Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza: dla mnie ta różnica u was była mocno zastanawiająca..o ile dobrze pamietam.z 5% na 0% w stosunkowo krótkim odstępie czasu i jak się okazało z ujemna mucha...ja chyba powtórzyłaby badanie...

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bertha, tak mi przykro :(

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Rub45 Autorytet
    Postów: 932 539

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja dopiero teraz sie witam bo byłam z młodym w szpitalu na testach alergicznych. Dobrze ze ie testowałam wczoraj mimo ze było 14dpo bo dzisiaj przysła @ zaoszczędziłam na teście. Przepisuje sie na marzec moze on będzie dla mnie szczęśliwy

  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam prośbę , odebralismy ż mężem wynik badania nasienia i chyba nie jest dobrze :( zerkniecie?

    https://zapodaj.net/14e2e019e59e7.jpg.html

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Iza: dla mnie ta różnica u was była mocno zastanawiająca..o ile dobrze pamietam.z 5% na 0% w stosunkowo krótkim odstępie czasu i jak się okazało z ujemna mucha...ja chyba powtórzyłaby badanie...
    Powtórzymy tam gdzie sobie nowy lekarz zażyczył tylko poczekamy chwilę tak jak Reset pod koniec marca żeby mieć przed wizytą. Albo może i w kwietniu bo emek dopiero dwa tygodnie je suplementy. Mam nadzieję że wyniki się polepsza, bo tak to nie ma tragedii... Żywotność trochę niska bo 51% ale dużo plemników i ta morfologia 0%... Tymbardziej właśnie że póki co żadnej bakterii nie wykryliśmy co by miało wpływ na pogorszenie

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f59215d0c385.jpg

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net2.jpg.html]naforum.zapodaj.net

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d389dda8a2b1.jpg

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Powtórzymy tam gdzie sobie nowy lekarz zażyczył tylko poczekamy chwilę tak jak Reset pod koniec marca żeby mieć przed wizytą. Albo może i w kwietniu bo emek dopiero dwa tygodnie je suplementy. Mam nadzieję że wyniki się polepsza, bo tak to nie ma tragedii... Żywotność trochę niska bo 51% ale dużo plemników i ta morfologia 0%... Tymbardziej właśnie że póki co żadnej bakterii nie wykryliśmy co by miało wpływ na pogorszenie

    To będzie koniec marca/ początek kwietnia będzie ciekawy...my tez powtórzymy pewnie, jestem ciekawa wyników... w sumie to będzie skarbnica wiedzy dla producentów supli ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie myslalyscie o takich badaniach nasienia które jasno determinuja do np inseminacji czy ivf jak mar,dna i hba? Morfologia to coś takiego co da się chyba skutecznie i dość łatwo podrasowac. No i laparoskopia..

  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłabym wdzięczna za jakąś opinie, wiem że się tu nie udzielam ale podczytuje was i wiem że macie sporą wiedzę.

    Mi dzisiaj wyszła endometrioza na prawym jajbiku , za miesiąc mam laparo+histero w Angeliusie w Katowicach.
    Ale po wynikach emka nie wiem czy to ma sens wszystko :(

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Byłabym wdzięczna za jakąś opinie, wiem że się tu nie udzielam ale podczytuje was i wiem że macie sporą wiedzę.

    Mi dzisiaj wyszła endometrioza na prawym jajbiku , za miesiąc mam laparo+histero w Angeliusie w Katowicach.
    Ale po wynikach emka nie wiem czy to ma sens wszystko :(

    Oooo kolejna Angeliuska:) ja niestety nie umiem pomóc.

  • reset Autorytet
    Postów: 7225 13038

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    A nie myslalyscie o takich badaniach nasienia które jasno determinuja do np inseminacji czy ivf jak mar,dna i hba? Morfologia to coś takiego co da się chyba skutecznie i dość łatwo podrasowac. No i laparoskopia..

    Frelciu, morfologia jest trudna do podrasowania. W miarę łatwo da się poprawić ruch, żywotność itp. Co więcej- poniżej pewnych wartości w morfologii IUI się nawet nie przeprowadza, bo z góry wiadomo że się nie uda (poniżej 0,5 mln plemników).
    W naszym przypadku MAR ma duży sens i dlatego robimy, pozostałe dwa na razie lekarz odradził z uwagi na fakt, że M. ma córkę. Zresztą on kazał pojedyncze rzeczy eliminować.

    Monika - wyniki Twojego M. są ok. Morfologia może nie powala, ale ilość jest na tyle duża, że ogólnie prawidłowych plemników macie więcej niż ktoś kto ma morfologię np. 5%, ale ilość 50 mln. W ejakulacie macie 3,2 mln zdrowych plemników, do tego niezły ruch!
    Nie widzę (przez to że foto jest w poziomie) aglutynacji czy agregacji. Macie takie parametry na wyniku? Czy Twój M. się suplementuje czymś?
    Aha, niektórzy uważają, że pH powyżej 8,2 jest już za wysokie (mimo że nie ma górnych norm) i zalecają wtedy posiew bakteriologiczny (nawet niekoniecznie muchę, ale posiew na bakterie tlenowe i beztlenowe). Nie widzę jakie macie leukocyty?

    Iza - z tą próbką jest tak, że bada się faktycznie część preparatu, a potem wyniki się mnoży dla całej objętości. Ważne jednak by badanie było wspomagane komputerowo, a nie tylko ręczne, bo akurat tu komputer wykazuje lepszą dokładność i wiarygodność niż ludzkie oko. Przy czym u nas np. weryfikuję kilka próbek i z tej średniej wyciągają ilość form prawidłowych, więc trudno zakładać, że w jednej kropli u Was nie było żadnego prawidłowego plemnika, zaś w innej skupiły się te dobre. Z tego, co mówił nasz androlog raczej w takim przypadku trzeba poszuakć jakiegoś czynnika, który uszkodził plemniki (choroba? gorączka?)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 17:42

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikacjak dobrze patrzę to jego wyniki są OK. Morfologia 2% to nie tragedia tym bardziej że macie ogólnie dużo plemniczków. Trzeba eMka podkoksować witaminkami. Ja też miałam torbiel na jajniku. Po usunięciu jej i ognisk endomendy najlepiej się starać bo wtedy największe szanse na załapanie :)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet
    Postów: 6598 9557

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera - endometrioza to nie wyrok! U mnie w 12/2015 też okazało się, że mam zaawansowaną endometriozę. Ale po laparo i leczeniu hormonalnym udało się szybko zajść w ciążę.
    I nie tylko mi. Z tego co wiem to Malka też ma potwierdzoną endomendę a właśnie nosi dzidziusia pod serduszkiem.
    Więc się nie poddawaj, bo można zajść w ciążę :) zwłaszcza teraz po usunięciu ognisk :)

    Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Tak. Jestem debilem i sikam 6 dpo. No max 7 ;)


    BO NORMALNI LUDZIE SĄ NUDNI :P :P :P :) :) :)

    _Hope_, Yoselyn82, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)
    Na was zawsze można liczyć :)
    Powiedziałam emkowi co napisalyscie żeby go trochę pocieszyć ale nadal załamany.

    Jakie witaminy polecacie ?

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • reset Autorytet
    Postów: 7225 13038

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_85 wrote:
    Dziękuję dziewczyny :)
    Na was zawsze można liczyć :)
    Powiedziałam emkowi co napisalyscie żeby go trochę pocieszyć ale nadal załamany.

    Jakie witaminy polecacie ?

    Pokaż mu te wyliczenia z mojego postu powyżej,twarde liczby nie kłamią.
    Polecam fertilman uzupełniony o witaminę E, C, kwasy omega 3.
    Ewentualnie polecany jest też profertil (droższy) albo androvit, ale moim zdaniem ten ostatni ma gorszy skład od fertilmanu.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset koncentracją aktywnych leukocytów to 12,2

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7214

    Wysłany: 22 lutego 2018, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminy są różne. U mnie eMek akurat suplował się FertilManPlus ale są też inne. Niektóre dziewczyny polecają Macę - ale to najlepiej tę oryginalną bo są podróbki. Do tego wit.C na pewno.

    monika_85 lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego