Wiosenne testowanie, MARZEC 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina90 wrote:Staraczka a z jakiego powodu u Was lekarz zalecił inseminacje?
azospermia - zolnierze nie nasze -
Agniechaaaa wrote:Jestem po wizycir od jutra zastrzyki ganapeptyd i do 25dc tabletki anty. Potem oczekuje na @ (oby szybko przyszła-jeżeli nie pojawi sie do 5dni odrazu wizyta u gina) i kolejna wizyta w 2/3dc.
Jestem po konsultacji z anestezjologiem. Zbieramy dalej badania
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
staraczka1111 wrote:no to czekamy 2 tyg ... 2 pęcherzyki 23mm i 18 mm endo 9 . 35 h po OVITRELLE
żołnierzy 24 mln.staraczka1111 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Agniechaaa, a czym się tak w zasadzie różni ten długi protokół od krótkiego? Oczywiście oprócz czasu trwania
Pamiętaj, że wszystkie tutaj mocno trzymamy za Ciebie kciuki.
Przepraszam wszystkie nowe staraczki, ale jakoś strasznie czuję się związana z dziewczynami, które są tutaj dłużej i bardzo mocno im kibicuję.
A u mnie kończy się @, jutro 7 dc i chyba zrobię pierwszy test owu żeby znów mnie szybciej nie zaskoczyła. Jak zwykle po @ pojawia się głupia nadzieja, że może tym razem się uda, ale po chwili przychodzi zwątpienie i myśl "a czemu ten cykl miałby być inny od poprzednich?zubii lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Agniechaaa, a czym się tak w zasadzie różni ten długi protokół od krótkiego? Oczywiście oprócz czasu trwania
Przepraszam wszystkie nowe staraczki, ale jakoś strasznie czuję się związana z dziewczynami, które są tutaj dłużej i bardzo mocno im kibicuję.
A u mnie kończy się @, jutro 7 dc i chyba zrobię pierwszy test owu żeby znów mnie szybciej nie zaskoczyła. Jak zwykle po @ pojawia się głupia nadzieja, że może tym razem się uda, ale po chwili przychodzi zwątpienie i myśl "a czemu ten cykl miałby być inny od poprzednich?
A jest inny bo nowy cykl
Ja właśnie pakuje sie do szpitala.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Przecież nowy cykl nowa nadzieja nie ma co się negatywnie nastawiać. Nie zastanawiałaś się nad laparo ? Bo HSG czesto jest mylne. Ja bym u Ciebie sie zastanowiła po kolejnych 6 mies choć mocno wierzę że nie będzie ci to potrzebne.
A jest inny bo nowy cykl
Flowwer bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki i będę trzymała jeszcxe cały dzień daj koniecznie znać co i jak ale i tak wiem ze wszystko będzie dobrzezubii lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
summer86 wrote:Agniechaaa, a czym się tak w zasadzie różni ten długi protokół od krótkiego? Oczywiście oprócz czasu trwania
A u mnie kończy się @, jutro 7 dc i chyba zrobię pierwszy test owu żeby znów mnie szybciej nie zaskoczyła. Jak zwykle po @ pojawia się głupia nadzieja, że może tym razem się uda, ale po chwili przychodzi zwątpienie i myśl "a czemu ten cykl miałby być inny od poprzednich?
Summer mam tak samo. Przez pierwsze dni jestem zdolowana, potem w okolicach owulki ciesze się jak dziecko ze może się uda a po owulce czekam jak na cud i tak w kółko ale cóż. ..widocznie niektore z nas musze uzbroić się w cierpliwość dziecko wie kiedy ma przyjść👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Flowwer wrote:Przecież nowy cykl nowa nadzieja nie ma co się negatywnie nastawiać. Nie zastanawiałaś się nad laparo ? Bo HSG czesto jest mylne. Ja bym u Ciebie sie zastanowiła po kolejnych 6 mies choć mocno wierzę że nie będzie ci to potrzebne.
A jest inny bo nowy cykl
Flowwer, raz jeszcze powodzenia!
A laparo mam wstępnie zaplanowane ma majFlowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Karolina, jakie musisz wykonać badania przed inseminacją? Mnie też to czeka w kolejnym cyklu. Miało być już w tym, ale się pomieszało.
Musimy wykonać oboje z mężem:
- przeciwciała antyHCV
- antygen HBs Ag
- Przeciwciała anty- HBc total
- HIV/HIV 2, antygen 24
- Odczyn VDRL (to chyba kiła)
Koszt badań w Invicta to ok 200 zł👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
Lottie wrote:Proszę wypisać mnie z testowania, z powodu problemów małżeńskich nie było serduszek, więc nie mam po co testować
U mnie też były trochę za późno.
Trzymam kciuki żeby następny cykl się udał! -
A ja dziewczyny melduję że żyje.
Nie było źle tylko mimo końskich dawek p/bólowych mnie boli brzuch a dziewczyna która jest ze mną nic nie boli.kaha lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flower ja po HSG miałam tak samo. Nawet nie mogłam chodzić u mnie to trwało 2 dni.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
nick nieaktualnysummer86 wrote:Agniechaaa, a czym się tak w zasadzie różni ten długi protokół od krótkiego? Oczywiście oprócz czasu trwania
Kochana krótki protokół trwa jeden cykl odrazu od 2dc stymulacja potem w okresie ovu punkcją i transfer.
W długim protokole (5-8tyg) najpierw dostajesz tabletki anty potem zaczynasz stymulację oczekiwanie na @ i potem monitoringi punkcją i transfer. Każde leczenie przebiega indywidualnie i to lekarz decyduje co i jak to co napisałam to tylko skrót ogolnikowy -
Flowwer, cieszę się, że już po Mam nadzieję, że ból szybko minie i błyskawicznie dojdziesz do siebie. Kiedy będziesz miała jakieś info nt. wyników laparo?
Agniechaaa, dziękuję bardzo za informację. Czyli czasowo to różnica około miesiąca? Bałam się, że długi to jakieś 3-4 miesiące trwa. Urabiam męża, żeby jednak się do tematu przekonał, gdyby się do jesieni nie udałobertha lubi tę wiadomość