X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... moja siostra mi życzyła - płodnego roku. Bardzo mi się to spodobało.

Życzę Płodnego Roku nam wszystkim! 🥳🥳🍀

Tarisal, Babsi, Julia24, Insane, Aksandra, PaulinKA, Nowa2024, Vergeet, Jeżowa, Chesterka1124, a_aandzela, siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏
  • Babsi Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    Dzień dobry wieczór, jeśli pozwolicie to dołączę do Was w tym miesiącu. Jestem nowa na forum i trochę szukam swojego miejsca, w grudniu byłam na głównym, ale trochę dużo jak dla mnie tam się dzieje, nie jestem w stanie się połapać, kto, kiedy itd.
    O sobie mogę powiedzieć, że w sumie to już chyba nie powinnam się starać, może już najwyszy czas pogodzić się z brakiem dziecka, ale nie umiem, mam już 43 lata, a nadal próbuje, a coraz częściej dopada mnie myśl, że to już nie wyjdzie, skoro tyle lat nie wyszło to dlaczego teraz miałoby wyjść i nawet odpuściłam, choć z tyłu głowy było, a może zdarzy się cud. "Odpuściłam " do kwietnia jak zobaczyłam 2 kreski w kwietniu, na 2 dzień @, ponownie we wrześniu to samo test 11 , 13 miesiączka, więc głupia głową mówi,a może się uda. O pierwsza ciążę walczyliśmy 4 lata, stal się cud , ale nasz cud skończył się po 3 miesiącach, więcej aż do kwietnia nie widziałam 2 kresek na żadnym teście przez wiele lat.
    Narazie poproszę wolnego strzelca, bo dopiero zaczynam plamić więc @ pewnie jutro ,test neg wczoraj, a nie wiem kiedy będzie owulacja.
    Szczęśliwego Nowego Roku 2025, oby był piękny i lepszy niż obecny.

Cześć. Mamy podobne historie. Też mam 43 lata i też staram się o 1 dziecko.
    Pierwsza ciąża w lipcu zakończyła się w 12+4.

To mam plan na 2025, niech nam sie przydazy wspolne przezywanie ciąży ❤️

Tarisal lubi tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że się dobrze bawiłyście/ odpoczęłyście w zależności od planów! U nas sylwester udany i miejmy nadzieję, że taki będzie 2025 rok! 🎇🎆

Miło widzieć tu nowe osoby! 🤗 Będziemy miały tu wesoło w styczniu!

@Nowa2024 w dobrym momencie zajrzałam i nie wierząc w żadne przesądy wskoczyłam jednak w 🩲 czerwone! 😆 Jakoś takie biedne leżą nieruszane, to chociaż raz miały wychodne! 🤣

Nowa2024, Vergeet, Jeżowa, siesiepy lubią tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25
  • Tarisal Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi wrote:
    Cześć. Mamy podobne historie. Też mam 43 lata i też staram się o 1 dziecko.
    Pierwsza ciąża w lipcu zakończyła się w 12+4.

To mam plan na 2025, niech nam sie przydazy wspolne przezywanie ciąży ❤️
    Niech się przydarzy ❤️ miło, że nie jestem sama w tym wieku, ale współczuję Ci tego przeżycia, bardzo mi przykro. Mamy nowy rok nowe nadzieje.

Babsi lubi tę wiadomość

• Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Tarisal 🙋‍♀️

Misiula, jak u Ciebie sytuacja?

Tarisal lubi tę wiadomość

👩35 lat
    👧 2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024

12.2024 - ciąża biochemiczna

02.2025 HSG
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, a czy ja tez mogę dołączyć? W ub miesiącu trafiłam na moj 1 wątek miesięczny (który z racji rozmiarów był wspaniałaą wymówka od pracy i robienia rzeczy, bo nadrobienie go to... 😅)
    Ale z racji że w sumie nie wiem gdzie mi będzie lepiej, a podczytywałam wasze historie- no chyba wypada się przywitać bo ja Was już trochę znam a wy mnie nie 🤭 to nieuczciwe względem waszej otwartości;).
    Jakoś tak będę zaczynać chyba 13 14 cykl staran choć w przeszłości lekarze zapewniali ze zajdę w ciaze od strzała 🤨 końcówka roku 2023 to było mocne schudnięcie choć i tak byłam szczupła (przed ślubem trochę stresu), covid, polpasiec! , jakieś inne gówna. A tegoroczne diagnozy jeszcze gorsze... mam prawdopodobnie endometrioze, hashimoto delikatne, no coś z tą autoimmunologią nie gra chyba :( będę to diagnozować pewnie w tym roku choć pierwsze miesiące to będzie jeszcze zwykła stymulacja.

Prywatnie, kocham męża kocham góry i podróże ale o niczym tak nie marzę jak o siedzeniu na tylku przez 9 miesięcy, niech nawet będzie z nosem w kiblu....
    Pewnie więcej coś napisze jak będzie trwała dyskusja a na testowanie wpisze się jak dostane miesiączki:)
    Pozdrowienia i pomyslnosci!

Julia24, Insane, Nowa2024, Vergeet, JoAnn, siesiepy lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅
  • Babsi Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Dzień dobry.
    Tu mnie jeszcze nie było.

Chyba szukam znowu swojego miejsca do konkretniejszego popisania, bo w dinusiach zostałam niedobitkiem i nie zawsze potrafię się wstrzelić w temat, watki miesięczne że starając się ogólnie są za żywe i za dużo przewija się tam dziewczyn które szybko zachodzą w ciążę, a tęczowy wątek żyje tęczowymi ciążami.

Staramy się od lipca 2022 roku. To dużo i mało - zależy po prostu dla kogo.
    Ja od początku walczyłam z nieregularnymi, długimi cyklami po 2 miesiące. Nigdy nie wiedziałam gdzie i kiedy będzie owulacja.
    Udałam się już w grudniu i styczniu do kliniki. Mąż zbadal nasienie od razu na początku 2023 roku. Niestety wyszło tragiczne (do wglądu w pierwszym poście pamiętnika). Powiedzieli nam że jedyną szansą to IVF, ale nie mieliśmy na to kasy - cały czas wykańczamy dom, wtedy budowaliśmy pełną parą. Nikt mnie nie chciał stymulować, jak odpuściłam temat to miałam 3 miesiące bez okresu i owulacji, musiałam użyć zdobycznej nielegalnie luteiny. Ze starym postanowiliśmy zawalczyć o jego nasienie suplementami.

We wrześniu 2023 roku trafilismy do Rządowego Programu Zdrowia Prokreacyjnego. Od razu zostałam zbadana, mąż też. Wysłali go na mocno rozszerzone badania nasienia. I co? I wyszło wszystko pięknie i ponad normę (wgląd w pamiętniku) poza HBA które wynosiło 49%. Ja wiedziałam że to nie za dobrze, ale w poradni wszyscy uznali że ok. Dla mnie było najważniejsze że chcieli mnie stymulować więc jakaś szansa była, a na HBA mąż dostał więcej kwasu foliowego ode mnie. :p
    W międzyczasie wyszły złe wyniki cytologii, zła kolposkopia, złe wyniki biopsji szyjki macicy i immunohistochemiczne świadczące o proliferacji białek nowotworowych. W styczniu 2024 przeszłam zabieg elektronizacji szyjki macicy z powodu raka in situ. Po pół roku miałam wykonać kontrolna cytologię.

Od marca zaczęliśmy stymulację. Dopiero druga przyniosła porządny przez nas efekt: owulację w dogodnym terminie.
    Po czwartej stymulacji z podwójną owulacją nieoczekiwanie zaszłam w ciążę. Niestety radość nie trwała dlugo, po miesiącu od pozytywnego testu dostałam smutna diagnozę pustego jaja płodowego, obok wielkiego pęcherzyka ciążowego znajdował się jeszcze malutki który nie rósł. A więc ciąża bliźniacza która obumarła. Poroniłam w szpitalu na lekach, nie chciałam zabiegu. Czyściłam się bardzo długo, bo 21 dni. Cykl ten był bezowulacyjny.

Dodatkowo w dniu diagnozy pustego jaja otrzymałam informacje o złych kontrolnych wynikach cytologii. Myślałam że spadnę z krzesła. Wyrokowali mi H-SIL i dali skierowanie na kolposkopię. Zaparłam się i po poronieniu oraz dawce antybiotyku zrobiłam sobie sama cytologię płynną, wynik NILM i odgłos spadającego kamienia z serca słyszeli chyba na całym świecie.

Po okresie, który nastąpił po cyklu poronnym, rozpoczęliśmy kolejne stymulacje. Niestety jak widać nie przyniosły oczekiwanego efektu i tzw. "tryb ciąży" nie skutkował u mnie efektem dwóch kresek w przeciągu pół roku po poronieniu.
    Na prośbę męża, który widział że jednak mamy problem z zajściem w ciążę, umówiłam nas dużo szybciej do kliniki niż zamierzaliśmy iść. Wizytę kwalifikacyjna do programu IVF mamy 15.01.

Dzisiaj mam 13dpo, wysikałam biel. W tym cyklu brałam letrozol, mierzyłam temperature i robiłam owulaki. Znam swój organizm, zowulowal sam wtedy kiedy zawsze owulowal. Nie chodziłam na monitoringi, odpuściłam zastrzyki z gonadotropiny bo i tak nie powodowały u mnie pękania pęcherzyków. Zawsze kilka dni po zastrzyku organizm sam odpalał pik LH i owulowal kiedy chcial. :p
    Cykl styczniowy to ostatni cykl "naturalny" (z letrozolem, bez niego to pewnie nie dostanę owulacji i okresu samodzielnie). Jednocześnie to cykl diagnostyczny. Mam głęboką nadzieję, że od lutego zaczniemy stymulację do IVF. :)

Pewnie część z Was mnie zna. Kojarzę nicki.
    Prosiłabym o zapisanie mnie na 31 stycznia. To będzie 13dpo i ostateczna weryfikacja przed odstawieniem proga :)

Życzę Wam aby 2025 był lepszy niż 2024 rok. 💕🍀

🫂🫂🫂🫂

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • aszin Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w Nowym Roku, niech będzie dla nas wszystkich łaskawy 😉

Insane, Babsi, Nowa2024, siesiepy, Ana29 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach…

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Insane Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie nasz rok! 🎉 Niech ten rok będzie płodny, niech nam się powiększą rodzinki i niech nam się darzy! W pracy, w domu, w łóżku, wszędzie! ❤️

Nie wypiłam wczoraj nawet kropli alkoholu, a coś mnie boli gardło i głowa 😅 mam nadzieję, że to chwilowe.

A okresu jak nie miałam tak nie mam, ale dzisiaj już mi spadła temperatura i mam nadzieję, że zaraz ruszy. Po negatywnej becie te czekanie na okres to już tylko strata czasu 🤪

kałamarnica 11, Julia24, Nowa2024, Vergeet, Jeżowa, Chesterka1124, Misiula, JoAnn, Tarisal, siesiepy, Ana29 lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • aszin Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nawet temperatury nie zmierzyłam, jak zadzwonił budzik to go tylko wyłączyłam i poszłam dalej spać 🤪 Niedługo biorę się za naleśniki i cały dzień będziemy sobie leniuchować, bo jutro do pracy ☺️

siesiepy lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach…

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    A okresu jak nie miałam tak nie mam, ale dzisiaj już mi spadła temperatura i mam nadzieję, że zaraz ruszy. Po negatywnej becie te czekanie na okres to już tylko strata czasu 🤪

Isane, ja w ub miesiącu sporo sposobów ba przyspieszenie okresu wykorzystałam i w sumie przyszedł ciut wcześniej niż poprzednio;) już Ci mowie: termoforek, ciepłe kąpiele/prysznice, seks, trening, Czerwone wino, herbatka z liści malin ... 🤣 rzeczy które poprawiają krążenie krwi ogółem mogą wspomoc ;)

Chyba dziś też będę robić te wszystkie cuda bo testy neg, temp niska, progesteron odstawiony 3 dni temu i już jestem gotowa na NOWE 😅
    Byłam w górach, seks był, na dziś chyba trzeba odpalić termoforek i wino 🤭

Insane, siesiepy lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w oby lepszym Nowym Roku! 😁
    Przynajmniej ma potencjał 😅

@PaulinKA a widziałam Cię u nas już w grudniu 😁, więc dobrze, że oficjalnie dołączasz! 🤗
    Na razie wpisuję Cię w takim razie na wolnego strzelca, ale informuj, jak będziesz znała termin testowania! ✊🍀

PaulinKA, Nowa2024 lubią tę wiadomość

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 21/01/25
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami i ja w tym nowym wątki i w Nowym Roku 🥰

Wczoraj zaszalałam i wypiłam całe winko 🙈 Impreza ogólnie udana, byliśmy na domówce 😊

Proszę o zapisanie mnie na testowanie 4 stycznia, wczoraj miałam jeszcze cień cienia zastrzyku ale dzisiaj nie mam już jak sprawdzić czy zszedł ale objawy typowo okresowe niestety 🐒😓

Magnes lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

Suplementy: TenFertil ON

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 9 cs
    02.02 testowanie

Plan 2025:
    Styczeń: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze
    Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
    Maj: inseminacja
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w Nowym Roku! My padliśmy o 23 😅 Obudziłam się z tak spuchniętymi rękami że nie wiem co mam zrobić, znacie jakieś sposoby i czy któraś z Was tak miała? 🫣

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
    Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
    🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24

01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
    22-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO
    30.12.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
    06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳
  • M93 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Ten cykl był chyba bezowulacyjny 😬 Szyjka jest wysoko i jest miękka, ale testy owu są negatywne.
    Ciekawe czy ten okres sam przyjdzie 😬

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

PCOS.
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Dzień dobry w Nowym Roku! My padliśmy o 23 😅 Obudziłam się z tak spuchniętymi rękami że nie wiem co mam zrobić, znacie jakieś sposoby i czy któraś z Was tak miała? 🫣
    O ja tez dzisiaj się obudzilam z tak spuchniętymi palcami, musiałam ściągnąć obrączkę i ledwo z palca zeszła 😱😱 nie wiem o co chodzi

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

Suplementy: TenFertil ON

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 9 cs
    02.02 testowanie

Plan 2025:
    Styczeń: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze
    Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
    Maj: inseminacja
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrożniczka wrote:
    Cześć Tarisal 🙋‍♀️

Misiula, jak u Ciebie sytuacja?

Witam Was w nowym roku 👋

No niestety nie mam pozytywnych wieści... Test dziś o wiele bledszy niż wczoraj , bardziej już cień niż kreska a temperatura poleciała na łeb także czekam na wredna 🐒.
    Niestety Ovitrell sobie że mnie zażartował już po raz kolejny...

Julia wpisz mnie też na wolnego strzelca w tym miesiącu. Przede mną również kwalifikacja do IVF 🤞

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92➡️2,21 ✅
    Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
    za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
    09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
    28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
    10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
    10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
    11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
    12/2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
    01/2025 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏰

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅

Suplementacja💊: Koenzym Q10, Melatonina, Resweratrol, ADEK ,kwas foliowy , Biosteron

🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    O ja tez dzisiaj się obudzilam z tak spuchniętymi palcami, musiałam ściągnąć obrączkę i ledwo z palca zeszła 😱😱 nie wiem o co chodzi

Właśnie mam tak samo 😔 Musiałam ją na mydło ściągać. Dramat jakiś 😡

Misiula tak mi przykro 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 10:37

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
    Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
    🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24

01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
    22-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO
    30.12.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
    06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @M93 @Misiula przykro mi bardzo 😓. Liczyłam na wieści od Was! 🫂

@M93 mierzyłaś temperaturę albo badałaś proga w tym cyklu? 🤔

@Misiula widziałam tą temperaturę 🫂. Już chyba u wszystkich zatliła się nadzieja na Wasze powodzenie... 😓🫂
    Kiedy macie kwalifikacje IVF? 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 10:48

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w Nowym Roku! 🤩
    Witajcie nowe dziewczyny 🤗

Haha Julia oby te czerwone gacie coś dały! 🍀

Mogłabym dzisiaj przespać chyba cały dzień…a od jutra nowa praca i delikatnie zaczyna się u mnie stresik ☺️

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran)
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ