Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ann89 wrote:Flowwer pewnie ze tak.. niech da mi liste badan do wykonania i lecimy dalej. Moze sie okaze, ze ciazy nie ma przez zwykla pierdole.. a jesli jest to cos powaznego, to leczmy albo niech mi ktos wprost powie ze invitro bo teraz jestem w takim stanie zawieszenia nie znajac powodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 13:11
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ann89 wrote:Napisz w wolnej chwili swoje wrazenia z wizyty, z kliniki. Znajoma znajomej chodzila z 3 kolezankami do Cholewy i po 3 miesiacach ponoc wszystkie zaszly w ciaze ale kolezanka nie znala szczegolow.
Ja zabrałam historie mojego leczenia i wyniki.
Oczywiście badanie na miejscu i ustalenie kolejnych badań wraz dokladnym sprawdzenia nasionek. I odrazu dostalam skierowanie na laparoskopie wraz histeroskopie i HSG ( odrazu pełna diagnostyka przy jednej narkozie). Na 3 p. ustalasz termin.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyLaparoskopia i histeroskopia? To juz daje mniej wiecej obraz sytuacji? Te badania wykonuje sie u nich? Sa odplatne? I pod narkoza? Bo hsg mialam na nfz i nie wiem jak inne kobiety ja przeszly, ale mnie podczas badania trzech lekarzy trzymalo bo z bolu zwijalam sie na tym stole..
-
Ann89 wrote:Laparoskopia i histeroskopia? To juz daje mniej wiecej obraz sytuacji? Te badania wykonuje sie u nich? Sa odplatne? I pod narkoza? Bo hsg mialam na nfz i nie wiem jak inne kobiety ja przeszly, ale mnie podczas badania trzech lekarzy trzymalo bo z bolu zwijalam sie na tym stole..
Ogólnie laparoskopia służy ocenie z zewnatrz macicy, jajników ( czy sa jakieś anomalie)
Histeroskopia służy ocenie wewnątrz macicy ( czy jest endometrioza, polipy, mięśniaki, czy jest jednorozna lub dwurożna).
Wykonują u siebie na miejscu w ogólnym znieczuleniu wiec smacznie śpisz. Naprawde nie ma co się bać. I zabieg na NFZ czyli nic nie płacisz.
Ja 2 tyg temu miałam rano przyjęta byłam na oddział a wieczorem 21 szłam do domu.
Pielegniarki anioły !! Sale jak w hotelu 5 gwiazdkowym tylko długie terminy...
Zobaczymy jak u Ciebie bedzie tok leczenia bo u mnie odrazu z grubej rury po tylu latach a pesel już mnie goni
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyUlzylo mi z ta narkoza, naprawde.. dziekuje, ze mi wytlumaczylas w jakim celu sa te badania. Zycze Ci tego dzieciatka calym sercem;)
W mojej okolicy zaszla w ciaze 14latka. Wyobrazcie sobie, ze bylo 5 potencjalnych ojcow ale badania DNA wykluczyly kazdego z nich. Ojciec wiec nieznany, a dziecko ma dziecko.. a my sie tu staramy po kilka, kilkanascie lat..Flowwer lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Chciałam się z Wami podzielić wykresem jednej z użytkowniczek, udowadnia on że nigdy nie można tracić nadziei a życie potrafi zaskakiwać. Link poniżej
https://ovufriend.pl/wykres,c619dc7edfc3a39b7d827ff3972318f3.html
Ewi28, Maja84 lubią tę wiadomość
35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok -
Ann89 ręce opadają. Dzieciaki w dorosłość się bawią i taki efekt... kompletna niesprawiedliwość na dodatek.
beatka daje nadzieję faktycznie. jak widać nie ma reguły. Jaki zawijaniec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 14:01
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
A ja właśnie wcielam dzisiejszą porcje ananasa mam jeszcze 1,5 w zanadrzu
beatka_c wykres daje nadzieję
A dziewczyny tak z innej beczki czy te które stosowały antykoncepcje kiedykolwiek usłyszałyście od gin że o zwiększa prawdopodobieństwo udaru???Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
nick nieaktualny
-
Ann89 wrote:Flowwer masz bole okresowe tak wczesnie? Mnie w charakterystyczny sposob podbrzusze pobolewa kilka godz przed, maksymalnie dzien przed okresem.. dlatego sie ludze ze dzisiejszy dyskomfort jednak nie zwiastuje miesiaczki..
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Gg88 ja nie brałam dłużej jak 3 mies na torbiele ale tylko słyszałam o tym że większe ryzyko udaru
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Sala wrote:Zapiszcie mnie na 18.03, prosze. Razem razniej czekac i wariowac!
Sala lubi tę wiadomość
Tomasz 09.2018
Flowwer wrote:Gg88 ja nie brałam dłużej jak 3 mies na torbiele ale tylko słyszałam o tym że większe ryzyko udaru
Po prostu mnie zaskoczyło to, bo moja koleżanka tak jak już pisałam dostała udaru po nich najprawdopodobniej i leży sparaliżowana... cała lewa strona...Tomasz 09.2018
gg88 wrote:Po prostu mnie zaskoczyło to, bo moja koleżanka tak jak już pisałam dostała udaru po nich najprawdopodobniej i leży sparaliżowana... cała lewa strona...
Współczuję z powodu koleżanki człowiek naslucha się historii
Provita-Paliga
⛄⛄⛄