X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ seks w wielkim mieście kocham miłością stałą od pierwszego odcinka
    @Babsi 🤞 pomimo dzisiejszej bieli, jeszcze za wcześnie
    @Chesterka1124 czekam na Twój pozytyw 🤞
    @PaulinKa proszę ładnie zowulować i owocnie ❤️‍🔥
    @Podrożniczka fajny weekend, spokój i relaks w cenie
    @Molahonkeey nie patrz na nic i jedź, może tylko ten pierwszy okres po zabiegu tak Ci da w kość 🫂 mężowi pogratuluje jak wróci z pracy
    @ Aleksandra a wiesz gdzie wynik wysłali? Może bezpośrednio tam w dziale histopatologii Ci powiedzą, ja tak się dowiadywałam jak czekaliśmy na wyniki męża z tym podejrzeniem choroby genetycznej, na początku nie chcieli mówić, bo wynik pójdzie do lekarza, ale uprosilam , smecilam, dzwoniłam i podali, że negatywny, żebym przestała im dupki zawracać
    @ Księgowa a masz może dobrego endokrynologa z pakietu PZU do polecenia, to może online bym poszła, szukam dobrego ale u mnie posucha z nimi

👱‍♀️43
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Wyleczony Helicobacter pylori, refluks, alergia, astma
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    •2024 dwie ciążę biochemiczne kwiecień i wrzesień
    👨‍🦰 46
    •nadciśnienie ustabilizowane
    •cukrzyca ustabilizowana siofor
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aksandra nie dziwię Ci się, że się wkurzasz! Wyszłaś po zabiegu bez żadnych informacji... Nie patrz jednak proszę na te kody. Poczekaj na konsultację z lekarzem. Wiem, że ciężko o cierpliwość w tym momencie, ale wierzę, że gdyby wyszło coś źle to by jednak z Tobą porozmawiali przed wypuszczeniem Cię. Tulę mocno 🫂🫂

@Terisal przykro mi 🫂. Miałam już nadzieję, że to będzie to! 😓 Czy często Ci się tak przesuwa termin @? Byłaś może na monitoringu w tym cyklu?

Zaraz połowa miesiąca... Nie wyjdziemy z tego miesiąca bez ⏸️!! 😡 Jeszcze trochę testów przed nami, musi się nam w końcu zazielenić! 🍀🍀🍀✊

Tarisal, Nowa2024, aszin, Aksandra lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
    Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam, że tak się wbijam po tylu miesiącach nieobecności, ale niedawno dowiedziałam się o czymś takim jak nietolerancja histaminy. A powiedział mi o tym osteopata, do którego chodzimy z moją córką. Zobaczył moją czerwoną twarz i uznał, że to nietolerancja właśnie (ja zawsze myślałam, że trądzik różowaty , bo moja mama wygląda podobnie i jej to właśnie stwierdzono). Badań jeszcze nie robiłam, ale mam w planach, bo coś musi być na rzeczy (skóra reaguje po kilku produktach m.in. kakao i pomidory). Czytając artykuł było wspomniane, że może to odpowiadać za problemy z zajściem w ciążę, dlatego stwierdziłam, że zostawię Wam pod rozwagę.

https://joannahasnik.wordpress.com/2021/04/06/nietolerancja-histaminy/

Trzymajcie się ciepło 🌞

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aksandra rany współczuję ci bardzo, że musisz w takim stresie być i nic ci nie mówią, nie idzie się nic dowiedzieć…
    @Tarisal było obiecujące, przytulam 🫂
    @Mola biedna jesteś z tymi bólami i jeszcze w obcym mieście, w pracy- no nie wygląda to zachęcająco 🙈 ale dobrze że masz takie miejsce gdzie można nieco spokojniej posiedzieć plus w pokoju na zdalnym, to jakoś przetrwasz.
    @M93 plan bardzo dobry, idealny wręcz! W sumie teraz pomyślałam, że jak nie uda się teraz w styczniu to będę miała większe nadzieje w lutym. Jakby wysikać na okrągłą 10 rocznicę to byłoby pięknie 🥹 no ale póki co liczę na ten cykl bo owulację mieliśmy obstawioną serduszkowaniem jak nie my 😂
    @Julia też właśnie sobie tak pomyślałam, że coś musi w końcu zaskoczyć w tym miesiącu bo aż pusto na pierwszej stronie 🙈

Tarisal, Aksandra lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam zazielenię, kurka obiecuję. :D
    @Vergeet 3 cykl stymulowany to idealny moment na ciąże, u mnie też 3 z Ovitrelle, a 4 z Lamettą także... trzymam kciuki za nas :D

Julia24, Tarisal, Vergeet, aszin lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejka, myślę już o tej pierwszej wizycie w klinice. Czy przyznawać się ile biorę suplementów? 😅 Bo jest tego sporo...
    Formeds Prenacaps Multi1
    DHA 600mg
    Feritisim 1 saszetka
    Witamina E 400iu
    Witamina C 1000mg (polecane przy endometriozie, chcę dodać też kurkuminę 🫣)
    Witamina B12 500mg (ze względu na metformine)
    Magnez B6
    NAC 600mg
    L-arginina 500mg
    Cholina 250mg
    Koenzym Q10 200mg
    Olej z wiesiołka 1000mg do owulacji

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
    Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Chesterka ? Zatestowalaś?

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia24 właśnie nie byłam, później sobie plułam w brodę, ale szczerze miałam dość widoku swojego doktorka po zapaleniu chociaż go uwielbiam, bo nawet jak wkurzam się i dyskutuje to on ze spokojem wtedy gada do mojego męża dając mi czas na ochłonięcie 🤣 Ostatnio taki wybryk był w kwietniu zeszłego roku, ale wtedy to 2 kreski były na chwilę.
    Teraz winę zrzucam na tarczycę ostatnie tsh 3.6 na lekach, a endokrynolog mówi, że dobre 🤣 dlatego szukam innego, chociaż dawkę euthyroxu zwiększyła OT taki absurd.

👱‍♀️43
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    • pierwsza ciąża po 4 latach starań, stracona w 12tyg., serduszko przestało bić 10-11 tydzień 💔
    👨‍🦰 46
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Ejka, myślę już o tej pierwszej wizycie w klinice. Czy przyznawać się ile biorę suplementów? 😅 Bo jest tego sporo...
    Formeds Prenacaps Multi1
    DHA 600mg
    Feritisim 1 saszetka
    Witamina E 400iu
    Magnez B6
    NAC 600mg
    L-arginina 500mg
    Cholina 250mg
    Koenzym Q10 200mg

Ja co prawda do kliniki nie chodzę, ale mówiłam lekarzowi o tym co biorę, ten sam mi dołozyl jeszcze parę w oparciu o wyniki :D
    Myślę, że dobrze się przyznać, bo to przecież nic złego, a niektóre substancje mogą wchodzić w reakcje krzyżowe, lepiej sobie szkody nie narobić jesli mialabys zleconą pomoc farmakologiczną.
    Ja co prawda nawet ziola ojca sroki piję teraz przy lametcie, ale zaczynałam delikanie, sprawdzajac czy nie będzie hiperstumulacji.
    Ewentualnie sprobuj 'wyczuc' tego lekarza- jak będzie wydawał się otwarty i sympatyczny to powiedz, a jeśli bedziecz czuła że cię ocenia (oby nie!) to zrobisz jak ci głowa podpowie

👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • XVTea Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, prośba o pomoc, bo czekam jeszcze na konsultacje z lekarzem. Jestem 7 dpo estradiol 281, progesteron 27. Wydaję mi się, że mega wysokie te wartości

• Insane Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Osiwiałam. Próbuje się dodzwonić gdziekolwiek, żeby wiedzieć w jaki sposób i kiedy dowiem się o gotowym wyniku biopsji. Odsyłają mnie co rusz do innych numerów, więc weszłam na IKP, a tam patrzę że oprócz wpisanej procedury histeroskopii jest "histeroskopowe wycięcie zmiany chorobowej w macicy" i teraz już zgłupiałam, czy nazywają tak zawsze biopsję czy tam była jakaś zmiana chorobowa. W poradni termin dopiero na 06.03. tak mi się dziewczyny chce płakać, że nic nie wiem, nawet skrawka danych nie mam i czas czas czas goni, a tu transfer kolejny przy dobrych wiatrach może będzie w lecie przy takiej organizacji😭

Kochana ja wyniki i opis badania mam też na IKP > historia leczenia -> zdarzenia medyczne

Nie wiem co tam było wcześniej, bo spojrzałam tam dopiero po SMSie, że wynik mam do odbioru. Nie mam nic o wycięciu zmiany chorobowej, tylko, że pobrano mały fragment tkanki z jamy macicy. Więc jednak coś Ci pewnie wycieli. Szok, że nie masz żadnych informacji. Pewnie zatem będzie na wyniku histopato opis, co zostało poddane badaniu (że np. mięśniak).

Cholernie mi Ciebie szkoda, bo pokładałaś w tym badaniu wielkie nadzieje, a tu taki brak komunikacji i empatii w ogóle.

Ja bym na Twoim miejscu poczekała już na wynik. Ewentualnie możesz poprosić o wydanie dokumentacji medycznej za ten okres pobytu w szpitalu. Tam może być dokładny opis. Możesz się przejechać też do szpitala i pójść do sekretariatu oddziału opowiedzieć historię swoją i poprosić ich o pomoc - że chcesz wiedzieć, co Ci zrobiono i jak masz się tego dowiedzieć.
    Tylko od razu Ci mówię, musisz tam iść z twardą dupą. Jak nie trafisz na przyjaznych ludzi to spokojnie, ale stanowczo walcz o swoje.

Tak myślę podsumowując… prośba o wydanie dokumentacji medycznej będzie najlepsza. Czasami się trochę czeka, ale i tak czekasz na wyniki.

Aksandra lubi tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 serduszko moje, bij 🥹
  • kałamarnica 11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Bardzo bardzo Wam dziękuję za te słowa wsparcia i zaciśnięte kciuki. PaulinKA to dobry pomysł aby zapisać pytania, rzeczywiście one szybko uciekają z głowy, gdy powinny być zadane. Przygotuję się.

Słuchajcie, ja jestem totalnie załamana, albo w sumie to śmiać mi się już z tego czeskiego filmu chce. Kazali mi przyjechać na godz. 7:45, byłam nawet chwilę wcześniej. Po podpisaniu dokumentów w rejestracji zostałam odesłana pod pokój przyjęć z informacją, że "lekarz będzie wołał". Słuchajcie... o godz. 10:00 (!) została wezwana pierwsza pacjentka. 🫣

Ja weszłam chyba trzecia i okazało się, że przyjmuje nas do oddziału lekarz stażysta, czyli taki lekarz świeżo po skończeniu studiów, w trakcie stażu podyplomowego. I ogólnie to... mam wrażenie, że on totalnie nie rozumiał niczego z tego co ja do niego mówię. :D zlecił mi pakiet badań chyba z jakiegoś protokołu, który mają w systemie dla każdej pacjentki ten sam... Powiedziałam mu, żeby sobie zapisał, że mam mieć sonoHSG, zgodnie z tym co jest na skierowaniu, więc to przynajmniej zanotował. Ale czujecie klimat... chaos kurwa, chaos! Potem mi pielęgniarka powiedziała, że rzucili go na głęboką wodę. No okej, rozumiem, że każdy musi się wdrożyć i nauczyć, ale ktoś to powinien nadzorować.

Ale na szczęście moja lekarka będzie jutro rano i jutro się wszystkiego dowiem.

Natomiast mały przyziemny plus tej sytuacji - otóż mam jednoosobową salę z łazienką. Nie wiem czy moja lekarka coś szepnęła czy po prostu tak wyszło, ale jestem bardzo szczęśliwa, bo jest szansa, że ten pobyt będzie jakkolwiek przyjemny.

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
    - 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
    3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
    6 dpo progesteron 17.53 ng/mL
  • Tarisal Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Formeds Prenacaps Multi1
    DHA 600mg
    Feritisim 1 saszetka
    Witamina E 400iu
    Magnez B6
    NAC 600mg
    L-arginina 500mg
    Cholina 250mg
    Koenzym Q10 200mg
    Ja mówię nawet gastroenterolog dzięki czemu ona daje mi na dodatkowe wyniki, żeby sprawdzić czy nie przedawkuje albo sama polecą, że np na stronie apteki na to są rabaty online, ale można zamówić w tej cenie do odbioru na miejscu

👱‍♀️43
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    👨‍🦰 46
  • Tarisal Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simons_cat wrote:
    Hej dziewczyny, przepraszam, że tak się wbijam po tylu miesiącach nieobecności, ale niedawno dowiedziałam się o czymś takim jak nietolerancja histaminy. A powiedział mi o tym osteopata, do którego chodzimy z moją córką. Zobaczył moją czerwoną twarz i uznał, że to nietolerancja właśnie (ja zawsze myślałam, że trądzik różowaty , bo moja mama wygląda podobnie i jej to właśnie stwierdzono). Badań jeszcze nie robiłam, ale mam w planach, bo coś musi być na rzeczy (skóra reaguje po kilku produktach m.in. kakao i pomidory). Czytając artykuł było wspomniane, że może to odpowiadać za problemy z zajściem w ciążę, dlatego stwierdziłam, że zostawię Wam pod rozwagę.

https://joannahasnik.wordpress.com/2021/04/06/nietolerancja-histaminy/

Trzymajcie się ciepło 🌞
    Ja słyszałam, bo mam, ale informacje ważne, mało kto słyszał lub wie, miłego dnia

👱‍♀️43
    Endometrioza wyciszona
    Nieregularne cykle
    👨‍🦰 46
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Tarisal, ostatnio jak powiedziałam ile DHEAS biorę to nawet endokrynogol mi wypisała skierowanie, zeby zobaczyć czy już się za mocno nie wysyciłam ;)

Mój Mężuś dziś w formie jeśli chodzi o żarciki.
    Mówi mi, że umówił sie z chłopakami na granie w gry, na co odpowiedziałam mu hola hola, amigo, ale my tu dziś mamy jeszcze wspólne sprawy do załatwienia :D [<3 <3]! Na co on, żebym się nie nastawiała bo dziś to wiadomo, że w celach prokreacyjnych, 5 min i po robocie :D

No jakoś mnie to mega rozbawiło i w sumie ucieszyło, że umiemy trzymać ten dystans mimo ciężkich chwil. A seks i tak wiem że będzie fajny i tylko tak gada :D

Kałamarnica, w jakim mieście robisz sono hsg?? Brzmi to jak typowy nfz, MA SA KRA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 14:09

kałamarnica 11, Tarisal, Vergeet lubią tę wiadomość

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi - tulę, ale jeszcze piłka w grze!

PaulinKA - trzymam za słowo, że nam tu zazielenisz! 🍀

Chesterka - czekam na wynik testu! 🤞🤞🤞

Nowa - jak tam Twój żołądek? Lepiej?

Aksandra - dziękuję Ci za to wsparcie w tym moim pobycie. Postaram się z niego wyciągnąć ile się da mimo fatalnego początku. Co do Twojego wyniku kurcze! A powiedz, czy Ty dzwoniłaś może na oddział do dyżurki lekarskiej? Ja bym zadzwoniła do nich i powiedziała, że leżałam wtedy i wtedy i miałam histeroskopię i o tym rozpoznaniu, które znalazłaś w IKP - niech się skontaktują z lekarzem, który wykonał badanie i udzielą Ci informacji czy tam była jakaś zmiana czy też po prostu takie ICD muszą wpisywać, by np rozliczyć biopsję w każdym przypadku. To jest ważne i masz prawo wiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 14:10

Aksandra lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅
    10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
    - 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
    3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
    6 dpo progesteron 17.53 ng/mL
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy monitoring przesunięty o 2 godziny.
    Idę o 18.45. I w sumie dobrze, nie lubię tych nocnych wizyt 😂

Księgowa lubi tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarisal, akurat do endo chodzę na NFZ 🙈 nieliczny lekarz, gdzie korzystam z funduszu.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjem obiad i Was nadrobię, ale zbadałam dzisiaj TSH i mam 2,9!! Myślałam, że po zwiększeniu dawki będzie już dobrze, ale jak widać jestem oporna. 7 tygodni temu endo zwiększył mi dawkę z 50 na 75, bo TSH mi wywaliło na 4,2 mimo brania leków. Nie wiem, co sie dzieje, przed ciążą na 50 utrzymywało się poniżej 2. 🤬

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za taki odzew w mojej sprawie. Nie wiem co we mnie przeważa teraz czy wściekłość czy rozpacz. Mam tak już serdecznie dość topienia życia w czymś co nie istnieje i nie mam żadnej gwarancji, że kiedyś się pojawi. Przepraszam za ten wylew emocji, dochodzę do kresu.
    Inanse, weszłam w tę samą zakładkę, co Ty i mam do pobrania wyniki laboratoryjne i wypis. Byłoby super, gdyby smsowo poinformowali mnie o dostępnym wyniku biopsji. Musiałabym w opcjach poszperać, bo dotychczas nie przychodziły mi na tel takie komunikaty z IKP. Ale, kurde, coś musi być na rzeczy i bardzo mnie to niepokoi, bo wczytałam się w procedury i mam tak: zabieg wykonany techniką endoskopowa, badanie histopatologiczne, histeroskopowe wycięcie zmiany chorobowej w macicy 68.234, endoskopowa biopsja macicy. Dodatkowo ciągle krwawię.
    Chat GPT mówi, ze: ten numer procedury 68.234 w ICD-10 może być stosowany przy histeroskopii diagnostycznej z biopsją endometrium, jeśli podczas badania jest jednocześnie usuwana zmiana chorobowa w macicy. Jeśli jest to jedynie badanie diagnostyczne bez usunięcia zmiany, inny kod procedury jest wtedy stosowany.
    Kałamarnica - dzwoniłam wszędzie, kazali mi zadzwonić za 4 tyg najwcześniej. Jedynie moge pójść na wizytę do swojej doktor i poprosić ją o pomoc, bo to ona kierowała mnie do konkretnej osoby na histeroskopie. Na pewno się znają i mają ze sobą kontakt..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 14:59

Simons_cat lubi tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%, histero: cd138=2 kom./hpf cd56=70kom.‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ