X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Alicjasss Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja w święta zostałam ciocią. Jestem w tej kruszynce tak zakochana, że ojeju 🥺♥️
    Z partnerem marzymy o dziecku. Przecież jak już zostaniemy rodzicami to ja chyba zwariuję z tej miłości 🤣
    Tymczasem czekam na testowanie. Dzisiaj dojdą testy. Wczoraj i przedwczoraj biel. Ale to testy pre test o czułości 25 i jeszcze nie testowałam rano.
    Wydaje mi się, że dzisiaj mam 13dpo. Ale sądząc po poprzednich cyklach to okres dopiero za 5 dni.
    27 grudnia okropnie kilka godzin bolał mnie jajnik. Ledwo się ruszałam. Poza tym nie ogarniam jeszcze tej obserwacji śluzu a mierzyć tempke nie ma sensu, bo pracuję na różne zmiany.
    Zastanawia mnie tylko że od trzech dni mam tempke 35,9-36,1. I to całe dniem
    Gdzie zawsze mam 36,6.

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Ja robiłam po ciąży pozamacicznej wszystkie te badania o których piszesz za jednym razem ale to bardziej w celu znalezienia przyczyny... Będziesz miała badanie drożności ? Przepraszam, że pytam ale nie nadrobię tyłu stron wątku...

Na razie nie ☺️. Chyba, że mi teraz w klinice zlecą. Tak chciałam zrobić kolejne badania z listy tym bardziej, że mam plamienia śródcykliczne i prawie cały cykl bóle podbrzusza plus ta ostatnia infekcja właśnie.

A Ty kiedy teraz testujesz? ✊🍀 Jaki macie teraz plan?

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️
    ⏳🔜 1st IUI na cyklu stymulowanym 🍀

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Alicjasss Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    A przy okazji jeszcze zapytam ilu dniowe zwykle macie cykle? Ja się przez wiele lat cieszyłam i mówiłam, że jestem szczęściara, bo nie dość, że cykl długi to jeszcze okres krótki, a teraz tak to mnie irytuje, że muszę czekać i czekać

Oj różnie. 27-35 dni. Nigdy nie wiem 😬 Okres zazwyczaj trwa 1-2 dni mocnego krwawienia a później delikatne plamienie jeszcze 3 dni.

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Minia000 a jak u Ciebie? Nie odzywasz się coś długo- jesteś dalej z nami? ☺️
    Udało się ogarnąć termin na drożność? Antybiotyki załatwiły tą bakterie, na którą się leczyłaś? Robiłaś już kontrolny wymaz?

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

• aszin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Na razie nie ☺️. Chyba, że mi teraz w klinice zlecą. Tak chciałam zrobić kolejne badania z listy tym bardziej, że mam plamienia śródcykliczne i prawie cały cykl bóle podbrzusza plus ta ostatnia infekcja właśnie.

A Ty kiedy teraz testujesz? ✊🍀 Jaki macie teraz plan?
    Słyszałam, że plamienia mogą też występować w przypadku stanu zapalnego endometrium i właśnie również pozytywnej MUCHy.

Julia24 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Wpadam życzyć Wam dobrego dnia!
    U mnie jeszcze nie ma 🦍, ale czuję już objawy zwiastujące. Wg odstawienia dupka powinien przyjść dziś wieczorem, a najpóźniej jutro rano, oby tak było.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i lecę do pracy 🤗

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • 03.25... 🙏
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
    - 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
    3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
    6 dpo progesteron 17.53 ng/mL
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Słyszałam, że plamienia mogą też występować w przypadku stanu zapalnego endometrium i właśnie również pozytywnej MUCHy.

No właśnie o tym, że przy pozytywnej MUCHa dopiero się zorientowałam. Żałuję, że wcześniej tego nie zrobiłam, ale no... Jeśli chodzi o stan zapalny, to mam nadzieję, że na badaniach w klinice mi coś podpowiedzą.
    Wiem, że z pewnością coś jest nie tak. Mam tylko nadzieję, że nic, co by nas bardzo długo wstrzymywało od starań 😅.

Współczułam właśnie ostatnio @Kalamarnica11 i @Minia000, jak musiały tyle czasu brać antybiotyki i później ponownie robić wymazy.

Tyle czasu ta cała diagnostyka zajmuje... Czasu i pieniędzy oczywiście! Liczycie mniej więcej ile wydajecie pieniędzy na starania? 😅

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do tej pory te koszty były niewielkie w porównaniu do tego co tu czytam czasami 😱, ale trochę nadrobię teraz, bo wymazy i drożność to 1150 zł 😁 a nie chce mi się jechać do innego miasta na NFZ tego robić, za dużo zachodu i wizyta najpierw i tłumaczenie skąd to wymyśliłam. A tak to idę i nie muszę wszystkiego tłumaczyć, szkoda mi na to czasu.

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024

12.2024 - ciąża biochemiczna

30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
    01.02. beta HCG 383 ❤️
    03.02. beta HCG 775 ❤️
    05.02. beta HCG 1751 ❤️

28.02. wizyta serduszkowa 🥰
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba lepiej tego nie liczyć 😆 Budowa domu i badania przy staraniach to studnie bez dna. Wydaje ci się że masz już wszystko a wychodzą kolejne rzeczy 😒

My dzisiaj mieliśmy zrobić badania do immunologa ale mam takie siniaki na rękach że masakra od badania tych bet 😔 Stwierdziłam że zrobimy pn-wt jak trochę zejdzie bo nawet bez wbijania igły bolą mnie przy zgięciach 😩

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    04.02.25 pierwsza wizyta immunologiczna
    13.02 histeroskopia
    05.03 wyniki + kwalifikacja IVF -> stymulacja
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    Dziewczyny, a ja w święta zostałam ciocią. Jestem w tej kruszynce tak zakochana, że ojeju 🥺♥️
    Z partnerem marzymy o dziecku. Przecież jak już zostaniemy rodzicami to ja chyba zwariuję z tej miłości 🤣
    Tymczasem czekam na testowanie. Dzisiaj dojdą testy. Wczoraj i przedwczoraj biel. Ale to testy pre test o czułości 25 i jeszcze nie testowałam rano.
    Wydaje mi się, że dzisiaj mam 13dpo. Ale sądząc po poprzednich cyklach to okres dopiero za 5 dni.
    27 grudnia okropnie kilka godzin bolał mnie jajnik. Ledwo się ruszałam. Poza tym nie ogarniam jeszcze tej obserwacji śluzu a mierzyć tempke nie ma sensu, bo pracuję na różne zmiany.
    Zastanawia mnie tylko że od trzech dni mam tempke 35,9-36,1. I to całe dniem
    Gdzie zawsze mam 36,6.

U nas właśnie w lutym ma się pojawić nowy członek rodziny i już się nie mogę doczekać tych małych stópek 😍 (chociaż początek był ciężki, bo w tym samym miesiącu test pokazał nam obu dwie kreski, dosłownie kilka dni różnicy było i mieliśmy wspólną imprezę rodzinną na której ona informowała rodzinę o nowych wieściach, a ja w trakcie dostałam okres 🙃)

A co do testowania to ja w tym cyklu wyjątkowo kupiłam fecelle, ale paskowe, a nie strumieniowe i nie jestem z nich zadowolona. Na początku bardzo przebija się linia testową, a później biel vizira. Chyba tak już się przyzwyczaiłam do tego, że widzę jakieś cienie, że jak test dobrze działa to ja marudzę 😂😂

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
    📆 - starania o drugie bobo od 04.2024
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    U nas właśnie w lutym ma się pojawić nowy członek rodziny i już się nie mogę doczekać tych małych stópek 😍 (chociaż początek był ciężki, bo w tym samym miesiącu test pokazał nam obu dwie kreski, dosłownie kilka dni różnicy było i mieliśmy wspólną imprezę rodzinną na której ona informowała rodzinę o nowych wieściach, a ja w trakcie dostałam okres 🙃)

A co do testowania to ja w tym cyklu wyjątkowo kupiłam fecelle, ale paskowe, a nie strumieniowe i nie jestem z nich zadowolona. Na początku bardzo przebija się linia testową, a później biel vizira. Chyba tak już się przyzwyczaiłam do tego, że widzę jakieś cienie, że jak test dobrze działa to ja marudzę 😂😂

Mi teraz przy cb mega się sprawdziły właśnie paskowe Facelle, na pinku musiałam się domyślać a tutaj ładnie ciemniały przy wzroście bety

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    04.02.25 pierwsza wizyta immunologiczna
    13.02 histeroskopia
    05.03 wyniki + kwalifikacja IVF -> stymulacja
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Niestety, dzisiaj pewnie też wyjdę szybciej z pracy... Jutro pewnie będzie już dobrze. Wyjątkowo intensywne krwawienie mam w tym miesiącu...

Dziewczyny, czy warto najpierw zrobić biocenozę i jak coś wyjdzie to dopiero posiewy/ badania PCR (pod kątem ureaplasmy, chlamydii, mycoplasmy)? Czy te PCR warto tak, czy inaczej zrobić nawet jeśli nic nie wyjdzie z biocenozy? 🤔
    W zwykłej biocenozie nie wychodzi MUCHa niestety. :(

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka96 wrote:
    Mi teraz przy cb mega się sprawdziły właśnie paskowe Facelle, na pinku musiałam się domyślać a tutaj ładnie ciemniały przy wzroście bety

To tak jak myślałam, problem nie leży w testach tylko w ich niesatysfakcjonującym wyniku 😂
    Ale na ten tydzień już koniec! Żadnych więcej testów. Serio bardzo chciałabym w końcu przestać je robić, ale ja nawet kilka lat temu jak bardzo się zabezpieczałam i nic nie planowałam to też nałogowo je robiłam tylko wtedy licząc i upewniając się, że na pewno jest tylko 1 kreska

👩🏽 - 28l
    👨 - 26l

👩‍🍼 - 2023
    📆 - starania o drugie bobo od 04.2024
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    W zwykłej biocenozie nie wychodzi MUCHa niestety. :(

Miałam nadzieję, że wynik biocenozy chociaż sugeruje, że coś jest nie tak i popycha dalej 😅, ale no to chyba bardziej pod kątem wymazów bakteryjnych, a nie właśnie MUCHa.
    Zobaczę, co w klinice powiedzą, a może by udało mi się z Luxmedu to wyciągnąć, bo widzę, że robią je 🤔. Zawsze to jakieś oszczędności. Pytanie tylko, czy starczy mi cierpliwości do wizyty, bo ostatnio słabo u nich z terminami do ginekologów...

A Ty @Siesiepy dostałaś w końcu te kariotypy, czy dalej czekasz?

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Ivka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    Ivka , a Ty jak się czujesz?
    @M93 co u Ciebie?
    Dzięki, że pytasz 🫶🏼
    Wszystko okej, wczoraj byłam na usg - widać fasola, serducho dudni 🥹

Też się zastanawiam do u M, miała iść do szpitala chyba na oddział?

Julia24, kałamarnica 11, PaulinKA, Tarisal, Księgowa, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 17.01 - 5,7cm bobo

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aleksandra kciuki już dzisiaj wchodzą, ale jutro to pobieleją 🤞
    @Misiula druga ręka 🤞
    @Julia24 oczywiście zgadzam się z Tobą sama wchodzę na główny, podczytuje jeśli mogę doradzić to staram się to robić, bo są tam osoby, którym kibicuje szczególnie, choć spędziłam tam krotki czas i nie potrafiłam się odnaleźć m.in.emocjonalnie z wyżej wymienionych powodów 😉
    @Saferka mój też na zmiany i pierwsze co lecę grafik sprawdzać, nawet u lekarza to robię 😂
    @Magda2025 przeważnie cykle 29-31, ale po ostatnim dość długim i mocnym zapaleniu coś się posypało i loteria się 🦍 załączyła
    @ siesiepy jak coś to pisz, jak coś mądrego inaczej napisze 😉 zabieram się za Twój pamiętnik, ale na pamiętniki muszę się mentalnie przygotować, bo mocno przeżywam
    Miłego dnia

siesiepy lubi tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia ja zapisywałam każdy wydatek w klinice od początku, kiedy się leczymy 😉 od stycznia 2024 wizyty, badania, inseminacje kosztowały nas już prawie 15 tys zł. Dojazdów w ogóle nie liczymy (a mamy 120km w jedną stronę). Jak robiłam badania poza kliniką typu beta, progesteron, czy jakieś niedobory to też tego nie wliczałam 😉. Także miło jest być już zakwalifikowanym do ivf MZ i słyszeć po wizycie u pań w rejestracji, że nie płacimy nic 😉

Julia24, siesiepy lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Julia ja zapisywałam każdy wydatek w klinice od początku, kiedy się leczymy 😉 od stycznia 2024 wizyty, badania, inseminacje kosztowały nas już prawie 15 tys zł. Dojazdów w ogóle nie liczymy (a mamy 120km w jedną stronę). Jak robiłam badania poza kliniką typu beta, progesteron, czy jakieś niedobory to też tego nie wliczałam 😉. Także miło jest być już zakwalifikowanym do ivf MZ i słyszeć po wizycie u pań w rejestracji, że nie płacimy nic 😉

No ja właśnie też utworzyłam Excela i dla własnej świadomości zamierzam to spisywać. Domyślam się, że po tylu wydatkach przejście tej kwalifikacji to musi być duża ulga (i to nie tylko dla portfela) 🤗.

@Nowa2024 Ty chyba na tych wątkach medycznych już trochę siedzisz... Widzę, że dużo dziewczyn odpuszcza IUI od razu zapisując się na IVF, a wątek udanych inseminacji założony w czerwcu ma jedynie trochę ponad 40 stron 🙄. Ja bym szczerze powiedziawszy chyba chciała podejść najpierw do IUI, ale no statystyki nie zachęcają 😅. Masz jakieś rady/ spostrzeżenia po swoich procedurach lub po tym co obserwujesz na wątkach medycznych?

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj cykl zawsze trwa 28 dni. I bylam serio zdziwiona, ze nigdy mi sie to nie przestawiło, mimo ciaz.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    No ja właśnie też utworzyłam Excela i dla własnej świadomości zamierzam to spisywać. Domyślam się, że po tylu wydatkach przejście tej kwalifikacji to musi być duża ulga (i to nie tylko dla portfela) 🤗.

@Nowa2024 Ty chyba na tych wątkach medycznych już trochę siedzisz... Widzę, że dużo dziewczyn odpuszcza IUI od razu zapisując się na IVF, a wątek udanych inseminacji założony w czerwcu ma jedynie trochę ponad 40 stron 🙄. Ja bym szczerze powiedziawszy chyba chciała podejść najpierw do IUI, ale no statystyki nie zachęcają 😅. Masz jakieś rady/ spostrzeżenia po swoich procedurach lub po tym co obserwujesz na wątkach medycznych?

Z wątków medycznych to czynnie udzielam się tylko na inseminacje 2024 i ivf po nieudanych iui, resztę tylko podczytuję 😉. Co do inseminacji chyba nie ma złotego środka, jedyne sposotrzezenie to, że większość udanych iui jest na niepękniętym pęcherzyku niż na pękniętym 😉. I niestety iui ma mega słabą skuteczność, choć pewnie, że są dziewczyny którym udało się za pierwszym razem 😁. Ale przy iui niestety wchodzi statystyka, mój dr opowiadał mi, że miał parę która ze względu na przekonania nie chciała ivf, no i zrobił tej kobiecie 14 inseminacji 😉 i w końcu się udało!
    A przy ivf zauważałam, że często powodem niepowodzeń jest immunologia i tu trzeba zwrócić uwagę, że nie każda klinika akceptuje immunologię i dziewczyny wtedy „w tajemnicy” działają na własną rękę z zaleceniami immunologa! Więc jak ktoś ma taki problem to warto wybrać klinikę, która akceptuje zalecenia immuno 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 12:29

Julia24 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ