❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Tarisal wrote:Będziemy testy owu porównywać 😉 ✊️jak nauczę się wrzucać linki, bo trochę techniczny matolek jestem 😂 ale żołnierzy już na trening wysyłam od 21, niech się zaprawiają chłopaki w boju, żeby później droge już znali 🤣
Miałam zapytać to 1 lampka wina tak Ci rozcieńczyla materiał do testu ?
Nie mam pojęcia, ale z tego co tu dziewczyny piszą, to tak mogło być 😅 Jutro rano sprawdzę czy nadal będzie biel, co zaskakujące, bo spodziewałabym się w 12dc mocniejszej kreseczki niż 8-10dc. „Materiał” faktycznie był mocno rozcieńczony - w sensie w kolorze 🤭Tarisal lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> 28.01
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
Molahonkeey wrote:Bardzo dobrze ! 💪🏼✨
Nie mam pojęcia, ale z tego co tu dziewczyny piszą, to tak mogło być 😅 Jutro rano sprawdzę czy nadal będzie biel, co zaskakujące, bo spodziewałabym się w 12dc mocniejszej kreseczki niż 8-10dc. „Materiał” faktycznie był mocno rozcieńczony - w sensie w kolorze 🤭 -
Tarisal wrote:Czasami i po 4 dni kreska nie zmienia się, a później nagle pik, ale musiałaś pić wcześniej, bo 1 lampka nie powinna tak wpłynąć na rozwodnienie moim zdaniem, przez 2h to szklankę wody 200ml powiedzmy wypijam, ale małymi lyczkami i nie zmienia to barwy yhmm zastanawiająceStarania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> 28.01
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
Widzę że dzisiaj nikt nie testuje, ale gdyby jednak któraś się skusiła wcześniej to trzymam kciuki 💪
Widziałam że wcześniej wspominałyście o Maji Staśko, też ją obserwuję więc i dzisiaj trzymam kciuki za jej pierwszą betę 🥹
I dziękuję za rady odnośnie witaminy b12, muszę sprawdzić jej poziom.
Jeśli któraś z Was jest ciekawa to poniżej wstawiam link do badań jakie zalecił mi lekarz przy podejrzeniu PCOS
https://zapodaj.net/plik-krZj1CXvRD
+ dodatkowo pakiet na trombofilie, wymaz z policzka.
Wiem że większość z Was zna te badania i pewnie już jest po nich, ale wstawiam może komuś kto tylko czyta tak jak ja kiedyś, wskaże drogę 😀
Miłego dnia 💪
Edit: trochę źle napisałam, że badania przy podejrzeniu PCOS, bo ogólnie są to badania mające znaleźć powód naszej niepłodności, ale w głównej mierze są tam też badania które mają stwierdzić jaki rodzaj PCOS mam lub to wykluczyć - przepraszam za chaotyczność 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 07:20
Molahonkeey, PaulinKA lubią tę wiadomość
25 & 27 & 🐶
7 cs ⏳
Ona:
Badania 2 dc:
LH 34,02
FSH 6,98
Prolaktyna 7,76
Amh 5,99
Tarczyca 🆗
➡️ trombofilia wrodzona
❌ podejrzenie PCOS
💊ovulomed max
W trakcie kompletowania badań
On: morfologia 13 % -
Dziewczyny czy któraś z Was zna odpowiedź na nurtujące mnie pytanie.. mianowicie dlaczego mimo LUF moja temperatura wciaz rosnie? Dzis znowu poszybowała do góry.
Czy to oznacza że ten cykl będzie trwał w nieskończoność? 😔Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Hej 😊 u mnie biel, już raczej nie będę testować, czekam na miesiaczke 😘👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Starania od 06.24
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌
Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
Grudzień: Clo+ Ovitrelle+ Duphaston ❌
Styczeń:Clo+Utrogestan
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️Soon: HSG, histeroskopia ✊🌸 -
Ana29 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was zna odpowiedź na nurtujące mnie pytanie.. mianowicie dlaczego mimo LUF moja temperatura wciaz rosnie? Dzis znowu poszybowała do góry.
Czy to oznacza że ten cykl będzie trwał w nieskończoność? 😔
Tak, podczas występowania luteinizacji niepękniętego pęcherzyka (LUF – Luteinized Unruptured Follicle) temperatura ciała może wzrosnąć, podobnie jak w klasycznym cyklu owulacyjnym.
Dlaczego tak się dzieje?
W przypadku LUF dochodzi do luteinizacji pęcherzyka Graafa, który nie pęka, ale zaczyna produkować progesteron, podobnie jak ciałko żółte po owulacji. Progesteron powoduje podwyższenie podstawowej temperatury ciała (BBT), co może dawać fałszywe wrażenie, że owulacja miała miejsce.
Edit: odnośnie długości cyklu napisał tak:
Cykl menstruacyjny z wystąpieniem luteinizacji niepękniętego pęcherzyka (LUF) zwykle trwa tyle samo, co typowy cykl miesiączkowy, czyli od 21 do 35 dni, w zależności od indywidualnej długości cyklu danej osoby.
Dlaczego cykl z LUF nie wydłuża się?
1. Produkcja progesteronu przez luteinizowany pęcherzyk powoduje normalne przejście w fazę lutealną, tak jak w cyklu owulacyjnym.
2. Po zakończeniu fazy lutealnej (zwykle trwa od 10 do 16 dni) poziom progesteronu spada, co prowadzi do miesiączki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 07:35
25 & 27 & 🐶
7 cs ⏳
Ona:
Badania 2 dc:
LH 34,02
FSH 6,98
Prolaktyna 7,76
Amh 5,99
Tarczyca 🆗
➡️ trombofilia wrodzona
❌ podejrzenie PCOS
💊ovulomed max
W trakcie kompletowania badań
On: morfologia 13 % -
Hopex2 wrote:Hej 😊 u mnie biel, już raczej nie będę testować, czekam na miesiaczke 😘
Hopex2 lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Ana29 z tego co się orientuję to taki cykl bezowulacyjny faktycznie może się trochę wydłużyć. Ile trwa Twoja faza lutealna?
Hope, tulę Cię baaardzo mocno 🫂🫂🫂Hopex2 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)
2025r. 🤞🏻 -
Ola25 wrote:Hej, nie mam w ogóle swojej wiedzy na temat LUF, ale chat gpt ma jakąś może coś ci to pomoże, poniżej wklejam odpowiedź:
Tak, podczas występowania luteinizacji niepękniętego pęcherzyka (LUF – Luteinized Unruptured Follicle) temperatura ciała może wzrosnąć, podobnie jak w klasycznym cyklu owulacyjnym.
Dlaczego tak się dzieje?
W przypadku LUF dochodzi do luteinizacji pęcherzyka Graafa, który nie pęka, ale zaczyna produkować progesteron, podobnie jak ciałko żółte po owulacji. Progesteron powoduje podwyższenie podstawowej temperatury ciała (BBT), co może dawać fałszywe wrażenie, że owulacja miała miejsce.
Dzięki Olka ! Z tym że w normalnym cyklu w 6 dpo już spadała , a dziś mamy 9 dpo , a ja odnotowałam znowu wzrost , ten cykl sie nigdy nie skonczy 😒Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Hahaha nie no dziewczyny mój doktorek jest niestety 50+ xDD
Hopex ja bym trochę podkręciła ten kwas foliowy metafolianem (polecam z Solgaru) i witamina b12 też do podkręcenia bo do starań powinna być tak około 600 😉 więc jakiś dobry b-complex by się przydał.
Mam wynik wczorajszego estradiolu 3160 😉 i wg chata gpt super wynik na 3 dni przed punkcją
Miłego weekendu! 😍😍😍Hopex2, kałamarnica 11, Vergeet, Julia24, Molahonkeey, Insane, Tarisal, aszin lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
27.01.2025 punkcja 🤞🤞🤞 -
Saferka wrote:Ana29 z tego co się orientuję to taki cykl bezowulacyjny faktycznie może się trochę wydłużyć. Ile trwa Twoja faza lutealna?
11 -12 dni kochana . W zeszłym miesiącu też nie pękł mi ten pecherzyk i ani dnia się nie wydłużył. Okres przyszedł po 11 dniach. A tu nie wiem co się odwala 😵💫Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Ana29 wrote:11 -12 dni kochana . W zeszłym miesiącu też nie pękł mi ten pecherzyk i ani dnia się nie wydłużył. Okres przyszedł po 11 dniach. A tu nie wiem co się odwala 😵💫Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)
2025r. 🤞🏻 -
Saferka wrote:Spokojnie, może temperatura była niemiarodajna jeśli miałaś jakiś niespokojny sen. Trzymam kciuki aby w tym przypadku jutro diametralnie spadła! 😒
Oby tak było, bo chce już zacząć nowy cykl ze stymulacją 🥹Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Cześć w sobotę dziewczyny 🙂
Nowa - Twoje wpisy o doktorku to naprawdę materiał na książkę. A tak serio to mega z niego empatyczny, zaangażowany gość. Ja go mam w głowie jako takiego świeżo upieczonego specjalistę, ok 35l. blondyna, z lekką dozą szaleństwa i pasji w oczach i niech tak zostanie! Hahaha. Trzymam już kciuki za poniedziałek 💪🐣🐣🐣
Tarisal - myślę, że nikogo nie urażasz, z tego co widzę, to większość z nas ma tutaj duży dystans do wszystkiego, i przestrzeń na humor... I dobrze. Tak jest łatwiej wziąć na klatę te nasze przeboje w drodze do maluszka ja Ci dziękuję za te żarciki, nieraz się śmieję z nich do telefonu!
Ivka - super, że wpadłaś do nas na chwilę mimo rzygańska 🤢 Daj koniecznie znać po USG i życzę Ci aby fasolka (jak ją nazwałaś) mały terrorysta była nieco łaskawsza dla Ciebie, ale niech przede wszystkim rozwija się zdrowo! Przytulam 🍀🍀🍀
Julia - nie zrobiłam homocysteiny JESZCZE. Trochę miałam dość kłucia po tym szpitalu, czekam aż mi się żyły wygoją i uderzę trzeba ją robić w konkretnym momencie cyklu czy nie ma to znaczenia? ❤ dzięki, że nas mobilizujesz tutaj nieustannie ☝
Hopex - tulę za biel. 🫂 jaki u Ciebie jest teraz dalszy plan? Za chwile nowy cykl i nowe szanse 🤗
My wczoraj się super bawiliśmy 🥳 było miło pogadać z ludźmi i pochillować. Wypiłam 3 lampki wina łącznie, ale ciągle do tego piłam dużo wody, więc czuję się zupełnie normalnie dziś natomiast mój mąż, który zawsze ma za mało bodźców i jest chętny do gadania z ludźmi bez limitu - wczoraj o 23:30 mówi - to co, zbieramy się? Haha. I tak o północy byliśmy w łóżku ale pozytywnie!
Ja dziś szykuję obiad na jutro dla rodzinki, ale będę ti wpadać 🍀🤗
Miłego dnia!Hopex2, Nowa2024, PaulinKA, Molahonkeey, Ivka, Lusia3131 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
Kałamarnica też mam tak coraz częściej, że cenię sobie wcześniejszy powrót do domu. Już mi się nie chce marnować kolejnego dnia na złe samopoczucie po imprezie 🙈 w przyszłym cyklu HSG- mam skierowanie, mam dzwonić w 1. Dzień 🙈 i czekamy na kolejne wyniki badań, ponieważ są z dłuższym czasem oczekiwania 😘
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Starania od 06.24
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌
Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
Grudzień: Clo+ Ovitrelle+ Duphaston ❌
Styczeń:Clo+Utrogestan
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️Soon: HSG, histeroskopia ✊🌸 -
@Nowa uwielbiam Twoje opisy z wizyt, czuć od nich takie ciepełko i nadzieję 💖 trzymam dalej kciuki, w poniedziałek to aż zsinieją! +doktorka wyobrażałam sobie właśnie takiego 50+ 😂
@martakam trzymam kciuki za testowanie 🤞🏼
@Insane kebab i pączki ci się NALEŻĄ za zastrzykowe niedogodności 😋
@Iwka dobrze przeczytać że u ciebie wszystko w porządku, No może poza dolegliwościami 🙈 no i miło widzieć, że faceci też mają jakiś uczucia chociaż w obliczu takiej sytuacji😀
@Mola ja zawsze robię siku i od tego momentu liczę 2h bez żadnego picia i jedzenia, zawsze udaje mi się złapać PIK
@kałamarnica to już nie na stare lata żeby balować po północy więc pięknie to brzmi, że po imprezce północ a wy już w łóżku 😂💖
@Hope bardzo mi przykro, przytulam cię kochana 🫂🫂🫂
U mnie wczorajszy wieczór był miły, mąż nie jest typem romantyka więc oczywiście zareagował żarcikami 😂 ale wziął sobie do serca bardzo, że musi mnie w niedzielę zawieźć na kolejną betę (choć mogłabym jechać sama) i zamierza dzisiaj na imprezie napić się tylko delikatnie 😀
Dzisiaj aktywny dzień, mamy dużo załatwien plus odwiedzić babcie i dziadków, a wieczorem te urodziny 🙈
Wczoraj z betą badałam też proga, wyników długo nie było, sprawdziłam dzisiaj rano no i beta biedna ale prog na bogato- 36,34ng/ml 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 08:39
Insane, Hopex2, aszin, Nowa2024, kałamarnica 11, Julia24, Migotka96, Misiula, PaulinKA, Ana29, Ivka, Tarisal lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina
22.01 ⏸️
24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
26.01- beta ?
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000