Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie macie plany na dzisiejszy dzień??my wybieramy się na film Dom Duchów a potem kolację do restauracji.Chciałam obejrzeć Greya lub polską komedię Bez Paniki czy jakoś tak ale mój chłopak lubi straszneee filmy,zresztą ja też :) i na tamtych zwyczajnie by zasnął heheh.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 14 lutego 2018, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim zakochańcom ;) <3

    przykro mi z powodu białych testów :* :* :*

    trzymam kciuki za jeszcze nie olane testy <3

    Jeżu kciuki wielkie za wizytę - koniecznie daj znać co i jak ;)

    Bociuś śluzu jak marzenie i plemniorów zwariowanych :* :* :*

    Resecik walentynkowego pozytywnego testu za dwa tyg <3

    Bocianiątko, KateHawke lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 14 lutego 2018, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, my idziemy do androloga :D

    Siwulec- dziękuję! Ale coś mi w tej niby owulacji nie pasuje, śluz nieowulacyjny i w ogóle...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 07:59

    blue00, summer86 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec a Ty jak się czujesz kochana?

    Reset wyczytałaś coś ciekawego na temat lh? :) ale masz Walentynki <3

    Pakatasia strasznie mi przykro,że musisz przez to przejść :( :(

    Frelcia powiedz że dostałaś walentynkowy okres !

    My dziś naprawimy auto i załatwiamy przegląd, takie święto zakochanych ;) a wczoraj zrobiłam carbonare. Znalazła się w toalecie dosłownie z prędkością światła ;)

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia :( szkoda wielka. Następny cykl będzie może owocny! :)

    Reset androlog dziś??? Powodzenia!!!

    Moze dzis beda wyniki subpopulacji.
    My nic specjalnego nie robimy. Moze ewentualnie jakas fajna kolacje zrobie. ;)

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • bondzik007 Autorytet
    Postów: 1401 992

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 11-12dpo i też biało :( juz nie liczę na cud tylko czekam pokornie na @ która przyjdzie w piątek lub w sobotę :(

    12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

    [*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

    Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

    [*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

    MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • dominique Znajoma
    Postów: 23 23

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Hej Dziewczyny!

    U mnie dziś 13 dzień po Ovitrelle (11dpo) i test jest czysty. chyba juz się wypłukało. nooo, może po pół godz coś tam majaczyło, bo zostawiam wszystkie te testy do porównania. Pewnie u każdej inaczej, ale jeśli ja kiedyś będę miała jeszcze raz ten zastrzyk, to szybciej niż 14 dni po Ovitrelle nie ma co testować.

    U mnie dziś jest 12 dzień po ovitrelle i biało to nie mój pierwszy raz z ovitrelle i wiem,że u mnie po 7-8dniach już nie ma po nim śladu...

    PCOS/ Insulinooporność / MTHFR A1298C Homozygota/ zespół antyfosfolipidowy/ nasienie OK

    10.04.2018 Aniołek [*] 8tc
    20.10.2018 Aniołek [*] 6tc
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 3190 3011

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :-) nie dam rady nadrobić :-( jestem juz w drodze do Białki Tatrzańskiej, wiec oficjalnie zaczynam urlop :-)

    Zapisałam się na 28.02 do gin-androlga w instytucie rodziny. Mam świadomość że to napro, ale podobno super ogarnia krzywe i robi laparo na NFZ,a chce spróbować jeszcze kilka cykli po uregulowaniu krzywych i z clexane od owu. Jak nie wyjdzie to pod koniec roku podejdziemy do ivf. A teraz luzujemy:-D

    Boćku kochany! Kciuki za test PCT :-)

    Yoselyn82, Bocianiątko, summer86, Luna1993, KateHawke, lamka, Czrna 81, Lena21, Emiilka, Morusek, Bajkaaa, blue00 lubią tę wiadomość

    relgpx9idcwsnjby.png

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI
    18.09.2020- punkcja
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
    22dpt - <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed tym andrologia mam z jednej strony strach, że zdecydowanie powie, iż z taką morfologia nie ma na co liczyć i tylko np. ivf (bo czytałam gdzieś wytyczne do iui i byśmy się nie kwalifikowali), a z drugiej pewne nadzieję... I to nie nadzieję na to, że poklepie po pleckach, że będzie dobrze, ale ze właśnie jednoznacznie powie nam, na co mamy liczyć.

    Trochę się tylko boje jak to przyjmie mój mąż. Albo inaczej- tego boje się bardziej niż diagnozy :(

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina udanego urlopu, na ile jedziesz? :-)


    trzymam mocno kciuki za dwie kreseczki na teście i za wizyty :-)

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5685 7006

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, Karola dzięki za pamięć:) śluz pobrany:) teraz trzymajcie kciuki żeby byli tam jacyś żywi ruchliwi żołnierze ;) wynik za 3 godz :)

    Karma Twoje wyniki też będą dzisiaj jakoś po 15 :) kciukaski! :*

    reset, Karma88, Siwulec, Kargo31, KateHawke, lamka, agnieszka00, MaryAnn, Karolina90, Emiilka, Izape_91, problemik, blue00, Diamond92 lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walentynki raczej spędzimy w domu, mąż chory..najwYzej zrobimy sobie jak będzie Zdrowy i pójdziemy sobie gdzieś na pyszna kolację itp :-)

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset bo to jest wyjątkowa i niepowtarzalna owu :D

    Luna dziękuje, fizycznie czuje się dobrze :) psychicznie już też, przyjęłam teraz taką zasadę, że cieszę się z każdego dnia z moim groszkiem, wierzę mocno (wbrew doktorkowi) że wszystko będzie dobrze i że to tylko kiepski początek wspaniałego zakończenia <3
    czytałam że w piątek wizytujesz :D będę ściskać kciuki :* :* :*


    Bociuś z zaciśnietymi kciukami czekam z Tobą na wyniki <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 08:13

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boćku myślami z Tobą i licze na dobry wynik!!!
    Ja głupia wiem, że na wyniki badań poczekam chwilę, ale od wczoraj wieczora się loguje na strony labów, bo a może jednak wskoczą. :D :D :D

    reset faceci ciężko przyjmują diagnozy od lekarza, ja też zawsze się boję jak M na cokolwiek zareaguje. Mam nadzieję, że pójdzie sprawnie i nie opornie z chłopem, bo Ty pójdziesz do przodu na bank. :*

    Karola udanego odpoczynku!!!!

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18173

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Siwulec, Karola dzięki za pamięć:) śluz pobrany:) teraz trzymajcie kciuki żeby byli tam jacyś żywi ruchliwi żołnierze ;) wynik za 3 godz :)

    Karma Twoje wyniki też będą dzisiaj jakoś po 15 :) kciukaski! :*

    mocne kciuki!! :-)

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1566 1095

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek kciuki!!!!!!!!!

    Karolina miłego wypoczynku!!!

    U nas od wczoraj walentynkowe kłótnie, pewnie dziś też. Więc generalnie leje na te walentynki, nigdy ich nie obchodziłam. Ale Wam życzę jednak miłego dnia :)

    *57 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 - 3 dniowy Maluch - udany :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam krwawych walentynek. Za to dostałam super prezent od męża. Wiem że miałam się zresetować ale chciałam tylko napisać że w sobotę mam ginekologa bo w piątek już nie ma miejsc. :/

    Co do kardiologa to mam cudownego z Polsko Amerykańskiej Kliniki w Tychach. Nigdy bubla nie wciska bo by go mój tata przeświecil a przyjaźnia się od piaskownicy.

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Moja mama przez 5 lat brała tabletki na kołatanie serca. skutek uboczny z ulotki - kołatnie serca. Wmawiali jej, że bez tych tabsów będzie jeszcze gorzej, więc je brała. Poszła kiedyś do innego lekarza, kazał to odstawić w cholerę. skutek: brak leków - brak problemów z sercem i kołatania i wreszcie dobre wyniki. Załamać się idzie...

    I nie wiem teraz czy się śmiać czy załamać...

    Melevis lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kciuki za wizytę, cieszę się że się dowiecie, ma czym stoicie. Niestety mężczyznom trudniej wziąść na klatę złe wyniki niż nam :(

    Karolina udanego urlopu :)

    Siwulec i bardzo dobrze, przecież nic nie jest przesądzone, a groszek się pięknie rozwija <3 Ja wizytę mam jutro :)

    Bociek czekam na dobre wyniki :*

    Siwulec, reset lubią tę wiadomość

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego