Forum W oczekiwaniu na testowanie Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
Odpowiedz

Wiosenne testowanie, MARZEC 2017

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja84 wrote:
    Ja właśnie biorę ketonal bo niestety nic innego mi nie pomaga :-(
    Ja bólów nie mam choć teraz mam @ mocniejszą niz zawsze przy bezowulacyjnym cyklu ale to na pewno sprawka laparo.
    Kurcze ja wszystkim dziewczyną współczuję takich mocnych bólów przy @ nic fajnego zwłaszcza w pracy.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja bodajże w niedziele powinnam mieć owulację i tak sobie myślę iść na całość, czy poczekać żeby ten termin był na styczeń :D
    IDZ NA CAŁOŚĆ;) co ma być to bedzie a ile frajdy hihihi

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2017, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję ujemną betke.Już wzięłam luteine na wywołanie.Oby kwiecień był lepszy ❤

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Melduję ujemną betke.Już wzięłam luteine na wywołanie.Oby kwiecień był lepszy ❤
    Przykro mi :(

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2017, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Przykro mi :(
    Przywykłam kochana.Szkoda że nie mogę się jeszcze zapisać na kwiecień. ..

  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja73 wrote:
    Melduję ujemną betke.Już wzięłam luteine na wywołanie.Oby kwiecień był lepszy ❤


    Brakuje przyciski 'nie lubie' :(, no nic, zbieraj siły na następny cykl :)!

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Raven Autorytet
    Postów: 469 563

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też beta negatywna. 0,1..
    11 dpo a termin @ mam 22.03.
    Ale to już koniec nadziei na ten cykl.

    <3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet
    Postów: 469 563

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro biorę ostatni raz luteine i czekam już potem na @.
    Gin kazał mi brać do 12 dni i odstawić jeśli nie będzie pozytywnego testu.

    U was też to tak wygląda z luteina?
    Bo zastanawiam czy brać ta tabletke jeszcze jutro czy już sobie darować...

    <3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet
    Postów: 469 563

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie załamuje się ale przykro :/ marzyłam o najpiękniejszym urodzinowym prezencie w grudniu...

    <3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Jutro biorę ostatni raz luteine i czekam już potem na @.
    Gin kazał mi brać do 12 dni i odstawić jeśli nie będzie pozytywnego testu.

    U was też to tak wygląda z luteina?
    Bo zastanawiam czy brać ta tabletke jeszcze jutro czy już sobie darować...
    Ja brałam tylko 10 dni i zazwyczaj tak biorą dziewczyny.
    Gdybym ja brała i negatywna beta to bym sobie darowała bo szybciej przyjdzie @ i nowa nadzieja.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki tarczycy:
    TSH 3 gen 0.706 (norma 0.270-4.700)
    FT4 8.27 (norma 10.60-19.40)
    FT3 3.25 (norma 4.00-8.30)
    Anty-TPO <0.8 (norma <8.00)

    Pierwszy raz badalam tarczyce. Moglybyscie napisac co myslicie o wyniku?

  • Raven Autorytet
    Postów: 469 563

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja brałam tylko 10 dni i zazwyczaj tak biorą dziewczyny.
    Gdybym ja brała i negatywna beta to bym sobie darowała bo szybciej przyjdzie @ i nowa nadzieja.
    Hmm to nie wiem czemu ja dostałam na 12 dni :o
    No nic. Przy najbliżej okazji się zapytam. Ten cykl będzie trochę inny, możliwe, że bez zastrzyku i clo w dniach 2-6dc.

    To w takim razie jutro już nie biorę tej luteiny.

    A jeszcze mam pytanie. Czy jak się przestanie brać lutke na tym etapie a byłaby ciąża? To też wywoła krwawienie?

    <3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Hmm to nie wiem czemu ja dostałam na 12 dni :o
    No nic. Przy najbliżej okazji się zapytam. Ten cykl będzie trochę inny, możliwe, że bez zastrzyku i clo w dniach 2-6dc.

    To w takim razie jutro już nie biorę tej luteiny.

    A jeszcze mam pytanie. Czy jak się przestanie brać lutke na tym etapie a byłaby ciąża? To też wywoła krwawienie?
    Na dwoje babka wrózyła bo to zależy od twojego własnego poziomu progesteronu. Jesli ciąża będzie a własny poziom progesteronu masz bardzo niski to możliwe że ci wywoła krwawienie.
    Ale u ciebie raczej ciąży nie ma bo beta nawet parucyfrowa nie jest

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Justya85 Autorytet
    Postów: 714 401

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann89 wrote:
    Odebralam wyniki tarczycy:
    TSH 3 gen 0.706 (norma 0.270-4.700)
    FT4 8.27 (norma 10.60-19.40)
    FT3 3.25 (norma 4.00-8.30)
    Anty-TPO <0.8 (norma <8.00)

    Pierwszy raz badalam tarczyce. Moglybyscie napisac co myslicie o wyniku?

    Ft3 i ft4 poniżej normy to znaczy że za mało masz zapasów w organiźmie, powinnaś dostać coś (tylko nie wiem co jak tsh masz w normie może jod wystarczy?)
    Raven wrote:
    Hmm to nie wiem czemu ja dostałam na 12 dni :o
    No nic. Przy najbliżej okazji się zapytam. Ten cykl będzie trochę inny, możliwe, że bez zastrzyku i clo w dniach 2-6dc.

    To w takim razie jutro już nie biorę tej luteiny.

    A jeszcze mam pytanie. Czy jak się przestanie brać lutke na tym etapie a byłaby ciąża? To też wywoła krwawienie?

    Ja mam zalecenie 10dni lutke (a postatnio lekarz mi mówił że jak się nie staram to mogę brać i nawet 7dni. Na Twoim miejscu bym pewnie nie wzięła żeby szybko przyszedł nowy cykl, w tym dniu beta raczej prawde mówi, a dokładnie wiesz kiedy było owu?mogło się przesunąć?i dokładnie jeśli masz naprawde niski prog to możesz krwawić.

    Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Raven Autorytet
    Postów: 469 563

    Wysłany: 20 marca 2017, 16:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron z dzisiaj 19. Wiem, że powinno się robić w 7dpo ale chciałam z czystej ciekawości sprawdzić jak to z tym progesteronem przy luteinie

    A owulacje musiałam mieć 16 dc bo w 17dc na monitoringu pokazało, że owu już była

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 16:27

    <3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 20 marca 2017, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, cos sie wkładka trochę poplamila, niby temperaturę mam dalek wystrzelona wysoko (37,5) ale jestem po prostu chora wiec to pewnie dlatego. Chciałabym wierzyć ze to plamenie implementacyjne ale jakieś takie za bardzo glutowato okresowe jest :/ zrobię jutro test

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • PaniSroczka Koleżanka
    Postów: 36 37

    Wysłany: 20 marca 2017, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zatestowałam po powrocie z pracy, i miałam jakiś bardziej czuły test... pierwszy raz sikałam bezpośrednio na test i chyba za mało bo się wystraszyłam że go "zalałam" i odsunęłam :P
    No ale chyba cień wyszedł :)?

    https://zapodaj.net/a16148a41e5d5.jpg.html
    https://zapodaj.net/385605272cb2c.jpg.html

    Dzisiaj 13dc.

    Kaczorka, sara9555, Octavia_ lubią tę wiadomość

    08c0915cd52cd35adce2afe50e299ac2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2017, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniSroczka wrote:
    No i zatestowałam po powrocie z pracy, i miałam jakiś bardziej czuły test... pierwszy raz sikałam bezpośrednio na test i chyba za mało bo się wystraszyłam że go "zalałam" i odsunęłam :P
    No ale chyba cień wyszedł :)?

    https://zapodaj.net/a16148a41e5d5.jpg.html
    https://zapodaj.net/385605272cb2c.jpg.html

    Dzisiaj 13dc.


    Ewidentnie pozytyw!!! Gratulacje!!!! :D

    PaniSroczka, sara9555 lubią tę wiadomość

  • sandra003 Znajoma
    Postów: 25 6

    Wysłany: 20 marca 2017, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/8c4367c4f620a.jpg.html
    https://zapodaj.net/4872bd6e069eb.jpg.html

    Dziewczyny podpowiedzcie co tam widzicie, to cień cienia czy miejsce na kreske? Dzisiaj 10 dpo

    Pani Sroczka, u Ciebie test bez dwóch zdań pozytywny, leć na bete i gratulacje!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 17:54

    Octavia_ lubi tę wiadomość

    "Dziecko to marzenie wszystkich możliwości."
  • nika647 Koleżanka
    Postów: 41 60

    Wysłany: 20 marca 2017, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra003 wrote:
    https://zapodaj.net/8c4367c4f620a.jpg.html
    https://zapodaj.net/4872bd6e069eb.jpg.html

    Dziewczyny podpowiedzcie co tam widzicie, to cień cienia czy miejsce na kreske? Dzisiaj 10 dpo

    Pani Sroczka, u Ciebie test bez dwóch zdań pozytywny, leć na bete i gratulacje!!!
    Wg mnie jest cień kreseczki:) powtórz rano!

    28,5l
    4cs - udany!
    mhsv3e5et65dhz73.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego