Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1566 1095

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Podstawową mam bardzo ładna bo 14 zawsze mi wychodzi w badaniach kiedyś miałam 12, tylko ta po obciążeniu jest problemem imnie, ale owulacja występuje bo robilammonitoring

    Hmmm... Na obciążeniu to się nie znam, nie kazali mi robić, bo ta podstawowa była wysoka. A dawno miałaś badania? Może warto powtórzyć?

    Staraniowa ja brałam w tym cyklu ovitrelle i robię testy co dwa dni, żeby sprawdzić, kiedy organizm się tego pozbędzie. i test 9 dni po zastrzyku - widoczna kreska (blada, ale widoczna na pierwszy rzut oka), test po 11 dniach - typowy różowy bladzioszek. kolejny test jutro, więc dopiero po 13 dniach od pojedynczego zastrzyku spodziewam się białego testu, ale przekonam się o tym jutro rano

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 - 3 dniowy Maluch - udany :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo to ja sobie zatestuje jutro z Tobą:)

    Karolina super wieści:) teraz nic tylko działać i bez stresu :)

    Siwulec, Kargo31, Luna1993, reset, lamka, Karolina90 lubią tę wiadomość

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Kargo to ja sobie zatestuje jutro z Tobą:)

    Karolina super wieści:) teraz nic tylko działać i bez stresu :)


    a tu niespodzianka i beda dwie kreseczki :)

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1566 1095

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Kargo to ja sobie zatestuje jutro z Tobą:)

    Karolina super wieści:) teraz nic tylko działać i bez stresu :)

    Ooooo!!!! takie towarzystwo to ja rozumiem :D

    Tylko ja liczę na biel, ale u Ciebie może wydarzy się ten cud na przekór wszystkiemu <3

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 - 3 dniowy Maluch - udany :)
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Hmmm... Na obciążeniu to się nie znam, nie kazali mi robić, bo ta podstawowa była wysoka. A dawno miałaś badania? Może warto powtórzyć?

    Staraniowa ja brałam w tym cyklu ovitrelle i robię testy co dwa dni, żeby sprawdzić, kiedy organizm się tego pozbędzie. i test 9 dni po zastrzyku - widoczna kreska (blada, ale widoczna na pierwszy rzut oka), test po 11 dniach - typowy różowy bladzioszek. kolejny test jutro, więc dopiero po 13 dniach od pojedynczego zastrzyku spodziewam się białego testu, ale przekonam się o tym jutro rano

    U mnie wydaje mi się, że najbardziej wiarygodna będzie beta wykonywana w piątek. Ech...

    Z drugiej strony, gdyby była faktycznie ciąża to raczej poziom już 13 dpo byłby wyższy niż te 39 i by rósł. Nie wiem, może się mylę...

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    a tu niespodzianka i beda dwie kreseczki :)

    Nie wierzę w taka niespodziankę no ale coś muszę robić żeby do piątku nie zwariować:)

  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3242 2766

    Wysłany: 13 lutego 2018, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Hej dziewuszki!

    U mnie dziś poważny spadek tempki, czekam na @. Powinna dzisiaj się zjawić, ale zobaczymy po to pierwsy cykl na dupku był, więc może coś się przestawi.

    Byłam wczoraj u hematologa z powtórnymi wynikami. Powiedziała, że wyniki jeszcze bardziej ją utwierdziły w przekonaniu, że od pozytywnego testu ciążowego stosujemy neoparin.
    Co do brania acardu już podczas starań to powiedziała, że skoro ginekolog tak zalecił to mam łykać.
    No i na moją niziutenką ferrytynę dostałam żelazo Tardyferon. Mam tylko nadzieję, że nie będę mieć po nim zaparć, bo nie mogę sobie na nie pozwolić.


    Cheresta przykro mi z powodu bieli na teście.

    Agulineczka ja mam problem z zaparciami po każdym suplemencie z żelazem a po Tardyferonie nic mi nie było mimo, że brałam go kilka miesięcy.

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017
    2.05.2020 Aniołek

    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 13 lutego 2018, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    I to mnie trochę przeraża w tym calym procesie adopcyjnym. Szkoda ,że ośrodki wymyślają sobie takie dziwne i moim zdaniem głupie zasady. Przecież teraz kobiety coraz później rodzą dzieci.
    Nie mówię ,że 1,5 roczne czy 3 letnie dziecko jest gorsze bo to nie o to chodzi. Ale rozumiem pragnienia malzenstw,które marzą o niemowlaku.
    Chyba nigdy pewnych rzeczy nie pojmę. Naturalnie można kiedy się chce ,ile się chce a już rodzicom adopcyjnym podcina się skrzydła na samym wstępie.

    Słyszałam ze fajny jest ośrodek adopcyjny w Częstochowie podobno podchodzę bardzo indywidualnie.

    U nas mowili tak : Jaka byla droga do adopcji, czyli od momentu mysli o posiadaniu dziecka, przez leczenie do wizyty w Oa. Bardziej sie u nas skupili na dojrzalosci do adopcji i tej calej zalobie po dziecku biologicznym.

    Trudno sie pogodzic ze nie bedziesz miala wlasnego dziecka, ale do tej decyzji trzeba dojrzec..

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 lutego 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    U mnie wydaje mi się, że najbardziej wiarygodna będzie beta wykonywana w piątek. Ech...

    Z drugiej strony, gdyby była faktycznie ciąża to raczej poziom już 13 dpo byłby wyższy niż te 39 i by rósł. Nie wiem, może się mylę...


    wg rozpiski jaką kiedyś mi tutaj Bociek przekazała to beta w 13 dpo powinna być w granicach 33 - 91, a jak w piątek zrobisz to beta 15 dpo powinna mieć 100 - 252

    staraniowa lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5686 7006

    Wysłany: 13 lutego 2018, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Bocianiatko a orientujesz się może co się bierze na tą hiperinsulinemie ewentualnie? Tzn czy to jest jakieś długie leczenie, czy poprostu coś w trakcie cyklu się bierze.
    Ja wczoraj wieczorem podałam zastrzyk. Dziś rano przez pół godziny bardzo bolał mnie ten wielki jajnik. Później przestało. Mam nadzieję że gignat pękł i spokojnie organizm przygotuje się do kolejnego cyklu.

    A ja po wczorajszym dniu z dołem, dziś wybrałam się na zakupy i na kawę z wielkim ciachem w sowie. Tak na poprawę humoru. Teraz czekam na @ i za dwa tygodnie zaczynam kolejny cykl.
    Hiperinsulinemia i insulinooporność to dwie różne rzeczy ;) ale generalnie głównym i najważniejszym leczeniem jest dieta o niskim indeksie glikemicznym i ruch. A to ważne, bo IO to prosta droga do cukrzycy... Nie mówiąc o tym że zabija nasze jajniki :P

    Przy hiperinsulinemii to chyba tylko dieta. Przy IO zależnie od wyników podaje się metforminę i tutaj mówi się, ze elczenie zaczyna przynosić dobre efekty na płodność po 3-6 miesiącach...

    Masz PCOS? Bo to bardzo często (choć nie zawsze) idzie ze sobą w parze... A przy PCOS czasem podaje się metforminę bez względu na insulinę... EDIT: widzę, że masz... powalcz o metę nawet jeśli nie masz IO :) (ale niestety możesz mieć...) u wielu dziewczyn po mecie bardzo pięknie wróciła owu, albo zaczęły pękać niepękające pęcherzyki :)

    Moim zdaniem na początek zbadaj glukozę i insulinę na czczo. a w kolejnym kroku krzywa :) i zobaczymy :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 15:29

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 13 lutego 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę lekarka przełożyła na piątek, mam wtedy powtórzyć betę i będę mieć wizytę. Powiedziała, że inna jej pacjentka zaszła w ciążę mając takie wyniki.

    I weź tu żyj... Wiecznie w niepewności.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 lutego 2018, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja sobie hobbistycznie siknelam na owulaka z allegro, nie zachowując przy tym żadnych zasad typu nie pij cztery godziny przed itp.
    Wyszło takie coś:

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdc6552045c8.jpg

    I teraz pytanie- czy to może zmierzać w kierunku pozytywa? Śluz mam idealnie biały, dużo go, ale dziś tylko przez moment był lekko rozciągliwy. Drogie Bravo, co radzicie?

    lamka, Siwulec lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ja rozciągliwy mam też przed okresem i właśnie wtedy jest z białym śluzem. A ż objawów okresowych cokolwiek innego masz? Albo owulacyjnych?

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5686 7006

    Wysłany: 13 lutego 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, ja sobie hobbistycznie siknelam na owulaka z allegro, nie zachowując przy tym żadnych zasad typu nie pij cztery godziny przed itp.
    Wyszło takie coś:

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdc6552045c8.jpg

    I teraz pytanie- czy to może zmierzać w kierunku pozytywa? Śluz mam idealnie biały, dużo go, ale dziś tylko przez moment był lekko rozciągliwy. Drogie Bravo, co radzicie?
    Popatrz na mój wczorajszy i dzisiejszy owulak ;) jasne, ze może zmierzać :) testuj dalej i profialktycznie wykorzystaj M :) ale pytanie czy takie bardzo późne owulki są w ogóle wartościowe? :(

    I kolejne pytanie do Ciebie, badałaś się w kierunku IO? Spójrz na to co napisałam do MOJE chwilę temu ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 15:47

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 lutego 2018, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Reset ja rozciągliwy mam też przed okresem i właśnie wtedy jest z białym śluzem. A ż objawów okresowych cokolwiek innego masz? Albo owulacyjnych?

    Znów cisza w objawach:/ owulacyjnych nigdy nie miałam, okresowe też minęły. 45 DC, w 18 DC miałam bardzo niski estradiol, ale już wtedy lh i fsh jak w czasie owulacyjnym:/

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zostaje powtarzać owulaki jutro :) może będzie niespodzianka ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset na pewno seks nie zaszkodzi, a na owulaka siknij jeszcze jutro.

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 lutego 2018, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Reset na pewno seks nie zaszkodzi, a na owulaka siknij jeszcze jutro.

    Jutro to już sikne na jakieś porządne a nie tak dla funu ;)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • moli5 Autorytet
    Postów: 476 461

    Wysłany: 13 lutego 2018, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    U nas mowili tak : Jaka byla droga do adopcji, czyli od momentu mysli o posiadaniu dziecka, przez leczenie do wizyty w Oa. Bardziej sie u nas skupili na dojrzalosci do adopcji i tej calej zalobie po dziecku biologicznym.

    Trudno sie pogodzic ze nie bedziesz miala wlasnego dziecka, ale do tej decyzji trzeba dojrzec..
    Wyposażenie sobie ,że to bardzo trudne. Bardzo Was za tę decyzję i dojrzałość podziwiam. Pewnie za Wami długa droga ale przed Wami zapewne piękna przyszłość z Waszym dzieciątkiem :)


    mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(




  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5686 7006

    Wysłany: 13 lutego 2018, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reseciku, odpisałam Ci parę postów wyżej ;)

    reset lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego