X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14962 18888

    Wysłany: 13 lutego 2018, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Oj tam oj tam ja mam dobre kryteria wiekowe :p kobieta jak wino. Mój szwagier jest udany bo musi być jego partnerka minimum 10 lat młodsza.

    ja woczoraj powiedzialam ze czuje sie bardzo mloda :D

    Bocianiątko, Rucola, Siwulec, Frelcia, Kotowa lubią tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 9636 11821

    Wysłany: 13 lutego 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja woczoraj powiedzialam ze czuje sie bardzo mloda :D
    i prawidłowo :D

    Rucola, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt-beta 22.2
    6 dpt-beta 35.4
    10 dpt-beta 192
    12 dpt-beta 412
    14 dpt-beta 994
    18 dpt(5w2d)-GS 9x5mm; YS 2mm
    7w1d-CRL 1 cm FHR 136
    8w3d-CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d-CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d-USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji, TP 24.12🎄
    14w4d-CRL 8.3 cm
    15w6d-130g
    17w5d-200g
    20w4d-337g 💕córeczka
    23w4d-583g
    26w6d-925g
    28w2d-1125g
    31w6d-1764g
    34w4d-2200g
    35w6d-2350g
    37w2d-USG 🤰🏻
    37w6d-ostatnia wizyta 🤰🏻
    39w2d-zaplanowane CC! 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3672 3490

    Wysłany: 13 lutego 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Mam USG. Niestety widać z daleka olbrzyma. Do tego wszystkie wymiary są. Ehh. Jestem z łodzi tu podobno jest jakiś bardzo dobry lekarz od leczenia niepłodności. Moja gin ma baaardzo dużo pozytywnych opinii ale w sumie większość od ciężarnych.

    W Centrum zdrowia Matki Polki jest poradnia leczenia niepłodności i jeśli dobrze pamiętam to przyjmuje tam doktor Malinowski do którego chodziło kilka dziewczyn z naszego forum. Może jednak warto zmienić lekarza.
    Trzymam za Ciebie kciuki. Też jestem z Łodzi.

    MOJE lubi tę wiadomość

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

    ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓


    ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.


    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9476 12463

    Wysłany: 13 lutego 2018, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Oj tam oj tam ja mam dobre kryteria wiekowe :p kobieta jak wino. Mój szwagier jest udany bo musi być jego partnerka minimum 10 lat młodsza.
    To musi się dobrze trzymac i dbać o siebie, bo to z reguły starsza kobieta jest dużo bardziej zadbana niż facet w podobnym wieku.
    Ja bym tam nie chciała żeby mój emek był dużo starszy ode mnie, najlepiej w podobnym wieku ( mój jest młodszy 2 lata). Wbrew pozorom duze różnice wieku w dłuższej perspektywie czasu generują problemy o których na początku się nie myśli.

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    To musi się dobrze trzymac i dbać o siebie, bo to z reguły starsza kobieta jest dużo bardziej zadbana niż facet w podobnym wieku.
    Ja bym tam nie chciała żeby mój emek był dużo starszy ode mnie, najlepiej w podobnym wieku ( mój jest młodszy 2 lata). Wbrew pozorom duze różnice wieku w dłuższej perspektywie czasu generują problemy o których na początku się nie myśli.

    Ja bym chciała żeby mój M miał tak 15 lat więcej:p A szwagier bardzo dobrze się trzyma. Wygląda lepiej niż mój Mąż. Codziennie siłka, crossfit jakieś dupsy wciera w ciało no i dieta. Stres też to nie bierze. Taki luzak.

    lamka lubi tę wiadomość

  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1982 2232

    Wysłany: 13 lutego 2018, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże pies mi przebiegł po cyckach jak się przekrecilam na plecy, jakbym miała w środku kamienie. I suty mnie drą oby na @
    Zrobiłam sobie kisiel poziomkowy i obrałam ziemniaki dla eMka na obiad. Dalej niech kombinuje sam :)

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • moli5 Autorytet
    Postów: 476 461

    Wysłany: 13 lutego 2018, 13:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    w naszym osrodku i w naszej grupie sa pary ktore przyszly jak mialy skonczony 3 lata stazu, ale tez slyszalam ze mowia ok 5 lat. a moze nie wszystko stracone u was? ile jestescie po slubie?
    Yoselyn w maju mina nam 4 lata ale u nas sytuacji się troszkę zmianila bo mamy już cudownego synka. Ale biorą ślub - braliśmy go z myślą ,że nigdy nie będziemy mieli dzieci. Mój mąż według lekarzy był bezpłodny. A jednak cuda się zdarzają.
    Ale nie wykluczamy adopcji w przyszłości. Mamy w sobie takie pragnienie aby kiedyś przygarnąć jakieś dzieciątko ,które nie ma szans na normalny dom .
    Bardzo za Was trzymam kciuki.Niech telefon niebawem zadzwoni :)

    Yoselyn82, Cabrera, Czrna 81 lubią tę wiadomość


    mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(




  • moli5 Autorytet
    Postów: 476 461

    Wysłany: 13 lutego 2018, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    w jednym osrodku nie bedzie problemu a w innym bedzie.. ja tez chcialam niemowlaka no ale sprowadzili nas na ziemie
    I to mnie trochę przeraża w tym calym procesie adopcyjnym. Szkoda ,że ośrodki wymyślają sobie takie dziwne i moim zdaniem głupie zasady. Przecież teraz kobiety coraz później rodzą dzieci.
    Nie mówię ,że 1,5 roczne czy 3 letnie dziecko jest gorsze bo to nie o to chodzi. Ale rozumiem pragnienia malzenstw,które marzą o niemowlaku.
    Chyba nigdy pewnych rzeczy nie pojmę. Naturalnie można kiedy się chce ,ile się chce a już rodzicom adopcyjnym podcina się skrzydła na samym wstępie.

    Słyszałam ze fajny jest ośrodek adopcyjny w Częstochowie podobno podchodzę bardzo indywidualnie.


    mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(




  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i HCG - 39,3. Spadek o 18 (edit). Pytanie: czy to efekt oczyszczenia się z Ovitrelle a nadal coś się dzieje czy raczej nie ma szans.

    Obstawiam, że to drugie. Nie wiem jakie powinny być wartości bety w 13 dpo..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 14:14

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 9636 11821

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    No i HCG - 39,3. Spadek o 17,4. Pytanie: czy to efekt oczyszczenia się z Ovitrelle a nadal coś się dzieje czy raczej nie ma szans.

    Obstawiam, że to drugie. Nie wiem jakie powinny być wartości bety w 13 dpo..
    a kiedy był ostatni zastrzyk...?

    Ja bym jeszcze powtórzyła betę pojutrze...

    exaYp2.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    5 dpt-beta 22.2
    6 dpt-beta 35.4
    10 dpt-beta 192
    12 dpt-beta 412
    14 dpt-beta 994
    18 dpt(5w2d)-GS 9x5mm; YS 2mm
    7w1d-CRL 1 cm FHR 136
    8w3d-CRL 1.99 cm FHR 166
    10w1d-CRL 3.36 cm FHR 158
    12w2d-USG + PAPPA: ryzyko preeklampsji, TP 24.12🎄
    14w4d-CRL 8.3 cm
    15w6d-130g
    17w5d-200g
    20w4d-337g 💕córeczka
    23w4d-583g
    26w6d-925g
    28w2d-1125g
    31w6d-1764g
    34w4d-2200g
    35w6d-2350g
    37w2d-USG 🤰🏻
    37w6d-ostatnia wizyta 🤰🏻
    39w2d-zaplanowane CC! 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    a kiedy był ostatni zastrzyk...?

    Ja bym jeszcze powtórzyła betę pojutrze...

    Zastrzyki miałam 2, 4 i 6 lutego. Tego z 2 lutego już nie ma, dla tego z 4 lutego dziś mija 9 dzień.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 4075 3408

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec po wizycie u Paśnika:

    Jest młody :-D spodziewałam się starszego Pana :-P
    Ogólnie był pod wrażeniem ilości badań. Nie miał się do czego przyczepić.
    Powiedział ze natural jest jak najbardziej możliwy. O mutacjach powiedział to samo co hematolog.
    Mam zrobić Test CBA. I zrobię go w Synevo na początku marca, bo w tym miesiącu jedziemy jeszcze na urlop i nie chce juz obciazac budżetu. Z wynikiem na konsultację, zobaczymy co wyjdzie. Zwrócił uwagę na dodatnie ANA - będziemy zastanawiać się nad obniżeniem.

    A co do HP -kazał dobadac IgA - jak wyjdzie dodatnie to przeleczymy. A jak nie to nie, bo IGg mamy za niski współczynnik.

    Lekarz bardzo miły :-)

    Na koniec powiedział do eMka: Gdzie Pan taka żonę znalazł? Zdrowa i bez konieczności brania leków :-D Ma Pan szczęście :-P

    Bocianiątko, Yoselyn82, Karma88, Siwulec, Anaaa90, olik321, Luna1993, lamka, Frelcia, Jeżowa, Morusek, Kargo31, JuicyB, MOJE, KateHawke, Koteczka82, Sarna84, Czrna 81, summer86, Diamond92 lubią tę wiadomość

    EmOTp2.png


    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    20dpt - pęcherzyk ciążowy + żoltkowy
    27 dpt - ❤️

    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
    👶30.05.2021 - synek ❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14962 18888

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Wiec po wizycie u Paśnika:

    Jest młody :-D spodziewałam się starszego Pana :-P
    Ogólnie był pod wrażeniem ilości badań. Nie miał się do czego przyczepić.
    Powiedział ze natural jest jak najbardziej możliwy. O mutacjach powiedział to samo co hematolog.
    Mam zrobić Test CBA. I zrobię go w Synevo na początku marca, bo w tym miesiącu jedziemy jeszcze na urlop i nie chce juz obciazac budżetu. Z wynikiem na konsultację, zobaczymy co wyjdzie. Zwrócił uwagę na dodatnie ANA - będziemy zastanawiać się nad obniżeniem.

    A co do HP -kazał dobadac IgA - jak wyjdzie dodatnie to przeleczymy. A jak nie to nie, bo IGg mamy za niski współczynnik.

    Lekarz bardzo miły :-)

    Na koniec powiedział do eMka: Gdzie Pan taka żonę znalazł? Zdrowa i bez konieczności brania leków :-D Ma Pan szczęście :-P

    kiedys mozna bylo wyslac do niego wyniki badan przez e-mail :) i on pisal zalecenia co dalej. Nawet recepty wysylal mi do domu :)
    Odnosnie hp to pisalam tobie kiedys zebys dorobila IgA :)

    Ciesze sie ze wizyta udana :)

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Wiec po wizycie u Paśnika:

    Jest młody :-D spodziewałam się starszego Pana :-P
    Ogólnie był pod wrażeniem ilości badań. Nie miał się do czego przyczepić.
    Powiedział ze natural jest jak najbardziej możliwy. O mutacjach powiedział to samo co hematolog.
    Mam zrobić Test CBA. I zrobię go w Synevo na początku marca, bo w tym miesiącu jedziemy jeszcze na urlop i nie chce juz obciazac budżetu. Z wynikiem na konsultację, zobaczymy co wyjdzie. Zwrócił uwagę na dodatnie ANA - będziemy zastanawiać się nad obniżeniem.

    A co do HP -kazał dobadac IgA - jak wyjdzie dodatnie to przeleczymy. A jak nie to nie, bo IGg mamy za niski współczynnik.

    Lekarz bardzo miły :-)

    Na koniec powiedział do eMka: Gdzie Pan taka żonę znalazł? Zdrowa i bez konieczności brania leków :-D Ma Pan szczęście :-P


    <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wow to pozytywnie widzę jest. :)

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super :-)
    Czyli są jednak dobrzy lekarze ;)


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paśnik to chyba guru staraczek, więc dobry na pewno jest. ;)

    MOJE lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Tak jak dziewczyny pisały :) ale już po samej glukozie i insulinie na czczo można coś powiedzieć o IO, krzywa może potwierdzić albo dołożyć jeszcze hiperinsulinemię...

    A co do dnia cyklu to ja twierdzę, ze lepiej robić w pierwszej fazie bo takie skoki insuliny nie służą implantacji ale to takie moje skrzywienie...

    Bocianiatko a orientujesz się może co się bierze na tą hiperinsulinemie ewentualnie? Tzn czy to jest jakieś długie leczenie, czy poprostu coś w trakcie cyklu się bierze.
    Ja wczoraj wieczorem podałam zastrzyk. Dziś rano przez pół godziny bardzo bolał mnie ten wielki jajnik. Później przestało. Mam nadzieję że gignat pękł i spokojnie organizm przygotuje się do kolejnego cyklu.

    A ja po wczorajszym dniu z dołem, dziś wybrałam się na zakupy i na kawę z wielkim ciachem w sowie. Tak na poprawę humoru. Teraz czekam na @ i za dwa tygodnie zaczynam kolejny cykl.

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina cudownie <3 <3 <3 już niedługo się uda :)

    Staraniowa a to nie po zastrzyku 06.02? :(

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to teraz tzreba zakasać rękawy i brać się do robot :)

    Ja też jestem już po wizycie u mojego gina. Oczywiście nic nowego i kreatywnego nie usłyszałam. Mam czekać skoro są owulacje. To, że plamię przed i po krwawieniu to mam się tym nie przejmować. Dziś 14 dc pęcherzyk 12 mm. Idę w piątek zobaczyć co się będzie dalej działo z tym pęcherzykiem. Jutro mam wiytę u drugiego gina więc porównam ich diagnozy :D czuję się jak zawieszona w próżni - chciałabym działać, robić coś żeby się udało, ale nie wiem co :/

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ