Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Meśka wrote:No co Ty Luna ? nie wierzysz ze mycie okien po ovu pomaga ? Wstydz sie !Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie
11 CS
LH/FSH w normie
Prolaktyna 24.9
Anemia
Szelazo+KwasFoliowy
1cs z Castagnusem -
nick nieaktualnyMeśka wrote:Dr banan co kilka tygodni o tym przypomina wiec powinnas wiedziec ale Tobie to juz niepotrzebne
Słonecznik mnie różniez nosi ale mądrości życiowe Pani Panan zawsze nas bawiąWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 11:52
Meśka, Bajkaaa, nenusia lubią tę wiadomość
-
Słonecznik wrote:Nie wiem jak Wy ale ja po ovu nie mogę usiedzieć na tyłku, wszędzie mnie nosi
Mnie nie nosi, mnie usypia 2x Ovitrelle i urojona ciąża daje o sobie znać...19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
nick nieaktualny
-
Luna1993 wrote:
Dziewczyny mnie coś pokusiło rano i zmierzyłam temp. Jest spory spadek. Teraz siedzę i sobie wkręcam różne rzeczy
Lunka, Myszko, jaki to jest spadek? Spokojnie, u mnie też był spadek, dlatego wyrzuciłam termometr i więcej nie mierzę, bo to stres niepotrzebny. A beta ładnie przyrosła, pomimo spadku.Luna1993 lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Frelcia wrote:Boże laski..... przez tego "doktora banana" oplułam kompa kawą.Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
11 CS
LH/FSH w normie
Prolaktyna 24.9
Anemia
Szelazo+KwasFoliowy
1cs z Castagnusem -
agulineczka wrote:Dziewczyny mam pytanie czysto techniczne Już dość długo prowadzę wykresy na ovu , stad mój abonament premium za 1 zł i wiem, że ovu wyznacza się po odnotowaniu 3 wyższych temperatur w stosunku do I fazy cyklu.
Powiedzcie mi proszę w jakich sytuacjach, na podstawie temperatur, ovu przesuwa termin pierwotnie wyznaczonej owulacji? Mialam juz ze 2 razy tak, że owu była wyznaczona przykładowo na 13 dc i tak mi się zgadzało, bo w tym dniu był spadek, a poźniej temp zaczęła rosnąć, a później po 3-4 kolejnych dniach i wprowadzeniu nowych temperatur ovu przesuwa termin np na 15dc.
Ogólnie prowadzę obserwacje śluzu, mierzę temp i robię testy owulacyjne. Nie badam szyjki, bo nie umiem Nie znam się na tym
Troche trudno powiedzieć na jakiej podstawie u ciebie wyznacza nie widze cyklu to nie bardzo jestem w stanie zobaczyć. Może byc ze zaznaczyłaś ze jeszcze miałąś sluz płodny albo miałaś kolejny spadek i wzrost Warto zapoznac sie z zasadami obserwacji cyklu roznymi metodami najbardziej chyba popularna jest Rötzera, angielska, niemiecka, bilingsa itd... ja tak naprawdę na ovufrend nie polegam tylko na obserwacji własnej i interpretacji według wybranej metody a i tek ovu moze być w zupełnie innym dniu program podaje tylko najbardziej prawdopodobny termin -
nick nieaktualnyEmiilka wrote:Lunka, Myszko, jaki to jest spadek? Spokojnie, u mnie też był spadek, dlatego wyrzuciłam termometr i więcej nie mierzę, bo to stres niepotrzebny. A beta ładnie przyrosła, pomimo spadku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 12:02
-
Pomi u mojego emka na poprawę ruchliwości dobrze wpłynął kwas foliowy w dawce 5mg. Ale on jest tylko na receptę więc musielibyście pogadać z lekarzem o ewentualnej suplementacji.
Pomi lubi tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Dziewczyny! Witam Was w lutym i zostawiam porcję wirusów na ten miesiąc
@$$&$#@#$())$#@$&-)/)+&$#@#$$##_&&&#@#$&#@#_&$@)//(+$@@**@$_##**#_&$@$"*#$__#$_*"_#$-(////-_#@**#_&$#$#@$#@$@#$@&&&#@@$&&&#@#**"*#$///_#@Słonecznik, KateHawke, Cabrera, Bocianiątko, Karma88, carolla90, Pomi, Anaaa90, Emiilka, Morusek, Czrna 81, agnieszka00, MaryAnn, Kargo31, ANkaG, Koteczka82, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Lunka, teraz tylko beta prawdę Ci powie. Termometr do kosza. Spadek nie jest jakiś drastyczny, więc bądź dobrej myśli
Luna1993, Lunaris lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Słonecznik wrote:Racja, czasami lepiej nie mówić nic ...Jak ja kocham te "złote rady" ...
Dziewczyny mam wyniki-
LH - 8.4 mlU/ml
FSH - 7.2 mlU/ml
Prolaktyna - 23.8 ng/ml
Co myślicie?
Wrzuć sobie LH i FSH w kalkulator tarczycy, aby sprawdzić stosunek wyników. Już na oko widać, że jest zaburzony. Badałaś już AMH?PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
Frelcia wrote:Słonecznik nie... historie kobiet i ich mądrość z nich wyniesiona to nie banialuki
I coraz bardziej jestem za babskim spotkaniem z Wami
Ja ze Szwajcarii mam za daleko, ale jak ktoras bedzie w okolicach jeziora bodenskiego to zapraszam na kawkeLunaris lubi tę wiadomość
-
Frelcia wrote:Słonecznik nie... historie kobiet i ich mądrość z nich wyniesiona to nie banialuki
I coraz bardziej jestem za babskim spotkaniem z Wami
Chyba źle mnie zrozumiałaś. Właśnie chodziło o to że to NIE SĄ banialuki
Lucia nie badałam jeszcze, dopiero zaczynam sprawdzać po kolei co moze być przyczynąWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 12:17
Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
11 CS
LH/FSH w normie
Prolaktyna 24.9
Anemia
Szelazo+KwasFoliowy
1cs z Castagnusem -
Słonecznik wrote:Dziewczyny mam wyniki-
LH - 8.4 mlU/ml
FSH - 7.2 mlU/ml
Prolaktyna - 23.8 ng/ml
Co myślicie?
LH/FSH = 1,17 więc chyba niezle bo ma byc ok.1
Prolaktyna z tego co pamietam jest w normie do 29 ng/ml wiec tez sie miesci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 12:20
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Meśka wrote:LH/FSH 1,17 więc chyba niezle bo ma byc ok.1
Prolaktyna z tego co pamietam jest w normie do 29 ng/ml wiec tez sie miesci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 12:22
Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
11 CS
LH/FSH w normie
Prolaktyna 24.9
Anemia
Szelazo+KwasFoliowy
1cs z Castagnusem -
Kurde jak mnie wkurzaja testy "trzeba odpuścić " odnośnik do wyp. Panam
Tzn co? nie starać się, nie myśleć? Ale jak tu nie myśleć jak pragniesz dziecka i ogaranizm sam nam narzuca pewne objawy ( często urojone).
Odpuścić to sobie mogę dzień w pracy albo sprzątanie a nie dziecko. Noż qrwa ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 12:26
Cheresta, nenusia, Karma88, Bocianiątko, Czrna 81, carolla90, MaryAnn lubią tę wiadomość
-
To ja się wypowiem, "każda" mądra jak zajdzie w ciążę to twierdzi że trzeba odpuścić, ale jakby tak miała z ręką na sercu cofnąć się myślami do czasu na kilka dni przed pozytywnym testem to na pewno by nie twierdziła że odpuscilam cykl
Ja tam byłam w urojonej ciąży od potwierdzonej owulacji i zawsze będę powtarzać że ja nie odpuszczam nawet w cyklu straconym tj gdzie serduszka były gdzieś gdzie o owulacji nie ma mowy
Dziewczyny mądrości pewnej osoby są tak tu potrzebne jak wszystkie matki polki które mają rację w każdym zdaniu które mówią bo one mają dzieci i wiedzą lepiej:)
Wybaczcie musiałam to napisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 12:51
Karma88, Słonecznik, KateHawke, Yoselyn82, Emiilka, Morusek, Luna1993, Anaaa90, nenusia, Emilkap11, Amy333, MaryAnn, Izolda90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Słonecznik LH/FSH masz ok (nie wiem o co chodzi z tym kalkulatorem tarczycy, skoro to nie są wyniki hormonów tarczycy). Prolaktyna dość wysoka, przydałoby się badanie z obciążeniem.
Z obciążeniem zrobię na początku cyklu, już się umówiłam z paniami z laboratorium. Muszę tylko tą tabletkę załatwić a ona chyba jest na receptę tak? Jak pójdę z wynikami do rodzinnego to mi wypisze?Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość.
11 CS
LH/FSH w normie
Prolaktyna 24.9
Anemia
Szelazo+KwasFoliowy
1cs z Castagnusem