Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 22 lutego 2018, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Hope, ja co prawda tez ma bobo mam zawsze szare krechy, ale grubo po czasie...a u ciebie, jeśli w czasie, to może być pozytyw!

    Aria-gratuluje!

    Reset: tak jak dziewczyny piszą, czas sprzyja suplementacji, wiec jeśli poczekajcie, to efekt będzie na pewno dobry!

    A ja jestem dwa dni po laparo i dowiedziałam się o endometriozę III stopnia (do tej pory żaden lekarz mi o tym nie powiedział, wiec możecie dobie tylko mój szok wyobrazic), co w połączenie z słabymi wynikami nasienia według lekarzy praktycznie nie daje szansy na naturalne poczęcie...
    Mam dokładnie to samo. Lekarze jeśli nie było torbieli endometrialnych nie zobaczą na zwykłym usg endomendy. Tylko przy laparoskopii lub histero menda wychodzi. Mój eMek też ma słabe nasienie. Nawet nie próbowaliśmy czekać na cud i podeszliśmy do ivf

    Cabrera lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5008 11616

    Wysłany: 22 lutego 2018, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Hope, ja co prawda tez ma bobo mam zawsze szare krechy, ale grubo po czasie...a u ciebie, jeśli w czasie, to może być pozytyw!

    Aria-gratuluje!

    Reset: tak jak dziewczyny piszą, czas sprzyja suplementacji, wiec jeśli poczekajcie, to efekt będzie na pewno dobry!

    A ja jestem dwa dni po laparo i dowiedziałam się o endometriozę III stopnia (do tej pory żaden lekarz mi o tym nie powiedział, wiec możecie dobie tylko mój szok wyobrazic), co w połączenie z słabymi wynikami nasienia według lekarzy praktycznie nie daje szansy na naturalne poczęcie...
    Carrera przykro mi :/ nie da się temu zaradzić ???
    U nas też beznadziejnie z nasieniem, ale jeszcze nie wiem co mam w srodku, bo laparoskopia pewnie też mnie czeka prędzej czy później... Najgorzej jak jest kumulacja u jednej i drugiej strony coś nie gra... A podejrzewam że u nas też tak będzie. Spodziewam się więc najgorszego.


    Z ciekawości zapytam jak ze kierowaniami na hormony? Ile czasu są wazne ???

    Cabrera lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5008 11616

    Wysłany: 22 lutego 2018, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Teraz doczytałam. Iza my też mamy w tym miesiącu 7 rocznicę Poznania! Tzn.mielismy 11ego lutego :D
    No widzisz my 11 dni jesteśmy młodsi:D a kiedy ślub braliście:) ? My 14 sierpnia 2016

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    No widzisz my 11 dni jesteśmy młodsi:D a kiedy ślub braliście:) ? My 14 sierpnia 2016

    15 lipca 2016 :) chociaż kocham sierpień:p

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 22 lutego 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zacznij od włosów i idź za ciosem ;)

    Klaudyś powodzenia ! życzę dwóch pięknych kresek ;)

    Reset wiesz że mam podobnie z drętwieniem ręki (tzn teraz już tylko cierpnie od czasu do czasu) i "pijaną" głową, ale z lekarzami się dogadać nie mogę i tylko robię sobie ćwiczenia jakie zalecił mi osteopata - jest troszkę lepiej. Mam nadzieję że Tobie po lekach również się poprawi :* :* :*

    Frelcia wygląda smakowicie :) to jakaś zapiekanka z cukinią??
    ja przerzuciłam się na sałaty... dzięki czemu brzuch mnie nie męczy a najedzona jestem do syta :) brawo ja hihihih

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bd77dea321b.jpg

    Izape_91, Lunaris, Emiilka, Bajkaaa, Czrna 81, blue00 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 22 lutego 2018, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się załamałam, lekarz, który robił laparo mocno się zdziwił, ze nikt wcześniej mi o tym nie powiedział...w każdym razie tez zarekomendował od razu In vitro, jak tylko dojdę do siebie (psychicznie), to muszę skontaktować się z klinika ...nie wiem tylko czy jest sens próbować z dofinansowaniem (u nas na szczęście takowe jest i w sumie spełniamy kryteria), tylko wiem, ze przymuszają na początku do iui, a z naszym nasieniem to nie za bardzo jest sens...

    Przepraszam, ze tylko o sobie dziś, ale naprawdę nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy...

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego przepisu brałam https://kuchnialidla.pl/odchudzone-lasagne

  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 22 lutego 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate...jesli dobrze pamietam, to Wy mieliście jeszcze przymusowa krótka przerwę...przypomnisz mi czym ona była spowodowana?
    Nie wiem, czy działać już teraz skoro usunęli ogniska...
    Ps. Twoj przypadek daje mu nadzieje :)

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 22 lutego 2018, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Kate...jesli dobrze pamietam, to Wy mieliście jeszcze przymusowa krótka przerwę...przypomnisz mi czym ona była spowodowana?
    Nie wiem, czy działać już teraz skoro usunęli ogniska...
    Ps. Twoj przypadek daje mu nadzieje :)
    Działaj od razu. Póki ogniska się nie odnowiły. Ja miałam przymusową przerwę bo pojawiła się torbiel endometrialna i przerwalismy procedurę.

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 22 lutego 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kate...jak tylko wrócę na nogi, to będę ogarniała temat...

    KateHawke lubi tę wiadomość

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 22 lutego 2018, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, są możliwości, droga w zasadzie tylko jedna - co tu rozkminiać ;) Daj sobie chwilę na oddech i do roboty - musi się udac

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1040 656

    Wysłany: 22 lutego 2018, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera a macie 1 % morfologię a pamiętasz ile to jest mln/ejakulat ? Ja się zastanawiam właśnie z tym bardzo bo 1.5 roku temu morfologię mieliśmy 2 % ale było 0.05 mln/ejakulat, a teraz też 2% ale już 1.2 mln/ejakulat

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 22 lutego 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Cabrera a macie 1 % morfologię a pamiętasz ile to jest mln/ejakulat ? Ja się zastanawiam właśnie z tym bardzo bo 1.5 roku temu morfologię mieliśmy 2 % ale było 0.05 mln/ejakulat, a teraz też 2% ale już 1.2 mln/ejakulat

    Objętość mamy 3 ml tj. 16 mln/ml i 48 mln/ ejakulat, ruchliwość Ok...te pozostałe kryteria są niby w normie, ale lekarz powiedział, ze to nie zmienia postaci rzeczy, ze najważniejsza jest morfologia...
    Ale zachował się w porządku, powiedział, ze on nie pomoże, ale dał namiary do swojego kolegi (trochę się zdziwiliśmy, bo to był prywatny numer) i umówiłam się na poniedziałek...jeśli on potwierdzi to pozostaje tylko decyzja co do kliniki...

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 22 lutego 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Dzięki Dziewczyny za wsparcie :) przyda się w każdej postaci :)

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1040 656

    Wysłany: 22 lutego 2018, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A morfologię? Tam jest norma >1.6 mln/ejakulat. Chyba że jakieś inne laboratorium inaczej to opisuje

    7.02.2019 moje dwa Aniołki :(
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5547 9762

    Wysłany: 22 lutego 2018, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zacznę więcej nocek brać w pracy -co się przebudzę po dyżurze to nowe <3 :D gratulacje Aria <3

    FRELLLLLLLLCIA !!! normalnie człowiek przy Tobie nie schudnie! Kopsnij kawałek bo ślinka mi leci ! :D (Siwulec sałatka na deser też się zmieści :])

    KlaudyŚ piękny wykresik -powodzenia!

    Siwulec, Frelcia, Czrna 81 lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 22 lutego 2018, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    A morfologię? Tam jest norma >1.6 mln/ejakulat. Chyba że jakieś inne laboratorium inaczej to opisuje

    Morfologia 0,16 mln/ml i 0,48 mln/ ejakulat

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 22 lutego 2018, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za super przyjęcie :*
    Sceptycznie podchodzę do tego wykresu te spadki przed samą @ nie wróżą nic dobrego ale zawsze jest jakaś nadzieja ze jutro odbije i wredota nie przyjdzie :)

    To moje drugie podejście do starania.,pierwszy ma już rok :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 15:36

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 22 lutego 2018, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Objętość mamy 3 ml tj. 16 mln/ml i 48 mln/ ejakulat, ruchliwość Ok...te pozostałe kryteria są niby w normie, ale lekarz powiedział, ze to nie zmienia postaci rzeczy, ze najważniejsza jest morfologia...

    Ja tylko tak informacyjnie się wtrącę, bo już niżej widzę, że u Was jest 0,48 mln/ ejakulat co rzeczywiście jest mało.
    Nasz androlog powiedział dokładnie odwrotnie - że morfologia to nie jest żaden wyrok czy wyznacznik, bo jeśli reszta parametrów jest w normie to 1% z ogólnej dużej liczby daje radę.
    Na naszym przykładzie, gdzie mamy w ejakulacie ponad 130 ml plemników i 90% żywotności oraz 50% ruchu postępowego wyliczył, że w całym ejakulacie jest tych plemników wcale nie tak mało.

    No ale u nas powiedział, że jednak wg niego problemem jest aglutynacja i dlatego teraz test MAR przed nami :(

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 22 lutego 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ja tylko tak informacyjnie się wtrącę, bo już niżej widzę, że u Was jest 0,48 mln/ ejakulat co rzeczywiście jest mało.
    Nasz androlog powiedział dokładnie odwrotnie - że morfologia to nie jest żaden wyrok czy wyznacznik, bo jeśli reszta parametrów jest w normie to 1% z ogólnej dużej liczby daje radę.
    Na naszym przykładzie, gdzie mamy w ejakulacie ponad 130 ml plemników i 90% żywotności oraz 50% ruchu postępowego wyliczył, że w całym ejakulacie jest tych plemników wcale nie tak mało.

    No ale u nas powiedział, że jednak wg niego problemem jest aglutynacja i dlatego teraz test MAR przed nami :(

    No ja tez rak na logikę to brałam, skoro ilość jest Ok (u mas M. się przyznał, ze nie wszystko trafiło do kubełka;)), to nie jest źle...zobaczymy, co powie drugi lekarz w poniedziałek...

    U Was rzeczywiście ilość jest w porządku, wiec nie macie się co martwić:) tez bym na Waszym miejscu rozszerzyła o Mar...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 15:43

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego