❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny... moja siostra mi życzyła - płodnego roku. Bardzo mi się to spodobało.
Życzę Płodnego Roku nam wszystkim! 🥳🥳🍀Tarisal, Babsi, Julia24, Insane, Aksandra, PaulinKA, Nowa2024, Vergeet, Jeżowa, Chesterka1124, a_aandzela, siesiepy lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
Tarisal wrote:Dzień dobry wieczór, jeśli pozwolicie to dołączę do Was w tym miesiącu. Jestem nowa na forum i trochę szukam swojego miejsca, w grudniu byłam na głównym, ale trochę dużo jak dla mnie tam się dzieje, nie jestem w stanie się połapać, kto, kiedy itd.
O sobie mogę powiedzieć, że w sumie to już chyba nie powinnam się starać, może już najwyszy czas pogodzić się z brakiem dziecka, ale nie umiem, mam już 43 lata, a nadal próbuje, a coraz częściej dopada mnie myśl, że to już nie wyjdzie, skoro tyle lat nie wyszło to dlaczego teraz miałoby wyjść i nawet odpuściłam, choć z tyłu głowy było, a może zdarzy się cud. "Odpuściłam " do kwietnia jak zobaczyłam 2 kreski w kwietniu, na 2 dzień @, ponownie we wrześniu to samo test 11 , 13 miesiączka, więc głupia głową mówi,a może się uda. O pierwsza ciążę walczyliśmy 4 lata, stal się cud , ale nasz cud skończył się po 3 miesiącach, więcej aż do kwietnia nie widziałam 2 kresek na żadnym teście przez wiele lat.
Narazie poproszę wolnego strzelca, bo dopiero zaczynam plamić więc @ pewnie jutro ,test neg wczoraj, a nie wiem kiedy będzie owulacja.
Szczęśliwego Nowego Roku 2025, oby był piękny i lepszy niż obecny.
Cześć. Mamy podobne historie. Też mam 43 lata i też staram się o 1 dziecko.
Pierwsza ciąża w lipcu zakończyła się w 12+4.
To mam plan na 2025, niech nam sie przydazy wspolne przezywanie ciąży ❤️Tarisal lubi tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Mam nadzieję, że się dobrze bawiłyście/ odpoczęłyście w zależności od planów! U nas sylwester udany i miejmy nadzieję, że taki będzie 2025 rok! 🎇🎆
Miło widzieć tu nowe osoby! 🤗 Będziemy miały tu wesoło w styczniu!
@Nowa2024 w dobrym momencie zajrzałam i nie wierząc w żadne przesądy wskoczyłam jednak w 🩲 czerwone! 😆 Jakoś takie biedne leżą nieruszane, to chociaż raz miały wychodne! 🤣Nowa2024, Vergeet, Jeżowa, siesiepy lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25 -
Babsi wrote:Cześć. Mamy podobne historie. Też mam 43 lata i też staram się o 1 dziecko.
Pierwsza ciąża w lipcu zakończyła się w 12+4.
To mam plan na 2025, niech nam sie przydazy wspolne przezywanie ciąży ❤️Babsi lubi tę wiadomość
-
Hej hej, a czy ja tez mogę dołączyć? W ub miesiącu trafiłam na moj 1 wątek miesięczny (który z racji rozmiarów był wspaniałaą wymówka od pracy i robienia rzeczy, bo nadrobienie go to... 😅)
Ale z racji że w sumie nie wiem gdzie mi będzie lepiej, a podczytywałam wasze historie- no chyba wypada się przywitać bo ja Was już trochę znam a wy mnie nie 🤭 to nieuczciwe względem waszej otwartości;).
Jakoś tak będę zaczynać chyba 13 14 cykl staran choć w przeszłości lekarze zapewniali ze zajdę w ciaze od strzała 🤨 końcówka roku 2023 to było mocne schudnięcie choć i tak byłam szczupła (przed ślubem trochę stresu), covid, polpasiec! , jakieś inne gówna. A tegoroczne diagnozy jeszcze gorsze... mam prawdopodobnie endometrioze, hashimoto delikatne, no coś z tą autoimmunologią nie gra chyba będę to diagnozować pewnie w tym roku choć pierwsze miesiące to będzie jeszcze zwykła stymulacja.
Prywatnie, kocham męża kocham góry i podróże ale o niczym tak nie marzę jak o siedzeniu na tylku przez 9 miesięcy, niech nawet będzie z nosem w kiblu....
Pewnie więcej coś napisze jak będzie trwała dyskusja a na testowanie wpisze się jak dostane miesiączki:)
Pozdrowienia i pomyslnosci!Julia24, Insane, Nowa2024, Vergeet, JoAnn, siesiepy lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
siesiepy wrote:Dzień dobry.
Tu mnie jeszcze nie było.
Chyba szukam znowu swojego miejsca do konkretniejszego popisania, bo w dinusiach zostałam niedobitkiem i nie zawsze potrafię się wstrzelić w temat, watki miesięczne że starając się ogólnie są za żywe i za dużo przewija się tam dziewczyn które szybko zachodzą w ciążę, a tęczowy wątek żyje tęczowymi ciążami.
Staramy się od lipca 2022 roku. To dużo i mało - zależy po prostu dla kogo.
Ja od początku walczyłam z nieregularnymi, długimi cyklami po 2 miesiące. Nigdy nie wiedziałam gdzie i kiedy będzie owulacja.
Udałam się już w grudniu i styczniu do kliniki. Mąż zbadal nasienie od razu na początku 2023 roku. Niestety wyszło tragiczne (do wglądu w pierwszym poście pamiętnika). Powiedzieli nam że jedyną szansą to IVF, ale nie mieliśmy na to kasy - cały czas wykańczamy dom, wtedy budowaliśmy pełną parą. Nikt mnie nie chciał stymulować, jak odpuściłam temat to miałam 3 miesiące bez okresu i owulacji, musiałam użyć zdobycznej nielegalnie luteiny. Ze starym postanowiliśmy zawalczyć o jego nasienie suplementami.
We wrześniu 2023 roku trafilismy do Rządowego Programu Zdrowia Prokreacyjnego. Od razu zostałam zbadana, mąż też. Wysłali go na mocno rozszerzone badania nasienia. I co? I wyszło wszystko pięknie i ponad normę (wgląd w pamiętniku) poza HBA które wynosiło 49%. Ja wiedziałam że to nie za dobrze, ale w poradni wszyscy uznali że ok. Dla mnie było najważniejsze że chcieli mnie stymulować więc jakaś szansa była, a na HBA mąż dostał więcej kwasu foliowego ode mnie. :p
W międzyczasie wyszły złe wyniki cytologii, zła kolposkopia, złe wyniki biopsji szyjki macicy i immunohistochemiczne świadczące o proliferacji białek nowotworowych. W styczniu 2024 przeszłam zabieg elektronizacji szyjki macicy z powodu raka in situ. Po pół roku miałam wykonać kontrolna cytologię.
Od marca zaczęliśmy stymulację. Dopiero druga przyniosła porządny przez nas efekt: owulację w dogodnym terminie.
Po czwartej stymulacji z podwójną owulacją nieoczekiwanie zaszłam w ciążę. Niestety radość nie trwała dlugo, po miesiącu od pozytywnego testu dostałam smutna diagnozę pustego jaja płodowego, obok wielkiego pęcherzyka ciążowego znajdował się jeszcze malutki który nie rósł. A więc ciąża bliźniacza która obumarła. Poroniłam w szpitalu na lekach, nie chciałam zabiegu. Czyściłam się bardzo długo, bo 21 dni. Cykl ten był bezowulacyjny.
Dodatkowo w dniu diagnozy pustego jaja otrzymałam informacje o złych kontrolnych wynikach cytologii. Myślałam że spadnę z krzesła. Wyrokowali mi H-SIL i dali skierowanie na kolposkopię. Zaparłam się i po poronieniu oraz dawce antybiotyku zrobiłam sobie sama cytologię płynną, wynik NILM i odgłos spadającego kamienia z serca słyszeli chyba na całym świecie.
Po okresie, który nastąpił po cyklu poronnym, rozpoczęliśmy kolejne stymulacje. Niestety jak widać nie przyniosły oczekiwanego efektu i tzw. "tryb ciąży" nie skutkował u mnie efektem dwóch kresek w przeciągu pół roku po poronieniu.
Na prośbę męża, który widział że jednak mamy problem z zajściem w ciążę, umówiłam nas dużo szybciej do kliniki niż zamierzaliśmy iść. Wizytę kwalifikacyjna do programu IVF mamy 15.01.
Dzisiaj mam 13dpo, wysikałam biel. W tym cyklu brałam letrozol, mierzyłam temperature i robiłam owulaki. Znam swój organizm, zowulowal sam wtedy kiedy zawsze owulowal. Nie chodziłam na monitoringi, odpuściłam zastrzyki z gonadotropiny bo i tak nie powodowały u mnie pękania pęcherzyków. Zawsze kilka dni po zastrzyku organizm sam odpalał pik LH i owulowal kiedy chcial. :p
Cykl styczniowy to ostatni cykl "naturalny" (z letrozolem, bez niego to pewnie nie dostanę owulacji i okresu samodzielnie). Jednocześnie to cykl diagnostyczny. Mam głęboką nadzieję, że od lutego zaczniemy stymulację do IVF.
Pewnie część z Was mnie zna. Kojarzę nicki.
Prosiłabym o zapisanie mnie na 31 stycznia. To będzie 13dpo i ostateczna weryfikacja przed odstawieniem proga
Życzę Wam aby 2025 był lepszy niż 2024 rok. 💕🍀
🫂🫂🫂🫂👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Dzień dobry w Nowym Roku, niech będzie dla nas wszystkich łaskawy 😉
Insane, Babsi, Nowa2024, siesiepy, Ana29 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
To będzie nasz rok! 🎉 Niech ten rok będzie płodny, niech nam się powiększą rodzinki i niech nam się darzy! W pracy, w domu, w łóżku, wszędzie! ❤️
Nie wypiłam wczoraj nawet kropli alkoholu, a coś mnie boli gardło i głowa 😅 mam nadzieję, że to chwilowe.
A okresu jak nie miałam tak nie mam, ale dzisiaj już mi spadła temperatura i mam nadzieję, że zaraz ruszy. Po negatywnej becie te czekanie na okres to już tylko strata czasu 🤪kałamarnica 11, Julia24, Nowa2024, Vergeet, Jeżowa, Chesterka1124, Misiula, JoAnn, Tarisal, siesiepy, Ana29 lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Ja dziś nawet temperatury nie zmierzyłam, jak zadzwonił budzik to go tylko wyłączyłam i poszłam dalej spać 🤪 Niedługo biorę się za naleśniki i cały dzień będziemy sobie leniuchować, bo jutro do pracy ☺️
siesiepy lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Insane wrote:A okresu jak nie miałam tak nie mam, ale dzisiaj już mi spadła temperatura i mam nadzieję, że zaraz ruszy. Po negatywnej becie te czekanie na okres to już tylko strata czasu 🤪
Isane, ja w ub miesiącu sporo sposobów ba przyspieszenie okresu wykorzystałam i w sumie przyszedł ciut wcześniej niż poprzednio;) już Ci mowie: termoforek, ciepłe kąpiele/prysznice, seks, trening, Czerwone wino, herbatka z liści malin ... 🤣 rzeczy które poprawiają krążenie krwi ogółem mogą wspomoc
Chyba dziś też będę robić te wszystkie cuda bo testy neg, temp niska, progesteron odstawiony 3 dni temu i już jestem gotowa na NOWE 😅
Byłam w górach, seks był, na dziś chyba trzeba odpalić termoforek i wino 🤭Insane, siesiepy lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅ -
Dzień dobry w oby lepszym Nowym Roku! 😁
Przynajmniej ma potencjał 😅
@PaulinKA a widziałam Cię u nas już w grudniu 😁, więc dobrze, że oficjalnie dołączasz! 🤗
Na razie wpisuję Cię w takim razie na wolnego strzelca, ale informuj, jak będziesz znała termin testowania! ✊🍀PaulinKA, Nowa2024 lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25 -
Witam się z Wami i ja w tym nowym wątki i w Nowym Roku 🥰
Wczoraj zaszalałam i wypiłam całe winko 🙈 Impreza ogólnie udana, byliśmy na domówce 😊
Proszę o zapisanie mnie na testowanie 4 stycznia, wczoraj miałam jeszcze cień cienia zastrzyku ale dzisiaj nie mam już jak sprawdzić czy zszedł ale objawy typowo okresowe niestety 🐒😓Magnes lubi tę wiadomość
👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
Suplementy: TenFertil ON
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 9 cs
02.02 testowanie
Plan 2025:
Styczeń: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja -
Dzień dobry w Nowym Roku! My padliśmy o 23 😅 Obudziłam się z tak spuchniętymi rękami że nie wiem co mam zrobić, znacie jakieś sposoby i czy któraś z Was tak miała? 🫣👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
30.12.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
Nitka96 wrote:Dzień dobry w Nowym Roku! My padliśmy o 23 😅 Obudziłam się z tak spuchniętymi rękami że nie wiem co mam zrobić, znacie jakieś sposoby i czy któraś z Was tak miała? 🫣👱🏼♀️ 28 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln ✅
Ruch postępowy 33% ✅
Ruch całkowity 45% ✅
Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
Chromatyna 20,47 % ⛔️
Test HBA 71% ⛔️
Suplementy: TenFertil ON
1-3 cs naruralnie
4-5 cs lametta + Ovitrelle
Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl
🫶🏼 9 cs
02.02 testowanie
Plan 2025:
Styczeń: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze
Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
Maj: inseminacja -
Podrożniczka wrote:Cześć Tarisal 🙋♀️
Misiula, jak u Ciebie sytuacja?
Witam Was w nowym roku 👋
No niestety nie mam pozytywnych wieści... Test dziś o wiele bledszy niż wczoraj , bardziej już cień niż kreska a temperatura poleciała na łeb także czekam na wredna 🐒.
Niestety Ovitrell sobie że mnie zażartował już po raz kolejny...
Julia wpisz mnie też na wolnego strzelca w tym miesiącu. Przede mną również kwalifikacja do IVF 🤞👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
12/2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
01/2025 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏰
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Melatonina, Resweratrol, ADEK ,kwas foliowy , Biosteron
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅ -
Migotka96 wrote:O ja tez dzisiaj się obudzilam z tak spuchniętymi palcami, musiałam ściągnąć obrączkę i ledwo z palca zeszła 😱😱 nie wiem o co chodzi
Właśnie mam tak samo 😔 Musiałam ją na mydło ściągać. Dramat jakiś 😡
Misiula tak mi przykro 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 10:37
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
30.12.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
@M93 @Misiula przykro mi bardzo 😓. Liczyłam na wieści od Was! 🫂
@M93 mierzyłaś temperaturę albo badałaś proga w tym cyklu? 🤔
@Misiula widziałam tą temperaturę 🫂. Już chyba u wszystkich zatliła się nadzieja na Wasze powodzenie... 😓🫂
Kiedy macie kwalifikacje IVF? 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 10:48
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
Dzień dobry w Nowym Roku! 🤩
Witajcie nowe dziewczyny 🤗
Haha Julia oby te czerwone gacie coś dały! 🍀
Mogłabym dzisiaj przespać chyba cały dzień…a od jutra nowa praca i delikatnie zaczyna się u mnie stresik ☺️kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran)