Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej wiecie że za 9 dni rusza nasz miesiąc szybko ten czas leci
Karolina90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KaMiszka wrote:Dziewczyny mam pytanie,aktualnie dopadła mnie choroba (kaszel, gardło, osłabienie) póki co nie biorę antybiotyku tylko pije saszetki na przeziębienie. Czy według Was powinnam sobie odpuścić ten cykl starań? Owulka najprawdopodobniej 27-28.02.
KaMiszka lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
91Ewela09 wrote:Witam sie z rana jak ja nie nawidze lutego ciagnie mi sie niesamoawicie. Juz bym chciala marzec. U mnie 4 dpo i do testowania jeszcze cale wieki
Wytrzymasz ja jestem jakieś 6 dpo także też mam jeszcze czas -
nick nieaktualnyDobra dziewczyny chciałam wysłać Pw ale ovu mnie pobiło jak to zrobić ? Musze mieć ta osoba w gronie znajomych ?
U mnie wczoraj była owu. I wczoraj daliśmy ciała, bo padliśmy oboje. Oby to nie zaważyło na całym cyklu.
Powiedzcie jak mocie objawy owu klucie jajnikow, pobolewanie w dole brzucha itd. tu utrzymują Wam sie jeden dzień ? Bo np. Ja miałam dwa dni i w sumie nie wiem który byłby bardziej prawdopodobny na owu ten pierwszy czy drugi.
Ewela masz rscje ! I mnie sie wyjątkowo ciągnie ten czas. A ja to czekania mam już w ogóle ehhh.
-
Czereśniowa, z tego co się orientuję wiadomości można wysyłać tylko do przyjaciółek, więc chyba najpierw musisz wysłać zaproszenie tej osobie.
Bertha, również czekam na wieści -
nick nieaktualnyKaczorka wrote:CzeresniowaMama - u mnie w owu ból jajnika. Taki męczący. Wzdęcia! Ciężko było siedzieć przy biurku.
A co do czasu - niby się ciągnie a niby nie
Summer tak tez cos mi sie wydawało, dzięki -
summer86 wrote:Bertha, powodzenia! Daj znać po
Jesteś z Wrocławia prawda? Czy mogłabyś napisać którą klinikę wybraliście? Ja co prawda nie mieszkam we Wrocławiu, ale jeśli zdecydujemy się na IVF to tam będzie nam najbliżej.
Juz zdaje meldunek
Bardzo fajny dr. Janeczko. Spokojny, konkretny, cierpliwy na moje tysiące pytań. Musimy powtórzyć badanie nasienia bo po gorączce 4 tyg poprzednie wyniki robione wiec sa do śmieci. wiec na początku marca mamy powtórzyć wraz z bardziej szczegółowymi badaniami - chromatyna i wiazanie z hialuronem. A ja mam jeszcze miec histeroskopie, co oznacza jeden miesiąc w plecy bo histero robi sie zaraz po okresie. Cos wypatrzył w macicy, jakies zmiany wiec to histero to zbada i ewentualnie usunie.. dupa.. zmin żadnych wczesniej nie było znowu jakas przeszkoda. (Btw zrobił mi nadzieje ze te "zmiany" to moze byc ciąża bi wyglada jak pęcherzyk, wiec ruszyłam od razu na betę i negatywna, wiec to nie to, ale nadziei narobił..)
Bede miała krotki protokół , pecherzyki w jajniku mu sie bardzo podobały. Badanie nasienia robimy żeby dobrać najlepsza metodę.
Czyli tak, w 2017 roku mama nie zostanę, bo w marcu dopiero histeroskopia wiec w kwietniu chyba ivf. Z plusów bejbik nie bedzie miał urodzin w grudniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 13:20
innamorata88 lubi tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
bertha wrote:Jestem z Wro, ale mój lekarz współpracuje z klinika Parens w Krakowie i tam byliśmy
Juz zdaje meldunek
Bardzo fajny dr. Janeczko. Spokojny, konkretny, cierpliwy na moje tysiące pytań. Musimy powtórzyć badanie nasienia bo po gorączce 4 tyg poprzednie wyniki robione wiec sa do śmieci. wiec na początku marca mamy powtórzyć wraz z bardziej szczegółowymi badaniami - chromatyna i wiazanie z hialuronem. A ja mam jeszcze miec histeroskopie, co oznacza jeden miesiąc w plecy bo histero robi sie zaraz po okresie. Cos wypatrzył w macicy, jakies zmiany wiec to histero to zbada i ewentualnie usunie.. dupa.. zmin żadnych wczesniej nie było znowu jakas przeszkoda. (Btw zrobił mi nadzieje ze te "zmiany" to moze byc ciąża bi wyglada jak pęcherzyk, wiec ruszyłam od razu na betę i negatywna, wiec to nie to, ale nadziei narobił..)
Bede miała krotki protokół , pecherzyki w jajniku mu sie bardzo podobały. Badanie nasienia robimy żeby dobrać najlepsza metodę.
Czyli tak, w 2017 roku mama nie zostanę, bo w marcu dopiero histeroskopia wiec w kwietniu chyba ivf. Z plusów bejbik nie bedzie miał urodzin w grudniuMikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Inna, ty miałaś histero?
Edit, a wlasnie napisałaś
Ja mam @ na 8.03 wiec dopiero jakos 12-15.03 moze histero..
a ty w którym dc będziesz miała histero robione?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 13:26
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
innamorata88 wrote:Super wiadomości:) teraz musi być dobrze! Czyli z ivf mniej więcej równo ruszymy. Ja histeroskopię mam 28.02. Lekarz badań genetycznych Wam nie zalecił?
W kazdym badz razie żadnych nie robiliśmy i nie kazał robic.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Hej, u mnie lipa bo od jutra biorę dupka a owu jak nie widać tak nie słychać Cykl uważam za stracony doszczętnie, co nie oznacza, że nie można się poprzytulać Ale od dwóch dni boli mnie brzuch, jak na okres, dziwnie strasznie, bo czuję się normalnie jakby małapa czaiła się za rogiem a to dopiero 15dc.
-
Koniczynka, a dupka nie powinno się brać dopiero 3 dni po owu? Czy masz problem z cyklami bezowulacyjnymi?
Bertha, dziękuję bardzo za odpowiedź. Zrobiliście naprawdę duży krok do przodu, który mam nadzieję, szybko doprowadzi Was do upragnionego celu Co do histero to z tego co czytałam o in vitro, warto zrobić i sprawdzić jak to wszystko tam wygląda, żeby w ciemno nie robić transferu zarodków. Będę Wam bardzo mocno kibicować!
Inna, kurczę to praktycznie za tydzień będziesz już miała histero. Powodzenia!
Ja to się zastanawiam czy nie poprosić o histero przy okazji laparoskopii.innamorata88 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Koniczynka, a dupka nie powinno się brać dopiero 3 dni po owu? Czy masz problem z cyklami bezowulacyjnymi?
Powinno się brać po owu (niekoniecznie 3 dni,może być od razu po owu ale jeden czy dwa dni brania dupka owu też nie zakłóci, dłuższe branie już tak. Przynajmniej tak mi ginka mówiła) ale ja przed ciążą miałam bardzo długie cykle ( po 40-60dni ) i teraz też się zaczynają zawirowania, dlatego biorę go na uregulowanie cykli, żeby znowu nie czekać po Bóg wie ile na okres. Może organizm ładnie zaskoczy i owu się pojawi w następnym miesiącu koło tego 14 dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 13:45