Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera wrote:Hope, ja co prawda tez ma bobo mam zawsze szare krechy, ale grubo po czasie...a u ciebie, jeśli w czasie, to może być pozytyw!
Aria-gratuluje!
Reset: tak jak dziewczyny piszą, czas sprzyja suplementacji, wiec jeśli poczekajcie, to efekt będzie na pewno dobry!
A ja jestem dwa dni po laparo i dowiedziałam się o endometriozę III stopnia (do tej pory żaden lekarz mi o tym nie powiedział, wiec możecie dobie tylko mój szok wyobrazic), co w połączenie z słabymi wynikami nasienia według lekarzy praktycznie nie daje szansy na naturalne poczęcie...Cabrera lubi tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Hope, ja co prawda tez ma bobo mam zawsze szare krechy, ale grubo po czasie...a u ciebie, jeśli w czasie, to może być pozytyw!
Aria-gratuluje!
Reset: tak jak dziewczyny piszą, czas sprzyja suplementacji, wiec jeśli poczekajcie, to efekt będzie na pewno dobry!
A ja jestem dwa dni po laparo i dowiedziałam się o endometriozę III stopnia (do tej pory żaden lekarz mi o tym nie powiedział, wiec możecie dobie tylko mój szok wyobrazic), co w połączenie z słabymi wynikami nasienia według lekarzy praktycznie nie daje szansy na naturalne poczęcie...
U nas też beznadziejnie z nasieniem, ale jeszcze nie wiem co mam w srodku, bo laparoskopia pewnie też mnie czeka prędzej czy później... Najgorzej jak jest kumulacja u jednej i drugiej strony coś nie gra... A podejrzewam że u nas też tak będzie. Spodziewam się więc najgorszego.
Z ciekawości zapytam jak ze kierowaniami na hormony? Ile czasu są wazne ???Cabrera lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Frelcia wrote:Teraz doczytałam. Iza my też mamy w tym miesiącu 7 rocznicę Poznania! Tzn.mielismy 11ego lutegoStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Iza zacznij od włosów i idź za ciosem
Klaudyś powodzenia ! życzę dwóch pięknych kresek
Reset wiesz że mam podobnie z drętwieniem ręki (tzn teraz już tylko cierpnie od czasu do czasu) i "pijaną" głową, ale z lekarzami się dogadać nie mogę i tylko robię sobie ćwiczenia jakie zalecił mi osteopata - jest troszkę lepiej. Mam nadzieję że Tobie po lekach również się poprawi :* :* :*
Frelcia wygląda smakowicie to jakaś zapiekanka z cukinią??
ja przerzuciłam się na sałaty... dzięki czemu brzuch mnie nie męczy a najedzona jestem do syta brawo ja hihihih
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bd77dea321b.jpgIzape_91, Lunaris, Emiilka, Bajkaaa, Czrna 81, blue00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja się załamałam, lekarz, który robił laparo mocno się zdziwił, ze nikt wcześniej mi o tym nie powiedział...w każdym razie tez zarekomendował od razu In vitro, jak tylko dojdę do siebie (psychicznie), to muszę skontaktować się z klinika ...nie wiem tylko czy jest sens próbować z dofinansowaniem (u nas na szczęście takowe jest i w sumie spełniamy kryteria), tylko wiem, ze przymuszają na początku do iui, a z naszym nasieniem to nie za bardzo jest sens...
Przepraszam, ze tylko o sobie dziś, ale naprawdę nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Kate...jesli dobrze pamietam, to Wy mieliście jeszcze przymusowa krótka przerwę...przypomnisz mi czym ona była spowodowana?
Nie wiem, czy działać już teraz skoro usunęli ogniska...
Ps. Twoj przypadek daje mu nadzieje -
nick nieaktualny
-
Cabrera a macie 1 % morfologię a pamiętasz ile to jest mln/ejakulat ? Ja się zastanawiam właśnie z tym bardzo bo 1.5 roku temu morfologię mieliśmy 2 % ale było 0.05 mln/ejakulat, a teraz też 2% ale już 1.2 mln/ejakulat7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
nick nieaktualnyMOJE wrote:Cabrera a macie 1 % morfologię a pamiętasz ile to jest mln/ejakulat ? Ja się zastanawiam właśnie z tym bardzo bo 1.5 roku temu morfologię mieliśmy 2 % ale było 0.05 mln/ejakulat, a teraz też 2% ale już 1.2 mln/ejakulat
Objętość mamy 3 ml tj. 16 mln/ml i 48 mln/ ejakulat, ruchliwość Ok...te pozostałe kryteria są niby w normie, ale lekarz powiedział, ze to nie zmienia postaci rzeczy, ze najważniejsza jest morfologia...
Ale zachował się w porządku, powiedział, ze on nie pomoże, ale dał namiary do swojego kolegi (trochę się zdziwiliśmy, bo to był prywatny numer) i umówiłam się na poniedziałek...jeśli on potwierdzi to pozostaje tylko decyzja co do kliniki...
-
nick nieaktualny
-
A morfologię? Tam jest norma >1.6 mln/ejakulat. Chyba że jakieś inne laboratorium inaczej to opisuje7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
Ja chyba zacznę więcej nocek brać w pracy -co się przebudzę po dyżurze to nowe gratulacje Aria
FRELLLLLLLLCIA !!! normalnie człowiek przy Tobie nie schudnie! Kopsnij kawałek bo ślinka mi leci ! (Siwulec sałatka na deser też się zmieści :])
KlaudyŚ piękny wykresik -powodzenia!
Siwulec, Frelcia, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję dziewczyny za super przyjęcie :*
Sceptycznie podchodzę do tego wykresu te spadki przed samą @ nie wróżą nic dobrego ale zawsze jest jakaś nadzieja ze jutro odbije i wredota nie przyjdzie
To moje drugie podejście do starania.,pierwszy ma już rokWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 15:36
-
Cabrera wrote:Objętość mamy 3 ml tj. 16 mln/ml i 48 mln/ ejakulat, ruchliwość Ok...te pozostałe kryteria są niby w normie, ale lekarz powiedział, ze to nie zmienia postaci rzeczy, ze najważniejsza jest morfologia...
Ja tylko tak informacyjnie się wtrącę, bo już niżej widzę, że u Was jest 0,48 mln/ ejakulat co rzeczywiście jest mało.
Nasz androlog powiedział dokładnie odwrotnie - że morfologia to nie jest żaden wyrok czy wyznacznik, bo jeśli reszta parametrów jest w normie to 1% z ogólnej dużej liczby daje radę.
Na naszym przykładzie, gdzie mamy w ejakulacie ponad 130 ml plemników i 90% żywotności oraz 50% ruchu postępowego wyliczył, że w całym ejakulacie jest tych plemników wcale nie tak mało.
No ale u nas powiedział, że jednak wg niego problemem jest aglutynacja i dlatego teraz test MAR przed nami
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyreset wrote:Ja tylko tak informacyjnie się wtrącę, bo już niżej widzę, że u Was jest 0,48 mln/ ejakulat co rzeczywiście jest mało.
Nasz androlog powiedział dokładnie odwrotnie - że morfologia to nie jest żaden wyrok czy wyznacznik, bo jeśli reszta parametrów jest w normie to 1% z ogólnej dużej liczby daje radę.
Na naszym przykładzie, gdzie mamy w ejakulacie ponad 130 ml plemników i 90% żywotności oraz 50% ruchu postępowego wyliczył, że w całym ejakulacie jest tych plemników wcale nie tak mało.
No ale u nas powiedział, że jednak wg niego problemem jest aglutynacja i dlatego teraz test MAR przed nami
No ja tez rak na logikę to brałam, skoro ilość jest Ok (u mas M. się przyznał, ze nie wszystko trafiło do kubełka;)), to nie jest źle...zobaczymy, co powie drugi lekarz w poniedziałek...
U Was rzeczywiście ilość jest w porządku, wiec nie macie się co martwić tez bym na Waszym miejscu rozszerzyła o Mar...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 15:43