❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a może ktoś chciałby złożyć się na taki ebook "100 dni do IVF"? ☺️. Można tą dziewczynę znaleźć na IG @plodniej jakby ktoś chciał spojrzeć.
https://plodniej.pl/sklep/ebook-100-dni-do-in-vitro?fbclid=PAY2xjawIF1j9leHRuA2FlbQIxMQABpqPRsMf9TBHdewMEWNyustcf2YImyjYb53j0afug9q0MUutaGas18QX-DQ_aem_OyVNs1upF5fasww7KbHE-g
Jest na razie -10% zniżki na niego. Jakby co, można się do mnie na priv odezwać 🤗.💃'95🕴️'90
🍀 Aktualnie 10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Cześć dziewczyny 🌸 jestem cichą obserwatorką forum od dłuższego czasu ale w końcu chyba coś u mnie drgnęło więc się z Wami skonsultuje 🥹
Staramy sie z mężem od stycznia 2023. W listopadzie 24 trafiła nam się ciaza biochemiczna. W grudniu zrobiliśmy sobie cykl przerwy. W styczniu normalnie działaliśmy i dzisiaj 30dc wyszły mi całkiem wyraźne kreski na dwóch testach (bobo i pink). Poleciałam na betę i wartość to 500. Czy to nie za wysoka wartość? Rozumiem że kolejne badanie wykonać w czwartek? Nie ma sensu jutro się kłuć?
Boje się że to znowu biochemiczna
-
Julka a ebooki teraz nie są jakoś tak zakodowane, że nie można ich współdzielić? W sensie, że jakoś to autorzy mogą sprawdzać że e-book został przesłany na inne urządzenia co jest niezgodne z prawem?
Tak mi się obilo o uszy i od pory nikomu nic nie udostępniam haha🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Błagam 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️. Jak mam bardziej podkreślić informacje z pierwszej strony?
Nowa2024, PaulinKA, Diancia99, Molahonkeey, Vergeet, Ivka lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Minia000 wrote:Julka a ebooki teraz nie są jakoś tak zakodowane, że nie można ich współdzielić? W sensie, że jakoś to autorzy mogą sprawdzać że e-book został przesłany na inne urządzenia co jest niezgodne z prawem?
Tak mi się obilo o uszy i od pory nikomu nic nie udostępniam haha
Nie, nie wiem, jak mieliby je zakodować. Poza tym, jeśli kupujesz książkę, to też możesz ją komuś pożyczyć. Nie nadużywam wysyłania, ale generalnie, jak coś mam, to chętnie się dziele ☺️Lusia3131, Aksandra lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
Julia24 wrote:Nie, nie wiem, jak mieliby je zakodować. Poza tym, jeśli kupujesz książkę, to też możesz ją komuś pożyczyć. Nie nadużywam wysyłania, ale generalnie, jak coś mam, to chętnie się dziele ☺️
Podrożniczka, Vergeet lubią tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
Julia24 wrote:Błagam 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️. Jak mam bardziej podkreślić informacje z pierwszej strony?
Proponuję na każde takie pytanie w odpowiedzi kopiować pierwszą stronę albo link do Google.com 😁
Ja przed okresem więc moja cierpliwość również dziś wystawiona na próbę. 😅 szkoda mi np. Vergeet która dziś robila betę, a potem czyta takie cos...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 17:22
Podrożniczka, Diancia99, Nowa2024, Molahonkeey, Julia24, Tarisal, Vergeet, Babsi lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
🔜
7.02: HSG
19.02: diagnoza endometriozy
badanie na pasożyty -
Vergeet, bardzo mi przykro 🥺🫂
Siesiepy, podziel się hasztagiem, bo i mnie on dotyczy 🤡Vergeet, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
PaulinKA wrote:Proponuję na każde takie pytanie w odpowiedzi kopiować pierwszą stronę albo link do Google.com 😁
Ja przed okresem więc moja cierpliwość również dziś wystawiona na próbę. 😅 szkoda mi np. Vergeet która dziś robila betę, a potem czyta taki szit
Widzę, że jeden post został usunięty, ale jak to pisałam to był jeszcze kolejny. Pisała dziewczyna o II na teście.
Niepojęte 🤡.PaulinKA lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
Misiula wrote:Edit: po konsultacji z moją doktorka zastrzyk wleci dopiero w czwartek. Także jutro lecę po odbiór leków do apteki i czekam niecierpliwie 😊
Insane Ty chyba w czwartek masz przegląd kurnika ? 😊😁
Julia , piękny prog 🤞💚
Tak, w czwartek pierwszy monitoring 🫣 oby coś tam było.
Fajnie, że nas tak kilka idzie razem. Nowa przeciera szlaki ☺️Nowa2024, PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
📅30.01 pierwszy monitoring (około 11 pęcherzyków różnej wielkości)
📅01.02 drugi monitoring -
Insane wrote:Tak, w czwartek pierwszy monitoring 🫣 oby coś tam było.
Fajnie, że nas tak kilka idzie razem. Nowa przeciera szlaki ☺️
Ty w czwartek masz podgląd kurnika w trakcie znoszenia jaj a ja w czwartek mam podgląd kurnika po zebraniu jaj 🤣🤣🤣Misiula, Molahonkeey, Podrożniczka, Tarisal, Aksandra, Insane, Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞 -
Tak ebooki teraz są zakodowane i autorka widzi na jaki IP ktoś kupił i czy ten sam e-book był otworzony z innego IP. Balabym się ryzykować. To już podchodzi pod kradzież niby. Co dla mnie jest niepojęte, że nie pod pożyczke hehe. Tak jak mówisz. Przecież mogę kupić papierową książkę i nikt nie kontroluje czy jej nie pożyczam komuś 🤣
Ale autorzy się tłumaczą, że jakby tak każdy się składał po parę osób to jakie to są straty dla nich.
Ja mam wiele ebooków i nawet screena się nie da zrobić.
Tak samo ebooka w parę godzin można zwrócić. Ale już nie obowiązuje np 2 tygodnie zwrotu, bo przecież ktoś mógł sobie zrobić zdjęcia tych plików heheDiancia99 lubi tę wiadomość
-
Insane wrote:Tak, w czwartek pierwszy monitoring 🫣 oby coś tam było.
Fajnie, że nas tak kilka idzie razem. Nowa przeciera szlaki ☺️
Wierzę ,że wychodujesz piękne 🥚 nie ma innej opcji 💚
Taaak to prawda , zawsze jakoś raźniej a do tego relacja Nowej jakoś tak mnie uspokoiła bo ta jej stymulacja tak szybko zleciała i fakt ,że czuła się dobrze, i nie miała jakiś skutków ubocznych podniósł mnie na duchu także jestem dobrej myśli 😊Nowa2024 lubi tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola + Orgalutran -
Cześć! Od razu przepraszam, że nie odniosę się do każdej z osobna, ale od samego rana jestem zabiegana i dopiero mam chwilę żeby Was poczytać
Chciałam odnieść się do @Vergeet Bardzo mi przykro, że tak się wydarzyło... Droga staraczek jest strasznie ciężka i zawiła, ale wiem, że masz przy sobie odpowiednią osobę, która pomoże Ci przez to przebrnąć... Ściskam Cię mocno 🫂
@siesiepy Bardzo mi przykro, ale wierzę, że wrócicie do starań z podwojoną siłą 🫂
@Julia24 co do tego ebooka to faktycznie może tak być, że oni to "kodują" w jakiś sposób. Kilka miesięcy temu zamówiłam ebooka z treningami i chciałam go przesłać partnerowi, aby zerknął na nie i nie mógł tego otworzyć a ja dostałam informację na maila, że przesyłanie dalej materiałów treningowych jest zabronione 🤣Diancia99, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)
2025r. 🤞🏻 -
Alicjasss wrote:Tak ebooki teraz są zakodowane i autorka widzi na jaki IP ktoś kupił i czy ten sam e-book był otworzony z innego IP. Balabym się ryzykować. To już podchodzi pod kradzież niby. Co dla mnie jest niepojęte, że nie pod pożyczke hehe. Tak jak mówisz. Przecież mogę kupić papierową książkę i nikt nie kontroluje czy jej nie pożyczam komuś 🤣
Ale autorzy się tłumaczą, że jakby tak każdy się składał po parę osób to jakie to są straty dla nich.
Ja mam wiele ebooków i nawet screena się nie da zrobić.
Tak samo ebooka w parę godzin można zwrócić. Ale już nie obowiązuje np 2 tygodnie zwrotu, bo przecież ktoś mógł sobie zrobić zdjęcia tych plików hehe
Ja nigdy nie miałam problemów. Jak zacznę je mieć, to przestanę kupować od twórców internetowych 😅.
Nikogo nie namawiam do złego. Informacje tylko rzuciłam. Prawdopodobnie i tak się skuszę ☺️.
Doszłam do wniosku dzisiaj, że u nas musi nie dochodzić do tego spotkania komórki z plemnikiem.
Moje owulację zawsze generują świetny prog 16-19 Ng/ml. Partnera nasienie jest naprawdę w porządku (bardzo wysoka ilość plemników rekompensuje niektóre obniżone parametry). Do tego ostatnio ginekolog powiedziała, że prawdopodobnie (bo musi to potwierdzić USG innego dnia) mam prawy jajnik za wysoko i sklejony z macicą (zrost).
Więc szykuję się już psychicznie i fizycznie do IVF. Oczywiście nie odpuszczam naturalnych cykli i HSG, ale wdrażam już plan na następne miesiące 🤗🍀.Molahonkeey, Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
M93 wrote:Mnie dalej kłuje podbrzusze i prawy jajnik.. PIK miałam w piątek, no tak żeby dzisiaj dopiero owulka była to chyba już za późno?
Nigdy mnie nic po owulacji nie bolało 🫠
Ja od listopada piję Fertistim. Od tego czasu co cykl kilka dni przed owulacją i kilka dni po czuję jajnik. Ostatnie cykle lewy. Takie kłucie że mogłabym leżeć i się nie ruszać. A teraz prawy. Dzisiaj takie ciągnięcie. Ale tylko jak się ruszam. Ciekawe o co chodzi 🤨
U mnie cykl stracony bo partner na wyjeździe. Ale u ciebie może coś się kluje 🍀🤰🏻 -
JagodaK wrote:Ok nie wiedziałam że to kółko wzajemnej adoracji z zakazem wstępu. Anyway, wszystkiego dobrego dziewczyny i tak 🌸
PS. Rośnijcie zdrowo.Molahonkeey, Diancia99, Tarisal, Vergeet, Nowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)
2025r. 🤞🏻