X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Miałam nadzieję, że wynik biocenozy chociaż sugeruje, że coś jest nie tak i popycha dalej 😅, ale no to chyba bardziej pod kątem wymazów bakteryjnych, a nie właśnie MUCHa.
    Zobaczę, co w klinice powiedzą, a może by udało mi się z Luxmedu to wyciągnąć, bo widzę, że robią je 🤔. Zawsze to jakieś oszczędności. Pytanie tylko, czy starczy mi cierpliwości do wizyty, bo ostatnio słabo u nich z terminami do ginekologów...

A Ty @Siesiepy dostałaś w końcu te kariotypy, czy dalej czekasz?
    Screenshot-20250109-123236-com-android-chrome.jpg
    Kurwica mnie bierze, dobrze że chociaż za free to było bo bym była ZŁA. 😆

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal wrote:
    @Aleksandra kciuki już dzisiaj wchodzą, ale jutro to pobieleją 🤞
    @Misiula druga ręka 🤞
    @Julia24 oczywiście zgadzam się z Tobą sama wchodzę na główny, podczytuje jeśli mogę doradzić to staram się to robić, bo są tam osoby, którym kibicuje szczególnie, choć spędziłam tam krotki czas i nie potrafiłam się odnaleźć m.in.emocjonalnie z wyżej wymienionych powodów 😉
    @Saferka mój też na zmiany i pierwsze co lecę grafik sprawdzać, nawet u lekarza to robię 😂
    @Magda2025 przeważnie cykle 29-31, ale po ostatnim dość długim i mocnym zapaleniu coś się posypało i loteria się 🦍 załączyła
    @ siesiepy jak coś to pisz, jak coś mądrego inaczej napisze 😉 zabieram się za Twój pamiętnik, ale na pamiętniki muszę się mentalnie przygotować, bo mocno przeżywam
    Miłego dnia
    Stoję na straży 😂

Tarisal lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Stoję na straży 😂
    🤣🤣

siesiepy lubi tę wiadomość

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Screenshot-20250109-123236-com-android-chrome.jpg
    Kurwica mnie bierze, dobrze że chociaż za free to było bo bym była ZŁA. 😆

Kurde, to akurat przez to, że okres świąteczny... Teoretycznie mają czas do 21 grudnia 🤷. Mój partner też się wkurza, bo robił przed świętami jedno badanie, teoretycznie 12 dni roboczych na wyniki i też wciąż nie ma.
    A pewnie chciałaś mieć już na wizytę?

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️
    ⏳🔜 1st IUI na cyklu stymulowanym 🍀

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć ;) Podobnie jak niektóre z Was do tej pory siedziałam na stronie "ogólnej", niestety nie odnajduję się już na tamtych "miesięcznych", dużo się tam dzieje, co chwile pojawiają się nowe, które za chwilę znikają z II, na ich miejsce pojawiają się kolejne. mam nadzieję, że tu uda się odnaleźć znowu tą spokojną przystań.

Cos o mnie ("o nas" :D). Jesteśmy z mężem 6 lat po ślubie, o ciążę staramy się aktualnie 27 cykl. Wcześniej przeszłam dwie operację, w tym jedna to było usunięcie 6 cm mięśniaka z zatoki Douglasa, zaczęliśmy starania jak tylko doszłam do siebie. Niestety jak się domyślacie nie pykło tak szybko jak myśleliśmy :D W naszym przypadku w ogóle ani razu nie pykło. W okolicy 10 cyklu starań moja lekarka postanowiła zrobić HSG ze względu na operację, wszystko idealnie drożne, hormony w porządku, MUCHA ujemna, badanie nasienia kiepskie ale jak się okazało kilka godzin po badaniu mój mąż poszedł na nie z gorączką i zapaleniem oskrzeli - werdykt do powtórki za minimum 3 miesiące. W miedzy czasie poszłam do lekarza który był pracuje też w klinice niepłodności - werdykt bez spojrzenia na badania: "Jak się państwu przez 12 cykli nie udało to już się nie uda, za 3 miesiące wchodzi darmowe IVF, zapraszam w maju rozpiszemy stymulacje i w czerwcu podejdziecie do procedury. A dalsza diagnostyka? Po co , jest Pani młoda, będzie dużo zarodków to będzie (dosłownie) CZYM SZASTAĆ. O diagnostyce możemy pomyśleć po 3-4 nieudanych transferach". Wtedy podziękowałam, wyszłam tak wściekła z gabinetu że nie poszłam wieczorem do pracy, nie byłam psychicznie w stanie. Jakiś czas później trafiliśmy do Poradni Leczenia Niepłodności znajdującej się przy jednym ze szpitali z naszym mieście, tam możliwość umówienia się do tylko jednego lekarza, z najgorszymi opiniami ale kij. Ryzykujemy, bo tam diagnostyka jest na NFZ, przynajmniej część, może cokolwiek uda nam się ruszyć, znaleźć punkt zaczepienia. Pierwsza wizyta całkiem spoko, byłam tuż przed miesiączka wiec dostałam na miejscu do zrobienia tylko proga i TSH, w kolejnym cyklu ponowne HSG, mąż z marszu testosteron i badanie nasienia, bo akurat miał kilka dni abstynencji. Na HSG wszystko dalej drożne, hormony w porządku, badanie nasienia wszystko ok, ilościowo prawie 5 krotnie ponad normę, morfo na poziomie 3 % - wiemy że to bardzo zmienny parametr, tym bardziej, że były upały a mąż kilka dni wcześniej był na wycieczce górskiej więc zapewne trochę się "przegrzał". No i diagnoza (jak u Was Insane): JESTEŚCIE ZDROWI, zapraszam na darmowe IUI bo możemy je zrobić w ramach programu, a jak nie chcą państwo jeszcze do niego jeszcze podchodzić to proszę szukać diagnostyki gdzie indziej. Gość nie zrobił mi nawet ani razu USG, nie zrobił monitoringu, sapnął ze prog trochę niski ( 2 dni przed miesiączką), że można by dać progesteron, ale recepty nigdy nie dostałam. Od tego czasu trochę odpuściliśmy. Tzn mąż w dalszym ciągu bierze suple, ja swoje również, staramy się naturalnie choć z nadzieją niską. Moim jedynym marzeniem jest znaleźć lekarza który chciałby pomóc w diagnozie. Nawet ostatnio na kontrolnym usg mięśniaków usłyszałam od zwykłego gina " a niech pani idzie na IVF a nie czeka" - jakby jeszcze to IVF było takim pewnikiem ciąży.

Chciałabym dziewczyny żeby ten nowy 2025 rok był przełomowy dla nas wszystkich ;)

Saferka widziałam że Wy również "gimnastykujecie się" z dopasowaniem grafikowym. My oboje pracujemy w systemie 12 godz dzień/noc. Czasami jest z tym kombinowania. Akurat w tym cyklu mąż miał dużo wolnego w okolicy owulacji, bez spiny udało nam się zachowac co 2 dniową regularność, więc nadzieje są :D

Zatem Szanowna prowadząco zapisz mnie na testowanie 20 stycznia ;)

Julia24, kałamarnica 11, Babsi lubią tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj @Alysa! 🤗 Miło, że dołączasz! Juz zapisuję!

Przerażające jest to, co piszesz 😓. Ja przy moim niewielkim stażu jestem już załamana wiedzą i podejściem "standardowych" ginekologów, ale miałam wiarę, że Ci pracujący w klinikach są jednak bardziej ogarnięci.
    Z jakiego jesteś regionu? Chyba jednak warto "wystać" w kolejce do jakiegoś polecanego specjalisty. Niestety pewnie, jeśli chce się iść w diagnozy najpierw, to na własny (wysoki) koszt 😓.

@Aksandra czy u Was program IVF pokrywał jakąś diagnostykę po 2 nieudanym transferze? 🤔

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

• Alysa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia24 jestem ze świętokrzyskiego, wiesz u nas już nie chodzi o same koszty, bo z tym byśmy sobie dali radę. Bardziej chodzi o to że nikt nie chce diagnozować u nas. Moja lekarka zanim poszła na macierzyński sama mówiła o biopsji endo, że w razie czego zrobi mi ja w szpitalu. Ale poszła na L4 wcześniej niż planowała. Teraz nikt tego nie chce ruszać, bo po co. Od lekarza z kliniku (który jest też ordynatorem w szpitalu gdzie pracuje moja dotychczasowa lekarka) usłyszałam, że to nie jest podstawowe badanie i że nie ma sensu. W poradni leczenia niepłodności też usłyszałam, że wymyślam. W ogóle wiem, że w klinice która jest w naszym rejonie nie uwzględniają immuno twierdząc że to fanaberia. Koleżanka która miała do nich 2 latat temu do IVF przyszła z zaleceniami od immuno to jej lekarz z kliniki powiedział, że to mit, a jak chce te zalecenia wzdrożyć to niech jej IVF robi immunolog

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

• Alysa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia24 widzę że u Twojego męża wyszedł obniżony ruch , mogę podpowiedzieć ze na jego poprawę dobrze wpływa wit C, ale też NAC

Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    @Julia24 jestem ze świętokrzyskiego, wiesz u nas już nie chodzi o same koszty, bo z tym byśmy sobie dali radę. Bardziej chodzi o to że nikt nie chce diagnozować u nas. Moja lekarka zanim poszła na macierzyński sama mówiła o biopsji endo, że w razie czego zrobi mi ja w szpitalu. Ale poszła na L4 wcześniej niż planowała. Teraz nikt tego nie chce ruszać, bo po co. Od lekarza z kliniku (który jest też ordynatorem w szpitalu gdzie pracuje moja dotychczasowa lekarka) usłyszałam, że to nie jest podstawowe badanie i że nie ma sensu. W poradni leczenia niepłodności też usłyszałam, że wymyślam. W ogóle wiem, że w klinice która jest w naszym rejonie nie uwzględniają immuno twierdząc że to fanaberia. Koleżanka która miała do nich 2 latat temu do IVF przyszła z zaleceniami od immuno to jej lekarz z kliniki powiedział, że to mit, a jak chce te zalecenia wzdrożyć to niech jej IVF robi immunolog

Cześć Alysa, jak czytam historie o takim podejściu lekarzy to mi się nóż w kieszeni otwiera… nie miałam styczności z lekarzami od niepłodności, więc nie mam za bardzo kogo tu polecić z własnego doświadczenia. Przykro mi, że masz takie doświadczenia z lekarzami. Tak nie powinno być.

Alysa lubi tę wiadomość

👩🏻35 lat
    👧🏻2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024

12.2024 - ciąża biochemiczna

30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
    01.02. beta HCG 383 ❤️
    03.02. beta HCG 775 ❤️
    05.02. beta HCG 1751 ❤️

28.02. wizyta serduszkowa 🥰
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Kurde, jakby wejście tej refundacji całkowicie zwolniło ich z myślenia? 😣
    Mam nadzieję, że jednak uda Ci się znaleźć ogarniętego lekarza, który Wam pomoże! 🍀 Wierzę, że tacy są 😅 tylko trzeba ich znaleźć 😅.

Alysa lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Alysa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Kurde, jakby wejście tej refundacji całkowicie zwolniło ich z myślenia? 😣
    Mam nadzieję, że jednak uda Ci się znaleźć ogarniętego lekarza, który Wam pomoże! 🍀 Wierzę, że tacy są 😅 tylko trzeba ich znaleźć 😅.
    No własnie takie mam wrażenie, bo wiesz tak jakby do marca, kiedy jeszcze nie było podanego projektu ustawy o IVF to słyszałam ze trzeba zacząć robić diagnostykę, a potem nagle to się ucięło. Wiesz im teraz łatwiej wrzucić kogoś w IVF, bo z tego kasa pewna, tym bardziej że rządowa. A diagnostyka to co, wyjdzie że masz stan zapalny endo, da CI antybiotyk, zajdziesz w ciąże i nara, tyle Cię widział

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Alicjasss Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    U nas właśnie w lutym ma się pojawić nowy członek rodziny i już się nie mogę doczekać tych małych stópek 😍 (chociaż początek był ciężki, bo w tym samym miesiącu test pokazał nam obu dwie kreski, dosłownie kilka dni różnicy było i mieliśmy wspólną imprezę rodzinną na której ona informowała rodzinę o nowych wieściach, a ja w trakcie dostałam okres 🙃)

A co do testowania to ja w tym cyklu wyjątkowo kupiłam fecelle, ale paskowe, a nie strumieniowe i nie jestem z nich zadowolona. Na początku bardzo przebija się linia testową, a później biel vizira. Chyba tak już się przyzwyczaiłam do tego, że widzę jakieś cienie, że jak test dobrze działa to ja marudzę 😂😂

O współczuję takiego zbiegu 😔 Ja się bardzo bardzo cieszyłam jak siostra poinformowała o ciąży a później urodziła. Ale bałam się, że cholernie będzie mnie to boleć, że nam jeszcze się nie udało, a ona zdążyła zajść i urodzić. Jednak nie myślę o tym. Skupiam się na nas 😃 Jedynie partner przeżywa. Sam nie wie czy malutką chce zobaczyć. Zdjęć jej jeszcze nie miał ochoty widzieć.

Boże te cienie najgorsze. Ja wczoraj w trakcie robienia zobaczyłam cień, ale zaraz zniknął.

• Alysa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    O współczuję takiego zbiegu 😔 Ja się bardzo bardzo cieszyłam jak siostra poinformowała o ciąży a później urodziła. Ale bałam się, że cholernie będzie mnie to boleć, że nam jeszcze się nie udało, a ona zdążyła zajść i urodzić. Jednak nie myślę o tym. Skupiam się na nas 😃 Jedynie partner przeżywa. Sam nie wie czy malutką chce zobaczyć. Zdjęć jej jeszcze nie miał ochoty widzieć.

Boże te cienie najgorsze. Ja wczoraj w trakcie robienia zobaczyłam cień, ale zaraz zniknął.
    @Alicjasss na tą sytuacje nie ma złotego środka. Siostra o pierwszą ciążę zaczęła się staraż w okolicy mojejj operacji, wyszło za 1 cyklem i to nie za specjalnie staraniowym, w okolicy owu była chora i nawet nie współżyli. Jak zobaczyła dwie kreski na teście to był wielki szok. Na początku zeszłego roku zaszła w kolejną ciążę, ledwo wrócił jej regularny cykl, dopiero co podjęli decyzję o kolejnych staraniach i znowu pach. Ona sama wiedząc ze mamy problemy bała się jak zareaguję. Były momenty ciężkie, wiadomo. Ale trzeba pamiętać ze ciąża innych nie odbiera nam naszej, nie jest przyczyną naszych niepowodzeń. A te dzieci nie są niczemu winne. Ja jestem zakochana w jej dzieciach, tak jak i innych w naszej rodzinie i nie wyobrażam sobie że mogłoby ich nie być

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć ;) Podobnie jak niektóre z Was do tej pory siedziałam na stronie "ogólnej", niestety nie odnajduję się już na tamtych "miesięcznych", dużo się tam dzieje, co chwile pojawiają się nowe, które za chwilę znikają z II, na ich miejsce pojawiają się kolejne. mam nadzieję, że tu uda się odnaleźć znowu tą spokojną przystań.

Cos o mnie ("o nas" :D). Jesteśmy z mężem 6 lat po ślubie, o ciążę staramy się aktualnie 27 cykl. Wcześniej przeszłam dwie operację, w tym jedna to było usunięcie 6 cm mięśniaka z zatoki Douglasa, zaczęliśmy starania jak tylko doszłam do siebie. Niestety jak się domyślacie nie pykło tak szybko jak myśleliśmy :D W naszym przypadku w ogóle ani razu nie pykło. W okolicy 10 cyklu starań moja lekarka postanowiła zrobić HSG ze względu na operację, wszystko idealnie drożne, hormony w porządku, MUCHA ujemna, badanie nasienia kiepskie ale jak się okazało kilka godzin po badaniu mój mąż poszedł na nie z gorączką i zapaleniem oskrzeli - werdykt do powtórki za minimum 3 miesiące. W miedzy czasie poszłam do lekarza który był pracuje też w klinice niepłodności - werdykt bez spojrzenia na badania: "Jak się państwu przez 12 cykli nie udało to już się nie uda, za 3 miesiące wchodzi darmowe IVF, zapraszam w maju rozpiszemy stymulacje i w czerwcu podejdziecie do procedury. A dalsza diagnostyka? Po co , jest Pani młoda, będzie dużo zarodków to będzie (dosłownie) CZYM SZASTAĆ. O diagnostyce możemy pomyśleć po 3-4 nieudanych transferach". Wtedy podziękowałam, wyszłam tak wściekła z gabinetu że nie poszłam wieczorem do pracy, nie byłam psychicznie w stanie. Jakiś czas później trafiliśmy do Poradni Leczenia Niepłodności znajdującej się przy jednym ze szpitali z naszym mieście, tam możliwość umówienia się do tylko jednego lekarza, z najgorszymi opiniami ale kij. Ryzykujemy, bo tam diagnostyka jest na NFZ, przynajmniej część, może cokolwiek uda nam się ruszyć, znaleźć punkt zaczepienia. Pierwsza wizyta całkiem spoko, byłam tuż przed miesiączka wiec dostałam na miejscu do zrobienia tylko proga i TSH, w kolejnym cyklu ponowne HSG, mąż z marszu testosteron i badanie nasienia, bo akurat miał kilka dni abstynencji. Na HSG wszystko dalej drożne, hormony w porządku, badanie nasienia wszystko ok, ilościowo prawie 5 krotnie ponad normę, morfo na poziomie 3 % - wiemy że to bardzo zmienny parametr, tym bardziej, że były upały a mąż kilka dni wcześniej był na wycieczce górskiej więc zapewne trochę się "przegrzał". No i diagnoza (jak u Was Insane): JESTEŚCIE ZDROWI, zapraszam na darmowe IUI bo możemy je zrobić w ramach programu, a jak nie chcą państwo jeszcze do niego jeszcze podchodzić to proszę szukać diagnostyki gdzie indziej. Gość nie zrobił mi nawet ani razu USG, nie zrobił monitoringu, sapnął ze prog trochę niski ( 2 dni przed miesiączką), że można by dać progesteron, ale recepty nigdy nie dostałam. Od tego czasu trochę odpuściliśmy. Tzn mąż w dalszym ciągu bierze suple, ja swoje również, staramy się naturalnie choć z nadzieją niską. Moim jedynym marzeniem jest znaleźć lekarza który chciałby pomóc w diagnozie. Nawet ostatnio na kontrolnym usg mięśniaków usłyszałam od zwykłego gina " a niech pani idzie na IVF a nie czeka" - jakby jeszcze to IVF było takim pewnikiem ciąży.

Chciałabym dziewczyny żeby ten nowy 2025 rok był przełomowy dla nas wszystkich ;)

Saferka widziałam że Wy również "gimnastykujecie się" z dopasowaniem grafikowym. My oboje pracujemy w systemie 12 godz dzień/noc. Czasami jest z tym kombinowania. Akurat w tym cyklu mąż miał dużo wolnego w okolicy owulacji, bez spiny udało nam się zachowac co 2 dniową regularność, więc nadzieje są :D

Zatem Szanowna prowadząco zapisz mnie na testowanie 20 stycznia ;)

Nóż się w kieszeni otwiera na takie podejście :/ Ja nie mogę się ,,pochwalić” taką długą drogą ale olswczy stan wszystkich ginekologów których do tej pory spotkałam mnie załamuje w grudniu miałam nie miłą sytuację w medicover że mnie zrąbał że panikuje nawet mnie nie wysłuchał po co przyszłam :/

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

PCOS

Brak owulacji od sierpnia2024 ❌
    Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌ Letrox 50

🔜 stymulacja lametta

Dieta 🥗 niski IG

💊 Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, koenzym Q10, zioła 🌿 ojca sroki

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌

Posiew z cewki ✅

💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kociara20996 No cóż CI kobieto powiem, niektórzy serio zapomnieli czemu są lekarzami. Ja bardzo żałuję że moja lekarka poszła na macierzyński bo chociaż miałabym tą biopsję endo z głowy. A tak to nawet nie zrobię tego prywatnie w klinice bo tam chcą tylko IVF

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Aksandra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym szpitalu jest taki zasięg, że telefon chodzi mi jak traktor, także korzystam z lepszego flow, zeby Wam podziękować za kciuki i moc ciepłych słów. Jutro mam zabieg, będzie pod krótka narkoza, może wyjdę w sobotę. Nie wiem dlaczego nie mam jednodniowej procedury 😞 Julia - nawet nie wiem, czy pogłębioną diagnozę po nieudanych transferach robi się za darmo, w ramach programu. Nie dowiadywałam się, bo sama działałam na własną rękę i to głównie immuno.
    Witaj Alysa, mam nadzieję, że będziesz czuła się tu swobodniej. 🥰
    Całuje Was wszystkie i marzę żeby być już po.

Alysa, Julia24, Tarisal, Nowa2024, Insane, kałamarnica 11, Babsi lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aksandra trzeba by sprawdzić na stronie ministerstwa zdrowia. z tego co kojarzę to mają wpisane, że wszystkie badania i leki niezbędne do procedury powinni pokrywać. Aczkolwiek kliniki różnie to interpretują.

Ja również trzymam za Ciebie kciuki, trzymaj się ;) :*

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Saferka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aksandra trzymamy za Ciebie kciuki!❤️❤️

@Alysa także widzę, że mamy podobnie 🤣 Jakoś trzeba sobie radzić!😁 Mam nadzieję, że będziesz czuła się z nami dobrze 😌

@Julia24 jak samopoczucie?😚

Alysa lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
    AMH - 2,44 (12.2024)

2025r. 🤞🏻
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Saferka najgorzej jak widzisz na początku cyklu kiedy wypadają kolejne płodne a tu Ty masz dzień, on noc albo na odwrót xD I już taka rezygnacja wskakuje

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Babsi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    No właśnie nic z tych rzeczy mnie nie boli. Tylko te oko , nad łukiem i pod łukiem brwiowym. No i ta żuchwa 🥲 narzeczony się śmieje ze mnie , że ta żuchwa to od uśmiechu który mam cały czas przyklejony do twarzy 😆 mam ochotę go zmieść z planszy 🥹

Taka myśl, że to mogą być zatoki.

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ