Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam dokładnie to samo. Lekarze jeśli nie było torbieli endometrialnych nie zobaczą na zwykłym usg endomendy. Tylko przy laparoskopii lub histero menda wychodzi. Mój eMek też ma słabe nasienie. Nawet nie próbowaliśmy czekać na cud i podeszliśmy do ivfCabrera wrote:Hope, ja co prawda tez ma bobo mam zawsze szare krechy, ale grubo po czasie...a u ciebie, jeśli w czasie, to może być pozytyw!
Aria-gratuluje!
Reset: tak jak dziewczyny piszą, czas sprzyja suplementacji, wiec jeśli poczekajcie, to efekt będzie na pewno dobry!
A ja jestem dwa dni po laparo i dowiedziałam się o endometriozę III stopnia (do tej pory żaden lekarz mi o tym nie powiedział, wiec możecie dobie tylko mój szok wyobrazic), co w połączenie z słabymi wynikami nasienia według lekarzy praktycznie nie daje szansy na naturalne poczęcie...
Cabrera lubi tę wiadomość
-
Carrera przykro miCabrera wrote:Hope, ja co prawda tez ma bobo mam zawsze szare krechy, ale grubo po czasie...a u ciebie, jeśli w czasie, to może być pozytyw!
Aria-gratuluje!
Reset: tak jak dziewczyny piszą, czas sprzyja suplementacji, wiec jeśli poczekajcie, to efekt będzie na pewno dobry!
A ja jestem dwa dni po laparo i dowiedziałam się o endometriozę III stopnia (do tej pory żaden lekarz mi o tym nie powiedział, wiec możecie dobie tylko mój szok wyobrazic), co w połączenie z słabymi wynikami nasienia według lekarzy praktycznie nie daje szansy na naturalne poczęcie...
nie da się temu zaradzić ???
U nas też beznadziejnie z nasieniem, ale jeszcze nie wiem co mam w srodku, bo laparoskopia pewnie też mnie czeka prędzej czy później... Najgorzej jak jest kumulacja u jednej i drugiej strony coś nie gra... A podejrzewam że u nas też tak będzie. Spodziewam się więc najgorszego.
Z ciekawości zapytam jak ze kierowaniami na hormony? Ile czasu są wazne ???
Cabrera lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
No widzisz my 11 dni jesteśmy młodsi:D a kiedy ślub braliście:) ? My 14 sierpnia 2016Frelcia wrote:Teraz doczytałam. Iza my też mamy w tym miesiącu 7 rocznicę Poznania! Tzn.mielismy 11ego lutego
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Iza zacznij od włosów i idź za ciosem

Klaudyś powodzenia ! życzę dwóch pięknych kresek
Reset wiesz że mam podobnie z drętwieniem ręki (tzn teraz już tylko cierpnie od czasu do czasu) i "pijaną" głową, ale z lekarzami się dogadać nie mogę i tylko robię sobie ćwiczenia jakie zalecił mi osteopata - jest troszkę lepiej. Mam nadzieję że Tobie po lekach również się poprawi :* :* :*
Frelcia wygląda smakowicie
to jakaś zapiekanka z cukinią??
ja przerzuciłam się na sałaty... dzięki czemu brzuch mnie nie męczy a najedzona jestem do syta
brawo ja hihihih
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bd77dea321b.jpg
Izape_91, Lunaris, Emiilka, Bajkaaa, Czrna 81, blue00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja się załamałam, lekarz, który robił laparo mocno się zdziwił, ze nikt wcześniej mi o tym nie powiedział...w każdym razie tez zarekomendował od razu In vitro, jak tylko dojdę do siebie (psychicznie), to muszę skontaktować się z klinika ...nie wiem tylko czy jest sens próbować z dofinansowaniem (u nas na szczęście takowe jest i w sumie spełniamy kryteria), tylko wiem, ze przymuszają na początku do iui, a z naszym nasieniem to nie za bardzo jest sens...
Przepraszam, ze tylko o sobie dziś, ale naprawdę nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Działaj od razu. Póki ogniska się nie odnowiły. Ja miałam przymusową przerwę bo pojawiła się torbiel endometrialna i przerwalismy procedurę.Cabrera wrote:Kate...jesli dobrze pamietam, to Wy mieliście jeszcze przymusowa krótka przerwę...przypomnisz mi czym ona była spowodowana?
Nie wiem, czy działać już teraz skoro usunęli ogniska...
Ps. Twoj przypadek daje mu nadzieje
-
nick nieaktualny
-
Cabrera a macie 1 % morfologię a pamiętasz ile to jest mln/ejakulat ? Ja się zastanawiam właśnie z tym bardzo bo 1.5 roku temu morfologię mieliśmy 2 % ale było 0.05 mln/ejakulat, a teraz też 2% ale już 1.2 mln/ejakulat7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu

👰 38 LAT
🧑39 LAT
1 procedura Invitro
30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
Beta 14dpt - 1364
Beta 18 dpt - 4500
9.06 jest serduszko !! ❤️
20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
1.07 - mamy 4 cm
10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia
Rośnij maluszku 😍

-
nick nieaktualnyMOJE wrote:Cabrera a macie 1 % morfologię a pamiętasz ile to jest mln/ejakulat ? Ja się zastanawiam właśnie z tym bardzo bo 1.5 roku temu morfologię mieliśmy 2 % ale było 0.05 mln/ejakulat, a teraz też 2% ale już 1.2 mln/ejakulat
Objętość mamy 3 ml tj. 16 mln/ml i 48 mln/ ejakulat, ruchliwość Ok...te pozostałe kryteria są niby w normie, ale lekarz powiedział, ze to nie zmienia postaci rzeczy, ze najważniejsza jest morfologia...
Ale zachował się w porządku, powiedział, ze on nie pomoże, ale dał namiary do swojego kolegi (trochę się zdziwiliśmy, bo to był prywatny numer) i umówiłam się na poniedziałek...jeśli on potwierdzi to pozostaje tylko decyzja co do kliniki...
-
nick nieaktualny
-
A morfologię? Tam jest norma >1.6 mln/ejakulat. Chyba że jakieś inne laboratorium inaczej to opisuje7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu

👰 38 LAT
🧑39 LAT
1 procedura Invitro
30.04.2025 - Punkcja pobranych 5 komórek
🙏 5.05.2025 - 4aa transfer w 5 dobie
Beta 10dpt - 350 progesteron: 174
Beta 14dpt - 1364
Beta 18 dpt - 4500
9.06 jest serduszko !! ❤️
20.06 - krwawienie duże, USG, dzidziuś 2,5 cm, krwiak 3,5 cm 🙏 leżę 🙏
1.07 - mamy 4 cm
10.07 - 5.3 cm zdrowej dziewczynki 🩷
26.07 - 7,8 cm, krwawienie, sor
5.08 - 9,5 cm (plus nóżki 🩷), 150 go szczęścia
Rośnij maluszku 😍

-
Ja chyba zacznę więcej nocek brać w pracy -co się przebudzę po dyżurze to nowe
gratulacje Aria 
FRELLLLLLLLCIA !!! normalnie człowiek przy Tobie nie schudnie! Kopsnij kawałek bo ślinka mi leci !
(Siwulec sałatka na deser też się zmieści :])
KlaudyŚ piękny wykresik -powodzenia!
Siwulec, Frelcia, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny za super przyjęcie :*
Sceptycznie podchodzę do tego wykresu te spadki przed samą @ nie wróżą nic dobrego ale zawsze jest jakaś nadzieja ze jutro odbije i wredota nie przyjdzie
To moje drugie podejście do starania.,pierwszy ma już rok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 15:36
-
Cabrera wrote:Objętość mamy 3 ml tj. 16 mln/ml i 48 mln/ ejakulat, ruchliwość Ok...te pozostałe kryteria są niby w normie, ale lekarz powiedział, ze to nie zmienia postaci rzeczy, ze najważniejsza jest morfologia...
Ja tylko tak informacyjnie się wtrącę, bo już niżej widzę, że u Was jest 0,48 mln/ ejakulat co rzeczywiście jest mało.
Nasz androlog powiedział dokładnie odwrotnie - że morfologia to nie jest żaden wyrok czy wyznacznik, bo jeśli reszta parametrów jest w normie to 1% z ogólnej dużej liczby daje radę.
Na naszym przykładzie, gdzie mamy w ejakulacie ponad 130 ml plemników i 90% żywotności oraz 50% ruchu postępowego wyliczył, że w całym ejakulacie jest tych plemników wcale nie tak mało.
No ale u nas powiedział, że jednak wg niego problemem jest aglutynacja i dlatego teraz test MAR przed nami

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyreset wrote:Ja tylko tak informacyjnie się wtrącę, bo już niżej widzę, że u Was jest 0,48 mln/ ejakulat co rzeczywiście jest mało.
Nasz androlog powiedział dokładnie odwrotnie - że morfologia to nie jest żaden wyrok czy wyznacznik, bo jeśli reszta parametrów jest w normie to 1% z ogólnej dużej liczby daje radę.
Na naszym przykładzie, gdzie mamy w ejakulacie ponad 130 ml plemników i 90% żywotności oraz 50% ruchu postępowego wyliczył, że w całym ejakulacie jest tych plemników wcale nie tak mało.
No ale u nas powiedział, że jednak wg niego problemem jest aglutynacja i dlatego teraz test MAR przed nami
No ja tez rak na logikę to brałam, skoro ilość jest Ok (u mas M. się przyznał, ze nie wszystko trafiło do kubełka;)), to nie jest źle...zobaczymy, co powie drugi lekarz w poniedziałek...
U Was rzeczywiście ilość jest w porządku, wiec nie macie się co martwić
tez bym na Waszym miejscu rozszerzyła o Mar...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 15:43