X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Nie. Mamy ustalić co dalej. Lekarz chce sprawdzić jeszcze moje endometrium i zadecyduje czy wprowadzimy od lutego Ovitrelle. Zadecydowaliśmy z mężem, że chcemy już trochę odpuścić te wszystkie badania i zacząć wreszcie starania. To już prawie 4 cykle, kiedy nawet nie próbowaliśmy ze względu na diagnostykę. Nasza frustracja osiągnęła maksymalny poziom. Już psychicznie nie mogę tego wytrzymać, bo stoję w miejscu.. Gdyby nie to leczenie na pasożyty to już od dziś byśmy próbowali 😁

Oki! Nie byłam pewna na jakim etapie obecnie jesteście! Zapisałam, czekamy więc na konkretny plan! ✊
    Nie dziwię się wcale Twojej frustracji 🫂. Mam nadzieję, że szybko się tej glisty pozbędziecie... I będziecie mogli działać! 💪
    Ja też zamierzam robić w tym miesiącu badania na pasożyty z uwagi na słabo wchłaniające się żelazo 🫣

Marysia996 lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    🍀 Aktualnie 10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    🌼 06/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
    🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
    🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA

❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ➖ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
    ☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
    ☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepku, Ciebie się tu nie spodziewałam 😉

Ja sobie czekam czy moja owu przyjdzie czy nie, ale z nowymi testami owu, więc nie wiem czego mam sie spodziewać. 🫣

siesiepy lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo powiedzcie o tych badaniach, kupujecie online i odsyłacie próbki czy gdzieś na miejscu? Ile kosztuje taka przyjemnosc i ile potencjalnych pasozytow sprawdza??

Kurde długo się powstrzymywałam, bo koleżanka badała i to była chyba 3 dniowa akcja pobierania kału i trzymania próbki i lodówce no ale myślę że warto zbadać ten trop ...
    Tym bardziej że podróżowaliśmy do azji, śpimy czasem w jakiś schroniskach itd a myślę że takie warunki sanitarne sprzyjają zarażeniu...

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
    badanie na pasożyty
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Oki! Nie byłam pewna na jakim etapie obecnie jesteście! Zapisałam, czekamy więc na konkretny plan! ✊
    Nie dziwię się wcale Twojej frustracji 🫂. Mam nadzieję, że szybko się tej glisty pozbędziecie... I będziecie mogli działać! 💪
    Ja też zamierzam robić w tym miesiącu badania na pasożyty z uwagi na słabo wchłaniające się żelazo 🫣
    To trzymam kciuki💪 z jednej strony najlepiej, gdyby nic nie wyszło, ale z drugiej jak coś będzie to przynajmniej jest jakaś wskazówka ❤️

🗓️Luty '25⭐🌈🙏

39tc.💔🕊️
    wrzesień '24 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia➡️pasożyty🪱
    wymazy✅

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+B12+D3+Omega 3💊
  • Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Siesiepku, Ciebie się tu nie spodziewałam 😉

Ja sobie czekam czy moja owu przyjdzie czy nie, ale z nowymi testami owu, więc nie wiem czego mam sie spodziewać. 🫣
    A jakie masz testy owu?

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Oo powiedzcie o tych badaniach, kupujecie online i odsyłacie próbki czy gdzieś na miejscu? Ile kosztuje taka przyjemnosc i ile potencjalnych pasozytow sprawdza??

Kurde długo się powstrzymywałam, bo koleżanka badała i to była chyba 3 dniowa akcja pobierania kału i trzymania próbki i lodówce no ale myślę że warto zbadać ten trop ...
    Tym bardziej że podróżowaliśmy do azji, śpimy czasem w jakiś schroniskach itd a myślę że takie warunki sanitarne sprzyjają zarażeniu...

Ceny wahają się 160-260 zł w zależności od firmy i promocji, na jaką trafisz. Jest kilka firm min. OlimpiaMed i Allergen.
    Próbki zbierasz w domu, ale pamiętać trzeba, żeby uważnie zapoznać się z zaleceniami przed badaniem i wykluczyć np. cześć suplementów wcześniej. Potem wysyłasz kurierem. W paru miastach możliwość jest dostarczenia osobiście, ale no nie w 3mieście.
    Listę pasożytów najlepiej na ich stronach sprawdzić, trochę tego jest.

PaulinKA lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90

🗓️ Plan działania:
    🌼 06/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG

❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
    ☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

Lekarz polecił mi labkawa.pl i polecam z całego serca. Można wybrać wśród wielu paneli i ceny są przystępne. Dostałam cały zestaw do pobrania prostu pod drzwi. Wszystko szybko, wygodnie i konkretnie 😉

PaulinKA lubi tę wiadomość

🗓️Luty '25⭐🌈🙏

39tc.💔🕊️
    wrzesień '24 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia➡️pasożyty🪱
    wymazy✅

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    To trzymam kciuki💪 z jednej strony najlepiej, gdyby nic nie wyszło, ale z drugiej jak coś będzie to przynajmniej jest jakaś wskazówka ❤️

Byłam pewna, że mam i moja mama też, bo jej ferrytyna to jest fatalna na poziomie 5 mimo ciągłej suplementacji w formie leku na receptę... Ale jej nic nie wyszło 🤷 helicobacter pylori wykluczyli jej przy gastroskopii 🤷, więc obie szukamy przyczyn na własną rękę ciągle.
    U mnie trochę lepsze wyniki ok 20-30, ale no mimo suplementacji nic nie wzrasta, więc jakaś odpowiedzieć dlaczego byłaby miła 🫣.

💃'95🕴️'90

🗓️ Plan działania:
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG

❌ Adenomioza rozproszona
  • Insane Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Dzień dobry w Nowym Roku! My padliśmy o 23 😅 Obudziłam się z tak spuchniętymi rękami że nie wiem co mam zrobić, znacie jakieś sposoby i czy któraś z Was tak miała? 🫣

Musisz pić ze dwa litry wody dziennie i starać się ruszać. Jakieś spacery chociaż.
    Chyba, że to od tej pokrzywki, to niestety na to nie poradzę.
    Porozmawiaj może z lekarzem o tym, czy nie warto przy takich puchnięciach od początku wdrożyć jakiegoś acardu chociaż.

Marysiu, opowiesz, jak wygląda leczenie tych pasożytów? Jakieś tabletki? Długo to trwa?
    Ogólnie zawsze mnie dziwiło, że badanie pod kątem pasożytów jest tak mało popularne i że jakoś powszechnie się o tym nie mówi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:15

Marysia996 lubi tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m.
    💉Rekovelle 6 j.m.
    💉Orgalutran
    📅30.01 pierwszy monitoring (około 11 pęcherzyków różnej wielkości)
    📅01.02 drugi monitoring (12-13 pęcherzyków, już trochę równiejszych), estradiol 869,70 pg/ml)
    📅04.02 trzeci monitoring
    📅06.02 punkcja
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Byłam pewna, że mam i moja mama też, bo jej ferrytyna to jest fatalna na poziomie 5 mimo ciągłej suplementacji w formie leku na receptę... Ale jej nic nie wyszło 🤷 helicobacter pylori wykluczyli jej przy gastroskopii 🤷, więc obie szukamy przyczyn na własną rękę ciągle.
    U mnie trochę lepsze wyniki ok 20-30, ale no mimo suplementacji nic nie wzrasta, więc jakaś odpowiedzieć dlaczego byłaby miła 🫣.
    Na pewno warto sprawdzić. Pasożyty "wyciągają" z organizmu witaminy i minerały, które odpowiadają nie tylko za płodność. Co ciekawe lekarz pytał mnie przez telefon czy mam suchy kaszel, bo podobno to najczęstszy objaw glisty ludzkiej😳

🗓️Luty '25⭐🌈🙏

39tc.💔🕊️
    wrzesień '24 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia➡️pasożyty🪱
    wymazy✅

• Marysia996 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Musisz pić ze dwa litry wody dziennie i starać się ruszać. Jakieś spacery chociaż.
    Chyba, że to od tej pokrzywki, to niestety na to nie poradzę.
    Porozmawiaj może z lekarzem o tym, czy nie warto przy takich puchnięciach od początku wdrożyć jakiegoś acardu chociaż.

Marysiu, opowiesz, jak wygląda leczenie tych pasożytów? Jakieś tabletki? Długo to trwa?
    Ogólnie zawsze mnie dziwiło, że badanie pod kątem pasożytów jest tak mało popularne i że jakoś powszechnie się o tym nie mówi.
    Przyłączam się do tego co napisała Insane. Na pewno warto powiadomić lekarza o puchnięciu.

Kochana, już piszę. Przez dwa cykle dla mnie i męża: Zentel 1x1 przez 3 dni (w czasie miesiączki), potem Tinidazol 2 tabl rano i 2 tabl. wieczorem
    Zapomniałam zapytać lekarza, dlaczego w czasie miesiączki.. Mam nadzieję, że chodziło mu o to, żeby już dłużej nie wstrzymywać naszych starań. Każdy dzień czekania to istny koszmar🤦‍♀️ ale może ta frustracja i niecierpliwość jest potrzebna, bo odciąga uwagę od lęku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:29

Insane lubi tę wiadomość

🗓️Luty '25⭐🌈🙏

39tc.💔🕊️
    wrzesień '24 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia➡️pasożyty🪱
    wymazy✅

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesterka1124 wrote:
    A jakie masz testy owu?

Tym razem kupilam clearblue, bo zależało mi na czasie dostawy między świętami 🙈
    Zamówiłam różowe, a dostałam fioletowe. Pierwszy czytnik zepsulam, więc na szybko zamawiałam drugi, na szczęście doszedl na czas. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • aszin Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Tym razem kupilam clearblue, bo zależało mi na czasie dostawy między świętami 🙈
    Zamówiłam różowe, a dostałam fioletowe. Pierwszy czytnik zepsulam, więc na szybko zamawiałam drugi, na szczęście doszedl na czas. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
    Daj znać, bo jestem bardzo ciekawa 🤨 a ile jest testów w opakowaniu?

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszam się i piję chyba z 3 litry wody. Może to ta pokrzywka faktycznie to spowodowała. Wizytę mam 15.01 więc się wszystkiego dowiem chyba że wolni się prędzej jakiś termin.

Podróżniczka idziesz jutro na betę?

Insane lubi tę wiadomość

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
    Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
    🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24

01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
    06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Daj znać, bo jestem bardzo ciekawa 🤨 a ile jest testów w opakowaniu?

Sa po 10 i po 20. Ja akurat kupilam te więcej.

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Sa po 10 i po 20. Ja akurat kupilam te więcej.

Rób teraz na spokojnie i będziesz zadowolona 🤗. Do tej pory wszystkim tutaj się sprawdzały ☺️

Księgowa lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90

🗓️ Plan działania:
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG

❌ Adenomioza rozproszona
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nowa pierwszy raz chodzę po górach w zimowej aurze, mimo że z Krakowa mamy blisko to chodziliśmy wcześniej bardzo rzadko i baliśmy się zimą. Ale teraz odważyliśmy się pierwszy raz bo robimy tą Koronę Gór Polski no i nie żałujemy bo było przepięknie! Ze śniegiem to zupełnie inne przeżycie 😍
    @a_aandzela koniecznie, wyskakujcie póki jest śnieg! 🤩
    @Julia oj miałam mnóstwo, nadrabiałam na raty ale żeby się odnieść do wszystkiego to masakra 😂
    @PaulinKA no my właśnie uwielbiamy takie duperele jak pieczątki, magnesiki, albumy na zdjęcia więc jak tylko dowiedzieliśmy się, że można prowadzić książeczkę i zdobywać pieczątki to się zajawiliśmy na maksa! Co prawda zaczęliśmy w lutym więc robimy to powoli, jak się nam uda to wyskakujemy w jakąś niedzielę bo są szaleńcy co robią w np 2 miesiące całość. My właśnie traktujemy to jako fajne, aktywne spędzenie czasu ale bez presji i pośpiechu. Śnieżka i Rysy jeszcze przed nami, ciekawe czy uda nam się w tym roku czy może ktoś (bąbel w brzuchu- oby) pokrzyżuje nam plany 😀 ale rewelacja, że zdobyłaś Rysy, gratuluję🤩
    @Tarisal o jakie ciekawe, nie słyszałam żeby ktoś miał takie hobby, w górach jest dużo fajnych wież widokowych 😍

Tarisal, Nowa2024 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔

17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅ Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓(do sprawdzenia), TenFertilON
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testów clearblue to też planowałam zamówić teraz fioletowe ale trochę mnie boli żeby dać ponad 200zl za testy owulacyjne 🙈 mam je w koszyku od bardzo dawna ale się waham. Tyle osób je poleca ale w porównaniu z facelle z Rossmana jest duża różnica 🙈

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔

17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅ Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓(do sprawdzenia), TenFertilON
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Ruszam się i piję chyba z 3 litry wody. Może to ta pokrzywka faktycznie to spowodowała. Wizytę mam 15.01 więc się wszystkiego dowiem chyba że wolni się prędzej jakiś termin.

Podróżniczka idziesz jutro na betę?

Idę i trochę się stresuję, a Ty?

Od pokrzywki może być opuchlizna. Masz jakiś trop jeśli chodzi o jej przyczynę? Chyba ciężko to od razu ustalic.

A kiedy planujesz iść do gina na wizytę i na usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 15:04

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024

12.2024 - ciąża biochemiczna

30.01.2025 ⏸️🥹
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Śnieżka i Rysy jeszcze przed nami, ciekawe czy uda nam się w tym roku czy może ktoś (bąbel w brzuchu- oby) pokrzyżuje nam plany 😀 ale rewelacja, że zdobyłaś Rysy, gratuluję🤩

No to ja Ci życzę byś z wiadomych względów nie mogła zdobyć Korony w tym roku 🤣
    Dolny Śląsk zatem czeka, zakochasz się, gwarantuje!
    Mieszkać w pobliżu Krakowa, Tatr to dla fanów gor nie lada gratka, ilekroć jadę w Tatry zazdroszczę że ludzie stamtąd maja do Zakopanego tak blisko! Mąż mi się oświadczył w Tatrach także sentyment jest :))
    A pomyśleć że pierwsze wejscie na Śnieżkę tonęłam we łzach bo bałam się że tam zginę spadając w "przepaść" 😅😂 pochodzę z zupełnie płaskiego regionu wiec gor musiałam się "nauczyc" ... :)

Vergeet lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
    badanie na pasożyty
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ