❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Insane wrote:Też miewałam po trzy pęcherzyki, po dwa. I nic. Wiem co czujesz.
Ale najważniejsze, że idziesz do przodu i walczysz! Działaj Kochana! ❤️
Nam tak fajne ta sobotnia ginekolog tłumaczyła sprawę- jesteśmy w stanie sprawdzić rośnięcie pęcherzyków, a potem czy pękły, ale potem mamy 4 tygodniowy okres czasu, w którym nic nie wiemy. Nie jesteśmy w stanie tego w żaden sposób potwierdzić, że nasze komórki kiedykolwiek spotkały się z żołnierzykami partnerów.
Jedynie jeśli miało się CB albo poronienie to wiemy, że do tego doszło. Smutne to oczywiście okropnie, ale jest to jedyne potwierdzenie tego spotkania komórki i plemnika.
Znam Wasze historię, ale w sumie wszystko się w naszym ciele zmienia, a diagnostyka jest niestety ograniczona. Co pocieszające, to właśnie, że nawet jeśli ta komórka i plemnik nie mieli możliwości się nigdy spotkać, to przy IVF nie jest to problemem. Cieszę się, że mamy takie możliwości teraz! 💕
Kibicuję mocno! 😘🍀Vergeet, Podrożniczka, Molahonkeey, siesiepy, Aksandra, Babsi lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🍀 Aktualnie 10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
siesiepy wrote:Owszem, możliwe. 😂 Nie pierwszy raz tak mam.
siesiepy, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅ Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓(do sprawdzenia), TenFertilON -
Julia24 wrote:Nam tak fajne ta sobotnia ginekolog tłumaczyła sprawę- jesteśmy w stanie sprawdzić rośnięcie pęcherzyków, a potem czy pękły, ale potem mamy 4 tygodniowy okres czasu, w którym nic nie wiemy. Nie jesteśmy w stanie tego w żaden sposób potwierdzić, że nasze komórki kiedykolwiek spotkały się z żołnierzykami partnerów.
Jedynie jeśli miało się CB albo poronienie to wiemy, że do tego doszło. Smutne to oczywiście okropnie, ale jest to jedyne potwierdzenie tego spotkania komórki i plemnika.
Znam Wasze historię, ale w sumie wszystko się w naszym ciele zmienia, a diagnostyka jest niestety ograniczona. Co pocieszające, to właśnie, że nawet jeśli ta komórka i plemnik nie mieli możliwości się nigdy spotkać, to przy IVF nie jest to problemem. Cieszę się, że mamy takie możliwości teraz! 💕
Kibicuję mocno! 😘🍀Molahonkeey lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓(do sprawdzenia), TenFertilON -
Na moje oko to jeśli całe opakowanie testów jest źle przechowywane to wszystkie testy będą wadliwe… ale one mi już od początku coś podpadły🤣 w sensie to opakowanie
M93 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> 06.02
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01
🥚 Owu ~ 30.01 -
Molahonkeey wrote:Dzień dobry 🍀
Przytulam za 🦍 i biele oraz trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty i kurniczki✨✊🏼
U mnie dalej źle niestety… powiedziałabym, że wieczorem się uspokoiło i przez noc, a teraz ze zdwojoną siłą, bo doszedł ból i kłucie żołądka 😪
Zrobiłam dziś test owulacyjny spodziewając się grubej krechy (dzień owulacji), natomiast na testach tej samej firmy (Domowe laboratorium) i tej samej czułości (30 mlU/ml) wyszły dwa inne wyniki 😅 czy to możliwe, że te paskowe są jakieś uszkodzone wszystkie (5 szt)? Wczoraj robiłam jeden paskowy z DL i jeden apteczny z czułością 20 i była spora różnica, dziś tej paskowy DL wyszedł bledszy niż wczorajszy paskowy DL…
Ja obstawiam wadliwą partię testow albo były źle przechowywane… napisałabym do sprzedawcy na allegro i mu wysłała to zdjęcie 😉 bo testy nie działają
Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
M93 wrote:Ja obstawiam wadliwą partię testow albo były źle przechowywane… napisałabym do sprzedawcy na allegro i mu wysłała to zdjęcie 😉 bo testy nie działają
Vergeet lubi tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
✨1DC ~ 13.01
🥚 Owu ~ 30.01 -
Vergeet kiedy możemy liczyć na wyniki bety? kciuki zacisniete aż bolą
Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Molahonkeey a dziękuje czuję się dobrze 😁
Po sraczce nie ma śladu 🤪 stoperan pomógł więc na szczęście pewnie miało to związek z wczorajszą narkozą. Jeśli chodzi o moje krwawienie to na wkładce praktycznie nic już nie ma, coś tam jedynie na papierze toaletowym 😉 ale poza tym nie boli mnie nic, może jedynie w brzuchu jest takie uczucie, że coś tam było robione 😁
Ale już trochę nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty, żeby luknąć jak tam sprawa wygląda. I oczywiście odliczam dni do telefonu od embriologow 🥹PaulinKA, Molahonkeey, Insane, Podrożniczka, Aksandra, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞 -
@Minia @M93 dziękuję wam kochane jesteście, właśnie wyszłam w pracy do toalety i wpisując kod w diagnostykę tak mi się roztrzesly ręce i nogi... Nie sądziłam że to takie emocje 🙈 niestety jeszcze nie ma, ostatnie dwa razy były po 12:00 więc oby teraz tak samo.
@Nowa oby szybko zleciało do tego czwartku!
Nowa2024, Babsi lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Minia000 wrote:Vergeet kiedy możemy liczyć na wyniki bety? kciuki zacisniete aż bolą
Chyba po 12 🤔. Zaciskamy, zaciskamy!!! ✊🍀Vergeet lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Ejka, dzwoniłam właśnie dopytać o termin HSG! I super, bo faktycznie od razu mi zrobią- wystarczy zadzwonić na początku cyklu.
Tyle, że spytałam o te wymazy- czy coś należy mieć przygotowane i powiedział mi pan stanowczo, że nie. Czy to dziwne? 🤔 Bo mówiliście dopiero, że trzeba mieć i wszystkie będziecie robić 😅.Molahonkeey, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
@Vegreet zaraz zleci i będzie piękna beta 😌🥰
@Nowa2024 super, że po sraczce nie ma śladu 🥹 i całkiem dobrze to wszystko znosisz 💖 zaraz będzie czwartek 🍀✊🏼 mam nadzieję, że zajmiesz czymś głowę, żeby udało się jakoś spokojnie przetrwać w tej cierpliwości 🥹
Dziewczyny, przepraszam, ale tu jest tyle tych naszych postów, że nie udało mi się przewertować i znaleźć konkretów 🥺 Zapisałam sobie tego Michalskiego od Vegreet, ale może kojarzycie jakiś lekarzy w Krakowie godnych polecenia do PROWADZENIA CIĄŻY? (nie dla mnie obviously 🤣)Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
✨1DC ~ 13.01
🥚 Owu ~ 30.01 -
Julia24 wrote:Ejka, dzwoniłam właśnie dopytać o termin HSG! I super, bo faktycznie od razu mi zrobią- wystarczy zadzwonić na początku cyklu.
Tyle, że spytałam o te wymazy- czy coś należy mieć przygotowane i powiedział mi pan stanowczo, że nie. Czy to dziwne? 🤔 Bo mówiliście dopiero, że trzeba mieć i wszystkie będziecie robić 😅.Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
✨1DC ~ 13.01
🥚 Owu ~ 30.01 -
Molahonkeey wrote:Ooo super że tak od ręki się uda ❤️ Co do wymazów nie wiem, ale z doświadczenia własnego wiem że Panie w rejestracji często są niedoinformowane medycznie i nie wiedzą po prostu… więc jeśli masz możliwość podpytać w jakiś sposób bezpośrednio jakiegoś lekarza to lepiej od lekarza takie info wyciągnąć.
No właśnie lekarka nic nie powiedziała (a wydaje mi się, że jest z tych, co by to zrobiła), a osoba odbierająca telefon w szpitalu też była dosyć konkretna, jak o to spytałam.
Może oni robią sami na wejściu 🤷🏼♀️.Molahonkeey lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
Julia ja przed badaniem drożności też nie miałam żadnych badań zleconych. Przepisał mi tylko doktorek zapobiegawczo dowcipny antybiotyk na parę dni przed badaniem
Vergeet czekamy, czekamy z Tobą 🤞🤞🤞
Molahonkeey żeby ciebie opuściła też w końcu sraczka 🥹🤞🤞🤞Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞 -
Julia24 wrote:Ejka, dzwoniłam właśnie dopytać o termin HSG! I super, bo faktycznie od razu mi zrobią- wystarczy zadzwonić na początku cyklu.
Tyle, że spytałam o te wymazy- czy coś należy mieć przygotowane i powiedział mi pan stanowczo, że nie. Czy to dziwne? 🤔 Bo mówiliście dopiero, że trzeba mieć i wszystkie będziecie robić 😅.
W invimedzie we wro stanowczo zaznaczyli żeby zrobić wymazy przed drożnością bo mogą roznieść się bakterie. Mój ginekolog za to powiedzial że naciągają mnie na koszty i śmiało te wymazy mogłabym zrobić przed samym in vitro a do drożności wystarczy aktualna cytologia.
Także Julka co ci powiem co lekarz to zasada. Ręce opadają.
Natomiast przez to że miałam teraz problem z pecherzem i zapalaniem jq chce zrobić kolejnosc: wymazy, drożnośc.Julia24 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Później nadrobię, kochane. Spłynęły mi już wszystkie wyniki immunologiczne i wszystkie są złe. Prosiłam klinikę o szybką konsultację z dr Jarosz, ale termin dopiero na 25.02, do tego czasu zniosę jajko. Wyniku biopsji jeszcze nie ma. Jestem naprawdę załamana, nie chce mi się walczyć.♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Później nadrobię, kochane. Spłynęły mi już wszystkie wyniki immunologiczne i wszystkie są złe. Prosiłam klinikę o szybką konsultację z dr Jarosz, ale termin dopiero na 25.02, do tego czasu zniosę jajko. Wyniku biopsji jeszcze nie ma. Jestem naprawdę załamana, nie chce mi się walczyć.
Aksandra, Kochana, poczekaj do wizyty z załamywaniem się. Często nie jest tak źle, jak nam się wydaje. A z tego co czytam na forum, to Jaroszowa na pewno Ci pomoże! 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 11:38
Aksandra lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
📅30.01 pierwszy monitoring (około 11 pęcherzyków różnej wielkości)
📅01.02 drugi monitoring -
Aksandra wrote:Później nadrobię, kochane. Spłynęły mi już wszystkie wyniki immunologiczne i wszystkie są złe. Prosiłam klinikę o szybką konsultację z dr Jarosz, ale termin dopiero na 25.02, do tego czasu zniosę jajko. Wyniku biopsji jeszcze nie ma. Jestem naprawdę załamana, nie chce mi się walczyć.
Aksandra ja uważam jak Insane. Dopóki nie było wizyty i interpretacji wyników przez dr Jarosz nie ma co się załamywać. Będzie wiedziała na pewno jak sobie z tym poradzić! 💪💪💪PaulinKA, M93, Aksandra lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞