X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dorzucę betę też ale jakoś nie widzę w tym nadziei…
    Nie wiem czy może stres w grudniu to zrobił?
    Bo fakt miałam dwa tygodnie wyjęte z życia 😕
    Niby widziałam PIK, ale uj wie co się wydarzyło 😕

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

PCOS.
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Samego proga? Ja bym betę dorzuciła :) czy sikalas na testy ostatnio?
    W czwartek sikałam, nic tam nie było

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

PCOS.
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kingus1 super, że jesteś! Niestety nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytania 🫣.

@Insane a nie masz możliwości napisania np maila do lekarza? W sumie od tego też zależy termin wizyty?

@M93 marudź, marudź. Trzeba coś z tym zrobić 😬. Na start, jak dziewczyny piszą proga i betę, chociaż wiem, że robiłaś milion testów, ale no może owulacja się przesunęła 🤷 Opcja 2 owulacji nie było i może trzeba będzie ten okres wywołać?

@Nowa2024 rozumiem paniczne układanie scenariuszy na przód- sama tak robię 🤣😅, ale wierzę w tego Twojego doktorka i tego Ci nie zrobi! Tym bardziej, że już raz przesunął... Jestem dobrej myśli! ✊🍀
    A 16.01 to lada moment 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 21:33

Nowa2024 lubi tę wiadomość

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    ??/02/25 Sono- HSG
    07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego

❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza
    ❌ IO, BMI 25.8 (-> metformina + dieta)
    ❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Nooo nie, takiego numeru niech nawet nie myśli Ci wywijać.
    Ja jestem ciekawa, czy ze startem stymulacji będziemy u mnie czekać do krwawienia z odstawienia anty. Czytałam, że niekoniecznie. W sumie zamiast ją zapytać o to na wizycie, wybiegłam pytaniami daleko w przyszłość, łącznie z tym, kiedy można wrócić po rodzeństwo (serio haha) 😂 kto by pomyślał, że jest we mnie jeszcze tyle optymizmu 😉

Haha ja zawsze po wizycie jak wracam i jadę autem to wtedy moja głowa przetwarza wizytę i dopiero rodzą się w niej pytania 🤣 a że jadę prawie 2h to potem są taaaakie rozkminy 😁 i zamiast zapytać o wszystko lekarza to później szukam odpowiedzi na forum

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    27.01.2025 punkcja 🤞🤞🤞
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia Nigdy nie miałam cyklu bezowulacyjnego, wszystko przychodziło w terminie więc nie wiem 😕 zastanawiam się czy może jeszcze hormony po poronieniu mogą szaleć bo to w sumie drugi cykl dopiero…

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

PCOS.
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Julia Nigdy nie miałam cyklu bezowulacyjnego, wszystko przychodziło w terminie więc nie wiem 😕 zastanawiam się czy może jeszcze hormony po poronieniu mogą szaleć bo to w sumie drugi cykl dopiero…

Jak w czwartek testowałas, to już trochę czasu minęło. Myślę, że organizm może jeszcze powracać do równowagi po poronieniu, a może już kiełkuje kolejny dzidziuś w Tobie. Są przecież nierzadkie przypadki dziewczyn, które dosyć szybko zachodzą w kolejną ciążę po stracie. Trzeba sprawdzić, zrobienie badań jutro to dobry pomysł. 😉

Insane lubi tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • M93 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra tak pół żartem, pół serio to na ten moment to kurwica we mnie kiełkuje bo nie wiem co się dzieje 😆🤓

Julia24 lubi tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

PCOS.
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Pewnie ze jestem z Wami.
    Może mi podpowiecie jestem obecnie na sztucznej menopauzie diphereline. Miałam podany zastrzyk 31 grudnia to był 3 dzień cyklu. Jak to jest czy on działa równo miesiąc ten zastrzyk, czy mogę dostać okresu w terminie spodziewanej miesiączki. I czy kolejny zastrzyk się przyjmuje od razu czy trzeba czekać jak będzie miesiączka i znowu go podać w 3 dniu cyklu?
    Może ktoś z Was wie.
    Właśnie około 20 stycznia mam jechać do lekarza na kontrolę po zastrzyku. Po obrazie usg lekarz zdecyduje czy dajemy kolejny zastrzyk czy planujemy transfer.

Kochana, może podpytaj na wątku ivf, tam dziewczyny są świetnie zorientowane. Ja niestety nie pomogę, bo do tej pory miałam transfery na naturalnych cyklach.

KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1‼️
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Aksandra tak pół żartem, pół serio to na ten moment to kurwica we mnie kiełkuje bo nie wiem co się dzieje 😆🤓

Haha, ja tu poetycko i wzniośle, a Ty "kurwica" sprowadzasz na ziemię. Uwielbiam Twoje poczucie humoru 😂 zbadaj się jutro i może więcej się rozjaśni 🩷

Insane, M93 lubią tę wiadomość

• Insane Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Insane a nie masz możliwości napisania np maila do lekarza? W sumie od tego też zależy termin wizyty?

Nie, nie. Właśnie dzięki tabletkom, mam ten termin wizyty na sztywno i nie muszę się stresować, że a co, jak się okres zacznie wcześniej albo później. Ostatnia tabletka wypada akurat w dniu wizyty. Więc nic się nie zmienia dla mnie i nie ma większego znaczenia. Po prostu się mam wtedy dowiedzieć z jakimi lekami i kiedy ruszamy ☺️ (czy już tego dnia, czy tak do tygodnia później, jakbyśmy czekali na któryś dzień krwawienia).

Julia24, Nowa2024, Księgowa lubią tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m.
    💉Rekovelle 6 j.m.
    💉Orgalutran
    📅30.01 pierwszy monitoring
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Insane z tym pytaniem o rodzeństwo to mnie rozbawiłaś 😂
    @Nowa no niech nawet doktorek nie próbuje nic przesuwać! Powiedz mu, że tu całe stado staraczek czeka na zielone światło 😂
    @M93 dziwna sprawa, jak w becie nic nie wyjdzie to poszłabym do lekarza bo może faktycznie trzeba wywołać. Który to dzień cyklu? A co do cyklu bezowulacyjnego to nawet jak nigdy takiego nie miałaś to nawet u zdrowych kobiet mogą się zdarzyć 1/2 takie w ciągu roku.
    @Nowa taaaak, ja też zawsze mam milion pytań już po wizycie. A w samochodzie jak się ma dłuższe trasy to już w ogóle można myśleć i myśleć 🙈

Nowa2024, Insane lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina

22.01 ⏸️
    24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
    26.01- beta 29

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:

Moze. Ja np. po każdej ciazy pierwszy cykl mialam bezowulacyjny.
    A u Ciebie jeszcze mało czasu minęło tak naprawdę, jeśli to dopiero 2 cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 21:59

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Rybka94 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Ale 2,5 czy <2,5?
    Jesli 2,5, bez żadnych znaczkow to bylo 10dpo, więc właściwie mogla urosnąć i stać pozytywny test, po prostu beta wtedy wyłapałabys bardzo wczesna ciążę.

2,5 i z wykrzyknikiem do powtórzenia .
    Z tym że mnie boli jakby prawy jajnik ciągle tak kłuje i ciągnie .
    Martwię się 😔
    Jutro rano jadę na betę zobaczę co się tam dzieje .
    Jak nie ciąża to może jakiś torbiel się zrobił albo coś 😢

2023- Synek 💙
    12.2024- ciąża pozamaciczna 💔
    7.01.2025- beta 8,6 🤞
    10.01.2025 - beta 49,3 🤞progesteron 13 (2xluteina)
    13.01.2025 - 382,4
    16.01.2025-1994,1
    21.01.25 - ciąża pozamaciczna prawostronna 💔
    Oba jajowody usunięte.
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Insane to tylko cierpliwość teraz potrzebna (i mówię to ja 🤡🤹). Nie ogarnęłam trochę, ale to dobrze nie musisz się martwić tym terminem!

@M93 każdemu zdarzają się cykle bezowulacyjne. Zobaczymy jutro. Na razie czekamy na wyniki bety i proga! 🤞 Ale byłoby gdyby się jednak okazało z takim opóźnieniem!😁

@Saferka czekamy jutro na wieści! ✊🍀

U mnie mała zmiana planów ostatecznie. Z uwagi na te zadymy zawodowe odwołuję diagnozę endometriozy w tym miesiącu, bo wiązałaby się z 3-dniową wycieczka do Wawy. Dzwonię za to jutro do kliniki, żeby szybciej odbyć wizytę u nich i ułożyć jakiś plan z babeczką. A jeśli ona potwierdzi konieczność takiej diagnozy, to pojadę w lutym. Uhh, było dzisiaj trochę płaczu, ale ostatecznie dzień kończę pozytywnie nastawiona 🤗.

Dobranoc dziewczyny i... Życzę łagodnego przechodzenia w tryb pracy po tym wolnym!

💃30 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    ??/02/25 Sono- HSG
    07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego

❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza
    ❌ IO, BMI 25.8 (-> metformina + dieta)
    ❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka94 wrote:
    2,5 i z wykrzyknikiem do powtórzenia .
    Z tym że mnie boli jakby prawy jajnik ciągle tak kłuje i ciągnie .
    Martwię się 😔
    Jutro rano jadę na betę zobaczę co się tam dzieje .
    Jak nie ciąża to może jakiś torbiel się zrobił albo coś 😢

To ja myślę, ze wlasnie bardzo, bardzo wczesna ciąża. 😊
    A to, ze kłuje jajnik.. Ja wiem, ze masz zle doświadczenia, ale powiedzmy sobie szczerze, ze takie bole sa zupełnie normalne również w ciazy. 😊

Trzymam kciuki!

Vergeet, aszin, Rybka94 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Ann35 🫂 następny cykl jest Twój
    @ Insane aż się ciepło robi na duszy jak czytam jaki masz iptymizm i nastawienie, od transeru do pozytywnego testu 6 dni będzie Ci się dłużyć, ale dasz radę, bedeisz mieć wsparcie, a akropol mdłości to masz przedsmak tego co Cie czeka w lutym po 2 kreskach 😉 chociaż mdłości przy ah to rzeczywiście ironią losu
    @Nowa niech doktorek jaj nie robi, bo go klatwa forumowa dopadnie, coś wymyślimy 🤣
    Witam w klubie, robię to samo, a jeszcze spisywałam na kartce, a kartkę zostawiałam w domu często 🤣
    @ M93 przybijam piątkę też czekam ciągle na 🦍 aż mnie trafią, i o ile jeszcze na początku roku miałam Burze hormonalną pms o tyle teraz już mi przeszło i tylko wkurzam się sama z siebie, że nadal małpy nie ma
    Nas goście nawiedzili i w sumie byłam trochę zła, bo ostatnio mam jakiś tryb samotnego wilka, chyba przesilenie zimowe.
    @Saferka czekam na wieści pozytwne z rana 🤞

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Kochana, może podpytaj na wątku ivf, tam dziewczyny są świetnie zorientowane. Ja niestety nie pomogę, bo do tej pory miałam transfery na naturalnych cyklach.

Dzięki. Właśnie już podpytałam i mam odpowiedź. 😃 Zmiana planów do kliniki jadę 24 stycznia dopiero. Jutro muszę zarezerwować termin.

Aksandra lubi tę wiadomość

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II/ III stopnia
    Mięśniak
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!☺️
    No dziewczyny u mnie na teście biel! Z tym, że jestem taką gapą, że pomyliłam testy i zrobiłam 25mIU. Termin miesiączki mam na jutro także poczekam, akurat mają przyjść moje testy zamówione na Amazonie. Najwyżej jeśli dzisiaj albo jutro nie przyjdzie 🐒 to zatestuje.
    Żeby nie pozostawiać złudzeń mogę Wam wrzucić zdjęcie testu, ale nawet taki doszukiwacz kresek jak ja niczego nie ujrzał 😆
    Także chyba czekamy na prezent na Walentynki 🎁
    Życzę Wam miłego dnia!

Darka101 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
    AMH - 2,44 (12.2024)

2025r. 🤞🏻
  • Insane Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Dzień dobry!☺️
    No dziewczyny u mnie na teście biel! Z tym, że jestem taką gapą, że pomyliłam testy i zrobiłam 25mIU. Termin miesiączki mam na jutro także poczekam, akurat mają przyjść moje testy zamówione na Amazonie. Najwyżej jeśli dzisiaj albo jutro nie przyjdzie 🐒 to zatestuje.
    Żeby nie pozostawiać złudzeń mogę Wam wrzucić zdjęcie testu, ale nawet taki doszukiwacz kresek jak ja niczego nie ujrzał 😆
    Życzę Wam miłego dnia!

Temperaturę masz nadal wysoko 🤞🤞

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m.
    💉Rekovelle 6 j.m.
    💉Orgalutran
    📅30.01 pierwszy monitoring
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    Dzień dobry!☺️
    Życzę Wam miłego dnia!
    Wrzucaj bo mamy tutaj królową znalezionych kresek @siesiepy 😂♥️ może coś dojrzy! Bo aż trudno uwierzyć mi w ten negatyw, tyle się składało u ciebie w całość. No ale i tak trzymam kciuki jutro za test 10!

@Julia myślę, że to dobry plan z przełożeniem diagnozy. Będziesz miała nieco luźniejszy miesiąc bez tego wyjazdu 3 dniowego do Wawy, a w klinice też ci podpowiedzą czy taka diagnoza w ogóle jest konieczna, czy sa do tego wskazania. Przykro mi, że mialaś trochę płaczu ale mam nadzieję, że jest ci lżej i wracasz do działania💪🏻♥️

@Tarisal też miewam takie okresy, że nie mam ochoty nikogo widzieć i z nikim się spotykać. A jak coś wypada to jestem zła, choć finalnie zwykle okazuje się to miły czas 😀

@M93 czekamy na betę 🤞🏻 przynajmniej będziesz miała czarno na białym na czym stoisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 07:36

Julia24, Tarisal lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina

22.01 ⏸️
    24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
    26.01- beta 29

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓

Letrox 50, Siofor 1000
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ