❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Nitka, tak mi przykro 😔Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:No to ja właśnie też je robiłam pierwszy raz w tym cyklu. Zaczęłam 4 dni wcześniej i dziewczyny pisały, ze mogło byc trochę za krótko przed owu. Takze moze ty nie popełniaj mojego błędu i zacznij wcześniej 😁
O matko , trudne te testy 😅Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Nitka96 wrote:Jest 44 😔 tak jak myślałam
Progesteron też spada 31
Niteczka, bardzo mi przykro 🥺 pamiętaj że masz nasze wsparcie! 🤍Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Niteczko tulę z całego serca… nie tego Ci wszystkie tutaj życzyłyśmy
Już kiedyś o tym wspominałam, ale powtórzę, bo skoro to kolejna ciąża biochemiczna to może chciałabyś spróbować - jak starałam się o pierwszą ciążę to tutaj na forum jedna z dziewczyn, która była po 3 biochemach dostała zalecenie od lekarza prowadzącego (u którego swoja drogą ja prowadziłam poprzednią ciążę i zaczęłam tę, nim mnie odesłał do perinatolożki), aby po potwierdzonej owulacji co drugi dzień przyjmować 1/5 zastrzyku ovitrelle (czyli dzielisz jedną strzykawkę na w miarę równe części i tak podajesz co dwa dni aż do 10-11dpo). U niej wtedy to pomogło (z pierwszą i drugą ciążą), innym dziewczynom zresztą też (teraz z głowy pamiętam na pewno 3). To ovitrelle ma wspomóc - jesli dobrze pamiętam - prace ciałka żółtego. Nie mówię oczywiście że to jakieś cudowne rozwiązanie, ale konkretnie w odniesieniu do ciąż biochemicznych ten lekarz miał taki „patent”, żeby zwiększyć szanse na szczęśliwe zakończenie. Ta dziewczyna, która ten pomysł na forum przyniosla, to moja wspaniała przyjaciółka, z którą do teraz utrzymuje kontakty po tym jak się poznałyśmy te 6 lat temu tutaj❤️Aksandra, Podrożniczka, Insane, Vergeet, Marysia996 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny to bardzo miłe że tak mnie wspieracie. Dam sobie czas do tego 4 lutego i postaram się zaufać mojej lekarce.
Nowa2024, a_aandzela lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
30.12.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
Nitka96 wrote:Dziękuję dziewczyny to bardzo miłe że tak mnie wspieracie. Dam sobie czas do tego 4 lutego i postaram się zaufać mojej lekarce.
Kochana prof Banaszewska to mądra babka, na pewno coś zaradzi! 🩷🍀🍀🍀 a luty już za chwilę!🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran) -
Nitka bardzo współczuję! Liczę na to, że znajdziecie z lekarzem jakieś rozwiązanie i będzie już tylko dobrze.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Nitka, przykro mi bardzo 😓. To niesprawiedliwe. Dobrze, że powiedziałaś bliskim, mam nadzieję, że będziesz miała ogromne wsparcie teraz 🫂.
U mnie biel 🤷. Do tego obudził mnie mocny ból brzucha. Będę testować ostatecznie w poniedziałek 12DPO.💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Julia, Migotka, tulę za biele... Nitka 🥺 nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić ci przezywasz daj sobie czas, a my tu będziemy czekać aby wesprzec jeśli potrzebujesz....♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza (?), torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
7.02 🔜HSG -
Julia24 wrote:Nitka, przykro mi bardzo 😓. To niesprawiedliwe. Dobrze, że powiedziałaś bliskim, mam nadzieję, że będziesz miała ogromne wsparcie teraz 🫂.
U mnie biel 🤷. Do tego obudził mnie mocny ból brzucha. Będę testować ostatecznie w poniedziałek 12DPO.
Julia, u Ciebie piłka w grze 🤞🤞🤞Julia24 lubi tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Julia24 wrote:Nitka, przykro mi bardzo 😓. To niesprawiedliwe. Dobrze, że powiedziałaś bliskim, mam nadzieję, że będziesz miała ogromne wsparcie teraz 🫂.
U mnie biel 🤷. Do tego obudził mnie mocny ból brzucha. Będę testować ostatecznie w poniedziałek 12DPO.
Ta biel jeszcze o niczym nie świadczy.
Ja z moja J. mialam 10dpo biel, a 11dpo cos zaczęło świtać. 😊
Czekamy do poniedziałku.Julia24 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Najgorsze w tym wszystkim ze mamy wieczorem imprezę firmowa mojego chrzestnego, trzeba trzymać fason wśród ą ę ludzi się prezentować … do tego siedzimy przy stole z dwoma kuzynkami w ciąży 🥺 będzie to ciężki wieczor 😥 i pytania „wy się jeszcze nie staracie?” 🤬
Myślicie że jak już po wszystkim mogę napić się lampki wina?
Pani Banaszewska kazała mi iść na powtórkę dzisiaj żeby mieć na 100% pewność że odstawiamy proga więc wyniki będę miała do 17 bo robiłam w innej placówce żeby takich jaj nie było że nie dotrą…Diancia99 lubi tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
30.12.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
Dziękuję dziewczyny, moja niecierpliwość nie pozwala mi czekać do 12DPO 😅. Udałoby się tylko, gdyby 10-11 DPO wypadało w tygodniu, bo nie lubię testować przed pracą... Dzisiaj jednak sobie trochę popłakałam i może będzie to nauczką, żeby jednak nie serwować sobie więcej bieli, niż to konieczne.
Miłego dnia! ☺️Diancia99 lubi tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8, hiperplolaktynemia czynnościowa, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Nitka96 wrote:Najgorsze w tym wszystkim ze mamy wieczorem imprezę firmowa mojego chrzestnego, trzeba trzymać fason wśród ą ę ludzi się prezentować … do tego siedzimy przy stole z dwoma kuzynkami w ciąży 🥺 będzie to ciężki wieczor 😥 i pytania „wy się jeszcze nie staracie?” 🤬
Pani Banaszewska kazała mi iść na powtórkę dzisiaj żeby mieć na 100% pewność że odstawiamy proga więc wyniki będę miała do 17 bo robiłam w innej placówce żeby takich jaj nie było że nie dotrą…
Nie wiem Nitka, jak ważna jest to impreza i Twoja obecność na niej, ale ja na Twoim miejscu odpuściłabym ją i dała sobie przestrzeń na przeżywanie.
Nie musimy być zawsze silne 🫂🫂🫂Insane, kałamarnica 11, Aksandra, Nowa2024, Vergeet, Tarisal lubią tę wiadomość
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ Adenomioza
Julia24 wrote:Nie wiem Nitka, jak ważna jest to impreza i Twoja obecność na niej, ale ja na Twoim miejscu odpuściłabym ją i dała sobie przestrzeń na przeżywanie.
Nie musimy być zawsze silne 🫂🫂🫂
Dokładnie też tak uważam.
Pamiętaj Nitko, Ty NIC NIE MUSISZ.Tarisal lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Nitka96 wrote:Najgorsze w tym wszystkim ze mamy wieczorem imprezę firmowa mojego chrzestnego, trzeba trzymać fason wśród ą ę ludzi się prezentować … do tego siedzimy przy stole z dwoma kuzynkami w ciąży 🥺 będzie to ciężki wieczor 😥 i pytania „wy się jeszcze nie staracie?” 🤬
Pani Banaszewska kazała mi iść na powtórkę dzisiaj żeby mieć na 100% pewność że odstawiamy proga więc wyniki będę miała do 17 bo robiłam w innej placówce żeby takich jaj nie było że nie dotrą…Vergeet lubi tę wiadomość
-
Nitka... trudno znaleźć odpowiednie słowa. 🫂
Naprawdę bardzo, bardzo mi przykro.
Podzielam zdanie dziewczyn, pamiętaj, że to Ty jesteś dla siebie najważniejsza. Jeśli nie czujesz się na siłach - nie idź. Zadbaj o siebie. ❤ przytulam mocno...👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 powrót do stymulacji owulacji 🙏 -
Ludzie czasami są wstrętni… Też często słyszę pytania w pracy „a Wy kiedy?” „Chyba już najwyższy czas”. Dlatego od początku wolę mówić, że mamy psa i nie potrzebujemy dzieci żeby uniknąć tych wścibskich pytań. 😬Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)