❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@ Lusia3131 pięknie napisane, aż się wzruszyłam, poplakalam bardzo mi przykro, że musiałaś tyle przejść, znam te pelikany, mój m też widzę jak patrzy na zabawki dziecięce, jestem taka wściekła, że ktokolwiek musi to przechodzić, a szczególnie takie osoby, które chcą, dla których dziecko to nie kaprys czy chcą tylko dlatego, że rodzina mówi, że wypada-wypada to nie puszczać bąków w publiczym miejscu, tak w ramach żartu
@Saferka dobry wynik, super 🥰
@Ana 29 a ucho Cie nie boli, ząb? Może Cie przewiało ostatnio?
@PaulinKa smiechnelam sobie na Twój komentarz 😂
@Nitka96 nawet nie wiesz jak się cieszę, że poprawił się Twój nastrój, liczę, że wakacje całkiem uspokoją Twoja głowę i serce i po nich z nową siła i badaniami pójdziesz po swoje szczęście
@siesiepy jak coś palnę, to sprowadzaj na ziemię, a potrafię, każda z Nas ma przecież prawo czegoś nie lubić lub nie życzyć 😉
Do reszty dziewczyn też to piszę
@Olcia1987 gratuluję ❤️ mam nadzieję, że teraz już trochę oddetchniesz i będziesz się cieszyć ciąża, nudnej ciąży kochana, piękny orzeszek
@aszin, siesiepy, Księgowa ja się zastanawiam jak Wy tyle czasu tam dałyście radę na głównym ja po 2 tygodniach tylko siedziałam i płakałam, oczywiście też nie ogarniałam co kto kiedy itd., ale to jakoś była sprawa drugorzędna
@Babsi jak czujesz, że masz jeszcze siłę to próbuj, walcz, porozmawiaj ze swoim, bo pytanie czy nie będziesz mieć urazu do siebie, do niego jeśli nie spróbujesz, a później będziesz żałować, to wszystko warto przemyśleć, przegadać
@kałamarnica 🤞za 🦍, że tak powiem a niech Cie jutro zaleje morze czerwone 😉
W końcu nadrobiłam 😂 szalejecie
Ivka, Lusia3131, siesiepy, kałamarnica 11, Babsi, Olcia1987 lubią tę wiadomość
👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
Tarisal, ja wytrwałam miesiąc 🤣 swoje początki mialam tutaj, potem po stracie jakoś tak.. szukałam swojego miejsca znow, ale ostatecznie chyba moja historia musi sie skończyć tu, gdzie sie zaczęła. 😊
Tarisal, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Twardy zawodnik jesteś, miesiąc w Sajgonie 😂 , żeby nie było tam dziewczyny też przeżywają i mają do tego prawo jak każda z Nas, ale to już nie ten etap u mnie, żeby patrzeć jak po AŻ 2 cyklach załamywać ręce i płakać i nagle bach 2 kreski Oj oj ona się nie spodziewała👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
👨🦰 46
Tarisal wrote:@ Lusia3131 pięknie napisane, aż się wzruszyłam, poplakalam bardzo mi przykro, że musiałaś tyle przejść, znam te pelikany, mój m też widzę jak patrzy na zabawki dziecięce, jestem taka wściekła, że ktokolwiek musi to przechodzić, a szczególnie takie osoby, które chcą, dla których dziecko to nie kaprys czy chcą tylko dlatego, że rodzina mówi, że wypada-wypada to nie puszczać bąków w publiczym miejscu, tak w ramach żartu
@Nitka96 nawet nie wiesz jak się cieszę, że poprawił się Twój nastrój, liczę, że wakacje całkiem uspokoją Twoja głowę i serce i po nich z nową siła i badaniami pójdziesz po swoje szczęście
@siesiepy jak coś palnę, to sprowadzaj na ziemię, a potrafię, każda z Nas ma przecież prawo czegoś nie lubić lub nie życzyć 😉
@Olcia1987 gratuluję ❤️ mam nadzieję, że teraz już trochę oddetchniesz i będziesz się cieszyć ciąża, nudnej ciąży kochana, piękny orzeszek
@aszin, siesiepy, Księgowa ja się zastanawiam jak Wy tyle czasu tam dałyście radę na głównym ja po 2 tygodniach tylko siedziałam i płakałam, oczywiście też nie ogarniałam co kto kiedy itd., ale to jakoś była sprawa drugorzędna
@Babsi jak czujesz, że masz jeszcze siłę to próbuj, walcz, porozmawiaj ze swoim, bo pytanie czy nie będziesz mieć urazu do siebie, do niego jeśli nie spróbujesz, a później będziesz żałować, to wszystko warto przemyśleć, przegadać
W końcu nadrobiłam 😂 szalejecie
No właśnie nic z tych rzeczy mnie nie boli. Tylko te oko , nad łukiem i pod łukiem brwiowym. No i ta żuchwa 🥲 narzeczony się śmieje ze mnie , że ta żuchwa to od uśmiechu który mam cały czas przyklejony do twarzy 😆 mam ochotę go zmieść z planszy 🥹Tarisal lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
Ana29 wierzę, poczekaj aż będzie miał zabójcze 37.2 wtedy zmiecenie z planszy da lepszy efekt i satysfakcję 😂
Ivka lubi tę wiadomość
👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
👨🦰 46
Tarisal wrote:Ana29 wierzę, poczekaj aż będzie miał zabójcze 37.2 wtedy zmiecenie z planszy da lepszy efekt i satysfakcję 😂
Mam w domu twardego zawodnika , jest chory raz na 10 lat ! 🤭Tarisal lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
Ana29 wrote:Mam w domu twardego zawodnika , jest chory raz na 10 lat ! 🤭
Ana29 lubi tę wiadomość
👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
👨🦰 46
Ana a dobrze widzisz na to oko? Czy masz też jakieś zaburzenia widzenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 23:34
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
Update: 17.01 - 5,7cm bobo
wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻 -
Ivka , a Ty jak się czujesz?
@M93 co u Ciebie?👱♀️43
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
👨🦰 46
Ivka wrote:Ana a dobrze widzisz na to oko? Czy masz też jakieś zaburzenia widzenia?
Noszę soczewki , nie zauważyłam zaburzeń widzenia.
Ale jutro idę do pracy w okularach, zobaczymy czy będzie różnicaLuźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
Ana29 wrote:Bol oka mogę zgonić na to że jestem obciążona jaskra bo moja mama ją ma i ją już też mam drobniutki ubytek , ale jakby złożyć to w całość to nie wiem , bo ta niedogodnosc jest tylko z całej lewej strony choć najbardziej irytuje mnie ta zuchwa. To jest uczucie jakbym zula tą lewą stroną pół dnia gumę i jakbym taki trochę zakwas. Pewnie wiesz o co mi chodzi. Nie jest to przeszywający bol. Ale tak mnie to irytuje, że jeśli mi to nie przejdzie powiedzmy do weekendu to chyba pójdę do lekarza bo nie wiem co to jest. W ogóle lewa rękę też mam taką jakbym miała mieć skurcz/ taka zmęczona.
Niemniej według mnie lekarz jest konieczny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 01:42
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Tarisal wrote:@ Lusia3131 pięknie napisane, aż się wzruszyłam, poplakalam bardzo mi przykro, że musiałaś tyle przejść, znam te pelikany, mój m też widzę jak patrzy na zabawki dziecięce, jestem taka wściekła, że ktokolwiek musi to przechodzić, a szczególnie takie osoby, które chcą, dla których dziecko to nie kaprys czy chcą tylko dlatego, że rodzina mówi, że wypada-wypada to nie puszczać bąków w publiczym miejscu, tak w ramach żartu
W końcu nadrobiłam 😂 szalejeciewalka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Ale dzisiaj dobrze się spało w ten deszczowy dzień 😴! Żal wstawać z ciepłego łóżeczka 🥹
Aksandra 🤞🤞🤞 za dziś
Miłego dnia dziewczyny! 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 06:55
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
@Aleksandra jesteśmy dzisiaj z Tobą 🫂🫂. Daj znać koniecznie po! ✊🍀
Dobrze, że udało się przełożyć na taki niedaleki termin tą konsultacje z dr. Jarosz. Jednak byłabyś w biegu i może nie udałoby się wyciągnąć z tej wizyty tyle, ile byś chciała.
@Tarisal Wiesz co, jeśli wchodzisz na jakiś wątek i się angażujesz, to nawet jeśli jeśli co chwilę jest masa nowych nicków, to jednak zostaję też sporo znanych, którym już kibicujesz. Ja się już nie udzielam, ale podglądam nieraz trzymając kciuki za znane mi osoby. Jak ostatnio @Suzie zobaczyła dwie kreski, to było moje 11DPO z bielą, a ja chodziłam przynajmniej przez godzinę uradowana!
Plus wydaję mi się, jednak że każde miesiąc jest inny i nie zawsze jest ogromny chaos.PaulinKA, Tarisal lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⏳🔜 1st IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Dzięki dziewczyny za kciuki, jadę do szpitala, zabieg będzie jutro. Będę miała czas na spokojnie przejrzeć ostatnie dni na wątku 🤗
Insane, Ana29, Podrożniczka, Misiula, kałamarnica 11, Nowa2024, siesiepy, Olcia1987 lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Dzięki dziewczyny za kciuki, jadę do szpitala, zabieg będzie jutro. Będę miała czas na spokojnie przejrzeć ostatnie dni na wątku 🤗
Trzymam mocno kciuki! Niech tam wszystko pójdzie po Twojej myśli!
To jutro będzie i Misiuli wielki dzień.
Super Julia ten wątek prowadzisz z kalendarzem! ❤️
Czytam Was cały czas, ale tu ostatnio takie tempo, że co chce się do czegoś odnieść, to już kolejny wątek hehe
Dobrego dnia wszystkim! 🍀Julia24, Misiula, kałamarnica 11, Nowa2024 lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 serduszko moje, bij 🥹 -
Aksandra wrote:Dzięki dziewczyny za kciuki, jadę do szpitala, zabieg będzie jutro. Będę miała czas na spokojnie przejrzeć ostatnie dni na wątku 🤗
U mnie znowu leży snieg. W ogóle nie wiem po co to pada. Nienawidzę zimy
Dziewczyny na clear blue migająca buzka , a dopiero 11 dc. Myślicie ze mogę mieć taką migajaca kilka dni ? Bo owulacja spodziewana na 17/18 styczeń, więc myślałam że dłużej będę miała te puste kółko. 😁Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
Dobrego dnia dziewczyny!
W końcu przespałam ciągiem noc i to 10 g 😅Misiula, Nowa2024, Olcia1987, Ana29 lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta immunologiczna
13.02 histeroskopia
05.03 wyniki + kwalifikacja IVF -> stymulacja -
Ana29 wrote:Trzymam kciuki ! 🩷
U mnie znowu leży snieg. W ogóle nie wiem po co to pada. Nienawidzę zimy
Dziewczyny na clear blue migająca buzka , a dopiero 11 dc. Myślicie ze mogę mieć taką migajaca kilka dni ? Bo owulacja spodziewana na 17/18 styczeń, więc myślałam że dłużej będę miała te puste kółko. 😁
Migająca buźka wyświetla się, gdy Twój organizm zaczyna wydzielać większą ilość estradiolu. Jak popatrzysz sobie na wykres LH i estradiolu w trakcie cyklu, to stała buźka powinna pojawić się ok. 2-3 dni później. Owulacja więc będzie prawdopodobnie szybciej.💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Mam nadzieję, że będziesz miała dobrą opiekę 💕💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
doesn't mean it's not happening. ✨