Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na testowanie › Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
Odpowiedz

Wiosenne testowanie, MARZEC 2017

Oceń ten wątek:
  • bertha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Koniczynka, a dupka nie powinno się brać dopiero 3 dni po owu? Czy masz problem z cyklami bezowulacyjnymi?

Bertha, dziękuję bardzo za odpowiedź. Zrobiliście naprawdę duży krok do przodu, który mam nadzieję, szybko doprowadzi Was do upragnionego celu :) Co do histero to z tego co czytałam o in vitro, warto zrobić i sprawdzić jak to wszystko tam wygląda, żeby w ciemno nie robić transferu zarodków. Będę Wam bardzo mocno kibicować!

Inna, kurczę to praktycznie za tydzień będziesz już miała histero. Powodzenia!
    Ja to się zastanawiam czy nie poprosić o histero przy okazji laparoskopii.
    Kurde, a mozna histero wraz z laparoskopia? To kuzwa, dlaczego mi nie zrobili w październiku histero :( miałabym z głowy...

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh u mnie w tym miesiącu wszystko na nie. Nawet jakby się jakimś cudem owu pojawiała to dupa bo mąż mi się rozłożył z chorobą :/ A wiecie jak to facet, on nie choruje on walczy o życie :D

bertha lubi tę wiadomość

h44eskjo413gi85k.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer, straaasznie szybko to zlatuje :)
    Koniczyka, albo źle zrozumiałaś lekarza, albo praktykuje jakąś dziwną szkołę - dupka/lutkę zażywa się nie w którymś dniu cyklu, a 2-3 dni po potwierdzonej owulacji. :)

bertha, dopytaj o połączenie dwóch zabiegów. :) U mnie histeroskopia wypadnie na 2 dzień cyklu :) a w drugiej połowie ogarniam scratching endometrium. :)

Może poproś o zlecenie genetyki(kariotyp, azf, cftr)? Jeśli by coś tam wyszło to bez sensu wcześniej ładować pieniądze w invitro, jeśli z góry byłoby skazane na niepowodzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 14:11

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy w jakim celu się stosuje dupka. Jeśli na wuregulowanie cykli to zazwyczaj bierzesz od 16 do 25 dc. Jak na niedomoge albo żeby pmoc ciąży to po ovu ;)

innamorata88 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • bertha Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    summer, straaasznie szybko to zlatuje :)
    Koniczyka, albo źle zrozumiałaś lekarza, albo praktykuje jakąś dziwną szkołę - dupka/lutkę zażywa się nie w którymś dniu cyklu, a 2-3 dni po potwierdzonej owulacji. :)

bertha, dopytaj o połączenie dwóch zabiegów. :) U mnie histeroskopia wypadnie na 2 dzień cyklu :) a w drugiej połowie ogarniam scratching endometrium. :)

Może poproś o zlecenie genetyki(kariotyp, azf, cftr)? Jeśli by coś tam wyszło to bez sensu wcześniej ładować pieniądze w invitro, jeśli z góry byłoby skazane na niepowodzenie.
    Chodziło mi o to ze ja miałam laparoskopię w październiku i mogli przeciez od razu zrobić histero... teraz to juz tylko sama histero zrobią...
    histero w trakcie @ mozna robic?
    A wy macie zlecone te badania gen na NFZ, za darmo?

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha wrote:
    Chodziło mi o to ze ja miałam laparoskopię w październiku i mogli przeciez od razu zrobić histero... teraz to juz tylko sama histero zrobią...
    histero w trakcie @ mozna robic?
    A wy macie zlecone te badania gen na NFZ, za darmo?
    Przepraszam, coś namieszałam. ;) Gin twierdzi, że najlepiej zrobić z poczatkiem cyklu ze względu na cieniutkie endometrium, które pozwoli na dokładne obejrzenie struktury macicy. :)
    Genetykę robimy prywatnie, bo nie chcemy już czasu marnować. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 14:53

Mikołaj 25.04.2011

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Koniczynka, a dupka nie powinno się brać dopiero 3 dni po owu? Czy masz problem z cyklami bezowulacyjnymi?

Bertha, dziękuję bardzo za odpowiedź. Zrobiliście naprawdę duży krok do przodu, który mam nadzieję, szybko doprowadzi Was do upragnionego celu :) Co do histero to z tego co czytałam o in vitro, warto zrobić i sprawdzić jak to wszystko tam wygląda, żeby w ciemno nie robić transferu zarodków. Będę Wam bardzo mocno kibicować!

Inna, kurczę to praktycznie za tydzień będziesz już miała histero. Powodzenia!
    Ja to się zastanawiam czy nie poprosić o histero przy okazji laparoskopii.
    Ja będę mieć we wtorek full wypas laparo, histeroskopie i drożność a najśmieszniejsze w tym że dowiedziałam sie od anestiozologa o histeroskopii ;)
    Doktorek nie próżnuje i zlecił pełną diagnostykę <3 za 2 doby będę po wszystkim!!! Trochę się stresuje

bertha lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja będę mieć we wtorek full wypas laparo, histeroskopie i drożność a najśmieszniejsze w tym że dowiedziałam sie od anestiozologa o histeroskopii ;)
    Doktorek nie próżnuje i zlecił pełną diagnostykę <3 za 2 doby będę po wszystkim!!! Trochę się stresuje

Nie ma się co bać - wszystko prześpisz :) a później już leci z górki :)
    No i będziesz w końcu wiedziała na czym stoisz :)
    Więc życzę Ci spokoju ducha :)

Flowwer lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    O ile będziesz czuć się na siłach do przytulania to w niczym to nie przeszkadza . Sporo kobiet zachodzi w ciążę nawet o tym nie wiedząc a na razie do ok 7 dpo fasolka nie jest zwiazana z ścianą macicy.
    Bardzo dziękuję za odpowiedź :)

Flowwer lubi tę wiadomość

• Mama Sowa Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie dopisać na 16 marca :)

Mama Sowa
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaaa trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. :)

Mikołaj 25.04.2011

• malka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witam się z Wami i z marcem! Planowane testowanie 19.03 jak mi znowu @ nie pokrzyżuje planów!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o odpisanie na 18 marca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć zniknęłam zeby poradzić sobie sama ze sobą, dzis 20dc i wizyta u gina jakieś większe kąkrety bedą wiadome. Ale dalej twierdze, ze długi protokół jest baaaardzo dlugi

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cześć zniknęłam zeby poradzić sobie sama ze sobą, dzis 20dc i wizyta u gina jakieś większe kąkrety bedą wiadome. Ale dalej twierdze, ze długi protokół jest baaaardzo dlugi
    Czasami trzeba złapać oddech i nabrać dystansu. Ja tu czekam ma wieści po wizycie.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dobrze pamiętałam, ze dzisiaj masz wizytę ;) daj znać co wydumał Twój lekarz :) ja po mału dopijam się do kliniki o kariotyp. Może jakimś cudem już będzie w systemie.

Mikołaj 25.04.2011

• gg88 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się przypominam o wpisanie mnie na 18 :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciężki dzień, ciągnie się strasznie. Mógłby być już czwartek, a to niestety dopiero poniedziałek. Muszę zadzwonić do lekarza i umówić się na wizytę, miałam to zrobić w tamtym tygodniu ;/

Karolina90 lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    dziś nawiedziła mnie wstrętna @, do tego długie cykle więc poproszę o wpisanie mnie na 23 marca :)

dostałam jakis czas temu skierowanie od gina na tsh i prolaktynę czy jak pojde
    4 dc to będzie ok? bo przyznam szczerze ze nie pamietam kiedy kazal mi zrobic te badania :P

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rzuciłam termometr i niby mi z tym dobrze ale teraz ciągle się zastanawiam czy była ovu i kiedy :D
    Tak źle i tak niedobrze :D

innamorata88 lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ ‹ 21 22 23 24 25 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ