote:Jeśli ferrytyna jest w porządku to ok ☺️. Nieraz jednak są przypadki, że ma się bardzo wysokie żelazo i jednocześnie dużo za niską ferrytynę26l💁🏻♀️& 29l🙋🏻♂️ & 😺Melka
05.12.2020r.🤵🏻♂️👰🏻♀️
*Alergik
*Początki astmy?
💊Kwas foliowy, wit. D
Starania o 1 🤰🏻:
🌸 Na luzie: 09.24r.
🌸 Na poważnie 11.24r.
⏸️ 23.01.25r. 😱🥹
⌛ Zapisać się do lekarza -
Eozynocyty mam zawsze rozjechane, ale ja mam alergie a mamy kota 😝
Ja zrobiłam czekam na wynik 🥰Julia24 lubi tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Starania od 06.24
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌
Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
Grudzień: Clo+ Ovitrelle+ Duphaston ❌
Styczeń:Clo+Utrogestan
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️Soon: HSG, histeroskopia ✊🌸 -
Nie pamiętam, czy do badania homocysteiny trzeba odstawić witaminy z grupy b? 🤔Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Nowa2024 wrote:Dr Krzysztof Derwich 😉
Ale tak jak już pisałam tu w tym tyg nie każdemu będzie on pasował 😉 moja koleżanka z niego zrezygnowała. Na pierwszej wizycie też wydawał mi się taki jakiś…mało mówił itp, ale zyskał bardzo z czasem 😉 on też się rozkręca po czasie dopiero. Ale wszystko zależy kto z jakim problemem przyjdzie. Ale dziewczyny tutaj muszę powiedzieć z góry, że moja klinika nie bierze pod uwagę w ogóle immunologii więc jeśli ktoś ma tego typu problemy to lepiej wybrać lekarza i klinikę, która działa z zaleceniami immunologów 😉 także jest wiele aspektów, które muszą ze sobą zagrać, żeby wybrać lekarza odpowiedniego dla siebie 😉 wiec absolutnie nie sugerujcie się mną i moim flow z doktorkiem 🤣
Nie no wiadomo, każdy ma inne preferencje, więc każdemu kto inny przypasuje. Ja i tak jeszcze do grudnia planuje się starać tak bardziej na luzie, a dopiero po tym czasie będę ewentualnie kogoś szukać z polecenia. Rozeznanie robię, bo to nigdy nie zaszkodzi
Nowa2024 lubi tę wiadomość
👩🏽 - 1997
👨 - 1999
👧 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024 -
Julia24 wrote:Miło słyszeć, że wszystko u was w porządku 💕. Zaraz pierwszy trymestr minie i oby też nudności! 🤞🏼 Pracujesz, czy na L4 już? Wstaw nam USG po wizycie- pewnie będzie już ładnie widać 😁
Jeszcze pracuje, jak na badaniach będzie wszystko ok, to powiem w pracy i od 05.02 planuję zniknąć. Najchętniej już od razu byłabym na zwolnieniu, ale jednak z tyłu głowy trochę się bałam ( i w sumie dalej boję) czy wszystko będzie ok, więc nie chciałam tak szybko mówić 🥲 wolę powiedzieć i od razu się ewakuowaćDiancia99, Julia24 lubią tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon. -
Miałam podobną sytuację z żelazem w tym roku i po konsultacji z internista Pani doktor stwierdziła że zbyt wysokie żelazo może nie być zmagazynowane jeszcze, a wyszło mi dużo za dużo, jednak badałam przy okazji ferrytyny tak jak dziewczyny mówią i była na połowie normy więc okej i po miesiącu poprawiłam i było już okej i żelazo i ferrytyna, nigdy nie suplementowalam więc jeśli nie suplementujesz warto zbadać ferrytyne i powtórzyć żelazo 😀
Hopex2 lubi tę wiadomość
25 & 27 & 🐶
7 cs ⏳
Ona:
Badania 2 dc:
LH 34,02
FSH 6,98
Prolaktyna 7,76
Amh 5,99
Tarczyca 🆗
➡️ trombofilia wrodzona
❌ podejrzenie PCOS
💊ovulomed max
W trakcie kompletowania badań
On: morfologia 13 % -
Julia24 wrote:A jak już jesteśmy przy badaniach krwi... To czy udało mi się faktycznie zmotywować kogoś do zrobienia homocysteiny? ☺️😁 Małe przypomnienie, że warto sprawdzić 😉25 & 27 & 🐶
7 cs ⏳
Ona:
Badania 2 dc:
LH 34,02
FSH 6,98
Prolaktyna 7,76
Amh 5,99
Tarczyca 🆗
➡️ trombofilia wrodzona
❌ podejrzenie PCOS
💊ovulomed max
W trakcie kompletowania badań
On: morfologia 13 % -
aszin wrote:Nie pamiętam, czy do badania homocysteiny trzeba odstawić witaminy z grupy b? 🤔
Tak, generalnie się powinno odstawić na kilka dni przed. Tak samo jeśli np badamy żelazo, czy inne witaminy. Jeśli tego nie zrobimy, to wynik może być sztucznie zaniżony (akurat w przypadku homocysteiny)
Ola25 wrote:Ja jestem po badaniu homocysteiny i wyszło mi 5,83, niby w normie ale patrzyłam na normy dla zajścia w ciążę (bo ja wiemy normy funkcjonalne, a normy odpowiednie do zajścia w ciążę się różnią) to ta homocysteina trochę za niska
No i to wyżej może być odpowiedzią @Ola25 na Twoje pytanie ☺️. Minimalnie masz poniżej normy funkcjonalnej.
Edit: ale generalnie warto interpretować wyniki homocysteiny wraz z wynikiem witaminy B12 i kwasu foliowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 23:18
aszin, Ola25 lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
??/02/25 Sono- HSG
07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Julia, właśnie przy badaniu witamin wiem, że suple się odstawia, ale w przypadku homocysteiny nie miałam pewności 🙂 nie tak dawno badałam B12 i kwas foliowy i były bardzo ok, więc chyba nie chciałabym znow tracić kasy. Mam nadzieję, że badanie samej homocysteiny też będzie miarodajne ☺️
Julia24 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Julia, właśnie przy badaniu witamin wiem, że suple się odstawia, ale w przypadku homocysteiny nie miałam pewności 🙂 nie tak dawno badałam B12 i kwas foliowy i były bardzo ok, więc chyba nie chciałabym znow tracić kasy. Mam nadzieję, że badanie samej homocysteiny też będzie miarodajne ☺️
Jak robiłaś w ciągu ostatnich 3 miesięcy, to myślę, że tak ☺️. Tym bardziej, że kto jak kto, ale my raczej dbamy o regularną suplementację 😁.
Edit: no chyba, że jakieś duże zmiany supli były robioneWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 23:35
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
??/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Dziekuje za wskazówki, właśnie też czytałam, że może po prostu być niezmagazynowane. Może zrobię jeszcze CRP, ALAT i ASPAT ale niedawno badałam i było w normie. Pokażę rodzinnemu te wyniki a potem mojej doktorce 😌
Julia24 lubi tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Starania od 06.24
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌
Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
Grudzień: Clo+ Ovitrelle+ Duphaston ❌
Styczeń:Clo+Utrogestan
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️Soon: HSG, histeroskopia ✊🌸 -
Hopex2 wrote:Dziekuje za wskazówki, właśnie też czytałam, że może po prostu być niezmagazynowane. Może zrobię jeszcze CRP, ALAT i ASPAT ale niedawno badałam i było w normie. Pokażę rodzinnemu te wyniki a potem mojej doktorce 😌
Jeśli masz alergię, to by pasowało, ale konsultacja przy okazji nie zaszkodzi ☺️.Hopex2 lubi tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
??/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
@ Molahonkeey @ kałamarnica 11 dziękuję, ale jak coś walne od czapy to mówcie mam czasami specyficzne poczucie humoru, a nie chce nikogo obrazić
@Kałamarnica 11 hurtem facetom dziś poszło chyba, bo mój też dziś i gadanie i przytulanie i film, karty ze znajomymi, kolacja kolejny film razem obejrzymy, az czytać w spokoju nie dał, ale ja nie mogłam pogonić po ostatniej pogadance 🤣🤭
@Molahonkeey piękny Wasz obraz czat nakreślił od teraz tak będę Cie widzieć 🤣
Co do lh to raczej odwrotnie rośnie od pierwszych dni aż do najwyższe stężenie, a później znów opada.
W tym cyklu mam domowe labolatorium i facelle z Rossmann, ale lubię też te z Aciona, jak widzę pik na 1 to zanurzam z 2 firmy dla potwierdzenia
@Księgowa co u Ciebie? Jak tam maraton w pracy daje żyć?
@Nowa2024 to już też widzę Cie jak z czatu od teraz 🤣
@Babsi 🤣🤣🤣zanim zarodek wiedział mnie pokonało 😂😂😂
@Insane 🤞 za jutrzejszy zastrzyk, akurat Nowa zwolni kurniczek w poniedziałek, żeby Twoje 🥚 mogły rosnąć piękne trochę jak z paleczką w maratonie 🤣
Jak nie żałujesz to na zdrowie znaczy potrzebowałaś 😉 krosty na tyłku nikt nie widzi to jej nie ma 😉
@Saferka piękne 🥹🥹
@M93 dzięki już myślałam że salatka albo awokado uff , zupki brałam pod uwagę w bilansie płynów
@Hopex2, a Ty nie byłaś ostatnio chora ? Jakiś wirus , przeziębienie ??
Eozynocyty to alergia, ale bazocyty to wirusek i płytki krwi MPV ciut poniżej
Chyba, że inny wirus złapałaś 🤭
@aszin a na tsh odstawia się biotynę, pewnie wiesz, bo widzę w stopce HashimotoJulia24, Insane, Hopex2, Molahonkeey, Nowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
-
Tarisal wrote:@ Molahonkeey @ kałamarnica 11 dziękuję, ale jak coś walne od czapy to mówcie mam czasami specyficzne poczucie humoru, a nie chce nikogo obrazić
@Kałamarnica 11 hurtem facetom dziś poszło chyba, bo mój też dziś i gadanie i przytulanie i film, karty ze znajomymi, kolacja kolejny film razem obejrzymy, az czytać w spokoju nie dał, ale ja nie mogłam pogonić po ostatniej pogadance 🤣🤭
@Molahonkeey piękny Wasz obraz czat nakreślił od teraz tak będę Cie widzieć 🤣
Co do lh to raczej odwrotnie rośnie od pierwszych dni aż do najwyższe stężenie, a później znów opada.
W tym cyklu mam domowe labolatorium i facelle z Rossmann, ale lubię też te z Aciona, jak widzę pik na 1 to zanurzam z 2 firmy dla potwierdzenia
@Księgowa co u Ciebie? Jak tam maraton w pracy daje żyć?
@Nowa2024 to już też widzę Cie jak z czatu od teraz 🤣
@Babsi 🤣🤣🤣zanim zarodek wiedział mnie pokonało 😂😂😂
@Insane 🤞 za jutrzejszy zastrzyk, akurat Nowa zwolni kurniczek w poniedziałek, żeby Twoje 🥚 mogły rosnąć piękne trochę jak z paleczką w maratonie 🤣
Jak nie żałujesz to na zdrowie znaczy potrzebowałaś 😉 krosty na tyłku nikt nie widzi to jej nie ma 😉
@Saferka piękne 🥹🥹
@M93 dzięki już myślałam że salatka albo awokado uff , zupki brałam pod uwagę w bilansie płynów
@Hopex2, a Ty nie byłaś ostatnio chora ? Jakiś wirus , przeziębienie ??
Eozynocyty to alergia, ale bazocyty to wirusek i płytki krwi MPV ciut poniżej
Chyba, że inny wirus złapałaś 🤭
@aszin a na tsh odstawia się biotynę, pewnie wiesz, bo widzę w stopce Hashimoto
Oo, to nie wiedziałam o tej biotynie 🫣🫣🫣. Fajnie, że piszesz!Tarisal lubi tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
??/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
@Tarisal ja tam Twoje poczucie humoru bardzo lubię i szanuję 🤭💖
Hahaha chciałabym tak wyglądać🤣
Zrobię test jutro rano, bo ten robiłam po lampce wina 😆Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> 28.01
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
@Julia24 mi lekarka powiedziała i w labie pytają przed pobranie czy nie biorę tylko nigdy nie pamiętam czy zawyża czy zaniża, chyba zawyża poziom Tsh, ale głowy nie dam, jeszcze mi się przyda 🤣
@Molahonkeey dziękuję 😁
chyba zacznę testy jutro, bo teoretycznie owulka gdzieś 27-30 o ile znów psikusa nie zrobiMolahonkeey lubi tę wiadomość
-
Julia24 wrote:A jak już jesteśmy przy badaniach krwi... To czy udało mi się faktycznie zmotywować kogoś do zrobienia homocysteiny? ☺️😁 Małe przypomnienie, że warto sprawdzić 😉
Pani kierownik, melduje ze u mnie minimalnie poniżej 6 !
jakoś 2 miesiące temu badane!😆😍
Edit- po doczytaniu widzę że nie odstawiłam b12 przed badaniem 🤣
Zatem skoro mam ciut za mało ale brałam witaminy to ruskim targiem przyjmijmy że jest ok 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 00:05
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
Tarisal wrote:@Julia24 mi lekarka powiedziała i w labie pytają przed pobranie czy nie biorę tylko nigdy nie pamiętam czy zawyża czy zaniża, chyba zawyża poziom Tsh, ale głowy nie dam, jeszcze mi się przyda 🤣
@Molahonkeey dziękuję 😁
chyba zacznę testy jutro, bo teoretycznie owulka gdzieś 27-30 o ile znów psikusa nie zrobi
To to tak jak u mnie i @Magda2025 ✊🏼✨Tarisal lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> 28.01
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
Molahonkeey wrote:To to tak jak u mnie i @Magda2025 ✊🏼✨
Miałam zapytać to 1 lampka wina tak Ci rozcieńczyla materiał do testu ?Molahonkeey lubi tę wiadomość