❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiula wrote:Witam Was w nowym roku 👋
No niestety nie mam pozytywnych wieści... Test dziś o wiele bledszy niż wczoraj , bardziej już cień niż kreska a temperatura poleciała na łeb także czekam na wredna 🐒.
Niestety Ovitrell sobie że mnie zażartował już po raz kolejny...
Julia wpisz mnie też na wolnego strzelca w tym miesiącu. Przede mną również kwalifikacja do IVF 🤞
Trzymam kciuki za kwalifikacje 🤞👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Dzień dobry w Nowym Roku 🎉
Widzę, że od wczoraj tutaj dużo się dzieje 😊
Witam nowe dziewczyny, oby ten rok był płodny i szczęśliwy dla każdej z nas 🤞
Nowa, czas szybko minął, to już jutro nowa praca 😀 oby dobrze Ci się tam pracowało 🤞😀
Ja wczoraj zasnęłam przed 23 🤣 na 5 minut a potem po północy nie umiałam zasnąć 🤣
Mój ranny ptaszek wstał przed 7 także jestem niewyspana 😴😴😴
Piłam wczoraj likier - słony karmel. Był tak dobry, że gdyby nie dziecko to pewnie bym wypiła całą butelkę 🤣🤣🤣
kałamarnica 11, Vergeet, Nowa2024, Tarisal lubią tę wiadomość
-
Hej, witajcie w Nowym Roku
Również witam nowe dziewczyny! Rozgośćcie się u nas. Razem raźniej! 🍀
Misiula-przytulam 🫂
Chesterko - super, że jesteś, brakowało Cię! 🥰
Nowa – myślałam o Tobie czy czasem też już się nie stresujesz lekko nową pracą, bo ja tak ale narazie tak na spokojnie, pewnie wieczorem i rano będzie gorzej. Pocieszam się tym, że tylko dwa dni i długi weekend! Planujemy gdzieś wyjechać.
Dziś też wprowadza się najemca to naszego poprzedniego mieszkania i mamy stresik, czy wszystko przygotowane, jeszcze tam zaraz idziemy sprawdzić. 😉
Miłego pierwszego dnia Nowego Roku ❤❤❤Chesterka1124, Vergeet, siesiepy, Ana29 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
Ooo @Nowa2024 szybko minęło to L4!! 🫢
Z tego co mówiłaś przyjazna atmosfera jest pewnikiem, a to bardzo ważne! Pewnie stresik będzie, ale oby taki motywujący! 🔥
Kiedy macie teraz wizytę? 🤔 Pisałaś w grudniu o sterowaniu @ dupkiem, żeby pójść na początku cyklu, ale przypomnij, kiedy to wypada
@Kałamarnica11 no faktycznie dobrze się Wam złożyło 😁. Dwa dni i długo weekend! Będzie czas, żeby naładować baterię po dwóch pierwszych (a to zawsze wyczerpujących jednak) dniach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 11:05
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25 -
Nitka96 wrote:Dzień dobry w Nowym Roku! My padliśmy o 23 😅 Obudziłam się z tak spuchniętymi rękami że nie wiem co mam zrobić, znacie jakieś sposoby i czy któraś z Was tak miała? 🫣
Nitka96 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Witajcie kochane! Przed nami właśnie 4h drogi więc udało mi się nadrobić i poprzedni i nowy wątek i już mam nadzieję być na bieżąco ♥️
Spędziliśmy świetny czas w dwójkę, co prawda idealnie wypadł mi okres na wyjazd niestety ale i tak było fajnie, a za nami już polowka- 14/28 szczytów z Korony Gór Polski 🗻
Witam was w Nowym Roku i życzę każdej, aby to był właśnie TEN rok, trzymam za nas wszystkie kciuki 🤞🏻♥️
Ja póki co czekam na owulację i monitoring (08.01) także nie zapisuje się na testowanie, dam znać nieco później 💕
@siesiepy miło Cię tu widzieć, dziękuję że opisałaś swoją historię bo znam cię bardzo dobrze z wątku głównego ale dołączyłam do niego jak już byłaś stałą bywalczynią i nie znałam całej historii. Życzę Ci z całego serca, aby nasz kameralny wątek przyniósł ci teraz szczęście i byś nie musiała być już bohaterką tylko mamą♥️
Chesterka1124, Julia24, JoAnn, Podrożniczka, Aksandra, kałamarnica 11, Marysia996, Nowa2024, PaulinKA, Tarisal, Ivka, siesiepy lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
11/24-Lametta+Ovitrelle+Duphaston
12/24-Lametta+Ovitrelle+Luteina
01/15 Lametta + Ovitrelle+Luteina
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Gratuluję też @Nitka i @Podrozniczka bo nie zdążyłam w poprzednim watku! Mega radość nam i sobie przede wszystkim sprawiłyście na tej końcówce roku ♥️
Nitka96, Podrożniczka lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Dzień dobry ❤️
W nowym roku życzę Wam żeby się spełniło najważniejsze marzenie, żeby droga do niego była najłagodniejsza a ciąża później najnudniejsza ❤️😘🎉🥳
Szczęśliwego Nowego Roku 🥳🎉
Ja mam 1 wizytę dopiero 8 stycznia, codziennie zastanawiam się czy coś tam będzie, czy nie 😓 stres mnie zżera od środka 😢
Nie umiem się odnaleźć na wątku sierpniowym, tam już wszystkie po wizytach, ze zdjęciami USG, a ja nie mam nic… dlatego dalej zaglądam do Was, tutaj mi lżej, mam nadzieję że mogę 🙏🏼❤️
JoAnn, Vergeet, Aksandra, Nowa2024, Julia24, Chesterka1124, Ivka, Ana29 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny w Nowym Roku
To będzie dobry rok! Tego nam życzę
Niezmiennie trzymam za Was kciuki ❤️
I raduje się każdą pozytywną wiadomością
Gratuluje grudniowych pozytywów
A do reszty wysyłam armię wiruskow 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 niech styczeń to będzie ten miesiąc!
Vergeet, Marysia996, Nowa2024, Tarisal, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
-
Olcia1987 wrote:Dzień dobry ❤️
W nowym roku życzę Wam żeby się spełniło najważniejsze marzenie, żeby droga do niego była najłagodniejsza a ciąża później najnudniejsza ❤️😘🎉🥳
Szczęśliwego Nowego Roku 🥳🎉
Ja mam 1 wizytę dopiero 8 stycznia, codziennie zastanawiam się czy coś tam będzie, czy nie 😓 stres mnie zżera od środka 😢
Nie umiem się odnaleźć na wątku sierpniowym, tam już wszystkie po wizytach, ze zdjęciami USG, a ja nie mam nic… dlatego dalej zaglądam do Was, tutaj mi lżej, mam nadzieję że mogę 🙏🏼❤️Olcia1987 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 29.12🩸
Owulacja-> 11.01 🥚
Badania💉
Witam❤️🎆 ja poproszę o wpisanie jako wolną strzelczynię. 13.01 mamy decydującą wizytę 🤞
Chesterka1124, Insane, Ana29 lubią tę wiadomość
🗓️Luty '25⭐🌈🙏
39tc.💔🕊️
wrzesień '24 cb💔
trombofilia wrodzona🩸🧬
immunologia➡️pasożyty🪱
wymazy✅
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
Fertistim+B12+Omega 3💊
Ovitrelle?💉 -
Kałamarnica, Nowa, powodzenia jutro w nowej pracy.
Vergeet , ale piękne widoki, zazdraszczam 😉
Olcia, zleci szybko do tego 8 i usłyszysz serduszko. Piękny moment przed Tobą ❤️kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Kałamarnica zdecydowanie stresik się zaczyna, ale to tak chyba zawsze jest w nowym miejscu 😉 dosłownie 5 min temu też się pocieszałam tym, że 2 dni i długi weekend 😁
Julia chce tak posterować dupkiem, żeby okres dostać najwcześniej 15.01 😉 i w 1 dc info do doktorka, od 2 dc zastrzyki i on mi wtedy wyznaczy kiedy wizyta 😁
Vergeet ale zazdroszczę tego chodzenia po górach w takiej zimowej aurze 😍
Dzisiaj jak się obudziliśmy z mężem to sobie planowaliśmy pokoik dla dziecka, co byśmy chcieli itp…ehhh marzymy o tym jak by to był nasz pewnik na ten rok 🥰🥰🥰kałamarnica 11, Julia24, Vergeet, siesiepy, Ana29 lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Na takie opuchlizny to może pokrzywa? Napar w sensie. Tego co wiem to nie ma przeciwwskazań w ciąży.
Ja czekam na okres. Dzisiaj 26 dc, więc jutro może pojutrze będzie. W tym miesiącu raczej nie ma szans, chyba, że owulacja się przesunęła.
Nadal oficjalnie się nie staramy. Mój mąż chyba sam nie wie czego chce i tak np. dzień przed chyba owu seks z gumką, a reszta w tym miesiącu bez zabezpieczenia.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Vergeet wrote:Witajcie kochane! Przed nami właśnie 4h drogi więc udało mi się nadrobić i poprzedni i nowy wątek i już mam nadzieję być na bieżąco ♥️
Spędziliśmy świetny czas w dwójkę, co prawda idealnie wypadł mi okres na wyjazd niestety ale i tak było fajnie, a za nami już polowka- 14/28 szczytów z Korony Gór Polski 🗻
Witam was w Nowym Roku i życzę każdej, aby to był właśnie TEN rok, trzymam za nas wszystkie kciuki 🤞🏻♥️
Ja póki co czekam na owulację i monitoring (08.01) także nie zapisuje się na testowanie, dam znać nieco później 💕
@siesiepy miło Cię tu widzieć, dziękuję że opisałaś swoją historię bo znam cię bardzo dobrze z wątku głównego ale dołączyłam do niego jak już byłaś stałą bywalczynią i nie znałam całej historii. Życzę Ci z całego serca, aby nasz kameralny wątek przyniósł ci teraz szczęście i byś nie musiała być już bohaterką tylko mamą♥️
Vergeet lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
➡️luty - badania nasienia, -
Marysia996 wrote:Witam❤️🎆 ja poproszę o wpisanie jako wolną strzelczynię. 13.01 mamy decydującą wizytę 🤞
Jasne! Macie wizytę kwalifikacyjną? ☺️
@Vergeet tak myślałam, że będziesz miała dużo do nadrobienia 🤣🤣. Cieszę się, że wyjazd się udał! 💕
Edit: Dziewczyny, podpowiedzcie mi proszę, czy jak biorę luteinę podjęzykowo 2x2x50mg, to jest jakikolwiek sens sprawdzania jutro proga, żeby potwierdzić owulację? Ostatnio robiłam i wyszedł wynik ładny, ale zastanawiam się na ile jest wiarygodnym potwierdzeniem owulacji skoro biorę go dodatkowo, a luteina wychodzi we krwi 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:31
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25 -
Vergeet wrote:Witajcie kochane! Przed nami właśnie 4h drogi więc udało mi się nadrobić i poprzedni i nowy wątek i już mam nadzieję być na bieżąco ♥️
Wow, gratuluję kolejnych pieczątek! Też zbieram koronę gor ale widzę że u Ciebie porządna motywacja! Ja to tam czasem wbije pieczątkę jak pamiętam o książeczce 🤭 że Śnieżki nie mam jeszcze pieczątki choć w 2024 byłam tam pewnie z 5 razy 🤣
Tylko na Rysy pamiętałam by ogarnąć wpis bo stwierdziłam że za szybko tam ponownie nie wlezę xD (co po przejściu tej trasy zdecydowanie podtrzymuje, zakwasy miałam chyba tydzień 😄)
Fajnie mieć taki cel który prócz staran jest obecny w naszym życiu, na pewno to dobrze działa na psyche 🥰Vergeet lubi tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
Ja kocham góry, ale mamy bardzo daleko i rzadko bywamy 😞 za to do morza ok 100km 🙂Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Julia24 wrote:Jasne! Macie wizytę kwalifikacyjną? ☺️
@Vergeet tak myślałam, że będziesz miała dużo do nadrobienia 🤣🤣. Cieszę się, że wyjazd się udał! 💕
Edit: Dziewczyny, podpowiedzcie mi proszę, czy jak biorę luteinę podjęzykowo 2x2x50mg, to jest jakikolwiek sens sprawdzania jutro proga, żeby potwierdzić owulację? Ostatnio robiłam i wyszedł wynik ładny, ale zastanawiam się na ile jest wiarygodnym potwierdzeniem owulacji skoro biorę go dodatkowo, a luteina wychodzi we krwi 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:44
Julia24 lubi tę wiadomość
🗓️Luty '25⭐🌈🙏
39tc.💔🕊️
wrzesień '24 cb💔
trombofilia wrodzona🩸🧬
immunologia➡️pasożyty🪱
wymazy✅
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
Fertistim+B12+Omega 3💊
Ovitrelle?💉 -
Witam się w tym Nowym 2025, który ma być pomyślny, płodny i darzący.
@Nowa 2024, @ kałamarnica powodzenia w nowej pracy, stresik zawsze jest jak nam na czymś zależy
@Vergeet cudowne hobby, my od bardzo nie dawna szukamy wież widokowych, zaliczylylism parę np w Stańczykach, szukamy blisko i przy okazji wyjazdów urlopowych
Dziękuję za miłe przyjęcie ❤️
Julia24, Nowa2024, kałamarnica 11, Ana29 lubią tę wiadomość