Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Koniczynka, a dupka nie powinno się brać dopiero 3 dni po owu? Czy masz problem z cyklami bezowulacyjnymi?
Bertha, dziękuję bardzo za odpowiedź. Zrobiliście naprawdę duży krok do przodu, który mam nadzieję, szybko doprowadzi Was do upragnionego celu Co do histero to z tego co czytałam o in vitro, warto zrobić i sprawdzić jak to wszystko tam wygląda, żeby w ciemno nie robić transferu zarodków. Będę Wam bardzo mocno kibicować!
Inna, kurczę to praktycznie za tydzień będziesz już miała histero. Powodzenia!
Ja to się zastanawiam czy nie poprosić o histero przy okazji laparoskopii.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
summer, straaasznie szybko to zlatuje
Koniczyka, albo źle zrozumiałaś lekarza, albo praktykuje jakąś dziwną szkołę - dupka/lutkę zażywa się nie w którymś dniu cyklu, a 2-3 dni po potwierdzonej owulacji.
bertha, dopytaj o połączenie dwóch zabiegów. U mnie histeroskopia wypadnie na 2 dzień cyklu a w drugiej połowie ogarniam scratching endometrium.
Może poproś o zlecenie genetyki(kariotyp, azf, cftr)? Jeśli by coś tam wyszło to bez sensu wcześniej ładować pieniądze w invitro, jeśli z góry byłoby skazane na niepowodzenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 14:11
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
To zależy w jakim celu się stosuje dupka. Jeśli na wuregulowanie cykli to zazwyczaj bierzesz od 16 do 25 dc. Jak na niedomoge albo żeby pmoc ciąży to po ovu
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
innamorata88 wrote:summer, straaasznie szybko to zlatuje
Koniczyka, albo źle zrozumiałaś lekarza, albo praktykuje jakąś dziwną szkołę - dupka/lutkę zażywa się nie w którymś dniu cyklu, a 2-3 dni po potwierdzonej owulacji.
bertha, dopytaj o połączenie dwóch zabiegów. U mnie histeroskopia wypadnie na 2 dzień cyklu a w drugiej połowie ogarniam scratching endometrium.
Może poproś o zlecenie genetyki(kariotyp, azf, cftr)? Jeśli by coś tam wyszło to bez sensu wcześniej ładować pieniądze w invitro, jeśli z góry byłoby skazane na niepowodzenie.
histero w trakcie @ mozna robic?
A wy macie zlecone te badania gen na NFZ, za darmo?
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
bertha wrote:Chodziło mi o to ze ja miałam laparoskopię w październiku i mogli przeciez od razu zrobić histero... teraz to juz tylko sama histero zrobią...
histero w trakcie @ mozna robic?
A wy macie zlecone te badania gen na NFZ, za darmo?
Genetykę robimy prywatnie, bo nie chcemy już czasu marnować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 14:53
Mikołaj 25.04.2011
-
summer86 wrote:Koniczynka, a dupka nie powinno się brać dopiero 3 dni po owu? Czy masz problem z cyklami bezowulacyjnymi?
Bertha, dziękuję bardzo za odpowiedź. Zrobiliście naprawdę duży krok do przodu, który mam nadzieję, szybko doprowadzi Was do upragnionego celu Co do histero to z tego co czytałam o in vitro, warto zrobić i sprawdzić jak to wszystko tam wygląda, żeby w ciemno nie robić transferu zarodków. Będę Wam bardzo mocno kibicować!
Inna, kurczę to praktycznie za tydzień będziesz już miała histero. Powodzenia!
Ja to się zastanawiam czy nie poprosić o histero przy okazji laparoskopii.
Doktorek nie próżnuje i zlecił pełną diagnostykę za 2 doby będę po wszystkim!!! Trochę się stresujebertha lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Ja będę mieć we wtorek full wypas laparo, histeroskopie i drożność a najśmieszniejsze w tym że dowiedziałam sie od anestiozologa o histeroskopii
Doktorek nie próżnuje i zlecił pełną diagnostykę za 2 doby będę po wszystkim!!! Trochę się stresuje
Nie ma się co bać - wszystko prześpisz a później już leci z górki
No i będziesz w końcu wiedziała na czym stoisz
Więc życzę Ci spokoju duchaFlowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:O ile będziesz czuć się na siłach do przytulania to w niczym to nie przeszkadza . Sporo kobiet zachodzi w ciążę nawet o tym nie wiedząc a na razie do ok 7 dpo fasolka nie jest zwiazana z ścianą macicy.
Flowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agniechaaaa wrote:Cześć zniknęłam zeby poradzić sobie sama ze sobą, dzis 20dc i wizyta u gina jakieś większe kąkrety bedą wiadome. Ale dalej twierdze, ze długi protokół jest baaaardzo dlugi
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Agniechaaaa wrote:Cześć zniknęłam zeby poradzić sobie sama ze sobą, dzis 20dc i wizyta u gina jakieś większe kąkrety bedą wiadome. Ale dalej twierdze, ze długi protokół jest baaaardzo dlugiMikołaj 25.04.2011
-
Ale ciężki dzień, ciągnie się strasznie. Mógłby być już czwartek, a to niestety dopiero poniedziałek. Muszę zadzwonić do lekarza i umówić się na wizytę, miałam to zrobić w tamtym tygodniu ;/
Karolina90 lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
dziś nawiedziła mnie wstrętna @, do tego długie cykle więc poproszę o wpisanie mnie na 23 marca
dostałam jakis czas temu skierowanie od gina na tsh i prolaktynę czy jak pojde
4 dc to będzie ok? bo przyznam szczerze ze nie pamietam kiedy kazal mi zrobic te badania -
A ja rzuciłam termometr i niby mi z tym dobrze ale teraz ciągle się zastanawiam czy była ovu i kiedy
Tak źle i tak niedobrzeinnamorata88 lubi tę wiadomość