❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiolala wrote:Dla mnie krecha jak malowana zazdroszczę
Ja jestem przerażona bo miesiąc temu miałam pozamaciczną z lewej strony .
Teraz boli mnie prawa strona ( ale według lekarzy prawa strona była ok) .
Beta w piątek robiona bo miałam dziwne przeczucie ale wyszła 2,5 więc brak ciąży .
Dzisiaj ten test i ja nie wiem czy brać ten duphaston czy nie 😐
2023- Synek 💙
12.2024- ciąża pozamaciczna 💔
7.01.2025- beta 8,6 🤞
10.01.2025 - beta 49,3 🤞progesteron 13 (2xluteina)
13.01.2025 - 382,4
16.01.2025-1994,1
21.01.25 - ciąża pozamaciczna prawostronna 💔
Oba jajowody usunięte. -
@Insane a kiedy teraz masz kolejną wizytę? ☺️💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
??/02/25 Sono- HSG
07/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza
❌ IO, BMI 25.8 (-> metformina + dieta)
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
@Ana @Ivka na Fuercie i Lanzarotte byliśmy na podróży poślubnej. Ale faktycznie ostatnio rozmawialiśmy też o Dolomitach, no i ta Madera. Kuszą nas też kierunki skandynawskie ale to jednak na dłuższe wyjazdy. Dziękuję za polecajki ♥️
@Rybka widzę cień, choć jak robiłaś betę w piątek to też by chyba już coś wyszło. No ale może dopiero teraz był skok, leć na betę jutro!
Rybka94 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle+Luteina
22.01 ⏸️
24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
26.01- beta 29
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓
Letrox 50, Siofor 1000 -
Vergeet wrote:@Ana @Ivka na Fuercie i Lanzarotte byliśmy na podróży poślubnej. Ale faktycznie ostatnio rozmawialiśmy też o Dolomitach, no i ta Madera. Kuszą nas też kierunki skandynawskie ale to jednak na dłuższe wyjazdy. Dziękuję za polecajki ♥️
@Rybka widzę cień, choć jak robiłaś betę w piątek to też by chyba już coś wyszło. No ale może dopiero teraz był skok, leć na betę jutro!
Pójdę rano na pewno na betę , i test zrobię też rano już mam uszykowany .Insane lubi tę wiadomość
2023- Synek 💙
12.2024- ciąża pozamaciczna 💔
7.01.2025- beta 8,6 🤞
10.01.2025 - beta 49,3 🤞progesteron 13 (2xluteina)
13.01.2025 - 382,4
16.01.2025-1994,1
21.01.25 - ciąża pozamaciczna prawostronna 💔
Oba jajowody usunięte. -
Rybka94 wrote:https://zapodaj.net/plik-cTAQ510fbg#
Kochane co myślicie ? Jestem 13 dni po owulacji .
Nie wiem co myśleć ...
Ten miesiąc się nie staraliśmy .
Plamie delikatnie od 4 dni .
Brać duphaston czy odpuścić ?
To już drugi test ,zrana wydawala się jaśniejsza kreska , nie mogę porównać bo jak wysechł to taki dziwnie żółty się zrobił 🤷
Widać jakiś cień, zrob jutro bete 🙂Rybka94 lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Julia24 wrote:@Insane a kiedy teraz masz kolejną wizytę? ☺️
23 stycznia. To wszystko jest już tak blisko, że czas staje mi w miejscu. Czuję się jak dziecko, które odlicza ile księżyców go dzieli od dostania wymarzonego prezentu. Wiem, że to i tak dopiero pierwszy etap przede mną (stymulacja), potem punkcja i dopiero transfer. A i od transferu do testu daleka droga, ale w końcu mogę się cieszyć, że osiągnięcie celu staje się bardziej realne.
Po 9 godzinach od wzięcia tabletki (i jakichś 7 od początku objawów) mdłości odeszły, jak ręką odjął, więc zacznę je brać na noc. Będę musiała to przesunięcie na dwa dni rozłożyć, żeby nie było za dużego odstępu. Mogę więc już ze swojej drogi in vitro polecić Wam, jak któraś też dostanie najpierw anty, żeby je brać na noc.
Rybka coś widać, ale to może jeszcze pójść w obie strony. Takie cienie już niestety miewałam. Trzymam jednak kciuki, że to była zdrowa ciąża 🤞🍀Rybka94, Julia24, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
📅30.01 pierwszy monitoring -
Ola96 wrote:Hej dziewczyny
Mam 15 miesięczną córeczkę i od 7 miesięcy staramy się z mężem o rodzeństwo dla niej. O córkę staraliśmy się 2 miesiące. Teraz schodzi dłużej i już mam schizy, że coś jest nie tak
Robiłam podstawowe badania i przegląd u swojego ginekologa i niby wszystko ok, mamy za jakieś 2 miesiące się do niego zgłosić, jeśli wciąż nam się nie uda.
W tym cyklu jestem 11 albo 10 albo 9 dpo, pierwszy raz nie wiem dokładnie kiedy była owulacja
Już praktycznie od samej owulacji bolą mnie jajniki i podbrzusze przez co łudziłam się, że może się udało
Ale teraz już czuję się typowo jak przed okresem, który dostanę w piątek albo w sobotę
Dla mnie najgorsze są te dwa tygodnie po owulacji, bo za dużo analizuję, w głębi duszy się łudzę, a później jest mocne rozczarowanie
Będę testować za kilka dni
O to podobnie jak u mnie.
Z córką udało się przy drugim cyklu na totalnym luzie(aktualnie ma 18miesiecy, a o drugie staramy się od kwietnia i co miesiąc zawód. Przez te kilka miesięcy miałam dwa razy sytuację, że testy wychodziły pozytywne, a na drugi dzień beta <2,3. Od miesiąca nie karmię piersią, więc nie ukrywam, że duże nadzieje pokładam w tym cyklu. Jutro na pewno będę testować, choć ja to z tych niecierpliwych, więc już zdążyłam wykonać 5 testów 🫣 (dziś 30dc, a cykle mam 30-35dniowe)
Nie wiem dokładnie kiedy była owulacja i też biorę poprawkę, że hormony jeszcze się regulują po odstawieniu karmienia, więc na wszystkie znaki z ciała biorę poprawkę
👩🏽 - 1997
👨 - 1999
👧 - 2023
📆 - starania o drugie bobo od 04.2024 -
Insane wrote:23 stycznia. To wszystko jest już tak blisko, że czas staje mi w miejscu. Czuję się jak dziecko, które odlicza ile księżyców go dzieli od dostania wymarzonego prezentu. Wiem, że to i tak dopiero pierwszy etap przede mną (stymulacja), potem punkcja i dopiero transfer. A i od transferu do testu daleka droga, ale w końcu mogę się cieszyć, że osiągnięcie celu staje się bardziej realne.
Po 9 godzinach od wzięcia tabletki (i jakichś 7 od początku objawów) mdłości odeszły, jak ręką odjął, więc zacznę je brać na noc. Będę musiała to przesunięcie na dwa dni rozłożyć, żeby nie było za dużego odstępu. Mogę więc już ze swojej drogi in vitro polecić Wam, jak któraś też dostanie najpierw anty, żeby je brać na noc.
Rybka coś widać, ale to może jeszcze pójść w obie strony. Takie cienie już niestety miewałam. Trzymam jednak kciuki, że to była zdrowa ciąża 🤞🍀
No i fajnie, że masz takie pozytywne odczucia. Jednak nowy zapał do działania bo robisz kolejny duży krok, to daje nadzieję i motywację ❤️🤞🏼Insane, Julia24, Podrożniczka lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
22.01 ⏸️
24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
26.01- beta 29
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 -
Insane wrote:23 stycznia. To wszystko jest już tak blisko, że czas staje mi w miejscu. Czuję się jak dziecko, które odlicza ile księżyców go dzieli od dostania wymarzonego prezentu. Wiem, że to i tak dopiero pierwszy etap przede mną (stymulacja), potem punkcja i dopiero transfer. A i od transferu do testu daleka droga, ale w końcu mogę się cieszyć, że osiągnięcie celu staje się bardziej realne.
Rybka coś widać, ale to może jeszcze pójść w obie strony. Takie cienie już niestety miewałam. Trzymam jednak kciuki, że to była zdrowa ciąża 🤞🍀
No nie dziwię się, że się ekscytujesz!! 😁 Dopiero pierwszy etap, ale potem to już poleci! ✊🍀
@Nowa2024 Ty idziesz jakoś 16.01? To będziesz tydzień szybciej. Też już zaczynasz wtedy stymulację?
No to będziecie prawnie równo lecieć 😁🍀✊
Edit: A I jeszcze @Kingus1 20.01 ma wizytę przed IVF! Jesteś jeszcze z nami @Kingus1? ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 20:55
💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
??/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
❌ U partnera znacznie obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4% (-> worek supli)
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Ann35 wrote:Ja melduję ❄️🙄🙄🙄
Tulę 🫂🫂 i łączę się dzisiaj w bólu! Trzymam kciuki za kolejny cykl! ✊💃30 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
??/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza
Julia24 wrote:No nie dziwię się, że się ekscytujesz!! 😁 Dopiero pierwszy etap, ale potem to już poleci! ✊🍀
@Nowa2024 Ty idziesz jakoś 16.01? To będziesz tydzień szybciej. Też już zaczynasz wtedy stymulację?
Edit: A I jeszcze @Kingus11 20.01 ma wizytę! Jesteś jeszcze z nami @Kingus11? ☺️ Też już stymulacja?
Ja się dowiem kiedy wizyta jak dostanę okres 😁 ale planuje dupka brać do niedzieli i liczę, że 🐒 zawita 14-15.01 i to będzie cykl, od którego zacznę zastrzyki 💉 i być może ten 16.01 będzie dniem rozpoczęcia stymulacji no i pewnie wg tego doktorek ustali wizytę na pierwszy monitoring jak rosną 🥚. Ale nie byłabym sobą gdyby w mojej głowie panikary już nie było myśli, że może znowu będzie przełożona stymulacja na luty „bo tak” 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 20:57
Insane lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
27.01.2025 punkcja 🤞🤞🤞 -
@Ann 🫂
Dziewczyny ivf ale to wszystko ekscytujące! Normalnie nie mogę się doczekać waszych wizyt jakbym to ja je miała 😂💖Insane, Nowa2024, Misiula lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
22.01 ⏸️
24.01 (13dpo)- beta 18 🥹
26.01- beta 29
Badania💉
Letrox 50, Siofor 1000 -
Rybka94 wrote:Ja jestem przerażona bo miesiąc temu miałam pozamaciczną z lewej strony .
Teraz boli mnie prawa strona ( ale według lekarzy prawa strona była ok) .
Beta w piątek robiona bo miałam dziwne przeczucie ale wyszła 2,5 więc brak ciąży .
Dzisiaj ten test i ja nie wiem czy brać ten duphaston czy nie 😐
Ale 2,5 czy <2,5?
Jesli 2,5, bez żadnych znaczkow to bylo 10dpo, więc właściwie mogla urosnąć i stać pozytywny test, po prostu beta wtedy wyłapałabys bardzo wczesna ciążę.Insane, Nowa2024, Vergeet, Rybka94 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Julia24 wrote:No nie dziwię się, że się ekscytujesz!! 😁 Dopiero pierwszy etap, ale potem to już poleci! ✊🍀
Edit: A I jeszcze @Kingus1 20.01 ma wizytę przed IVF! Jesteś jeszcze z nami @Kingus1? ☺️
Pewnie ze jestem z Wami.
Może mi podpowiecie jestem obecnie na sztucznej menopauzie diphereline. Miałam podany zastrzyk 31 grudnia to był 3 dzień cyklu. Jak to jest czy on działa równo miesiąc ten zastrzyk, czy mogę dostać okresu w terminie spodziewanej miesiączki. I czy kolejny zastrzyk się przyjmuje od razu czy trzeba czekać jak będzie miesiączka i znowu go podać w 3 dniu cyklu?
Może ktoś z Was wie.
Właśnie około 20 stycznia mam jechać do lekarza na kontrolę po zastrzyku. Po obrazie usg lekarz zdecyduje czy dajemy kolejny zastrzyk czy planujemy transfer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 21:19
Julia24 lubi tę wiadomość
Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II/ III stopnia
Mięśniak
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 - CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Nowa2024 wrote:Ja się dowiem kiedy wizyta jak dostanę okres 😁 ale planuje dupka brać do niedzieli i liczę, że 🐒 zawita 14-15.01 i to będzie cykl, od którego zacznę zastrzyki 💉 i być może ten 16.01 będzie dniem rozpoczęcia stymulacji no i pewnie wg tego doktorek ustali wizytę na pierwszy monitoring jak rosną 🥚. Ale nie byłabym sobą gdyby w mojej głowie panikary już nie było myśli, że może znowu będzie przełożona stymulacja na luty „bo tak” 🤣
Nooo nie, takiego numeru niech nawet nie myśli Ci wywijać.
Ja jestem ciekawa, czy ze startem stymulacji będziemy u mnie czekać do krwawienia z odstawienia anty. Czytałam, że niekoniecznie. W sumie zamiast ją zapytać o to na wizycie, wybiegłam pytaniami daleko w przyszłość, łącznie z tym, kiedy można wrócić po rodzeństwo (serio haha) 😂 kto by pomyślał, że jest we mnie jeszcze tyle optymizmu 😉Julia24, Nowa2024, Vergeet, Tarisal, Misiula lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
Mogę pomarudzić?
Nie chce mi się gadać normalnie bo nie wiem co z tym cyklem… niby piłam alko ale nie w jakiś oszałamiających ilościach, nie wiem czy to mogło mieć aż taki wpływ…
Wzięłam gorącą kąpiel, przeleciałam starego i byłam na spacerze, nic kompletnie się ruszyło. Szyjka jest wysoko i zamknięta…
Jak zdążę to rano zrobię proga, jeżeli moje dziecko zechce wyjść z łóżka o logicznej godzinie…
Dajcie mi okres 😕👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
PCOS. -
M93 wrote:Mogę pomarudzić?
Nie chce mi się gadać normalnie bo nie wiem co z tym cyklem… niby piłam alko ale nie w jakiś oszałamiających ilościach, nie wiem czy to mogło mieć aż taki wpływ…
Wzięłam gorącą kąpiel, przeleciałam starego i byłam na spacerze, nic kompletnie się ruszyło. Szyjka jest wysoko i zamknięta…
Jak zdążę to rano zrobię proga, jeżeli moje dziecko zechce wyjść z łóżka o logicznej godzinie…
Dajcie mi okres 😕
Ty ciągle bez okresu? 😱 może do tego proga dorzuć betę 😉Nowa2024 lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
💉Menopur 75 j.m.
💉Rekovelle 6 j.m.
💉Orgalutran
Dajcie mi okres 😕
Ja myślałam że coś przeoczyłam i w końcu ten okres przyszedł 😵💫 do tego proga zrob lepiej jeszcze bete 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 21:27
Nowa2024 lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
Dajcie mi okres 😕
Samego proga? Ja bym betę dorzuciła czy sikalas na testy ostatnio?Ana29, Nowa2024 lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔