❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
I ja witam w styczniowym wątku 😍
Wysyłam dużo wirusków i trzymam mocno kciuki za ten miesiąc🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠Niech 2025 będzie owocny 🥰Aksandra, Julia24, Podrożniczka, Nowa2024, kałamarnica 11, Chesterka1124, Jeżowa, Babsi, Vergeet, Diancia99 lubią tę wiadomość
22.10- ⏸️ (10dpo)
23.10- beta 44,32 🥹; progesteron 18,24
25.10- beta 183,62; progesteron 17,40
28.10- beta 962,62; progesteron 25,40
2.11- beta 7268,00; progesteron 17,74
4.11- pęcherzyk ciążowy 8mm 😍
8.11- 1cm człowieka z bijącym serduszkiem 😍
27.12- 7,22cm człowieczka 💙 -
Cześć, ja poproszę na wolnego strzelca
Julia24, Jeżowa lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Powodzenia dziewczyny. Jesteście mega silne i zmotywowane i to Wam przyniesie upragnione dwie kreski 🥺 Wysyłam ciążowe Vibe wszystkim!
I tak dopowiem, że oprócz supli jedną rzecz jeszcze zmieniliśmy w tym udanym cyklu - wydłużyliśmy grę wstępną i dało to rezultaty (większe ciśnienie i było więcej) 😶 to tak nawiasem podrzucam do sprawdzenia ❤️Julia24, Nowa2024, Eedzia11, Chesterka1124, Diancia99 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️1991 🙎🏼♂️1992
👰🏼🤵🏼2024
Starania od: 1.2024
AMH: 12,8 (nie mam PCOS) ❌
Cykle owulacyjne ✅
Suplementacja obydwoje ✅ (ona Prenatal Duo - od 6.2024, on Tenfertil On - od 8.2024)
Wyniki nasienia po suplach u Niego, sierpień -> grudzień:
Koncentracja 6 mln/ml -> 5,5mln/ml ❌
Morfologia 1% -> 0% ❌
Żywe plemniki +14% ✅
Ruchliwe plemniki +15% ✅
Kwalifikacja pod In Vitro (na podstawie wyników badań).
06.2024 ciąża biochemiczna ❌
24.12.2024 ⏸️ -
Dzień dobry na nowym wątku. Mam nadzieję że początek roku 2025 będzie magiczny ✨ Życzę Wam z całego ♥️ udanego Sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku!
Julia24, Podrożniczka, Nowa2024, Chesterka1124, Jeżowa, Vergeet, JoAnn, Marysia996 lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
30.12.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
Julia24 wrote:@Aszin miło Cię tu widzieć! 🤗 Zapraszamy, u nas jest zdecydowanie spokojniej!
@Saferka zapisane! ☺️ Będziemy testować w podobnym czasie! 🤞
Edit: wszystko co do tej pory- zanotowane! A teraz uciekam i resztę będę wpisywać jutro! ☺️Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Aksandra wrote:Kochane witam się z Wami w nowym wątku, otwierającym też nowy, mam nadzieję, że lepszy rok. Będę Wam mocno kibicowac. Dla mnie styczeń to będzie raczej miesiąc stagnacji, niechętnie go witam, ale niech życie płynie do przodu i zaskakuje. Usuwam się trochę w cień. Sercem jestem przy każdej z Was 😘
Aksandra, oczywiście, bądź z nami tyle, ile będziesz chcieć/ potrzebować. Bardzo mocno Ci kibicuję i wyczekuję kolejnego transferu! ✊🍀 Dawaj nam znać, co tam u Ciebie się dzieję!
Czy mam Cię zapisać do wolnych strzelców albo naszej drużyny IVF? ☺️💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25 -
aszin wrote:Cześć dziewczyny, ja chętnie dołączę. Na wątku miesięcznym na ogólnym za dużo się dzieje i nie potrafię być na bieżąco. Na razie poproszę wolnego strzelca, bo w czwartek idę na monitoring i nie wiem czy dostanę ovitrelle ☺️
Bardzo fajnie Cię tu widzieć, śledzę Twoje wykresy od jakiegoś czasu. Mam nadzieję, że nasza grupa przyniesie Ci szczęście! 🍀🤞
Ja już zrobiłam podejście do styczniowego wątku ivf, ciekawe, czy tam ogarnę. Jak będzie za „gęsto” to jeszcze śledzę ten, który nam zareklamowała Nowa ☺️40 tc 💔 -
Ja również chciałam już tutaj życzyć Wam Dziewczyny szczęśliwego Nowego Roku, żeby wszystko szło po Waszej myśli! 🎆❤️
jestem cały czas w szoku i póki co z wrażenia nie mam apetytu. czekam teraz na czwartek…Vergeet, Diancia99 lubią tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Dzień dobry.
Tu mnie jeszcze nie było.
Chyba szukam znowu swojego miejsca do konkretniejszego popisania, bo w dinusiach zostałam niedobitkiem i nie zawsze potrafię się wstrzelić w temat, watki miesięczne że starając się ogólnie są za żywe i za dużo przewija się tam dziewczyn które szybko zachodzą w ciążę, a tęczowy wątek żyje tęczowymi ciążami.
Staramy się od lipca 2022 roku. To dużo i mało - zależy po prostu dla kogo.
Ja od początku walczyłam z nieregularnymi, długimi cyklami po 2 miesiące. Nigdy nie wiedziałam gdzie i kiedy będzie owulacja.
Udałam się już w grudniu i styczniu do kliniki. Mąż zbadal nasienie od razu na początku 2023 roku. Niestety wyszło tragiczne (do wglądu w pierwszym poście pamiętnika). Powiedzieli nam że jedyną szansą to IVF, ale nie mieliśmy na to kasy - cały czas wykańczamy dom, wtedy budowaliśmy pełną parą. Nikt mnie nie chciał stymulować, jak odpuściłam temat to miałam 3 miesiące bez okresu i owulacji, musiałam użyć zdobycznej nielegalnie luteiny. Ze starym postanowiliśmy zawalczyć o jego nasienie suplementami.
We wrześniu 2023 roku trafilismy do Rządowego Programu Zdrowia Prokreacyjnego. Od razu zostałam zbadana, mąż też. Wysłali go na mocno rozszerzone badania nasienia. I co? I wyszło wszystko pięknie i ponad normę (wgląd w pamiętniku) poza HBA które wynosiło 49%. Ja wiedziałam że to nie za dobrze, ale w poradni wszyscy uznali że ok. Dla mnie było najważniejsze że chcieli mnie stymulować więc jakaś szansa była, a na HBA mąż dostał więcej kwasu foliowego ode mnie. :p
W międzyczasie wyszły złe wyniki cytologii, zła kolposkopia, złe wyniki biopsji szyjki macicy i immunohistochemiczne świadczące o proliferacji białek nowotworowych. W styczniu 2024 przeszłam zabieg elektronizacji szyjki macicy z powodu raka in situ. Po pół roku miałam wykonać kontrolna cytologię.
Od marca zaczęliśmy stymulację. Dopiero druga przyniosła porządny przez nas efekt: owulację w dogodnym terminie.
Po czwartej stymulacji z podwójną owulacją nieoczekiwanie zaszłam w ciążę. Niestety radość nie trwała dlugo, po miesiącu od pozytywnego testu dostałam smutna diagnozę pustego jaja płodowego, obok wielkiego pęcherzyka ciążowego znajdował się jeszcze malutki który nie rósł. A więc ciąża bliźniacza która obumarła. Poroniłam w szpitalu na lekach, nie chciałam zabiegu. Czyściłam się bardzo długo, bo 21 dni. Cykl ten był bezowulacyjny.
Dodatkowo w dniu diagnozy pustego jaja otrzymałam informacje o złych kontrolnych wynikach cytologii. Myślałam że spadnę z krzesła. Wyrokowali mi H-SIL i dali skierowanie na kolposkopię. Zaparłam się i po poronieniu oraz dawce antybiotyku zrobiłam sobie sama cytologię płynną, wynik NILM i odgłos spadającego kamienia z serca słyszeli chyba na całym świecie.
Po okresie, który nastąpił po cyklu poronnym, rozpoczęliśmy kolejne stymulacje. Niestety jak widać nie przyniosły oczekiwanego efektu i tzw. "tryb ciąży" nie skutkował u mnie efektem dwóch kresek w przeciągu pół roku po poronieniu.
Na prośbę męża, który widział że jednak mamy problem z zajściem w ciążę, umówiłam nas dużo szybciej do kliniki niż zamierzaliśmy iść. Wizytę kwalifikacyjna do programu IVF mamy 15.01.
Dzisiaj mam 13dpo, wysikałam biel. W tym cyklu brałam letrozol, mierzyłam temperature i robiłam owulaki. Znam swój organizm, zowulowal sam wtedy kiedy zawsze owulowal. Nie chodziłam na monitoringi, odpuściłam zastrzyki z gonadotropiny bo i tak nie powodowały u mnie pękania pęcherzyków. Zawsze kilka dni po zastrzyku organizm sam odpalał pik LH i owulowal kiedy chcial. :p
Cykl styczniowy to ostatni cykl "naturalny" (z letrozolem, bez niego to pewnie nie dostanę owulacji i okresu samodzielnie). Jednocześnie to cykl diagnostyczny. Mam głęboką nadzieję, że od lutego zaczniemy stymulację do IVF.
Pewnie część z Was mnie zna. Kojarzę nicki.
Prosiłabym o zapisanie mnie na 31 stycznia. To będzie 13dpo i ostateczna weryfikacja przed odstawieniem proga
Życzę Wam aby 2025 był lepszy niż 2024 rok. 💕🍀Misiula, Insane, Aksandra, kałamarnica 11, Nowa2024, Vergeet, JoAnn, Ana29, Paula6432, Nosa lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Insane wrote:Bardzo fajnie Cię tu widzieć, śledzę Twoje wykresy od jakiegoś czasu. Mam nadzieję, że nasza grupa przyniesie Ci szczęście! 🍀🤞
Ja już zrobiłam podejście do styczniowego wątku ivf, ciekawe, czy tam ogarnę. Jak będzie za „gęsto” to jeszcze śledzę ten, który nam zareklamowała Nowa ☺️Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Witaj @Siesiepy! 👋
Miło Cię tu widzieć! Mam nadzieję, że będzie Ci tu z nami dobrze! Tworzymy bardzo wspierającą grupę!
Jest też już mała drużyna IVF 😁. Kwalifikacja to tylko formalność, ale trzymam kciuki, żebyś trafiła na ogarniętego lekarza prowadzącego! ✊Misiula, Abcdeka, Vergeet lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25 -
Siesiepy tu jest kameralniej i idzie się odnaleźć… kto co, kiedy… Zaglądałam kiedyś na główny wątek staraniowy ale kompletnie nie umiałam się tam wbić 🤓
Chętnie poczekamy z Tobą na Twoje dwie kreski 😊siesiepy, Vergeet, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
Aszin, siesiepy witajcie i rozgośćcie się tu u Nas 😊
siesiepy lubi tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
12/2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
01/2025 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏰
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Melatonina, Resweratrol, ADEK ,kwas foliowy , Biosteron
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅ -
Słyszałyście o przesądzie, żeby w sylwka założyć czerwoną bieliznę na szczęście? 🤣 bo ja asekuracyjnie wskoczyłam już w czerwone gacie 🤣🤣🤣
Podrożniczka, Ivka, siesiepy, Jeżowa, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
aszin wrote:Ja też jestem na bieżąco z Twoimi 😄 widzę, że planujecie IVF, oby wszystko poszło zgodnie z planem 🤞🏻 a decyzja o przystąpieniu do procedury została podjęta przez przedłużające się starania czy jakaś konkretną diagnozę? Wybacz, jeśli to pytanie nie na miejscu
U nas diagnoza jedna z gorszych chyba, bo nieleczalna - wszystko dobrze! (To tak z przymróżeniem oka 😉) tylko o pierwszą ciążę w ten sposób staraliśmy się 1,5 roku, potem 9 miesięcy ciąży, która skończyła się, jak w stopce i teraz mija kolejny rok. To już ponad trzy lata, a ja już nie mam siły.
Zawsze marzyłam o dużej rodzinie, chciałabym chociaż dwójkę dzieci i to między innymi dla dobra dziecka, żebym nie stała się przewrażliwioną matką wariatką. Nawet jakby udało mi się zajść w końcu w ciąże bez in vitro, to boję się, że o kolejne dziecko znowu byłaby przeprawa. A tak, trochę pewnie naiwnie myślę, że zostaną nam jakieś mrożaczki na rodzeństwo, a ja odzyskam swoje życie. Od kilku lat czuję się, jakbym żyła obok wszystkiego. I tak to 🙂aszin, siesiepy lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Julia24 wrote:Aksandra, oczywiście, bądź z nami tyle, ile będziesz chcieć/ potrzebować. Bardzo mocno Ci kibicuję i wyczekuję kolejnego transferu! ✊🍀 Dawaj nam znać, co tam u Ciebie się dzieję!
Czy mam Cię zapisać do wolnych strzelców albo naszej drużyny IVF? ☺️
Dziękuję kochana ❤️ ja się juz zdefiniowałam od września jako staraczka ivf, więc chętnie dołączę do zacnej drużyny z Nową i Insane 🥰
Witajcie nowe dziewczyny w naszych progach, fajnie że zainteresowałyscie się naszym wątkiem. Oby było Wam tu przytulnie, dobrze i owocnie 🌱🌱Nowa2024, siesiepy lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (brak 2DS1, 2DS5, 3DS1), HLA-C: ona C1, on C2
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Nowa2024 wrote:Słyszałyście o przesądzie, żeby w sylwka założyć czerwoną bieliznę na szczęście? 🤣 bo ja asekuracyjnie wskoczyłam już w czerwone gacie 🤣🤣🤣
Nie słyszałam, ale jeśli te majtki miałyby przynieść mi dzidziusia to mogę założyć na siebie dzisiaj nawet trzy pary 😅😅Nowa2024, Insane, siesiepy, Jeżowa, Vergeet, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (brak 2DS1, 2DS5, 3DS1), HLA-C: ona C1, on C2
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Nie słyszałam, ale jeśli te majtki miałyby przynieść mi dzidziusia to mogę założyć na siebie dzisiaj nawet trzy pary 😅😅
Ja już właśnie dzisiaj wierzę we wszystkie zabobony, które mają przynieść szczęście 🤣🤣🤣 także czerwone gacie są, żadnego sprzątania dzisiaj żeby nie wymiesc z kurzem szczęścia z domu 🤣 no także tego, ale żeby nie było na codzień nie wierzę totalnie w żadne takie rzeczy 🤣🤣🤣Chesterka1124 lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
siesiepy wrote:Dzień dobry.
Tu mnie jeszcze nie było.
Chyba szukam znowu swojego miejsca do konkretniejszego popisania, bo w dinusiach zostałam niedobitkiem i nie zawsze potrafię się wstrzelić w temat, watki miesięczne że starając się ogólnie są za żywe i za dużo przewija się tam dziewczyn które szybko zachodzą w ciążę, a tęczowy wątek żyje tęczowymi ciążami.
Staramy się od lipca 2022 roku. To dużo i mało - zależy po prostu dla kogo.
Ja od początku walczyłam z nieregularnymi, długimi cyklami po 2 miesiące. Nigdy nie wiedziałam gdzie i kiedy będzie owulacja.
Udałam się już w grudniu i styczniu do kliniki. Mąż zbadal nasienie od razu na początku 2023 roku. Niestety wyszło tragiczne (do wglądu w pierwszym poście pamiętnika). Powiedzieli nam że jedyną szansą to IVF, ale nie mieliśmy na to kasy - cały czas wykańczamy dom, wtedy budowaliśmy pełną parą. Nikt mnie nie chciał stymulować, jak odpuściłam temat to miałam 3 miesiące bez okresu i owulacji, musiałam użyć zdobycznej nielegalnie luteiny. Ze starym postanowiliśmy zawalczyć o jego nasienie suplementami.
We wrześniu 2023 roku trafilismy do Rządowego Programu Zdrowia Prokreacyjnego. Od razu zostałam zbadana, mąż też. Wysłali go na mocno rozszerzone badania nasienia. I co? I wyszło wszystko pięknie i ponad normę (wgląd w pamiętniku) poza HBA które wynosiło 49%. Ja wiedziałam że to nie za dobrze, ale w poradni wszyscy uznali że ok. Dla mnie było najważniejsze że chcieli mnie stymulować więc jakaś szansa była, a na HBA mąż dostał więcej kwasu foliowego ode mnie. :p
W międzyczasie wyszły złe wyniki cytologii, zła kolposkopia, złe wyniki biopsji szyjki macicy i immunohistochemiczne świadczące o proliferacji białek nowotworowych. W styczniu 2024 przeszłam zabieg elektronizacji szyjki macicy z powodu raka in situ. Po pół roku miałam wykonać kontrolna cytologię.
Od marca zaczęliśmy stymulację. Dopiero druga przyniosła porządny przez nas efekt: owulację w dogodnym terminie.
Po czwartej stymulacji z podwójną owulacją nieoczekiwanie zaszłam w ciążę. Niestety radość nie trwała dlugo, po miesiącu od pozytywnego testu dostałam smutna diagnozę pustego jaja płodowego, obok wielkiego pęcherzyka ciążowego znajdował się jeszcze malutki który nie rósł. A więc ciąża bliźniacza która obumarła. Poroniłam w szpitalu na lekach, nie chciałam zabiegu. Czyściłam się bardzo długo, bo 21 dni. Cykl ten był bezowulacyjny.
Dodatkowo w dniu diagnozy pustego jaja otrzymałam informacje o złych kontrolnych wynikach cytologii. Myślałam że spadnę z krzesła. Wyrokowali mi H-SIL i dali skierowanie na kolposkopię. Zaparłam się i po poronieniu oraz dawce antybiotyku zrobiłam sobie sama cytologię płynną, wynik NILM i odgłos spadającego kamienia z serca słyszeli chyba na całym świecie.
Po okresie, który nastąpił po cyklu poronnym, rozpoczęliśmy kolejne stymulacje. Niestety jak widać nie przyniosły oczekiwanego efektu i tzw. "tryb ciąży" nie skutkował u mnie efektem dwóch kresek w przeciągu pół roku po poronieniu.
Na prośbę męża, który widział że jednak mamy problem z zajściem w ciążę, umówiłam nas dużo szybciej do kliniki niż zamierzaliśmy iść. Wizytę kwalifikacyjna do programu IVF mamy 15.01.
Dzisiaj mam 13dpo, wysikałam biel. W tym cyklu brałam letrozol, mierzyłam temperature i robiłam owulaki. Znam swój organizm, zowulowal sam wtedy kiedy zawsze owulowal. Nie chodziłam na monitoringi, odpuściłam zastrzyki z gonadotropiny bo i tak nie powodowały u mnie pękania pęcherzyków. Zawsze kilka dni po zastrzyku organizm sam odpalał pik LH i owulowal kiedy chcial. :p
Cykl styczniowy to ostatni cykl "naturalny" (z letrozolem, bez niego to pewnie nie dostanę owulacji i okresu samodzielnie). Jednocześnie to cykl diagnostyczny. Mam głęboką nadzieję, że od lutego zaczniemy stymulację do IVF.
Pewnie część z Was mnie zna. Kojarzę nicki.
Prosiłabym o zapisanie mnie na 31 stycznia. To będzie 13dpo i ostateczna weryfikacja przed odstawieniem proga
Życzę Wam aby 2025 był lepszy niż 2024 rok. 💕🍀
Super, że do nas dołączyłaś i jednocześnie szkoda, że musiałaś ❤️
Twoja historia to kolejna opowieść o tym, że kobiety są bohaterkami.
💪 to będzie nasz rok!siesiepy, Abcdeka lubią tę wiadomość
40 tc 💔