❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Babsi wrote:Taka myśl, że to mogą być zatoki.
Też o tym pisałam.Insane lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
UWAGA BĘDZIE DŁUGO bo nie było mnie od wczorajszego wieczora i matko bosko ile było czytania 🙈
@siesiepy myślę, że masz dużo racji z tym zastrzykiem, że trochę wprowadza taki przymus „tu i teraz”, jednak z drugiej strony dla nas seks co drugi dzień też jest praktycznie niewykonalny. Więc ja już wolę się troszkę przymusić wtedy kiedy trzeba, a później po owulacji już każdy seks jest z przyjemności
Co do Twojej historii z mężem to ja też widzę, że nas to umacnia coraz bardziej. W poprzednim wątku mieliśmy podobną sytuację z kłótnią, kiedy już puściły mi emocje i się popłakałam. Od tamtego momentu dużo więcej rozmawiamy o tym wszystkim i widzę totalną zmianę jak już wie, ile mnie to wszystko kosztuje. Jesteśmy razem 10 lat, a tak jak mówisz takie starania to jest ogromna próba i umocnienie związku - lub odwrotniea co do tego wątku, zdecydowanie wpada tutaj mniej przypadkowych osób, które tylko przychodzą się pochwalić betą albo tylko o coś zapytać, większość z nas się dobrze zna i to tworzy taką rodzinną atmosferę ❤️
@Olcia piękne zdjęcie USG, zdrówka dalej dla was 🥹
@Babsi przykro mi, że tak się to u ciebie potoczyło ale nie mogłaś tego wszystkiego przewidzieć. Myślę, że można poczekać po kłótni i za jakiś czas poruszyć temat ivf, wyjaśnić że jest to dla ciebie ważne.
@Molahonkeey to też nie chodzi do końca o to, że ignorujemy twój post tylko ciężko nam się też odnieść do niektórych rzeczy nie znając cię jakoś lepiej. No i fakt to co dziewczyny piszą, ostatnio dużo się tu dzieje i zrobiło się większe zamieszanie niż wcześniej więc może nam umknąć lub po prostu możemy nie znać odpowiedzi na Twoje rozterki czy pytania, ja na przykład pojęcia nie mam o badaniu szyjki 😂 poza tym tak jak napisała Julia- przywitałaś się z nami, opowiedziałaś coś o sobie więc przy kolejnych komentarzach już będziemy cię kojarzyć i z każdym kolejnym poznawać coraz lepiej
@Lusia ale pięknie to napisałaś, nie po raz pierwszy z resztą 💕ja również snułam różne plany i wizualizacje, mam różne etapy od zrezygnowania, przez akceptację aż do zastrzyku motywacji, one się ze sobą przeplatają i taka chyba już nasza staraczkowa głowa.
@Sol wspaniały pomysł z tym kolejnym wątkiem, jakoś nie wyobrażam sobie was „opuścić” tak się zżyłam jakoś więc zostanę tu chyba do starości 😂😂
Ja na ten ogólny wchodzę tylko od czasu do czasu jak mam więcej czasu, zwykle wystarczy mi tyle co nadrobienie wszystkiego tutaj. A jak nadrobię i odpisze, a dalej się nudzę to czasem tam poczytam. Ale żeby się udzielać regularnie to nie na moje nerwy i czas 😂🙈 jedynie tak jak @Julia kojarzę kilka nicków i zaglądam do nich czy mają sukces ☘️
@Aksandra kciuki za jutro 🤞🏼🤞🏼
@Magda2025 u mnie właśnie też zawsze cykle były powyżej 30dni. Teraz jak mam luteinę to sama sobie steruje ale zwykle też wychodzi te 30/31/32. Też mnie to irytuje że tyle trzeba czekać do kolejnej szansy 🙈
@JuliaJa absolutnie nie zamierzam liczyć ile na to wszystko idzie kasy bo się załamię 🙈
@Alysa witamy, rozgość się i mam nadzieje że los się do ciebie uśmiechnie jak najszybciej 🤞🏼jestem w szoku, że takie słowa usłyszałaś od specjalisty… choć już tyle było historii że chyba powoli przestaje to dziwić. Po prostu przykro mi. I też skorzystam z rady na temat ruchu, u nas też wyszedł kiepski więc już włączam mu NAC. Myślisz że 600 dziennie będzie ok?
Ufff… co do mnie to wczoraj zrobiłam owulaka po południu i mega blada kreska, dziś rano nie miałam możliwości ale zrobię jak wrócę z pracy. Mam też wziąć dziś wieczorem zastrzyk ale kurczę coś czuję, że owulacja nie będzie wcale JUŻ. Mega dziwna ta cała akcja ale zostaje mi już tylko obserwować te owulaki czy coś mi powiedzą. Zwłaszcza, że szykuje się na zmianę lekarza po wczorajszej wizycie.
siesiepy, Julia24, Alysa, Lusia3131, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Vergeet, ale ja tak miałam w zeszłym miesiącu. Wydawało mi się, ze owu byla mega wczesnie, a ostatecznie byla później niz zwykle. 😊 Takze nie poddawaj sie.
Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Julia24 wrote:Kurde, to akurat przez to, że okres świąteczny... Teoretycznie mają czas do 21 grudnia 🤷. Mój partner też się wkurza, bo robił przed świętami jedno badanie, teoretycznie 12 dni roboczych na wyniki i też wciąż nie ma.
A pewnie chciałaś mieć już na wizytę?
Alysa dobrze cię tu widzieć! 😈
Aksandra może to lepiej, będzie mimo wszystko bezpieczniej jak przetrzymają cię ten dzień po zabiegu.Alysa lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Vergeet wrote:UWAGA BĘDZIE DŁUGO bo nie było mnie od wczorajszego wieczora i matko bosko ile było czytania 🙈
@siesiepy myślę, że masz dużo racji z tym zastrzykiem, że trochę wprowadza taki przymus „tu i teraz”, jednak z drugiej strony dla nas seks co drugi dzień też jest praktycznie niewykonalny. Więc ja już wolę się troszkę przymusić wtedy kiedy trzeba, a później po owulacji już każdy seks jest z przyjemności
Co do Twojej historii z mężem to ja też widzę, że nas to umacnia coraz bardziej. W poprzednim wątku mieliśmy podobną sytuację z kłótnią, kiedy już puściły mi emocje i się popłakałam. Od tamtego momentu dużo więcej rozmawiamy o tym wszystkim i widzę totalną zmianę jak już wie, ile mnie to wszystko kosztuje. Jesteśmy razem 10 lat, a tak jak mówisz takie starania to jest ogromna próba i umocnienie związku - lub odwrotniea co do tego wątku, zdecydowanie wpada tutaj mniej przypadkowych osób, które tylko przychodzą się pochwalić betą albo tylko o coś zapytać, większość z nas się dobrze zna i to tworzy taką rodzinną atmosferę ❤️
@Olcia piękne zdjęcie USG, zdrówka dalej dla was 🥹
@Babsi przykro mi, że tak się to u ciebie potoczyło ale nie mogłaś tego wszystkiego przewidzieć. Myślę, że można poczekać po kłótni i za jakiś czas poruszyć temat ivf, wyjaśnić że jest to dla ciebie ważne.
@Molahonkeey to też nie chodzi do końca o to, że ignorujemy twój post tylko ciężko nam się też odnieść do niektórych rzeczy nie znając cię jakoś lepiej. No i fakt to co dziewczyny piszą, ostatnio dużo się tu dzieje i zrobiło się większe zamieszanie niż wcześniej więc może nam umknąć lub po prostu możemy nie znać odpowiedzi na Twoje rozterki czy pytania, ja na przykład pojęcia nie mam o badaniu szyjki 😂 poza tym tak jak napisała Julia- przywitałaś się z nami, opowiedziałaś coś o sobie więc przy kolejnych komentarzach już będziemy cię kojarzyć i z każdym kolejnym poznawać coraz lepiej
@Lusia ale pięknie to napisałaś, nie po raz pierwszy z resztą 💕ja również snułam różne plany i wizualizacje, mam różne etapy od zrezygnowania, przez akceptację aż do zastrzyku motywacji, one się ze sobą przeplatają i taka chyba już nasza staraczkowa głowa.
@Sol wspaniały pomysł z tym kolejnym wątkiem, jakoś nie wyobrażam sobie was „opuścić” tak się zżyłam jakoś więc zostanę tu chyba do starości 😂😂
Ja na ten ogólny wchodzę tylko od czasu do czasu jak mam więcej czasu, zwykle wystarczy mi tyle co nadrobienie wszystkiego tutaj. A jak nadrobię i odpisze, a dalej się nudzę to czasem tam poczytam. Ale żeby się udzielać regularnie to nie na moje nerwy i czas 😂🙈 jedynie tak jak @Julia kojarzę kilka nicków i zaglądam do nich czy mają sukces ☘️
@Aksandra kciuki za jutro 🤞🏼🤞🏼
@Magda2025 u mnie właśnie też zawsze cykle były powyżej 30dni. Teraz jak mam luteinę to sama sobie steruje ale zwykle też wychodzi te 30/31/32. Też mnie to irytuje że tyle trzeba czekać do kolejnej szansy 🙈
@JuliaJa absolutnie nie zamierzam liczyć ile na to wszystko idzie kasy bo się załamię 🙈
@Alysa witamy, rozgość się i mam nadzieje że los się do ciebie uśmiechnie jak najszybciej 🤞🏼jestem w szoku, że takie słowa usłyszałaś od specjalisty… choć już tyle było historii że chyba powoli przestaje to dziwić. Po prostu przykro mi. I też skorzystam z rady na temat ruchu, u nas też wyszedł kiepski więc już włączam mu NAC. Myślisz że 600 dziennie będzie ok?
Ufff… co do mnie to wczoraj zrobiłam owulaka po południu i mega blada kreska, dziś rano nie miałam możliwości ale zrobię jak wrócę z pracy. Mam też wziąć dziś wieczorem zastrzyk ale kurczę coś czuję, że owulacja nie będzie wcale JUŻ. Mega dziwna ta cała akcja ale zostaje mi już tylko obserwować te owulaki czy coś mi powiedzą. Zwłaszcza, że szykuje się na zmianę lekarza po wczorajszej wizycie.
W sumie jestem ciekawa jak twój organizm zareaguje na zastrzyk i jak to będzie widać w testach owulacyjnych.
Mi chyba dużo pomogło zdjęcie z głowy presji że "trzeba" bo ten zastrzyk był itd. Teraz nic nie trzeba, poza tym żeby było w płodne. I nagle mogę codziennie. 😅 Dziwne to było, naprawdę. Jakby ktoś mi w głowie coś przełączył.Julia24 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Aksandra wrote:W tym szpitalu jest taki zasięg, że telefon chodzi mi jak traktor, także korzystam z lepszego flow, zeby Wam podziękować za kciuki i moc ciepłych słów. Jutro mam zabieg, będzie pod krótka narkoza, może wyjdę w sobotę. Nie wiem dlaczego nie mam jednodniowej procedury 😞 Julia - nawet nie wiem, czy pogłębioną diagnozę po nieudanych transferach robi się za darmo, w ramach programu. Nie dowiadywałam się, bo sama działałam na własną rękę i to głównie immuno.
Witaj Alysa, mam nadzieję, że będziesz czuła się tu swobodniej. 🥰
Całuje Was wszystkie i marzę żeby być już po.👱♀️43
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
Endometrioza wyciszona
Nieregularne cykle
• pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
•2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
👨🦰 46
•nadciśnienie ustabilizowane
•cukrzyca ustabilizowana siofor -
@Vergeet mój bierze 600 mg NAC i 2 x 1000mg wit C. Powiem tak, gołym okiem widać różnicę w nasieniu
Badań na razie nie powtarzaliśmy bo jak i tak nikt nie chce diagnozować to nie ma sensu co chwilę powtarzać badań. Bierze wszystko co zalecane. Jak trafimy na jakiegoś kompetentnego lekarza to na pewno zrobimy je na świeżo.
Ogólnie jak byliśmy w poradni to usłyszeliśmy od tego doktorka że mąż ma brać Supramen, że to jest jedyny wartościowy suplement. Maż bierze wszysto osobno? A co to za herezję, tylko Supramen i IUI, jak nie to on nie ma nic do zaproponowania
Ostatnio znalazłam też ciekawy artykuł, krótki ale jednak ciekawy https://www-malefertilitydoc-com.translate.goog/blog/do-antioxidant-supplements-help-in-the-treatment-of-male-infertility?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=rqWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 16:21
Vergeet lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
No ja byłam pewna, że jestem po owulce. Nagle lekarz mówi, że wcale nie, a miałam wszystkie jej objawy łącznie z pikiem 🙈 no ale jak lekarz mówi że nie było to nie było, robię test a ten blady, noszz kurr…😂 no ale dobrze, że mnie sprowadzacie na ziemię bo już zaczęłam myśleć, że w ogóle jej nie będzie i wahać czy nie zachować tych dwóch stów za zastrzyk 😂 no ale jak może jeszcze być to idę dziś do apteki i działamy.
@siesiepy my od zawsze mamy tak, że możemy kilka dni pod rząd, a później nic przez tydzień 😂 także muszę to w miarę kontrolować bo moglibyśmy całkiem przegapić 🙈😂
@Alysa właśnie mój bierze różne suplementy ale nie NAC, także dołożę mu. Lekarka poleciła TENfertilON i jeszcze zobaczę czy się zastosuje jak znajdę czas żeby przeanalizować skład itp
siesiepy lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
@Vergeet ja własnie wolałam rozbić to na osobne. Bo często te gotowe suple mają mieszkanki które wzajemnie się wykluczają. Np selen i cynk, albo kwas foliowy i wit C. Tak to sama możesz regulować porę i dawkę leków. Plus sama kontrolujesz ich jakość wybierając sprawdzone firmy. Mój nie bierze tylko inozytolu, ale ostatnio dodatkowo włączyłam mu też MACĘ co by zapału nie stracił xD A tak serio bo chodził przemęczony pracą mimo wysypiania się, a kawy to on nie pije.
Podrożniczka lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Alysa, przykro mi, że masz takiego pecha jeśli chodzi o lekarzy i utrudnianie przez nich dostępu do diagnostyki. Możesz chyba tylko szukać i próbować, aż trafisz na lekarza, jaki Ci będzie odpowiadał.
Mogę Ci podpowiedzieć, że warto poszukać lekarza (a przynajmniej na takie leczenie, jakiego zrozumiałam, że oczekujesz) który ma prywatny gabinet, a do tego pracuje w jakimś szpitalu. Wtedy często kierują do swojego szpitala na badania i zabiegi, które masz w ramach nfz.
Widzę, że masz za sobą już długą drogę i chyba rozumiem, czego chcesz, a czego nie chcesz. Rozumiem i szanuję. Jednak odnoszę delikatne wrażenie, że uważasz, że in vitro jest jakąś formą pójścia na łatwiznę. A tak nie jest. Ja na przykład jestem niezmiernie wdzięczna losowi, że akurat teraz przypadł ten okres niemal całkowitej refundacji. Nie wiem, jak bez tego wyglądałoby moje życie. Na pewno to co jest trudne, byłoby jeszcze trudniejsze.
Szczerze mam nadzieję i trzymam kciuki, że znajdziesz swojego lekarza i wszystko potoczy się w końcu po Twojej myśli. Trafiłaś na najlepsze forum i grupę wsparcia w całym Internecie 😂Julia24, Vergeet, Aksandra, Misiula, Nowa2024, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 serduszko moje, bij 🥹 -
@Insane ja nie uważam ze IVF to droga na skróty, wręcz przeciwnie. Dla mnie to wyższy poziom wtajemniczenia
I podziwiam dziewczyny, które mają siłę do tego podejść bo mówmy sobie wprost że to jest duże obciążenie również psychiczne. Ale jestem zła że teraz każdy lekarz w moim środowisku obracający się w temacie niepłodności na zdanie "nie możemy zajść w ciążę" ma przed oczami IVF, szczególnie ze wiem że ta procedura to nie jest pewnik ciąży (ten z kliniki u którego byłam, nawet nie spojrzał na moje wyniki badań). Tym bardziej że na jej powodzenie ma wpływ wiele czynników. Też mam nadzieję, że trafie na jakiegoś kompetentnego lekarza i już pewny plan mam, aczkolwiek do tej pory nawet prywatne wizyty nic nie zdziałały. Ja jestem tym przypadkiem ze więcej dostałam od lekarki do której chodziłam na NFZ niż od innych lekarzy prywatnie.
Marysia996 lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Alysa wrote:@Insane ja nie uważam ze IVF to droga na skróty, wręcz przeciwnie. Dla mnie to wyższy poziom wtajemniczenia
I podziwiam dziewczyny, które mają siłę do tego podejść bo mówmy sobie wprost że to jest duże obciążenie również psychiczne. Ale jestem zła że teraz każdy lekarz w moim środowisku obracający się w temacie niepłodności na zdanie "nie możemy zajść w ciążę" ma przed oczami IVF, szczególnie ze wiem że ta procedura to nie jest pewnik ciąży (ten z kliniki u którego byłam, nawet nie spojrzał na moje wyniki badań). Tym bardziej że na jej powodzenie ma wpływ wiele czynników. Też mam nadzieję, że trafie na jakiegoś kompetentnego lekarza i już pewny plan mam, aczkolwiek do tej pory nawet prywatne wizyty nic nie zdziałały. Ja jestem tym przypadkiem ze więcej dostałam od lekarki do której chodziłam na NFZ niż od innych lekarzy prywatnie.
Kurde, chyba najlepiej z polecenia kogoś szukać. Rozpytywałaś w różnych wątkach?
Ja szukałam teraz dla siebie, to pytałam na wątkach medycznych i wybrałam sobie fajną, młodą babeczkę. Juz się nie mogę doczekać spotkania 🤣🤣😅. Prawie jak pierwsza randka 🤣😅.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 17:36
Alysa, Molahonkeey, siesiepy lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⏳🔜 1st IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Alysa wrote:@Insane ja nie uważam ze IVF to droga na skróty, wręcz przeciwnie. Dla mnie to wyższy poziom wtajemniczenia
Rozumiem, teraz może trochę lepiej ☺️ W nowym roku wiele z nas pokłada wielkie nadzieje, oby był łaskawy dla nas wszystkich. A Twoja lekarka kiedy wraca z macierzyńskiego?
Alysa lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 serduszko moje, bij 🥹 -
Julia24 wrote:Kurde, chyba najlepiej z polecenia kogoś szukać. Rozpytywałaś w różnych wątkach?
sama znam trochę opinii o niektórych lekarzach bo w moim środowisku jest kilka kobiet z podobną sytuacją. W ostateczności zostaje robienie samemu badań (tych z krwi) i ich interpretacja
A tak poważnie to jak na razie jedyne miejsce gdzie znalazłam że chcą jeszcze diagnozować to Instytut Rodziny. Na razie dajemy sobie jeszcze czas i może to złudne, ale potrzebujemy chyba takiego oddechu.
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Julia24 wrote:@Minia000 a jak u Ciebie? Nie odzywasz się coś długo- jesteś dalej z nami? ☺️
Udało się ogarnąć termin na drożność? Antybiotyki załatwiły tą bakterie, na którą się leczyłaś? Robiłaś już kontrolny wymaz?
Przysiegam podczytuje Was codziennie ale nie wiem w co ręce włożyć, a tutaj też zrobił się spory ruch.
Nie odniosę się dzisiaj do Was wszystkich, chociaż jestem na bieżąco.
Jakieś 40 stron temu Ivka pytała czy pracuje w kadrach. Nie, ale blisko. Jestem główna księgowa i w styczniu zamykam rok, mam audyty i jakby nie catering to bym chyba nawet nie jadła
Wracając do tematu antybiotyki wzielam wszystkie, powiem szczerze że nie czuje się na 100% wyleczona coś. Do drożności muszę zrobić wymazy a do wymazow odczekać 3 tyfosnie po zakończonej kuracji antybiotykami. Więc wszystko się przesunęło. Także czekam aż czas minie, zrobię wymazy, potem droznosc. I tak przez sprawy zawodowe nie po drodze mi teraz na badania.
Jestem dzisiaj w 8dc, wczoraj zaczęliśmy działania.
Mamy jeszcze na nie 10 dni, bo potem mój maz będzie niedostępny. Może akurat będzie owulacja w dobrym czasie. Ale totalnie na nic nie liczę w tym cyklu. Skupiam się na pracy, nie monitoruje owulacji.
Nie wiem czy któraś z Was mnie zrozumie. Ale jestem fizycznie i umysłowo zmęczona moja pracą, ale mentalnie odpoczywam od starań i jest to rodzaj ulgi po tym ciągłym gonieniu za ciążą.
Nowa2024, Julia24, kałamarnica 11, Ivka lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Escherichia coli ⛔️ -> antybiotyk i powtórka wymazu!
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Sono HSG 🤞 -
@Insane dopiero jakoś pod koniec roku, ona szybko musiała iść na L4 bo sama miała ciążę zagrożoną27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Witaj Alysa ja cie kojarzę z innych wątków 😊
A mam w sumie takie pytanie czy bierzecie wgl pod uwagę ivf? 🤔19 CS (wcześniej 3,5 roku)
A. 👱♀️ 28 . A 🧔♂️ 30
Brak owulacji ❌
Krótka Faza Lutealna ❌
Insulinoopornośc ❌
Hiperandrogenizm ❌
Mthfr homo, Pai Hetero ❌
KIR BX -Nieobecne ( 2DS3,2DS4 norm)
AMH 2.14 (12.2022) -> 0.64 ❌️( 06.2024)
07.2024 Histerolaparoskopia-> Endometrioza I Stopnia ❌️ Jajowody Drożne ✅️ -
Chyba wiem o czym piszesz Alysa, że bez żadnej diagnozy od razu wysyłają Was na ivf. A może być tak, że przyczyny braku ciąży są takie, że nawet jak przystąpicie do ivf to może być niepowodzenie. Dobrze rozumiem?
Alysa lubi tę wiadomość
👩🏻35 lat
👧🏻2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
30.01.2025 13 dpo⏸️🥹
01.02. beta HCG 383 ❤️
03.02. beta HCG 775 ❤️
05.02. beta HCG 1751 ❤️
28.02. wizyta serduszkowa 🥰 -
Podrożniczka wrote:Chyba wiem o czym piszesz Alysa, że bez żadnej diagnozy od razu wysyłają Was na ivf. A może być tak, że przyczyny braku ciąży są takie, że nawet jak przystąpicie do ivf to może być niepowodzenie. Dobrze rozumiem?
@Anka96 na chwilę obecną nie, ja nie czuję się na tyle silna psychicznie by do tego podejść. Może pewniej czułabym się z jakąś konkretną diagnozą, ale też pewności nie mam. Na razie nastawiam się na to co przyniesie 2025, może coś w tym temacie się rozjaśni, a może coś się zmieni. Uważam ze trzeba być otwartym na to co przed nami
Podrożniczka, Anka96 lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
To ja z kolei nie mogłam się doczekać aż rozpoczniemy działania z ivf 😁 druga inseminacje już robiliśmy bez nadziei, byle była…i największe nadzieje pokładam właśnie w in vitro. I tak jak pisze Insane to ogrom szczęścia, że jest refundacja procedury i choć na tyle jesteśmy odciążeni w tym trudnym procesie 🥹
Julia24, Podrożniczka, Misiula, Vergeet, Tarisal, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty