❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Saferka AMH eleganckie! 😍💪
Kałamarnica nasza choinka też już dramat, mamy zamiar w weekend sprzątać chatę już z ozdób świątecznych 😉
Nitka ja ci zazdroszczę tego pakowania i szykowania się na wyjazd 😍 przynajmniej odpoczniesz po tych ostatnich przejściach i wrócisz z nową energią i prosto do kliniki w lutym! 💪
Nie wiem czy ja dzisiaj tu tak rzadko wchodzę, czy tyle się dzieje, bo co wejdę to mam naaaaadraaabiaaaania, że hej! 😁Nitka96, Misiula, Saferka, kałamarnica 11, Lusia3131, Ana29 lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Ana29 wrote:Dziewczyny! Pytanie internistyczne nie ginekologiczne.
Od kilku dni mam wrażenie że gdzieś daleko z tyłu boli mnie oko/ oczodoł z lewej strony. Również Od kilku dni drga mi powieka górna również lewa. Dziś doszedł ból pod i nad lukiem brwiowym tego lewego oka, doszedł ból lewej strony Od okolicy ucha po żuchwę. Wszystko biegnie brzegiem lewej strony twarzy do dołu.
Czy któraś z Was miala coś takiego ? Co to może być?
U mnie taki ból tak głęboko w oku pojawia się jak mam za wysokie ciśnienie lub jestem bardzo zmęczona. Drganie powieki to brak magnezu.
Jednak tyle objawów naraz to niestety nie pomogę. -
Od kilku dni mam wrażenie że gdzieś daleko z tyłu boli mnie oko/ oczodoł z lewej strony. Również Od kilku dni drga mi powieka górna również lewa. Dziś doszedł ból pod i nad lukiem brwiowym tego lewego oka, doszedł ból lewej strony Od okolicy ucha po żuchwę. Wszystko biegnie brzegiem lewej strony twarzy do dołu.
Czy któraś z Was miala coś takiego ? Co to może być?Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)
2025r. 🤞🏻 -
Dzięki Dziewczyny ☺️ nie chciałam właśnie tutaj wbijać w Wasz “prywatny” wątek (o ile można mówić o bardziej prywatnym). My się z mężem staramy już trochę dłużej “na luzie”, niż “na serio”, perspektywę starań nam zmienił ten mój zakichany polip i nie wiadomo co jeszcze, bo nie mam wyników nadal - myślę, że jak większość staraczek “myślałam, że będzie łatwiej”, a tu tyle tematów, których jeszcze nie znam - z którymi się zmagacie Wy i masa innych par… Szczerze, mam nadzieję, że Wam się wszystko ułoży (nie tylko w kwestii 🌱) i jeśli nie macie nic przeciwko to chętnie przysiądę na dłużej niż do pierwszych upragnionych dwóch kresek 😅 Teraz trochę lepiej rozumiem perspektywę i choć na wiele tematów nie mam bladego pojęcia, bo dopiero zaczynam tę “przygodę” na całe życie, to chętnie wesprę dobrym słowem jeśli tylko będę czuła, że mogę jakoś po prostu być dla kogoś oparciem ☺️
Misiula, Aksandra, Nowa2024, kałamarnica 11, Lusia3131, Dagmarova, siesiepy, Podrożniczka, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania?
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta u nowej lekarki
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02 -
Nowa2024 wrote:Saferka AMH eleganckie! 😍💪
Kałamarnica nasza choinka też już dramat, mamy zamiar w weekend sprzątać chatę już z ozdób świątecznych 😉
Nitka ja ci zazdroszczę tego pakowania i szykowania się na wyjazd 😍 przynajmniej odpoczniesz po tych ostatnich przejściach i wrócisz z nową energią i prosto do kliniki w lutym! 💪
Nie wiem czy ja dzisiaj tu tak rzadko wchodzę, czy tyle się dzieje, bo co wejdę to mam naaaaadraaabiaaaania, że hej! 😁
Bez Was te ostatnie miesiące byłby mega trudne. Wsparcie, porady i taki trochę kopniak w dupsko jak trzeba zadbać o pewne rzeczy a nie siedzieć i się martwić. Jesteście najlepsze! ♥️ Myślę że bez tych rozmów dawno bym się załamała 🫶🏻Misiula, Nowa2024, Ivka, Podrożniczka lubią tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta immunologiczna
13.02 histeroskopia
05.03 wyniki + kwalifikacja IVF -> stymulacja -
Ana 29, jakbym była przed okresem to dla mnie BANKOWO byłby to objaw ciąży 😅 wybacz musiałam i mam nadzieję że ktoś inny napisze coś mądrzejszego 😅🤣🥰Nitka96, Misiula, Ana29, a_aandzela, Lusia3131, Podrożniczka lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
🧑: przebadany✅,
🔜
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Ostatnie próby na stymulacji, czerwiec- klinika -
Julia24 wrote:Ty się przywitałaś, opisałaś swoją historię- takie osoby zawsze przyjmujemy! Gorzej, jak ktoś wpada, jak na czat do Luxmedu z pytaniami albo jeszcze lepiej z pytaniem czy widzimy ich dwie ewidentnie widoczne kreski na teście 🤣. Nawet wytłuściłam informacje nad zdjęciem w pierwszym poście, żeby zapoznać się z instrukcjami przed napisaniem swojego pierwszego postu, ale podejrzewam, że większość osób nic sobie z tego nie robi 🤷.
Teraz trochę się nasze grono powiększyło, ale generalnie ten wątek jest bardziej kameralny. To go różni od głównego, że chociaż kojarzy się albo już nawet dobrze zna historię starań dziewczyn i jeśli tu się pojawiają dwie kreski to jest to prawdziwa radość ❤️.
Tymczasem wybaczcie, że się nie odniosę do wszystkich- wykańczają mnie dzisiaj bóle okresowe 😣.
Jedynie zrobiłam jeszcze poprawkę na pierwszej stronie- @Misiula ma kwalifikację IVF już w ten piątek! ✊🍀
Molahonkeey trafiłaś akurat na gorący okres bo dużo się tu dzieje , trochę dziewczyn przybyło w tym miesiącu i mi też Twój post gdzieś przeleciał. Ja sama w tym miesiacu nie mogę nadążyć za wami, mam mega dużo pracy i zaglądam dopiero wieczorem i już nie jest w stanie nadrobić 😁🫣
Pamiętam swój początek na tym wątku, za pierwszym razem nie udało mi się ale nie odpuściłam i za kolejnym razem któraś z tych dobrych duszyczek mi odpowiedziała i dziewczyny chwilę później przyjęły mnie "do swojej rodziny" 💚. Także rozgościć się ,pisz ,pytaj 😊
Julia jesteś niemożliwa,że wyłapałaś mój termin wizyty 🤣 zmieniła mi się ostatecznie data o dzień wcześniej ale już nawet mi na myśl nie przyszło żeby to aktualizować...🫣 Przebieram już nogami i nie mogę się doczekać ale jednoczenie zaczynam mieć stresa 🫣 jutro siadam do teczki z papierami i będę przeglądać czy na pewno wszystko w niej jest co potrzebne 🤞Molahonkeey, Nowa2024, siesiepy lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
08.03.205 wizyta USG 🥰 ⏳ -
kałamarnica 11 wrote:Nowa - cieszę się, że też jesteś zadowolona z nowej pracy 🥰 super. Co do wywoływania okresu, mój mąż chory, więc o serduszkowaniu nie ma mowy haha
Saferka - haha jak dokładnie do 3 miejsc po przecinku! Super AMH
Lusia - myślałam ostatnio o Tobie, super, że wpadłaś! Poruszyła mnie Twoja historia starań... Jesteś bardzo silną kobietą, obydwoje jesteście. Wierzę, że trzecie Szczęście na Was czeka ❤❤❤
A z bardziej przyziemnych rzeczy - czy u Ciebie domowy klimat świąteczny ustępuje miejsca już zimowej powszedniości? U mnie choinka wygląda jak zombie, ale nie ma kto wynieść, bo głowa rodziny się kuruje. 😑kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
Opis pasuje do nerwu trójdzielnego twarzy. Mogłaś przewiać i zrobił się stan zapalny. Ja miałam zapalenie tego nerwu po Covidzie, tyle że bez drżenia, głównie przeszywający ból, gwałtowny, jakby prąd przechodził. Nie wiem czy masz coś podobnego .. 🥺♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Opis pasuje do nerwu trójdzielnego twarzy. Mogłaś przewiać i zrobił się stan zapalny. Ja miałam zapalenie tego nerwu po Covidzie, tyle że bez drżenia, głównie przeszywający ból, gwałtowny, jakby prąd przechodził. Nie wiem czy masz coś podobnego .. 🥺
Bol oka mogę zgonić na to że jestem obciążona jaskra bo moja mama ją ma i ją już też mam drobniutki ubytek , ale jakby złożyć to w całość to nie wiem , bo ta niedogodnosc jest tylko z całej lewej strony choć najbardziej irytuje mnie ta zuchwa. To jest uczucie jakbym zula tą lewą stroną pół dnia gumę i jakbym taki trochę zakwas. Pewnie wiesz o co mi chodzi. Nie jest to przeszywający bol. Ale tak mnie to irytuje, że jeśli mi to nie przejdzie powiedzmy do weekendu to chyba pójdę do lekarza bo nie wiem co to jest. W ogóle lewa rękę też mam taką jakbym miała mieć skurcz/ taka zmęczona.
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
PaulinKA wrote:Ana 29, jakbym była przed okresem to dla mnie BANKOWO byłby to objaw ciąży 😅 wybacz musiałam i mam nadzieję że ktoś inny napisze coś mądrzejszego 😅🤣🥰
Haha rozbawiłaś mnie 🤣🤣🤣 ale aktualnie jestem w 10 dc więc nie mogę na to zgonić 🤣Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
Molahonkeey wrote:Dzięki Dziewczyny ☺️ nie chciałam właśnie tutaj wbijać w Wasz “prywatny” wątek (o ile można mówić o bardziej prywatnym). My się z mężem staramy już trochę dłużej “na luzie”, niż “na serio”, perspektywę starań nam zmienił ten mój zakichany polip i nie wiadomo co jeszcze, bo nie mam wyników nadal - myślę, że jak większość staraczek “myślałam, że będzie łatwiej”, a tu tyle tematów, których jeszcze nie znam - z którymi się zmagacie Wy i masa innych par… Szczerze, mam nadzieję, że Wam się wszystko ułoży (nie tylko w kwestii 🌱) i jeśli nie macie nic przeciwko to chętnie przysiądę na dłużej niż do pierwszych upragnionych dwóch kresek 😅 Teraz trochę lepiej rozumiem perspektywę i choć na wiele tematów nie mam bladego pojęcia, bo dopiero zaczynam tę “przygodę” na całe życie, to chętnie wesprę dobrym słowem jeśli tylko będę czuła, że mogę jakoś po prostu być dla kogoś oparciem ☺️
Trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań 🤞
To forum to skarbnica wiedzy, jest tu nas tyle , każda z inna historia i innym bagażem doświadczeń takze moza tu zdobyć wiele cennych rad zarówno pod kątem starań , diagnostyki jak i usłyszeć dobre słowo i otrzymać dużo wsparcia tak więc zostań z nami na dłużej jakas ochotę 😊Molahonkeey, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
08.03.205 wizyta USG 🥰 ⏳ -
Nitka96 wrote:Bez Was te ostatnie miesiące byłby mega trudne. Wsparcie, porady i taki trochę kopniak w dupsko jak trzeba zadbać o pewne rzeczy a nie siedzieć i się martwić. Jesteście najlepsze! ♥️ Myślę że bez tych rozmów dawno bym się załamała 🫶🏻
To prawda! To forum to najlepsze co mogło się zdarzyć na ciężkiej drodze do rodzicielstwa! No i to, że można tu pogadać nie tylko na tematy „staraniowe” tylko o byle czym jak z kumpelkami 😍♥️
Misiula wiadomo, że przed taką wizytą jest stresik, ale jaki to wieeeelki krok do przodu! Trzymam kciuki za pomyślność tej wizyty! 🤞🤞🤞
PS. I znowu nie było mnie tu chwilę, a już tyle postów! Przestańcie! 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 21:13
Ivka, Misiula, Ana29, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
Ana29 wrote:Bol oka mogę zgonić na to że jestem obciążona jaskra bo moja mama ją ma i ją już też mam drobniutki ubytek , ale jakby złożyć to w całość to nie wiem , bo ta niedogodnosc jest tylko z całej lewej strony choć najbardziej irytuje mnie ta zuchwa. To jest uczucie jakbym zula tą lewą stroną pół dnia gumę i jakbym taki trochę zakwas. Pewnie wiesz o co mi chodzi. Nie jest to przeszywający bol. Ale tak mnie to irytuje, że jeśli mi to nie przejdzie powiedzmy do weekendu to chyba pójdę do lekarza bo nie wiem co to jest. W ogóle lewa rękę też mam taką jakbym miała mieć skurcz/ taka zmęczona.
Ana, trudno jest mi powiedzieć. Opis objawów dla mnie biegnie ewidentnie po linii nerwu i właśnie dotyczy jednej strony. U mnie nie było uczucia zakwasu, a właśnie taka nadwrażliwość w tym miejscu, czasem ból pulsacyjny. Okropieństwo ogolnie. Jak nie będzie przechodzić, to skonsultuj to z lekarzem, nie ma co się męczyć. Trzymam kciuki, żeby przeszło ❤️Ana29 lubi tę wiadomość
♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Już pal sześć z moimi pytaniami, dzisiaj doszłam do wniosku, że chyba spanikowałam tak po prostu “czy wszystko ok po zabiegu zdrowotnie?”, a że naczytałam się już chyba kilkudziesięciu wpisów na tym forum, a nikt właśnie wróżka nie jest to dopóki sobie na 🍑 nie siądę i po prostu nie poczekam to się nie dowiem 😅 trochę mi głupio nawet, bo tutaj takie “stare” wyjadaczki a ja wyjechałam jak z procy ze śluzami i szyjkami 🤣 - mam jedną refleksję po przeczytaniu tych wszystkich wpisów dotyczących “objawów”, a mianowicie ➡️ “ 🤷🏼♀️”
Każda z nas jest inna i faktycznie już lepiej umówić się na wizytę w Luxmedzie niż szukać wróżby na forum 😋
Dziękuję @Julia24 , że mnie nie zjechałaś od razu i dyplomatycznie odpowiedziałaś na mój pierwszy wpis 😁👑
@Misiula dziękuję, poza skarbnicą wiedzy właśnie zauważyłam, że miło tu po prostu być ☺️ Super babeczki jesteście i mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam 😁Misiula, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania?
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta u nowej lekarki
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02 -
Lusia3131 wrote:A nie! U mnie wszystko się trzyma! Choinka wygląda dobrze i po 10 dniach pobytu nad morzem wróciliśmy dziś wieczorem i nie było ani jednej igiełki na podłodze... myślę, że w tym roku potrzymam ten klimat do 2 lutego, chociaż tak sobie myślę, że zaczęłam w połowie listopada, to święta u mnie 2.5 miesiąca... 😄😄😄 tłumaczę że robię takie długie Boże Narodzenie dla dzieci, ale tak naprawdę robie dla siebie, ale wiesz ze RMF Classic już nie puszcza świątecznych hitów? Ech... dziś zapuscilam świąteczną muzykę z obrazem kominka z tle, ale tonę w praniu.. widzialam taki filmik przed świętami jak dziewczyna widzi kupę ubrań na podłodze i nie pasuje jej to do świątecznego wystroju domu i ubiera te kupę bombkami i łańcuchami tworząc jakże oryginalna choinkę... kurcze, już po świętach, ale może i ja tę kupę ciuchów przystroję?
Tak, właśnie wiem. RMF Classic przestaje puszczać świąteczne hity 27.12. Tzn jeszcze jakieś pojedyncze są, ale znacznie mniej, a po Nowym Roku to już nic. Inna sprawa, że mi już teraz też trochę mija ten klimat. 😉 ale Tobie gratuluję, że się tak wszystko pięknie trzyma! Może i moja choinka byłaby w lepszej kondycji, gdyby nie kot, który wypija jej wodę non stop 🤣
A choinka z kupy ciuchów brzmi doskonale!
Misiula - mocne kciuki za piątek wobec tego 🤞❤Nowa2024, Misiula, Lusia3131 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• 03.25... 🙏
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
- 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
6 dpo progesteron 17.53 ng/mL -
Ana29, ja tak mam przy zapaleniu zatok.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ana też bym obstawiała zapalenie nerwu twarzowego albo jakieś napięcia mięśniowe. Nie przechodziłaś ostatnio półpasiec coś mi świta że któraś z was mówiła że miała.
Dagmarova niestety nawet bez obciążeń w postaci insulinooporność czy wysokiego BMI im starsze łożysko tym zwiększa się szansa na cukrzycę. Wiec nawet jak teraz nie wyjdzie nic to powtórka po26 tyg niestety.
Co do forum dziewczyny jesteście tu cudowne. Wasze historię i wasza siła jest wręcz inspirujące. Jastem tu już od kilku miesięcy i teraz bardziej czytam niż się udzielam ale czytam was codziennie kibicuje każdej z was. Nie wiem jak jest na innych wątkach ale tu dziewczyny naprawdę niesamowicie się wspierają.
jak byłam w pierwszej ciąży to na głównej był wątek gorące mamuśki dziewczyny które się starały i którym się udało się tam udzielamy i przechodziły tam po kolei z wątków miesięcznych. Minęło 5 lat a one nadal są tam aktywne. Mam nadziej ze może nam uda się założyć taki wątek i każda z was jedna za drugą będzie tam przechodzić z swoimi dwoma kreseczka i a potem będzie się dzielić historiami z porodu a potem z organizacji pierwszych drugich i kolejnych urodzin. Naprawdę z całego serca wam tego życzę.Nitka96, Lusia3131, kałamarnica 11, Tarisal, Molahonkeey, Nowa2024, JoAnn, Vergeet, Olcia1987 lubią tę wiadomość
7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Dzięki dziewczyny ! Jutro umawiam się do okulisty, a po weekendzie pójdę to skonsultować do lekarza bo zaczyna mnie to wkurzać.
A wolałabym się skupić na tym że w przyszla środę mam monitoring i to jest teraz dla mnie priorytetem.Nitka96 lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
Saferka wrote:Takie ciągnięcie w żuchwie skończyło się u mnie zdiagnozowaniem świnki 🐷 😝, ale nie pulsowało mi oko!😀
Noooł , tylko nie to. No ale idzie dostać nerwicy ekstremanej 😂Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
Zostań ze mną kropeczko 🍀