Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wielkanocne jajka ciężko pracują, w styczniu kołysanki podśpiewują. 🐣
Odpowiedz

Wielkanocne jajka ciężko pracują, w styczniu kołysanki podśpiewują. 🐣

Oceń ten wątek:
  • lawendowePole Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Kochana, a czemu tylko okulista ? To tylko problem z pogarszającym się widzeniem czy coś jeszcze ?
    Fajne są salony, gdzie przyjmuje okulista i optometrysta razem. Wspólna diagnoza czasami jest rewelacyjna. Optometrysta zobaczy to, czego nie widzi okulista i na odwrót. Jeśli chcesz, napisz na priv, może uda mi się coś podpowiedzieć. :)
    Optyka wydaje mi się, że znalazłam fajnego. Ostatnio się mną zajął ponad godzinę i dobrał okulary lepiej niż lekarz. Ale wydaje mi się, że korekcja wady rozwiąże tylko skutek, a nie przyczynę. Od 2 lat mam bóle nocne oka (raz jednego, raz drugiego, czasami obu), oku boli bardzo, łzawi, jakby coś je kłuło. Rano budzę się ze spuchniętą powieką, raz bardziej raz mniej. W ciągu dnia mam światłowstręt i pogorszone widzenie, które mija po kilku godzinach, zazwyczaj do momentu, aż nie zejdzie opuchlizna. Rok temu nastąpiło apogeum i nasiliła się częstotliwość tych "ataków" i ich siła. Poszłam do okulisty. Stwierdziła, ze to przez dobrane szkła (w sensie, że zmieniła mi się wada) i najprawdopodobniej jakąś infekcję. Dostałam krople i nowe szkła (które po niej musiał mi poprawiać właśnie tamten optyk). Ataki po jakimś czasie wróciły, ale widziałam w okularach dobrze to dawałam radę. Ale po ataku w zeszłym tygodniu prawe oko nie wróciło do normy. W sensie nie jest spuchnięte i wygląda normalnie, ale widzę na nie strasznie rozmazanie, nawet przy komputerze, czy jak czytam coś z kartki, a ja jestem krótkowidzem od zawsze! Może ta ostatnia ciąża też coś namieszała, nie wiem.
    Jak masz jakiś pomysł, o co chodzi, to przyjmę każdą sugestię, momentami mam ochotę, aż walić głową w stół 😕.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 21:20

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lawendowePole wrote:
    Optyka wydaje mi się, że znalazłam fajnego. Ostatnio się mną zajął ponad godzinę i dobrał okulary lepiej niż lekarz. Ale wydaje mi się, że korekcja wady rozwiąże tylko skutek, a nie przyczynę. Od 2 lat mam bóle nocne oka (raz jednego, raz drugiego, czasami obu), oku boli bardzo, łzawi, jakby coś je kłuło. Rano budzę się ze spuchniętą powieką, raz bardziej raz mniej. W ciągu dnia mam światłowstręt i pogorszone widzenie, które mija po kilku godzinach, zazwyczaj do momentu, aż nie zejdzie opuchlizna. Rok temu nastąpiło apogeum i nasiliła się częstotliwość tych "ataków" i ich siła. Poszłam do okulisty. Stwierdziła, ze to przez dobrane szkła (w sensie, że zmieniła mi się wada) i najprawdopodobniej jakąś infekcję. Dostałam krople i nowe szkła (które po niej musiał mi poprawiać właśnie tamten optyk). Ataki po jakimś czasie wróciły, ale widziałam w okularach dobrze to dawałam radę. Ale po ataku w zeszłym tygodniu prawe oko nie wróciło do normy. W sensie nie jest spuchnięte i wygląda normalnie, ale widzę na nie strasznie rozmazanie, nawet przy komputerze, czy jak czytam coś z kartki, a ja jestem krótkowidzem od zawsze! Może ta ostatnia ciąża też coś namieszała, nie wiem.
    Jak masz jakiś pomysł, o co chodzi, to przyjmę każdą sugestię, momentami mam ochotę, aż walić głową w stół 😕.

Kochana, moja mama tak miała i okazało się, że to od kręgosłupa szyjnego. Może warto udać się do neurologa?
    Aktualnie chodzi na rehabilitacje/masaże i przeszlo. 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Justyna.Optyk Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendowe, to jakiś szarlatan a nie okulista.
    1. Optyk to nie optometrysta. Optyk może być też optometrysta, ale nie zawsze. Ważne, by podpisywał się jako optometrysta a nie refrakcjonista ! Dobry refrakcjonista dobierze szkła, ale niestety dalszej diagnostyki nie poprowadzi.
    2. W pierwszym kroku sprawdzilabym kilka rzeczy -czy posiadasz widzenie obuoczne stereoskopowe i czy nie masz zeza ukrytego. To sprawdzi optometrysta, okulista tylko kumaty.
    3. Później sprawdzilabym czy to nie jest przypadkiem spazm akomodacyjny.
    4. Od źle dobranych szkieł nie miałabyś takich akcji.
    Jeśli zaufałaś temu optykowi, warto go zapytać o pokierowanie do kogoś dobrego. Tylko chyba na Twoim miejscu wybrałabym się najpierw do optometrysty w celu wykluczenia wad wzroku (nie mówię o trzech podstawowych) a jeśli wszelkie zaburzenia pod kątem fizyki oka by wykluczył, wtedy dobry okulista. Okulista usłyszał kilka podstawowych objawów i od razu wypisał krople, nie zajął się w ogóle diagnostyka ? Zrobił badanie dna oka ?

wnidupjyplv8ipq3.png

Hanusia, 3870g czystego szczęścia, 57cm miłości ❤️
    39+3 tc

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybki i domowy test na widzenie obuoczne może zrobić Ci mąż. Niech weźmie 2 takie same długopisy, każdy w osobna rękę. Jeden długopis niech trzyma na wysokości Twoich oczu w odległości ok 40cm. Drugi tuż za nim. Drugi długopis w linii prostej musi zacząć odsuwać od Ciebie, Ty jednak musisz mieć wzrok utkwiony na pierwszym, który jest 40cm od oczu. Patrząc ciągle na pierwszy, i tak widzisz co się dzieje z drugim.
    Jeśli tylko oddała się, bądź przechyla na prawo lub lewo, jest jakiś problem z widzeniem przestrzennym. Jeśli drugi długopis zacznie Ci się rozdwajać - raczej jest wszystko okej.

wnidupjyplv8ipq3.png

39+3 tc
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej!
    Noelle! Proszę Klarci powiedzieć, żeby się jeszcze wstrzymała z wyłażeniem! Nu-nu!
    I mamy i ciotek nie stresowała!
    Ma wyjść w piękny, słoneczny, ciepły dzień, a nie w taką pluchę!
    Odpoczywajcie :*

Księgowa, Noelle, Simons_cat lubią tę wiadomość

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję, że mój cykl bezowulacyjny właśnie się zakończył!
    Szansa na zrobienie majówkowego dzieciaczka znów wzrasta 😍

Oliwka91, Salv, Noelle, Księgowa, Litta, Kaśik, Simons_cat, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Terminu nie znam, ale za tydzień szpital. Mam nadzieję, że dotrwamy 🙏 Będzie wtedy skończony 35tc, a wg lekarza który mi dawał w sobotę wypis, to w 36tc mogę już rodzić. Może się okazać, że mnie przyjmą i na dniach urodzę, a mogę będą chcieli mnie przetrzymać do 37tc 🤷🏻‍♀️ Nie chciałabym siedzieć tyle w szpitalu, ale nie sądzę, żeby mnie jeszcze do domu puścili, jak ta szyjka taka krótka. Jakby nie patrzeć już teraz mam 5kg samych dzieci, a gdzie tu jeszcze wody, łożysko, macica. No a przytyłam tylko 9kg na razie. Wszystko w brzuch poszło, a też jakiś ogromny nie jest
    Monika ale wspaniale, że dotrwaliście do tego tygodnia, przy ciąży bliźniaczej to nie lada wyzwanie ❤️
    Trzymam kciuki, żeby chłopcy grzecznie doczekali do pobytu w szpitalu 🙂

MonikA_89! lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wpisz mi proszę 🥚

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce, dzięki że pytasz. Nie piszę co u mnie, bo w sumie mało dobrego. Czekam na piątek jak na wyrok :(. Jeśli się okaże, że poza kirami fragmentacja i hba są beznadziejne to będzie totalnie do d... :(. Zastanawiam się co zrobi dr P, mam nadzieję, że to ogarnie, bo szukanie pomocy dalej np. u Paśnika na razie nie wchodzi w grę. Nie wiem też czy dalej badać immunologię, choćby te komórki NK i cytokiny. Czytałam, że na brak kir dziewczyny dostają Accofil po pozytywnej będzie, ale co mi to daje jak moja od ponad 2 lat nie drgnęła :(. Nie chce Wam się tu żalić, bo wiem że powinnam się cieszyć, że mam choć jedno dziecko. Ale smutno mi, że istnieje duże ryzyko, że moja mała będzie jedynaczką :(.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, ja podobno nie mam widzenia stereoskopowego. Miałam robione kilka badań, ale wydaje mi się, że zostało to stwierdzone na podstawie jakiegoś obrazka na którym widziałam tylko gwiazdkę a były tam też podobno jakieś inne figury, których ja za cholerę nie widziałam. 🤷
    Mam lekkie minusy. Bodajże -0,25 i -0,50 i coś chyba z cylindrem. Powinnam teraz również odwiedzić okulistę, bo ostatnio byłam 2 lata temu. Wiem, że moje wady są małe a ja widzę różnicę, chociażby jak oglądam telewizję. Bez okularów muszę wyostrzać wzrok, żeby coś przeczytać z tv a z okularami na luzie mimo, że to małe minusy. Z tym, że ja jakoś w tym czasie przed odwiedzeniem okulisty ( nie miałam jeszcze okularów, przed jakąkolwiek diagnozą) odwiedziłam optyka, bo była reklama darmowego badania więc weszłam. Pan zrobił mi komputerowe badanie i powiedział, że mam zdrowe oczy. 🤷
    No powiem Ci zgłupiałam.
    Noszę okulary, ale w sumie nie wiem czy nie robię sobie krzywdy, bo nie wiem gdzie jest prawda. 🤷

• Red555 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki miłego dnia Wam życzę ❤️❤️❤️

agusia_246, Jeżynka, Salv, Wiolala lubią tę wiadomość

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka o nie. 😔

Justyna ja się tam kiedyś do Ciebie chyba po prostu przejadę - daleko nie mam a obiecałam, że jak obie dorobimy się maluchów to przyjedziemy na wspólną zabawę więc idealnie. 😁
    U nas też zawsze wychodzą wzrokowe hity - mężowi ostatnio wyszło, że całe życie miał źle dobrane okulary przez co codziennie bolała go głowa i tutaj uwaga uwaga mój stary ma rozbieżność źrenic w pionie. 😅
    Nie wiem jak się to fachowo nazywa ale ja mówię, że jest po prostu zezaty. 😂
    Ja za to mam wadę tylko w lewym oku i jest to wada milion pińćset sto dziewicńćset - nie widzę tym okiem w dal, a najbardziej to nie widzę w ciemności. 🙈
    Jak ostatnio wracaliśmy w nocy przez las z urodzin to pijany stary trzymał mi kierownice bo widziałam tylko ciemność a każde pojawiające się światło tak mi się rozlewało, że nie wiedziałam jak się nazywam. 🙄
    Dlatego mam setki małych przytłumionych światełek w domu żeby się nie zabić idąc na siku. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 08:13

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • lawendowePole Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna.Optyk wrote:
    Szybki i domowy test na widzenie obuoczne może zrobić Ci mąż. Niech weźmie 2 takie same długopisy, każdy w osobna rękę. Jeden długopis niech trzyma na wysokości Twoich oczu w odległości ok 40cm. Drugi tuż za nim. Drugi długopis w linii prostej musi zacząć odsuwać od Ciebie, Ty jednak musisz mieć wzrok utkwiony na pierwszym, który jest 40cm od oczu. Patrząc ciągle na pierwszy, i tak widzisz co się dzieje z drugim.
    Jeśli tylko oddała się, bądź przechyla na prawo lub lewo, jest jakiś problem z widzeniem przestrzennym. Jeśli drugi długopis zacznie Ci się rozdwajać - raczej jest wszystko okej.
    Dziękuję Kochana za wszystkie rady. Zrobiliśmy test co piszesz i nie wiem czy zrobiliśmy go dobrze i było trochę kłopotów, ale jak skupiałam się mocno na pierwszym długopisie to ten w tle faktycznie się rozdwajał.
    Pierwszy optyk badał mnie na leżance rozszerzając oczy i każąc gdzieś patrzeć. Nie wiem co to było za badanie 😕. Miałam jeszcze badanie ciśnienia w oczach.

Dzisiaj z widzeniem na prawe oko jest już lepiej. Tj. nadal obraz jest za mgłą, ale już przeczytam nim co jest na komputerze, czy kartce, a obuocznie jest całkiem nieźle. Za to w okularach na prawe oko widzę dziś gorzej niż bez nich, a wczoraj nie było różnicy.

A powiedź mi, jak znaleźć dobrego optometrystę? Znany lekarz? Gógieł? Jak wpisałam w google'a, to mi wyskoczyły w sumie salony optyczne i np. coś takiego: "Optometria Karczewski sp.j. Pracownia Optyczna". Na znanym lekarzu jest jakiś zestaw ludzi, ale to w sumie musiałabym iść trochę w ciemno. Nie wiem czym się kierować przy wyborze specjalisty 😞 https://www.znanylekarz.pl/optometrysta/bydgoszcz

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Słońce na stereoskopowe widzenie są różne testy, ja w pracy używałam od lat testu muchy. :) Co do wady - jeśli bez okularów widzisz gorzej, to ja masz :) Badanie komputerowe samo w sobie nie ma prawa być wynikiem. Może być jedynie podstawą do dalszej diagnostyki, kierunkiem (komuś, komu wychodzi w badaniu komp +10 nie będę szukała minusów 🤣). Ja też jestem tego dobrym przykładem. Na co dzień noszę
    OP: -0.75/-0.25 OL: -0.50/-0.50
    a z komputera wychodzą albo zera albo ledwo -0.25. Wynika to z mojej napiętej akomodacji (a większość osób, które dużo pracują z bliska, czytają czy spędzają czasu przy tel tak ma.

Noelle jeśli ta rozbieżność to 1-2mm to jeszcze nie tragedia, ale jeśli pod tym kątem miał źle zrobione okulary to współczuję mężowi. Jeśli źle ustawi się wysokości montażowe czyli środek szkła względem położenia źrenicy to pacjent może widzieć nawet podwójnie.
    Kochana, to Ty sprawdzać nie musisz, skoro na jedno oko nie widzisz to na 99% nie masz widzenia stereo 😁 ale jak do tego doszło ? Kiedy to zostało odkryte ? Nie ma wielu optomerrystow, którzy podejmują się terapii widzenia u dorosłych przy niedowidzeniu. Ja tego nie robię, bo ludzie po miesiącu odpuszczają, bo nie widać efektów. A jak ma być efekt, skoro to naprawdę ciężka i bardzo długa przeprawa... Nie mniej jednak jeśli nigdy nie byłaś u optometrysty to idź. Może akurat coś Cię zaskoczy... Bo oprócz niedowidzenia możesz mieć stożek rogówki, a z tym już da się coś zrobić. Trzeba postawić właściwą diagnozę tylko. :)

Noelle lubi tę wiadomość

wnidupjyplv8ipq3.png

39+3 tc
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Zielone.Slońce, dzięki że pytasz. Nie piszę co u mnie, bo w sumie mało dobrego. Czekam na piątek jak na wyrok :(. Jeśli się okaże, że poza kirami fragmentacja i hba są beznadziejne to będzie totalnie do d... :(. Zastanawiam się co zrobi dr P, mam nadzieję, że to ogarnie, bo szukanie pomocy dalej np. u Paśnika na razie nie wchodzi w grę. Nie wiem też czy dalej badać immunologię, choćby te komórki NK i cytokiny. Czytałam, że na brak kir dziewczyny dostają Accofil po pozytywnej będzie, ale co mi to daje jak moja od ponad 2 lat nie drgnęła :(. Nie chce Wam się tu żalić, bo wiem że powinnam się cieszyć, że mam choć jedno dziecko. Ale smutno mi, że istnieje duże ryzyko, że moja mała będzie jedynaczką :(.

Tak się zastanawiam, nie mam w ogóle wiedzy w tym temacie. Z tymi kirami to jest tak, że to może przyjść z czasem? Bo jeśli masz jedno dziecko to do zagnieżdżenia już doszło. Czy wtedy brałaś jakieś leki, bo też tych kir nie było? Pytam, bo często temat kir się pojawia a nie wiem po prostu. Trzymam zatem kciuki za Wasze wyniki piątkowe i przede wszystkim, żeby doktor wymyślił w piątek dobry plan, który Cię podniesie na duchu i da siły i nadzieję 💪💚

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://piastowskioptyk.pl/
    https://oftalmika.pl/pl/o-klinice/nasi-specjalisci
    Te dwa linki pochodzą ze strony, która rejestruje optometrystow. Pierwszy z nich to salon optyczny. Drugie to klinika. Jest tam coś takiego jak e-konsultacja. Może warto spróbować im opisać swoje przygody z oczami ? Widzę, że oni zajmują się głównie różnego rodzaju zabiegami, ale myślę, że spróbować warto, szczególnie gdy zwykły okulista sobie nie radzi.

lawendowePole lubi tę wiadomość

wnidupjyplv8ipq3.png

39+3 tc
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a no widzisz.
    U męża to był faktycznie tylko jeden stopień ale przez to ciągle bolała go głowa a po zmianie okularów jak ręką odjął. 🤷🏻‍♀️
    I okazało się wtedy, że ma równą wadę w obu oczach tylko po prostu dodatkowo to przesunięcie.
    A co do mojej wady to nawet nie wiem kiedy się pojawiła - widzę fatalnie na to oko od kiedy tylko pamiętam ale poszłam do lekarza dopiero jak poznałam męża i się przyznałam, że jestem ślepa. 😂

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, dokładnie to był ten test. 😊

A nieee to był test Langa. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 09:10

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzień dobry!
    Ja już nie mam sił, 21 dc dziś.
    edecfe5a9547.jpg

Moim zdaniem od kilku dni rano testy są takie same 🤷🏼‍♀️ ja już nie wiem co to się odpierdziela...

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Milka85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja chyba zwariuję zanim to wszystko się skończy. Ciąża przestała się rozwijać 1,5 tygodnia temu, a mnie nadal bardzo bolą piersi, choć dupka odstawiłam tydzień temu i mam coraz gorsze mdłości. Wczoraj ledwo żyłam, a dziś wcale nie jest lepiej. Czekam kiedy zacznę zawracać, bo jestem już na granicy. Przecież beta powinna już spadać i z dnia na dzień objawy powinny zanikać, a u mnie się nasilają. W zdrowej ciąży wiadomo, że to wszystko jest po coś i człowiek się męczy, bo tak musi być. Ale chodząc z martwą ciążą, to dodatkowo wykańcza głowę.

Pierwsza procedura IVF Salve Medica
    02.07.2021 - start stymulacji:
    12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
    Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
    03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
    06.10.2021 - allo mlr 58,9%
    🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
    17.01.2022 - doszczepienie w APC
    07.04.2022 - histero- stan zapalny
    🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
    01.06.2022 - allo mlr 46,8%
    🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
    🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢

Druga procedura IVF

01.2022 💔 8 tc 😢
    04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
    09.2020 💔 9 tc 😢

01.2018 rozpoczęcie starań
    Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium.
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ