❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Minia000 wrote:Julcia jesteś kochana że o mnie pamiętasz.
Przysiegam podczytuje Was codziennie ale nie wiem w co ręce włożyć, a tutaj też zrobił się spory ruch.
Nie odniosę się dzisiaj do Was wszystkich, chociaż jestem na bieżąco.
Jakieś 40 stron temu Ivka pytała czy pracuje w kadrach. Nie, ale blisko. Jestem główna księgowa i w styczniu zamykam rok, mam audyty i jakby nie catering to bym chyba nawet nie jadła
Wracając do tematu antybiotyki wzielam wszystkie, powiem szczerze że nie czuje się na 100% wyleczona coś. Do drożności muszę zrobić wymazy a do wymazow odczekać 3 tyfosnie po zakończonej kuracji antybiotykami. Więc wszystko się przesunęło. Także czekam aż czas minie, zrobię wymazy, potem droznosc. I tak przez sprawy zawodowe nie po drodze mi teraz na badania.
Jestem dzisiaj w 8dc, wczoraj zaczęliśmy działania.
Mamy jeszcze na nie 10 dni, bo potem mój maz będzie niedostępny. Może akurat będzie owulacja w dobrym czasie. Ale totalnie na nic nie liczę w tym cyklu. Skupiam się na pracy, nie monitoruje owulacji.
Nie wiem czy któraś z Was mnie zrozumie. Ale jestem fizycznie i umysłowo zmęczona moja pracą, ale mentalnie odpoczywam od starań i jest to rodzaj ulgi po tym ciągłym gonieniu za ciążą.
Och, to jeszcze trochę 😓. Nie wiedziałam, że dopiero 3 tygodnie po antybiotykoterapii można robić wymazy. Czemu nie czujesz się doleczona? 🤔
Rozumiem Cię co do pracy. Dobrze, że udaję się się skupić na tym co trzeba 👍. U mnie mega słabo z koncentracją ostatnio, ale może w końcu przycisnę i ogarnę z czym zalegam 🫠.💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⏳🔜 1st IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Księgowa wrote:Też o tym pisałam.
A jak u Ciebie? Wyzdrowiałaś i rzuciłaś się w wir pracy? ☺️💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
Julia24 wrote:A jak u Ciebie? Wyzdrowiałaś i rzuciłaś się w wir pracy? ☺️
Jakos zebrałam siły i wróciłam do pracy. Mam nadzieję, ze wyrobię się ze wszystkim do końca marca, potem kwiecień i koniec. O ile klienci beda współpracować 🤣 a z tym bywa roznie.Julia24 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Właśnie, Księgowa, miałam pisać, że wypróbowałam Twój tip, żeby wbijać igłę pod kątem, bo tak to zawsze robiłam 90st i rzeczywiście jest różnica! Mam nadzieję, że nie było to odczucie jednorazowe 😀
Księgowa, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Właśnie, Księgowa, miałam pisać, że wypróbowałam Twój tip, żeby wbijać igłę pod kątem, bo tak to zawsze robiłam 90st i rzeczywiście jest różnica! Mam nadzieję, że nie było to odczucie jednorazowe 😀
To trzymam kciuki, zeby tak zostało 🍀Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Dziewczyny, wczoraj było słabo, ale dzisiaj to się zwijam z bólu mimo rozkurczowych i przeciwbólowych leków. Ból intensywny, przedzierający i przechodzący w inne części ciała min. plecy i macicę.
Czy jest jakikolwiek sens jechać na pogotowie? Czy zrobią mi jakieś badania? Czy tylko dostanę przeciwbólowe mocniejsze?💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Babsi wrote:Taka myśl, że to mogą być zatoki.
A już nie wiem dziewczyny co to może być. Nie będę ukrywać że ogromnie mnie to frustruje.
Cały dzień nie bolała mnie żuchwa i teraz znowu. No idzie się wkurzyć. Oko cały czas mnie boli. Jutro dzwonie do okulisty.
I jutro mam zadzwonić do gina żeby przełożyć monitoring na wczesniejszy termin . Choć w sumie nie wiem. Doradźcie.
Clear blue wychodzi Migająca buźka, natomiast zwykle bardzo blade. I nie wiem czy przekładać te wizytę czy zostawićLuźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
Julia24 wrote:Dziewczyny, wczoraj było słabo, ale dzisiaj to się zwijam z bólu mimo rozkurczowych i przeciwbólowych leków. Ból intensywny, przedzierający i przechodzący w inne części ciała min. plecy i macicę.
Czy jest jakikolwiek sens jechać na pogotowie? Czy zrobią mi jakieś badania? Czy tylko dostanę przeciwbólowe mocniejsze?
Jeśli odczuwasz silny ból pomimo wzięcia tabletek to ja na Twoim miejscu bym jechała i nie przejmowała się nawet jakimiś zbędnymi uwagami. Są od tego aby Ci pomóc i koniec kropka.Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 🧔🏽♂️30 🐶 3
❤️2021r.
💊 kwas foliowy
✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
AMH - 2,44 (12.2024)
2025r. 🤞🏻 -
Julia, zgadzam się z Saferka.
Ana, możesz spróbować wziąć acatar zatoki, jak minie bol to znaczy, ze zatoki 😉
Co do testów, migająca buzka moze chyba migać do 4 dni przed PIKiem, wiec.. No pewnie będzie owu pozniej po prostu.Ana29 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Julia, zgadzam się z Saferka.
Ana, możesz spróbować wziąć acatar zatoki, jak minie bol to znaczy, ze zatoki 😉
Co do testów, migająca buzka moze chyba migać do 4 dni przed PIKiem, wiec.. No pewnie będzie owu pozniej po prostu.
Nawet nie mam nic w domu przeciwbólowego bo mnie nigdy nic nie boli 🙄
Hm. Kalkuluje , liczę , to i tak owu będę miała szybciej niż zwykle prawdopodobnie. Dobra.
Przekładam z środy na poniedziałek.
Julka - moim zdaniem powinnas jechać. Oni są od tego by Ci pomóc, nie mogą Cie zostawić bez pomocyLuźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
Dobry wieczór
Przebrnęłam przez dzisiejsze Wasze wpisy!
Alysa - hej! Rozgość się
Aksandra - kochana jestem z Tobą myślami cały czas, odezwij się czasem jak będziesz miała możliwość.
Julia24 - ja kiedyś miałam taki silny ból miesiączkowy, że autentycznie prawie zemdlałam w autobusie. Jakiś gość pomógł mi wysiąść z autobusu i na przystanku autobusowym wezwał pogotowie, przyjechali i dali mi dużą dawkę Pyralginy i Nospy domięśniowo i puściło! Czasami inna droga podania leku daje lepszy efekt, więc jeśli naprawdę masz mega silne bóle i nic Ci nie pomaga to jest sens jechać na SOR, chociażby właśnie po to by dostać leki.
Minia - jak fajnie, że wpadłaś. Czekaj, ja jakoś nie ogarnęłam - Tobie coś wyszło w wymazach, że się leczyłaś/będziesz leczyła? Przepraszam, jakoś mi to umknęło w toku tych licznych wiadomości. I dobrze, że masz catering, bo jeść to Ty musisz moja droga mimo tego szału w pracy!
Vergeet - odniosę się do tego, jak pięknie odnosisz się do wszystkichPodziwiam Cię! Kciuki za owulkę! Działajcie co 2 dzień to nie pominiecie. Choć wiem co to jest za komfort. Żaden. No ale czego się nie robi.
Ja radośnie melduję nadejście małpiszona. I to jakoś tak grzecznie, lekko, poczekała aż skończyłam dziś pracę.
Jutro rano dzwonię na oddział zameldować, że wszystko zgodnie z planem i upewnić się, że w poniedziałek chcą mnie tam widzieć. Nawet jakoś niezły był ten dzień pomimo strasznie pochmurnego i depresyjnego poranka.
A teraz szukamy z Mężem lotów na jakiś okołoweekendowy wypad. MUSZĘ mieć jakiś zaplanowany i odliczać dni. Inaczej sczeznę od tej zimowej słoty.
Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• 03.25... 🙏
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
- 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
6 dpo progesteron 17.53 ng/mL -
Ana - jakby co Ibuprofen ma też działanie przeciwzapalne oprócz przeciwbólowego. Nie zaszkodzi, a może pomóc niezależnie czy to zatoki, nerw trójdzielny czy zwykłe przeziębienie. Pomyśl
A byłaś już u okulisty czy kiedy idziesz?
Ana29 lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 03.25... 🙏
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
Ana29 wrote:Nawet nie mam nic w domu przeciwbólowego bo mnie nigdy nic nie boli 🙄
Hm. Kalkuluje , liczę , to i tak owu będę miała szybciej niż zwykle prawdopodobnie. Dobra.
Przekładam z środy na poniedziałek.
Julka - moim zdaniem powinnas jechać. Oni są od tego by Ci pomóc, nie mogą Cie zostawić bez pomocy
To jutro zakup i zobacz.Ana29 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Wreszcie doczytałam do końca najnowsze wasze posty! Tyle ciekawych tematów, a ja nie jestem w stanie się do nich wszystkich odnieść :c muszę wpadać częściej.
Ostatnio nie mam czasu siedzieć na forum, ale to dobrze bo głową też trochę odpoczywa od starań.
Robienie testów owulacyjnych mi się bardzo spodobało i dzisiaj wyłapałam chyba pierwszy raz w życiu pik. Poniżej wklejam zdjęcie. Już myślałam, że u mnie te testy nie będą wychodziły bo w sumie codziennie przez 5 dni takie same wychodziły.
https://zapodaj.net/plik-Cwn8SXNaSa
kałamarnica 11, Ana29, Misiula, PaulinKA, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie - pik jak ta lala.👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 03.25... 🙏
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
kałamarnica 11 wrote:Ana - jakby co Ibuprofen ma też działanie przeciwzapalne oprócz przeciwbólowego. Nie zaszkodzi, a może pomóc niezależnie czy to zatoki, nerw trójdzielny czy zwykłe przeziębienie. Pomyśl
A byłaś już u okulisty czy kiedy idziesz?
Jutro zadzwonię i się umówię bo dostanę zaraz szału serio.
I w sobotę pójdę do laboratorium zrobić sobie poziom magnezu i potasu bo mój lekarz rodzinny dzis mnie olał. A irytuje mnie ta drgajaca powieka od tygodnia.
Jutro kupię sobie coś na zatoki , choć oprócz tego bolu oka i twarzy nie ma ani zatkanego nosa ani kataru.
Ale jesteście skarbnica wiedzy i pomysłów, więc zrobię coś zamiast nie zrobić nic i zwariować.kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
Tortie wrote:Wreszcie doczytałam do końca najnowsze wasze posty! Tyle ciekawych tematów, a ja nie jestem w stanie się do nich wszystkich odnieść :c muszę wpadać częściej.
Ostatnio nie mam czasu siedzieć na forum, ale to dobrze bo głową też trochę odpoczywa od starań.
Robienie testów owulacyjnych mi się bardzo spodobało i dzisiaj wyłapałam chyba pierwszy raz w życiu pik. Poniżej wklejam zdjęcie. Już myślałam, że u mnie te testy nie będą wychodziły bo w sumie codziennie przez 5 dni takie same wychodziły.
I to się nazywa PIK!Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Tortie wrote:Wreszcie doczytałam do końca najnowsze wasze posty! Tyle ciekawych tematów, a ja nie jestem w stanie się do nich wszystkich odnieść :c muszę wpadać częściej.
Pik aż w oczy razi 😁Luźne starania 02.2024
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
Endometrium 9mm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
@kałamarnica dziękuję za miłe słowa i za twoje kciuki 🤞🏼 cieszę się, że małpa przyszła choć raz w odpowiednim momencie, jak trzeba to potrafią 😁
@Tortie piękny pik! Do dzieła 🤞🔥
@ksiegowa u was pewnie teraz sie dzieje, rozliczenia, PITy 🙈
@Julia mam nadzieję, że pojechałaś na sor. Trzymaj się kochana 💔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 22:05
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Kałamarnica - nie do końca. Byłam chora i na antybiotyku. Taka osłabiona jeszcze pojechałam w podróż i cyk infekcja pęcherza. Akurat tego dnia miałam wizytę u giną i poszłam na nią i zrobił mi posiew z pochwy. Tam wyszła bakteria. Dostałam nowy antybioty. Ja czytałam w necie że do ureoplasmy, mucha i tych inny wymazow (mialam zrobic wszystkie pod droznosc) powinno się odczekać po antybiotykach 3 tygodnie od zakończenia. Więc dzielnie czekam.
A co do inv to ja się też już nie mogę doczekać. I jak tylko ogarnę pracę plus tą drożność to wracamy z wynikami do kliniki i działamy.
Mężul w poniedziałek powtarza badanie nasienia, też żeby mieć do kliniki aktualne.
Pozniej jeszcze zrobimy kardiotypy I będzie już większość badan pod inv przygotowana.
Ja jutro znowu zapierdziel, więc już dzisiaj życzę Wam wszystkim dobrego dnia i miłego weekendu
Tortie piekny pik!
Olcia cofałam się jeszcze w postach i wzruszająca ta Twoja kropeczka. Spokojnej ciąży kochana ❤️kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Escherichia coli ⛔️ -> antybiotyk i powtórka wymazu!
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Sono HSG 🤞