❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczęta, jakie Wy macie piękne profilówki - Saferka, Nowa, jeśli jeszcze któraś z Was przeoczyłam w nowinkach, to przepraszam 😘
Kałamarnica - Twój sernik pochłonęłabym w minutę, w całości. 😍 Taki jest apetyczny.
Ostatnio żyje w matrixie, słabo do mnie dociera rzeczywistość, dlatego tak trudno mi się odnieść do Waszych wiadomości i nadążyć za tempem. Troszkę mnie to przytłacza 😔, że marny ze mnie pozytek na tym forum. Schowalabym się teraz w jakaś dziuplę, wystawiając tylko ślipia, żeby całkiem nie stracić łączności z otoczeniem i modliła o to, aby nadeszło lepsze jutro. Tak szczerze, jestem przytłoczona ta nieszczesna immunologią. Nie znam się na tym, nie wiem co mnie czeka. Mam chore myśli, że gdybyśmy z mężem mieli innych partnerów, to może wszystko przebiegłoby sprawniej.. a z drugiej strony, to właśnie jego kocham i zależy mi bardzo na tym, żeby na świat przyszedł ktoś, kto będzie miał trochę z niego i ze mnie. Trochę się wycofam, choć dalej będę Wam kibicować nieustannie. Jesteście cudownymi kobietami i mam nadzieję, że to dobro którym się dzielicie, w końcu zawita do Was samych w postaci upragnionego dzidziusia.Vergeet, Nowa2024, kałamarnica 11, Diancia99 lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Co do mojego to ciężki temat, bo rozchodzi się o jego masturbacje.. normalnie bym nie miała z tym problemu, bo moje libido po ciąży i tak jest praktycznie zerowe od dwóch lat, ale podczas starań jest już to duży problem. Wczoraj mieliśmy okazję, bo wzięłam wolne, ale niedoszedl. Dziś jedziemy na urodziny i również dało by się zorganizować czas w czasie kiedy dziecko miałoby drzemkę, ale oczywiście on nie pomyśli i stwierdził, że mała będzie miała drzemkę w aucie..
dodam, że pomysl drugiego dziecka wyszedł z jego inicjatywy, on mnie do tego przekonał, bo z początku chciałam dłużej poczekać.
Niedługo minie nam rok starań, a ja mam wrażenie że z każdym miesiącem mam coraz większe wątpliwości. Z racji nowej pracy chciałabym poczekać do grudnia na kolejną umowę (praca okazała się na prawdę super i tak jak na początku nie miałam problemu, żeby ewentualnie uciec szybko na L4 i nie mieć gdzie wrócić tak z upływem czasu coraz bardziej mi tego szkoda) świadomość, że przez 10 miesięcy się nie udało zniechęca mnie do czekania do grudnia, bo patrząc na realny czas zajścia w ciążę to może to się ciągnąć w nieskończoność.
Moja poniedziałkowa wizyta u terapeuty okazała się mocnym niewypałem, więc nadal jestem na etapie szukania kogoś innego.
Mam gorszy czas, zwalam na zimę i brak słońca. Musze się ogarnąć.👩🏽 - 28l
👨 - 26l
👩🍼 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024 -
@Aleksandra jeśli potrzebujesz dystansu od forum to rozumiem 🫂 ale jeśli znikasz tylko dlatego, że nie chcesz smecic to nie ma takiej opcjii -zostajeszzz, nawet nie próbuj sobie takich bzdur sobie wmawiać, że marny pożytek bo nakopie 🍑 , ciężko Ci, ale izolacja wydaje mi się najgorszym wyborem, jesteś Nam potrzebna tutaj jak każda z dziewczyn ❤️❤️❤️
Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Aksandra wrote:Dziewczęta, jakie Wy macie piękne profilówki - Saferka, Nowa, jeśli jeszcze któraś z Was przeoczyłam w nowinkach, to przepraszam 😘
Kałamarnica - Twój sernik pochłonęłabym w minutę, w całości. 😍 Taki jest apetyczny.
Ostatnio żyje w matrixie, słabo do mnie dociera rzeczywistość, dlatego tak trudno mi się odnieść do Waszych wiadomości i nadążyć za tempem. Troszkę mnie to przytłacza 😔, że marny ze mnie pozytek na tym forum. Schowalabym się teraz w jakaś dziuplę, wystawiając tylko ślipia, żeby całkiem nie stracić łączności z otoczeniem i modliła o to, aby nadeszło lepsze jutro. Tak szczerze, jestem przytłoczona ta nieszczesna immunologią. Nie znam się na tym, nie wiem co mnie czeka. Mam chore myśli, że gdybyśmy z mężem mieli innych partnerów, to może wszystko przebiegłoby sprawniej.. a z drugiej strony, to właśnie jego kocham i zależy mi bardzo na tym, żeby na świat przyszedł ktoś, kto będzie miał trochę z niego i ze mnie. Trochę się wycofam, choć dalej będę Wam kibicować nieustannie. Jesteście cudownymi kobietami i mam nadzieję, że to dobro którym się dzielicie, w końcu zawita do Was samych w postaci upragnionego dzidziusia.Vergeet, Tarisal, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)
2025r. 🤞🏻 -
Misiula wrote:Oby weszły jak w masełko ...🤞🫣😁
Inspirując się Nowa stworzyłam własną wersję siebie przez chatGPT 🫣🤣
Pięknie wyglądasz na tym zdjęciu ☺️
Co do Mai i jej becie po 3 godzinach hahaha to nawet ja bym na to nie wpadła 😅 ale w tym szaleństwie jest metoda. Jak rośnie, to będzie widać 😅Vergeet, Nowa2024, M93 lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 serduszko moje, bij 🥹 -
Aksandra wrote:Dziewczęta, jakie Wy macie piękne profilówki - Saferka, Nowa, jeśli jeszcze któraś z Was przeoczyłam w nowinkach, to przepraszam 😘
Ostatnio żyje w matrixie, słabo do mnie dociera rzeczywistość, dlatego tak trudno mi się odnieść do Waszych wiadomości i nadążyć za tempem. Troszkę mnie to przytłacza 😔, że marny ze mnie pozytek na tym forum. Schowalabym się teraz w jakaś dziuplę, wystawiając tylko ślipia, żeby całkiem nie stracić łączności z otoczeniem i modliła o to, aby nadeszło lepsze jutro. Tak szczerze, jestem przytłoczona ta nieszczesna immunologią. Nie znam się na tym, nie wiem co mnie czeka. Mam chore myśli, że gdybyśmy z mężem mieli innych partnerów, to może wszystko przebiegłoby sprawniej.. a z drugiej strony, to właśnie jego kocham i zależy mi bardzo na tym, żeby na świat przyszedł ktoś, kto będzie miał trochę z niego i ze mnie. Trochę się wycofam, choć dalej będę Wam kibicować nieustannie. Jesteście cudownymi kobietami i mam nadzieję, że to dobro którym się dzielicie, w końcu zawita do Was samych w postaci upragnionego dzidziusia.
Myślę, że Twoje myśli na tym etapie starań są całkowicie normalne, ale nie warto się na nich skupiać i tym bardziej biczować się za to, że w ogóle się pojawiają. Taka nasza natura, że za dużo myślimy i czasem takie mniej odpowiednie myśli też sie pojawiaja, ważne co z nimi zrobimy, więc jeśli wiesz, że to „tylko głupie myśli”, a Twój partner jest odpowiednią osobą do roli ojca to po prostu puść je wolnoVergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🏽 - 28l
👨 - 26l
👩🍼 - 2023
Ostatnio żyje w matrixie, słabo do mnie dociera rzeczywistość, dlatego tak trudno mi się odnieść do Waszych wiadomości i nadążyć za tempem. Troszkę mnie to przytłacza 😔, że marny ze mnie pozytek na tym forum. Schowalabym się teraz w jakaś dziuplę, wystawiając tylko ślipia, żeby całkiem nie stracić łączności z otoczeniem i modliła o to, aby nadeszło lepsze jutro. Tak szczerze, jestem przytłoczona ta nieszczesna immunologią. Nie znam się na tym, nie wiem co mnie czeka. Mam chore myśli, że gdybyśmy z mężem mieli innych partnerów, to może wszystko przebiegłoby sprawniej.. a z drugiej strony, to właśnie jego kocham i zależy mi bardzo na tym, żeby na świat przyszedł ktoś, kto będzie miał trochę z niego i ze mnie. Trochę się wycofam, choć dalej będę Wam kibicować nieustannie. Jesteście cudownymi kobietami i mam nadzieję, że to dobro którym się dzielicie, w końcu zawita do Was samych w postaci upragnionego dzidziusia.
Czasami potrzebujemy się schować na chwilę do dziupli i odpocząć w czasie fizycznej i psychicznej zimy, ale warto mieć u boku kogoś kto nas wybudzi. Łatwo się odciąć , ale trudniej wrócić do żywych. Na szczęście wiosna co raz bliżej. Pamiętaj,że zawsze możesz się wygadać. My słuchamy.Vergeet, Tarisal, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Kochana ja wierzę w Twój sukces. Jesteś silna babka i poradzisz sobie ze wszystkim.
Mi też teraz trochę ciężko się odnosić i śledzić forum, nie z egoizmu a z natłoku wrażeń i wydarzeń, więc doskonale Cię rozumiem.
Czuję ogromne napięcie, że muszę się teraz ostro spiąć i skupić na tym, co się dzieje. Ty pewnie masz podobnie.
Gdy jednego dnia sprawy nas przerastają, trzeba dać sobie chwilę wytchnienia, by kolejnego sobie z nimi poradzić.
Dawaj czasami znać co u Ciebie ❤️
Misiula, Molahonkeey lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 serduszko moje, bij 🥹 -
@Diancia no mnie trzyma stres dalej, może po tej drugiej becie trochę zejdzie.
@Babi pięknie to napisałaś, ja też przeżywam raczej spokojnie na razie. I jestem przekonana, że będziesz miała jeszcze swoją szansę 💖💖💖
@Nowa no on jest typem żartownisia więc najpierw rzucił żarcikiem że "wychodzę po papierosy" (to jest nasz częsty żart, jak idzie np wyrzucić śmieci to mówi "idę po papierosy, wrócę za 6 lat"- tak, oboje nie palimy😂). A że jesteśmy oboje raczej spokojni to po zaśmianiu się po prostu leżeliśmy przytuleni, mi poleciało trochę łezek. Zareagował tak spokojnie, że pytałam kilka razy czy się cieszy i odpowiedź też była cudna: "cieszę się ale bardziej się cieszę, że ty się cieszysz" 💖
I te małe skarpetunie cały czas leżą na oparciu kanapy więc będą nam towarzyszyć 🥹
@kałamarnica ale bym ten sernik zjadła!! Wczoraj koleżanki pisały o plackach ziemniaczanych, dzisiaj będą na obiad 🤣
@Migotka to ja ci jeszcze dodam, że na pierwszą wizytę przyszlam już po owulacji więc potwierdziła że ciałko żółte jest. A kolejne 3 wizyty miałam stymulacje, za każdym razem byłam przed nią i nie kazała mi przychodzić powtórnie na monitoring. Dawała mi receptę na ovitrelle i chyba z góry zakładała że owulacja będzie i pęcherzyk pęknie. No nie wiem, pani doktor ma dużą wiedzę więc nie mówię że jest złym lekarzem, po prostu czułam dużo działania takiego mechanicznego, mało indywidualne, no i te teksciki. Ale nie chce też jakoś bardzo narzekać bo mimo wszystko sukces jest, nie wiem ile w tym zasługi pani doktor
@Tarisal no właśnie niby mam jeszcze sporo czasu bo ta pierwsza wizyta powinna być koło 7 tygodnia, a ja jestem w 4. Więc może znajdę kogoś nowego w tym czasie ale może masz rację że lepiej iść do niej jeszcze na tą wizytę. Zastanówcie się 🙈 co do odpoczynku- to jutro oprócz tej powtorkowej bety nie mam nic w planie, także dziś cały dzień zabiegany ale jutro słodkie lenistwo 💖
@Aksandra nawet jak nie masz siły, czasu czy ochoty się udzielać to nie jest to obowiązkowe, wciąż jesteś naszą OvuPsiapsi i myślimy o tobie ciepło! Jesteśmy całym sercem z tobą w tym czasie bo faktycznie ta immunologia to już jest skomplikowana matematyka ale na każde działanie da się znaleźć rozwiązanie! Więc z tym twoim partnerem na pewno doczekacie się swojej mini wersji 💖🥹
@Magda no to chyba tylko rozmowa może rozwiązać wasze problemy, powiedz mu to wsyzysko co napisałaś w tej wiadomości, zwłaszcza jeżeli to on bardziej naciskal na kolejne dziecko.
Tarisal, Nowa2024, kałamarnica 11, Molahonkeey, Diancia99, aszin lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔 (cykl stymulowany)
4.03 ⏸️- ciąża biochemiczna 💔 (cykl naturalny)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Insane wrote:Kochana ja wierzę w Twój sukces. Jesteś silna babka i poradzisz sobie ze wszystkim.
Mi też teraz trochę ciężko się odnosić i śledzić forum, nie z egoizmu a z natłoku wrażeń i wydarzeń, więc doskonale Cię rozumiem.
Czuję ogromne napięcie, że muszę się teraz ostro spiąć i skupić na tym, co się dzieje. Ty pewnie masz podobnie.
Gdy jednego dnia sprawy nas przerastają, trzeba dać sobie chwilę wytchnienia, by kolejnego sobie z nimi poradzić.
Dawaj czasami znać co u Ciebie ❤️Saferka, Insane lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔 (cykl stymulowany)
4.03 ⏸️- ciąża biochemiczna 💔 (cykl naturalny)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Tak szalejecie z watkiem, ze ja to chyba ogarnę dopiero lutowy 🤣
I znając życie też tylko początek.
Ana, co z tymi Twoimi bolami? Chyba ominela mnie końcówka historii. Bylas u tego okulisty?Saferka, Molahonkeey, Diancia99, Vergeet lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Magda2025 wrote:Co do mojego to ciężki temat, bo rozchodzi się o jego masturbacje.. normalnie bym nie miała z tym problemu, bo moje libido po ciąży i tak jest praktycznie zerowe od dwóch lat, ale podczas starań jest już to duży problem. Wczoraj mieliśmy okazję, bo wzięłam wolne, ale niedoszedl. Dziś jedziemy na urodziny i również dało by się zorganizować czas w czasie kiedy dziecko miałoby drzemkę, ale oczywiście on nie pomyśli i stwierdził, że mała będzie miała drzemkę w aucie..
dodam, że pomysl drugiego dziecka wyszedł z jego inicjatywy, on mnie do tego przekonał, bo z początku chciałam dłużej poczekać.
Niedługo minie nam rok starań, a ja mam wrażenie że z każdym miesiącem mam coraz większe wątpliwości. Z racji nowej pracy chciałabym poczekać do grudnia na kolejną umowę (praca okazała się na prawdę super i tak jak na początku nie miałam problemu, żeby ewentualnie uciec szybko na L4 i nie mieć gdzie wrócić tak z upływem czasu coraz bardziej mi tego szkoda) świadomość, że przez 10 miesięcy się nie udało zniechęca mnie do czekania do grudnia, bo patrząc na realny czas zajścia w ciążę to może to się ciągnąć w nieskończoność.
Moja poniedziałkowa wizyta u terapeuty okazała się mocnym niewypałem, więc nadal jestem na etapie szukania kogoś innego.
Mam gorszy czas, zwalam na zimę i brak słońca. Musze się ogarnąć.Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)
2025r. 🤞🏻 -
Veergeet ja do prowadzenia ciąży polecam dwóch ginekolog. Pierwszą ciążę chodziłam tylko prywatnie, ale przy drugiej już planuje mieć jednego na NFZ, żeby korzystać z darmowych skierowań. Szczególnie na samym początku jest tego bardzo dużo, że same wyniki krwi wychodzą ponad tysiąc złotych, a jak można na tym zaoszczędzić to czemu by z tego nie skorzystać.
Nie mam kompletnie zaufania do ginekologów na NFZ, bo jeszcze nigdy na dobrego nie trafiłam, więc taka opcja wydaje mi się bardzo rozsądna👩🏽 - 28l
👨 - 26l
👩🍼 - 2023
@kalamarnica to wyobrażałaś sobie mnie przeciwnie do tego jak wyglądam w rzeczywistości 😁 a ja totalnie jasna blondynka z natury z prostą grzywą 🤣 za to mój mąż na tym avatarze wygląda trochę dziecinnie 🤣 a ja jak skóra zdjęta ze mnie prawdziwej xD
@Aksandra niczym się nie przejmuj, ale absolutnie nie pisz że żaden z Ciebie tu pożytek! Przecież ja potrzebuję Twoich kciuków 🥹 i za Ciebie też cały czas trzymam! Ja też nie zawsze nadążam za tym co tutaj się dzieje, a Ty kochana masz teraz na głowie masę ogarniania badań, wyników itp. A my jesteśmy bardzo ciekawe co u Ciebie się dzieje, na jakim jesteś etapie i nie wyobrażam sobie żeby miało ciebie tutaj zabraknąć 😘
@Vergeet piękna reakcja męża 😍
@Magda2025 czytałam kiedyś, że jak facet przyzwyczai się do masturbacji i własnej ręki, gdzie jest większy nacisk to ciężko mu potem dojść z kobietą. Myślę, że musicie porozmawiać szczerze, powiedz mu co i jak. Jeśli chce dziecka tak jak ty i waszego szczęścia to myślę, że zrozumie, a to są tematy zupełnie normalne 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 13:29
Molahonkeey, kałamarnica 11, Tarisal, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
@kałamarnica11 ja mam to samo z tym chatem🤣 też jakoś tak inaczej sobie obrazowałam, a tu wszystkie prawie blondyny ! 🤣🥰
@Tarisal myślę że już odpuszczę dzisiaj, bo kreseczka jest słabiutka jeszcze i podejrzewam na podstawie testów z grudnia (robiłam od 16dc), że dopiero właśnie zacznie ciemnieć ok 16-17dc. Pik miałam 19dc. Myślisz, że powinnam robić mimo wszystko codziennie? Jutro o 6 jedziemy w góry i chciałam odpuścić testy conajmniej do późnego popołudnia w poniedziałek 🤭 u mnie te kreski bardzo ciemniały z dnia na dzień, a ten z dziś rano jest mega słabiutki jeszcze. Nie mam też innych objawów jakiś „wielkich” 🥛😓
@Aksandra dziękuję, że się tym podzieliłaś co czujesz 🥹 niestety te emocje wszystkie bywają właśnie takie przytłaczające i różne myśli przychodzą człowiekowi do głowy… 😓 Nie jesteś w tym wszystkim osamotniona, jest nas tu masa. Wszystkie mamy swoje wzloty i upadki, lepsze i gorsze chwile. Ta droga jest u jednych krótsza, u drugich dłuższa i mozolniejsza, ale ciężar zawsze przychodzi w tych właśnie gorszych momentach i mąci naszym nadziejom w głowie. Wszystko się ułoży, jeśli jeszcze się nie ułożyło to znaczy, że to jeszcze nie koniec. Zaopiekuj się sobą, daj sobie czas i odpocznij 🫂 Jesteś cudowną kobietą i będziesz cudowną mamą❤️ Czas bywa gorzki, gdy się wydłuża, ale jeszcze przyjdą słodkie chwile ❤️
@Magda2025 ja zawsze powtarzam sobie i bliskim to, do czego doszłam i mocno utwierdziłam się jak poznałam mojego męża. Komunikacja i porządna ciężka praca nad nią jest kluczem do udanej relacji, a przynajmniej do zrozumienia siebie i innych. Przez ten czas mocno pracowałam nad tym i nie zawsze było kolorowo. Doszłam do bolesnych wniosków w związku z błędami w swojej komunikacji i odwaliłam kawał roboty żeby ją poprawić. I to działa w dwie strony. Niestety małżeństwo, związek czy przyjaźń wymagają często właśnie takiej pracy, jeśli nam zależy. Łatwiej jest coś porzucić czy zignorować, ale czy to nie powoduje jeszcze większego bałaganu w nas samych? Wierzę w to, że odnajdziecie wspólny sposób na Wasze starania, mocno trzymam kciuki, żebyście też odnaleźli dobry sposób komunikacji, żeby wypracować kompromis, który będzie w granicach Waszych stref komfortu i wzajemnego poczucia zaufania. To, że Twój partner ma tak jak opisujesz - to też jest Wasza wspólna sprawa, jeśli dążycie do wspólnego celu, ale też myślę, że żeby cokolwiek się poprawiło we wzajemnym szacunku trzeba do tematu podejść z ogromem wyrozumiałości, ciepła i miłości. I nic z tego, co jest w Waszej strefie komfortu na co się godzicie wzajemnie nie musi być złe lub nie musi podlegać ogólnej ocenie - to jest Wasza relacja, a niestety ogólnoprzyjęte normy zachowań czy porównywanie moralności potrafią mocno oddziaływać na naszą psychikę czy podejście do tematu. Życzę dużo spokoju i tego, żebyście sobie to poukładali razem, tak żebyście to Wy byli szczęśliwi 💖
kałamarnica 11, Nowa2024 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92'
•VIII 2024 Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
~ 11.03 USG piersi i tarczycy ✅
~ TSH 2.25 ✅ Glukoza 89.20 ✅ Insulina 10.60 ✅
⏳19.03 wizyta
⏳ 31.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •🌿Ojca Sroki
Pierwszy👶🏼II cykl po histeroskopii:
✨12.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo: 💕Cześ, Kropusiu 🥹
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%) -
Hej Wam!
Dzisiaj mam prawdopodobnie 10dpo, cykle mam okolo 31/32 dniowe. Rano zrobiłam test facelle. I chyba cos widać, ale nie mam pewności. (Oczywiście rozbebeszyłam go 😅, bo nie byłam pewna co widzę) Czytałam że te testy z Rossmana lubią oszukiwać. Cień był widoczny około 10 minut po zrobieniu test. Nie wiem co mam myślę, to nasz pierwszy cykl starań. A brzuch pobolewa od tygodnia jak na okres
Wrzucam linka do zdjecia testu:
https://zapodaj.net/plik-s4c90aDuEY -
Aksandra - powiem Ci, że - choć jestem na innym etapie starań niż Ty - to mam dokładnie te same myśli. Może bardziej miewam, niż mam. Że być może mój Mąż mógłby już mieć z kimś innym gromadkę dzieci, których bardzo pragnie. Natomiast mówiłam mu o tym w chwilach słabości, a on utwierdza mnie, że on chce tą gromadkę mieć ze mną, nie inaczej. Więc szukam w sobie siły aby mu uwierzyć, że to naprawdę tak jest jak mówi i trzymać się tego. Twój Mąż na miliard procent ma to samo podejście, a to jest najważniejsze. Że jakby - nie walczycie o jakieś tam dziecko, tylko o WASZE dziecko. Kurde, popłakałam się pisząc to. Ale tak jest. ❤
Wspieram Cię i wiem, że niezależnie od tego jak ta droga jest kręta i długa to doczekacie się swojego Szczęścia.
A my tu jesteśmy, niezależnie od tego jak często będziesz miała przestrzeń i chęć by do nas zajrzeć. Kibicujemy i czekamy na każdą Twoją wiadomość. 🦑🦑🦑Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 13:38
Molahonkeey, Nowa2024, aszin lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
- konsultacja immunologiczna 27.03 ➡️ -
Teraz Was zaczynam rozumieć i podziwiam, że za każdym razem tłumaczycie wytrwale i cierpliwie tym użytkowniczkom „od jednego posta” co jest 5 🤣 cieszę się, że udało mi się tutaj z Wami zostać, nie ukrywam, że przywiązałam się do Waszych historii i odczuwam dużą nadzieje razem z Wami. Tak sobie myślę - jesteście takie wspaniałe babeczki, że jakbym mogła to bym Was OBZARODKOWAŁA po pachy machnięciem różdżki 🤣🤣💖
kałamarnica 11, Nowa2024, Księgowa, M93, Vergeet, Tarisal lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92'
•VIII 2024 Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
~ 11.03 USG piersi i tarczycy ✅
~ TSH 2.25 ✅ Glukoza 89.20 ✅ Insulina 10.60 ✅
⏳19.03 wizyta
⏳ 31.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •🌿Ojca Sroki
Pierwszy👶🏼II cykl po histeroskopii:
✨12.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo: 💕Cześ, Kropusiu 🥹
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%) -
Nowa - hahaha no właśnie już teraz wiem
ale śmiesznie, co ludzki mózg potrafi. To jest to samo jak z czytaniem książki i wyobrazaniem sobie bohaterów. A potem oglądanie filmu
Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, ANA 1:100 śladowe, pokrzywka nawrotowa
• Euthyrox, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
10.24 Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
cykle stymulowane Lamettą 4x owulacja ✅ ciąża ❌
PLAN:
- 03.2025r.: monitoring 18.03 🙏
- konsultacja immunologiczna 27.03 ➡️ -
Mola - a my się cieszymy, że dołączyłaś do nas i zostałaś na stałe, bo wnosisz tutaj wiele super treści, ciepła i entuzjazmu! 🍀😘
Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
👨'87
• parametry nasienia:
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku