❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć jeszcze raz, wszystko czytam, ale zanim coś odpisze to wątek już jest daleko w tyle 🙈
Nowa gratuluję całego kompletu pięknie wysiedzonych jajeczek.
Myślę,że zasłużyłaś na Maca.
Pogodziłaś się z mężem?
Mam dobre przeczucia co do lutego.
Vegreet super ,że będziesz prowadzącą, rozsiejesz wszędzie wiruski.
A co tam u Chesterki? Dawno jej tutaj nie było?
Ja od dzisiaj zaczęłam testy owulacyjne I jestem podekscytowana bo owulacja wypadnie mi na weekend... taką mam nadzieję.
Mój facet ma urodziny w sobotę i zorganizowałam niespodziankę. Zabieram go do hotelu w góry, ale nie będzie odpoczywania... w tym miesiącu w owulację zamierzam działac dwa razy dziennie albo nawet trzy jak będzie trzeba. Nawet nie pije mojego ukochanego czerwonego wina, żeby mieć wysokie libido 😎
Weekendziku nadchodz !!!
Diancia99, Nowa2024, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Nie pogodziliśmy się 😞 pojechał już do pracy ale jakoś się tym nie przejmuje bo pewnie za chwilę i tak się pogodzimy 🤪
Ale chyba zesłał na mnie klątwę, bo dopadła mnie sraczka 🤣 nie wiem czy to po punkcji czy co. Ale zdążyłam zjeść maczka 🤣Molahonkeey, Vergeet, Babsi lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞 -
@Babsi trzymam kciuki za weekendzior✊🏼😍
@Alicjasss jakie słodziutkie misiunie 🐻🥰
@Nowa2024 przysięgam, że to nie moje wirusy sraczkowe😌🤣🤣
Mi niestety nie mija….Babsi lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> ⏳
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01 -
Nowa2024, Molahonkeey, Lusia3131, Księgowa, Vergeet, M93, Babsi lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.5 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Molahonkeey pierwsze co jak mi w brzuchu zabulgotalo to właśnie o tobie pomyślałam 🤣🤣🤣
Julia i w dodatku im kobieta starsza tym większa szansa! 😁Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
@Julia24 poczekaj aż na każdym rogu będą Ci wyskakiwać reklamy o bliźniakach 🤣🤣
@Nowa2024 TAK MYŚLAŁAM 🤣! Przysięgam to nie ja hahahahahNowa2024 lubi tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
✨1DC ~ 13.01 -
Kałmarnico, dziękuję! Grabiłam dziś liście i oddychałam głęboko... lepiej mi. Może ja po prostu niedotleniona byłam...
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
Julia24 wrote:@Misiula kochana!!!! Czy Ty dzisiaj testowałaś? Albo byłaś na becie?? ✊✊✊
Jak tam Twoje nie znikające po OVI dwie kreski? ☺️ Mam nadzieję, że dalej tam są!!!! 🍀🍀🍀
Czekamy na wieści! 💕🤗
Ja dopiero nadrabiam ostatnie dwa dni...🫣
Nowa ❤️ cudownie ,że wszystko przebiegło sprawnie , piękny wynik 🥚 teraz trzymamy kciuki za piękne zarodki 🤞🍀
A co u mnie ? Jak zwykle pod górę 🫣 ze względu na to ,że moje dzisiejsze planu się pozmieniały i nie mogłabym zrobić dziś bety to oczywiście co? Zrobiłam ją wczoraj 🫣 i żeby było ciekawiej to wynik dopiero odebrałam dziś popołudniu... Tak się kończy desperacja straczki weteranki 🙃
Ale to nie koniec bo mam tylko wynik bety a proga dalej nie ma tak więc tyle wiem ,że nic nie wiem...🫣 beta z wczoraj 3,5... Bez proga nic mi to nie mówi..jeżeli by nie spadł to może jeszcze byłaby szansa ,że coś z tego się wykluje (przypomniała mi się tu Dagmarova). No ale cóż muszę czekać choć raczej szansę marne bo dziś temperatura spadła a test jest bielszy od wczorajszego . Także tyle ode mnie 🫣kałamarnica 11, Nowa2024, Julia24 lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola + Orgalutran -
Misiula powtarzasz jutro betę?
Trzymam moooocno kciuki aby rosła 🍀🤞🏻✊🏻
Dziewczyny męczą sraczki to ciebie niech męczą mdłości ciążowe. Aaa co, niech passa trwa 😁🤣
Solidarność musi być hehe
( Oczywiście jak się okaże, że dzidziol się zadomowił w brzuszku to będę Ci życzyła długiej i nudnej ciąży ❤️)Misiula, Nowa2024, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Misiula, Dagmarova chyba nawet miała 3.3
Czekamy na proga! Daj znać koniecznie, coś czuję, że tu będzie zielono! 🤞Misiula, Nowa2024, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji -
Nowa - po Twoich wpisach widzę że całkiem fajnie znosisz czas po punkcji i masz dobry humor. U mnie tak nie było, ale to chyba już moja natura pokręcona. Leżałam połżywa jak jakiś niedobitek 🤪 ale siłę na jedzenie akurat miałam, więc tego maczka w nagrodę jak najbardziej popieram 😁
PaulinKO - smutno mi z powodu bieli, w następnym cyklu nowa energia i kolejne szansę. Trzymam bardzo mocno kciuki.
Misiula - za Ciebie oczywiście też, bo beta może jeszcze się rozkręcić.
Kałamarnica - mam nadzieję że Twoja torbiel już całkiem się pomarszczyla, zapadła i wchłonęła. Niech już nas nie wkurza swoją niepotrzebna obecnością 😉 i zostawi czyszciutki domek dla Kropusia.
A propos bliźniaków - często myślę o Jeżowej. Daj nam znać kochana jak się miewacie ❤️❤️❤️
U mnie złych wieści ciąg dalszy. Mam kolejny wynik - ANA1 dodatni i czekam teraz na ANA2 czy nie potwierdzi mi ostatecznie jakiejś choroby autoimmunologicznej w postaci tocznia czy RZS.
Chce być dobrej myśli, ale łzy są już w gotowości do płaczu. Dziewczyny 🥺coś jest u mnie ewidentnie nie tak. Jest źle, kwestia tego jak bardzo. Proszę Was o dobre myśli, bo ja już na nic nie mam wpływu jeśli chodzi o diagnozę.kałamarnica 11, Molahonkeey, PaulinKA, Nowa2024, Tarisal lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Alicjasss wrote:Misiula powtarzasz jutro betę?
Trzymam moooocno kciuki aby rosła 🍀🤞🏻✊🏻
Dziewczyny męczą sraczki to ciebie niech męczą mdłości ciążowe. Aaa co, niech passa trwa 😁🤣
Solidarność musi być hehe
( Oczywiście jak się okaże, że dzidziol się zadomowił w brzuszku to będę Ci życzyła długiej i nudnej ciąży ❤️)
Nie ,jutro na pewno nie powtarzam. Mam tak wymęczone ręce ,że to bez sensu. Zobaczę jak jutro temperatura, jak poleci dalej w dół to nic z tego, ewentualnie jeszcze jutro sikne i czekam w dalszym ciągu na ten wynik proga. Takze czas pokaże.👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola + Orgalutran -
Lusia - tlen się przydaje! a tym bardziej jak przy lesie mieszkacie 🌲
Ja dziewczyny znowu w kuchni.🤣 Jutro mam moich Rodziców na obiedzie, bo tak wyszło, że mamy taką małą uroczystość w środku tygodnia, i przyjeżdżają. A że oni bardziej wolą kuchnię tradycyjną to właśnie nasmażyłam schaboszczaków i cała śmierdzę tłuszczem echNowa2024, Molahonkeey, Lusia3131 lubią tę wiadomość
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
Aksandra ja cały czas czekam na to co ci doradzi dr Jarosz. I wierzę, że zrobi wszystko, żeby było szczęśliwe zakończenie 🍀 a te badania immunologiczne są bardzo zawiłe i trudne w interpretacji i może tak naprawdę nie jest aż tak źle jak się wydaje? Trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞
A co do mojego samopoczucia po punkcji to faktycznie sama się nie spodziewałam, że będzie tak dobrze. Doktorek też był zdziwiony, jeszcze powiedział, że wieczorem mam mu sms napisać jak się czuję. I mam nadzieję, że tak dobrze już zostanie, a nie że nagle zacznę źle się czuć…
Podwójna dawka stoperanu już u mnie wjechała więc mam nadzieję że będzie już dobrze i wyjdę z tej gownianej sytuacji 🤣
Misiula ja tam nadal wierzę że coś się z tego wykluje 🤞🤞🤞Aksandra lubi tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Aksandra...polubiłam za to co napisałaś do mnie o torbieli 🥰
Co do wyników. Aksandra - masz jakiekolwiek objawy mogące wysuwać podejrzenie choroby autoimmunologicznej? Czy niepłodność jest jedynym objawem? Przepraszam, że pytam tak wprost, ale to dlatego, że ja wiosną/latem 2024r. miałam takie dziwne pokrzywki okołostawowe, których diagnostyka trwała 3 miesiące, ostatecznie przeleczono mnie jak na boreliozę, choć co do ostatecznego jej potwierdzenia dwóch zakaźników miało odmienne zdanie. Natomiast te objawy ustąpiły. Ale do czego zmierzam. W toku całej tej diagnostyki miałam robione też profile ANA1 i ANA3 i któreś składowe tych profili wyszły mi słabo dodatnie i jedno wątpliwe (nie pamiętam teraz nazwy). Natomiast konsultujący reumatolog mi powiedział, że prawie każdy ma jakieś wątpliwe wyniki w tych parametrach, że ciężko jest znaleźć człowieka, który miałby wszystko ujemne i że musimy patrzeć na całego człowieka i objawy a nie leczyć sam wynik badania. Więc temat trochę zażegnałam. Ale teraz zaczęłam myśleć o tym trochę bardziej intensywnie, bo hm... niepłodność jakby nie patrzeć - to też objaw. 🤔
Czy masz zaplanowaną ponowną konsultację z dr Jarosz po uzyskaniu wszystkich wyników?Aksandra lubi tę wiadomość
• AMH 5.04 ng/mL ✅
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
@Misiula trzymam kciuki żeby jednak temperatura nie spadała i żebyś się bardzo POZYTYWNIE zaskoczyła ✊🏼🍀
@Aksandra zawsze gdy wydaje nam się, że gorzej być nie może, tak na prawdę możemy pomyśleć - hej, ale przecież jeśli WIEM co nie gra, to mogę zrobić wszystko, żeby było lepiej, żeby właśnie zagrało ✨ Nie martw się na zapas, dobra wiadomość jest taka, że gdy dostaniesz już pełne wyniki to dowiesz się co można zrobić, żeby sobie pomóc ❤️ tulę mocno i trzymam kciuki za łaskawy wynik 🍀
@kałamarnica11 yummy ❤️ widzę, że wychodzisz ze strefy komfortu po całości i oswajasz się z imprezkami rodzinnymi 😌 ja Cię rozumiem w zupełności, ja też zawsze mam takiego stresa zupełnie nieuzasadnionego🤷🏼♀️ jestem pewna, że wszystko pójdzie po Twojej myśli, schabowy to przecież pyszny klasyk, na pewno będzie smakowało 🥰
@Alicjasss hahaha dokładnie - takie srakowirusy chętnie prześlemy w formie nudności ciążowych 🤣Aksandra, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
✨1DC ~ 13.01 -
Aksandra wrote:U mnie złych wieści ciąg dalszy. Mam kolejny wynik - ANA1 dodatni i czekam teraz na ANA2 czy nie potwierdzi mi ostatecznie jakiejś choroby autoimmunologicznej w postaci tocznia czy RZS.
Chce być dobrej myśli, ale łzy są już w gotowości do płaczu. Dziewczyny 🥺coś jest u mnie ewidentnie nie tak. Jest źle, kwestia tego jak bardzo. Proszę Was o dobre myśli, bo ja już na nic nie mam wpływu jeśli chodzi o diagnozę.
Aksandra, ile ty musisz mieć w sobie siły! Ja dzis ryczę bo biały test a Ty przeszłaś tak długą drogę i ciągle walczysz...
Ja weszłam na Morskie Oko i się popłakałam a Ty błądzisz gdzieś po Himalajach w poszukiwaniu Szczęścia.
Łzy dobrze jak czasem znajdą ujscie, grunt żeby potem je otrzec i stanąć do dalszej walki...
Jeszcze wzejdzie dla nas wszystkich słońce 💕
Choć nie umiem cię wspomóc radą merytoryczną, wysyłam ogrom wsparcia...Vergeet, Molahonkeey, Aksandra, Babsi lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG