Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 14 lutego 2018, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jaka piękna Pani Helpinkowa <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14440 18167

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa kciuki mocne za wizyte :-)

    Jeżowa lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5685 7006

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziękuję za kciuki, wynik taki sam jak ostatnio - żołnierzy dużo ale 100% nieruchliwych :/ trza się jeszcze skonsultować...

    Reset, trzymam kciuki żeby u Was wiadomosci były lepsze... :*

    Jeżuś! <3

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    a Ty który tydz?
    Jutro 5+6 :)

    Emiilka lubi tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek, znacie problem, to go pokonacie! :* Wierzę w to całym sercem <3

    Kaczorka - <3 Powinien się Ali skrzat spodobać :) Ja, jak zamawiałam dla małych dzieci, początkowo miałam obawy jak to będzie pozszywane, żeby - odpukać - nie okazało się, że maluch weźmie do buzi i coś odgryzie itp. ale we wszystkich egzemplarzach do tej pory trzymało się super :)

    Kaczorka lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Jeżowa Autorytet
    Postów: 3175 8800

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociuś nosz kurde :/ przykro mi Kochanie :(

    eUncp2.png
    8Vdcp1.png
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9558

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Kaczorka jaka piękna Pani Helpinkowa <3

    Prawda? :) przyda się taka strażniczka w domu. Już mam nawet miejsce dla niej :)


    Bocianiątko - czy to oznacza, że tylko IVF da u Was szansę? A może jakiś waleczny żołnierz czmychnął do przodu :)

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5685 7006

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Prawda? :) przyda się taka strażniczka w domu. Już mam nawet miejsce dla niej :)


    Bocianiątko - czy to oznacza, że tylko IVF da u Was szansę? A może jakiś waleczny żołnierz czmychnął do przodu :)
    zawsze jest na to szansa ;)

    teoretycznie jest eejszcze IUI, a w praktyce może być różnie bo jak mi ostatnio gin tłumaczyła to niewiadomo dlaczego one po tych 8 goz się nie ruszają. Jeśli przez śluz to IUI go ominie ale jeśli to np jakiś defekt plemników który wychodzi dopiero po czasie to zostaje IVF. Jeszcze zobaczymy jak wyjdą te następne badania nasienia (MAR, HBA i SWIM) i co powie androlog... wtedy pewnie ejszcze udamy się do innej kliniki na konsultacje i jeśli już to zdecydujemy się na IVF bo szkoda czasu i kasy na IUI...

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jutro 5+6 :)

    no to serducha raczej jeszcze nie zobaczysz ale zarodeczek już pewnie będzie widoczny <)

    Bociek czyli Paśnik musi rozruszać leniwe żołnierzyki ;) wierzę że za chwilę będą pływać jak rybki w wodzie ;)

    Kaczorka miejsce honorowe musi być ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Rub45 Autorytet
    Postów: 932 539

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    no to serducha raczej jeszcze nie zobaczysz ale zarodeczek już pewnie będzie widoczny <)


    ;)

    U mnie 6+4 nie było jeszcze serduszka ani nie było widać zarodka więc nie ma się co spieszyc

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5685 7006

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    no to serducha raczej jeszcze nie zobaczysz ale zarodeczek już pewnie będzie widoczny <)

    Bociek czyli Paśnik musi rozruszać leniwe żołnierzyki ;) wierzę że za chwilę będą pływać jak rybki w wodzie ;)

    Kaczorka miejsce honorowe musi być ;)
    Paśnik to oleje ten test ;) u Karoli nie zwrócił na niego uwagi :P ale kurczę jednak jest jakiś powód dla którego tak się dzieje... :/

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Paśnik to oleje ten test ;) u Karoli nie zwrócił na niego uwagi :P ale kurczę jednak jest jakiś powód dla którego tak się dzieje... :/

    A dlaczego oleje? I jak się ma ten test do wyników żywotności z seminogramu?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • dominique Znajoma
    Postów: 23 23

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Jeśli chodzi o cykl z HSG, my mieliśmy zalecenie się zabezpieczać (badanie miałam w okolicach owulacji), ale współżyć mogliśmy.

    Co do zabezpieczania, zależy czy będzie to sono HSG czy tradycyjne z rtg. Przy rtg raczej ze względu na naświetlanie każą się zabezpieczać, przy sono chyba nie ma przeciwwskazań do starań.

    Czyli kurde wychodzi,że co lekarz/szpital to inaczej mówią. Mi lekarz powiedział,że od czasu zrobienia tych wymazów przed hsg aż do czasu samego badania nie wolno nam współżyć wogóle natomiast cykl w którym będę miala HSG będzie stymulowany CLO i potem normalnie ovitrelle bo jak twierdzi mój lekarz ponoć w cyklu z hsg 17% kobiet udaje się zajść z ciążę.

    PCOS/ Insulinooporność / MTHFR A1298C Homozygota/ zespół antyfosfolipidowy/ nasienie OK

    10.04.2018 Aniołek [*] 8tc
    20.10.2018 Aniołek [*] 6tc
  • Emiilka Autorytet
    Postów: 923 2321

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem w Walentynki :)

    Jeżowa, trzymam mocno kciuki za wizytę - pęcherzyk już będzie widać na pewno :)
    Lunka, już zaczynam kciukać, za Twoją jutrzejszą wizytę :) A może ujrzysz już serduszko? <3
    Reset, kciuki za Waszą romantico randkę u androloga :D
    Karolinka, udanego urlopu - odpoczywajcie :)
    Pakatasia, Kochana z całego serca Ci współczuję. Straszne jest to, co Ci się przytrafiło. Cholercia, tyle dni w szpitalu, przy przecież jeszcze nie takiej wysokiej becie. Tego właśnie najbardziej się obawiam :( Mam nadzieję, że już dzisiaj wyjdziesz do domku i odpoczniesz od tej całej sytuacji. Przykro mi, że to był Twój 2 c.s. Mnie się to przytrafiło w 1 c.s. i była to dla mnie trauma, bo też o szpital zahaczyłam i z ciężarnymi leżałam.
    Bocianku, noż chorobka, miałam nadzieję, że wyniki się poprawią... Ale może faktycznie to jest właśnie przyczyną problemu? Liczymy na naturalsika, ale może IUI czy IVF zda egzamin? :)

    Więcej niestety nie pamiętam. Dzisiaj wróciło mi trochę nadziei, bo mnie mocno mdli, po dwóch dniach bez jakichkolwiek objawów ciąży. Oby do piątku ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 10:34

    reset, Jeżowa, KateHawke, Karolina90 lubią tę wiadomość

    12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5685 7006

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    A dlaczego oleje? I jak się ma ten test do wyników żywotności z seminogramu?
    seminogram podaje Ci info co się dzieje z plemnikami tuż po podbraniu, na świeżo... u nas wtedy jest wszystko pieknie...

    A w tym teście określa się ilość ruchliwych plemników w Twoim śluzie po 8 godzinach od stosunku... Na świeżo może być wszystko cacy, jak u nas, a po 8 godz wszystkie zdechłe... a gin mi tłumaczyła, że skoro tu są zdechłe to te co dotarły nawet do jajeczka to po tych kilku godzinach nie będą w stanie go zapłodnić bo do tego niezbędny jest ruch...

    Ale wielu lekarzy określa ten test jako bardzo niemiarodajny bo z kolei mówią, ze w śluzie zostały same najsłabsze jednostki a te przy jajeczku mogą być całkiem użyteczne ;) A wiem że u Karoliny Paśnik nie zwrócił uwagi na taki wynik...

    Jak dla mnie i jedna i druga teoria wydają się mieć jakiś sens... I bądź tu mądry...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 10:40

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek, dzięki za wyjaśnienie. Trochę to przerażające, ile rzeczy trzeba wyeliminować, aby dojść do sedna problemu :/

    Ale to wyjaśnienie lekarzy o tych mocniejszych plemnikach przemawia do wyobraźni...

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Paśnik to oleje ten test ;) u Karoli nie zwrócił na niego uwagi :P ale kurczę jednak jest jakiś powód dla którego tak się dzieje... :/

    nie daj się olać ;) jak zobaczy że nie ma do czynienia z laikiem to może i skupi się też na plemniorach ;) tego Ci życzę, abyście jak najwięcej wynieśli z tej wizyty

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5980 6498

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w Walentynki i pierwszy dzień @. Smutno, ale z drugiej strony Walentynki to fajny dzień na pierwszy dzień ciąży, co nie? :D

    Także ja już z lutego wypadam.

    Tulę dziewczyny z negatywami na teście.

    Bociuś kurcze, gdyby to był problem głownie w tym śluzie to faktycznie IUI by mogło coś zdziałać. Zobaczymy co wyjdzie w dalszych badaniach i po wizycie u androloga.

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

    atdc2n0aqc09psg2.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pakatasia96: przykro mi, że tak się ułożyło, trzymaj się dzielnie!

    reset:powodzenia na wizycie (ps. diagnozy jestem ciekawa, bo u nas taka sama morfologia :( z wizytą u androloga czekamy, na razie suplementacja i powtórka badania)

    Bocianiątko: rzeczywiście z tego co czytałam, mało który lekarz "poważnie" podchodzi do tego badania...choć ja pewnie też bym się przejęła...myślę, że dobrze , ze rozszerzacie badanie nasienia, to pewnie więcej powie...

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 14 lutego 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    U mnie 6+4 nie było jeszcze serduszka ani nie było widać zarodka więc nie ma się co spieszyc


    racja - o pęcherzyk mi chodziło :)

    dzięki za czujność :)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego