Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewi28 wrote:Estradiol (E2) 46,12 pg/ml
faza folikularna: 19,5 - 144,2
środek cyklu: 63,9 - 356,7
faza lutealna: 55,8 - 214,2
wiek menopauzy: 0,0 - 32,2
Folikulotropina (FSH) 9,38 mIU/ml
faza folikularna : 2,5 - 10mIU/ml
LH 3,50 mIU/ml
faza folikularna:1,9 - 12,5 mIU/ml
tragedia....
jeszcze czekam na wynik TSH, prolaktyny i androgenów.. DZIS 2 DC
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ewi28 wrote:załamie się...ja nigdy nie zajde w ciąże...kurwa...a każdy lekarz mnie z kwitkiem odsyła.ech...
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ewi28 wrote:lh i fsh juz w listopadzie robilam i byl stosunek 0,46 a teraz to juz dno...załamałam sie...ja nigdy nie zajde w ciaze
Moze tu dziewczyny polecą ci dobrą klinikę skąd jesteś ( lub najblisze duże miasto)
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ewi28 wrote:najblizsze to Lublin
http://www.rodzinko.pl/kliniki-leczenia-niep-odno-ci/5248-lublin-opinie-o-klinikach-o-rodkach-leczenia-niep-odno-ci-2.html
Albo tu ovuf dziewczyny Ci pomogą bo sa z tamtych okolic.Ewi28 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Właśnie odebrałam wyniki anty-TPO i wynik 35.52 norma do 34 i nie wiem czy się martwić ?!!! A TSH 1.02 hmmm
Flowwer TSH idealne do zachodzenia Anty_TPO rzeczywiście trochę powyżej normy, planujesz wybrać się do endo? Warto sprawdzić tarczycę na USG i czy to nie jakieś Hashi.
Ewi, tak jak pisała Flowwer, nie z takimi wynikami dziewczyny zachodzą Jeśli masz możliwośc spróbuj leczenia w klinice albo znajdź dobrego gina specjalizujacego się w niepłodności. Macie już jedno dzieciątko, więc może to tylko kwestia uregulowania hormonów lub odpowiedniej stymulacji.
A ja jeśli dziś się nie wykrwawię to będzie cud.. nie wiem czemu mnie tak pokarało, nie dość że @ tydzień przed terminem to jeszcze leje się ze mnie niesamowicie -
ana79 wrote:Ewi ,a z pierwszą ciążą też było pod górkę ?
-
summer86 wrote:Flowwer TSH idealne do zachodzenia Anty_TPO rzeczywiście trochę powyżej normy, planujesz wybrać się do endo? Warto sprawdzić tarczycę na USG i czy to nie jakieś Hashi.
Ewi, tak jak pisała Flowwer, nie z takimi wynikami dziewczyny zachodzą Jeśli masz możliwośc spróbuj leczenia w klinice albo znajdź dobrego gina specjalizujacego się w niepłodności. Macie już jedno dzieciątko, więc może to tylko kwestia uregulowania hormonów lub odpowiedniej stymulacji.
A ja jeśli dziś się nie wykrwawię to będzie cud.. nie wiem czemu mnie tak pokarało, nie dość że @ tydzień przed terminem to jeszcze leje się ze mnie niesamowicie
Ze mnie się też leje ...
Ewi jakie masz AMH? bo troche wysokie te FSH.
Ja bym poszla do dobrego gina przy klinice niepłodności i na pewno spróbuje ogarnać hormony i faktycznie bedzie potrzebna stymulacja z monitoringiem.Trzymam kciuki. Głowa do góry będzie dobrze.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Amy333 wrote:o hej hej:) Dobrze wiedziec, że są tu też babeczki po 30ce
hej, ja również jak cyferka w nicku wskazuje jestem już po 30stce. I podobnie jak Kaczorka chętnie bym 10 lat oddała -
summer86 wrote:hej, ja również jak cyferka w nicku wskazuje jestem już po 30stce. I podobnie jak Kaczorka chętnie bym 10 lat oddała
Ja wczoraj dostałam zielone światło od anestiozologa więc we wtorek laparo, histeroskopia i drożność jajowodów. Oby sie wszystko udało.bertha lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄