WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety ciąża ma to do siebie że nie można jej planować... Bo im większe masz plany tym bardziej nie wychodzi... ja wg moich planów to miałam teraz rodzić, ew za miesiącmyssss wrote:Hej, u mnie tempka juz spada
tyle czekanie na nic. Normalnie siedze i lzy mi naplywaja do oczu
Czlowiek nic nie moze sobie zaplanowac.
Teraz bylby idealny czas na druga ciaze...
a niektóre z nas tutaj to kilka lub kilkanaście lat temu... wiec głowa do góry! Nie smutamy tylko pierś do przodu i walczymy o nasze szczęście!
innamorata88 lubi tę wiadomość

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Lucia kciuki zaciśnięte, powodzenia!!!

Barbarka1984 jak pięknie!!! Pamiętam Cię doskonale, dajesz wiarę!
Meśka wrote:Ide jutro na sonohsg i sie stresuje troszke. Nie bolu ale ze okaze sie ze sprzęt niedrożny i co wtedy ...
Będzie dobrze, mam nadzieję, że będzie drożne wszystko.
Co do planów to nasze pierwsze dziecko już by kończyło 3 latka...Także nie ma co planować, bo to bierze w łeb wszystko. Gdybym mogła się cofnąc do wieku 16-17 lat z wiedza z tej chwili to bysmy się wcale nie zabezpieczali tylko szli na żywioł.
A tak trzeba iśc do przodu!
Dziewczyny damy radę. Ja przez weekend odpoczęłam, nabrałam sił. Męża zbzykałam.
Trzeba się cieszyć seksem, a nie tak jak do tej pory!
Trzeba powalczyć trochę o psychikę, bo ona nam najczęściej siada z tego wszystkiego.
Izape_91, Barbarka1984, Lunaris, Flowwer, Bocianiątko, Lucia88, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Emilka

Od 09.2013:02.2014-5t6dc
07.2015-12tc 
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Też prowadziłam dietęBarbarka1984 wrote:Calkowicie naturalnie!!! Bez zadnych dziwnych tabletek hormonalnych. Zaczelam pic dziennie 2l wody z sola himalajska. Duzo warzyw. Koktajle odzywcze i astaksantyna
Trzymajcie kciuki, zeby wszystko bylo dobrze 
zero wieprzowiny (tłuszcz) i zero mleka ( niby zawiera androgeny), dużo wody i schudłam 3 kg. Jakoś pomogło
Barbarka1984 lubi tę wiadomość
Beta 18.11 5085❤️
Martynka 08.06.2018 ❤️ -
Dzień dobry

lucia kciuki mocno zaciśnięte :*
Nie udzielam się bo i tak nic nie wnoszę w "zycie" forum, ale chcę abyście wiedziały, że cały czas jestem z Wami

Gratuluję wszystkich pozytywów, kibicuje przyszłym testujacym, betujacym i wizytujacym

Weekend jak zwykle zlecial szybciutko.
Zobaczymy co przyniesie ten mc.
Pozdrawiam Was gorąco :*
Lucia88 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.

Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml

-
Hej dziewczynki troszkę mnie tu nie było. Weekend z mężem z dala od domu
. o mojej ciąży już wszyscy wiedzą a powiedzieliśmy może 3 osobą heh. Znajomi przywlekli 4 wory ubranek ale wszystko wędruje do mojej siostry która rodzi tuż tuż mi jeszcze nie potrzebne 
Przesyłałam wiruski ciążowe {]*%€~§><\[|~!.,¥|[[£%\{>^~ i mocno trzymam kciuki za Was
Flowwer jak się czujesz po antykach?? A u Sylwii co tam?
Jedna_z_Wielu, KateHawke, Ataga12, Karma88, Lunaris, Yoselyn82, Flowwer, Bocianiątko, Czrna 81, Sarna84, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Karma88 wrote:Lucia kciuki zaciśnięte, powodzenia!!!

Barbarka1984 jak pięknie!!! Pamiętam Cię doskonale, dajesz wiarę!
Będzie dobrze, mam nadzieję, że będzie drożne wszystko.
Co do planów to nasze pierwsze dziecko już by kończyło 3 latka...Także nie ma co planować, bo to bierze w łeb wszystko. Gdybym mogła się cofnąc do wieku 16-17 lat z wiedza z tej chwili to bysmy się wcale nie zabezpieczali tylko szli na żywioł.
A tak trzeba iśc do przodu!
Dziewczyny damy radę. Ja przez weekend odpoczęłam, nabrałam sił. Męża zbzykałam.
Trzeba się cieszyć seksem, a nie tak jak do tej pory!
Trzeba powalczyć trochę o psychikę, bo ona nam najczęściej siada z tego wszystkiego.
ja też mojego, mimo, że chora wykorzystałam i to tak porządnie : ) Jak sobie przypomnę te moje akcje budzenia go o 2-3 w nocy, bo musi być ciągłość to mi się śmiać chce : D ale wiadomo, że początki są trudne, teraz wolę, żebyśmy byli chociaż zadowoleni, niż żebyśmy zaliczyli szybki mechaniczny numer, bo to psuje związek i to bardzo.
Dobra, zbieram się do lekarza, pewnie będzie kolejka jak do czyśćca, potem jade do mamy z rogalikami na kawę i do domku robić obiad : )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:33
Karma88 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Myss łączę się w bólu, u mnie temp. też już trzeci dzień leci w doł
:*
Lucia mocno trzymam kciuki za piękną betę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:35
Lucia88 lubi tę wiadomość
-
Ehh u mnie znowu klapa... Progesteron z 22dc ponad 14, a 25dc już mega bolesne skurcze i kolejnego dnia @
. Naprawde mialam nadzieje ze jednak uda się przed laparo, nawet kilka dni temu z ginem żartowaliśmy ze pewnie niepotrzebnie ustalamy termin... No ale trudno, jutro odbiorę wyniki z wymazu i jeśli będą ujemne to pisze do gin o przełożenie terminu laparo, bo wypadałoby dopiero w 18dc
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
staraczka pierwsza łapię wiruski
Jak się czujesz w ogóle?
Jedna_z_Wielu ja ci dam "nic nie wnoszę"... wszystkie coś wnosimy: swoje doświadczenia, codzienne marzenia, a nawet przepisy , kawały czy linki do filmów. Od tego tu jesteśmy żeby się nawzajem wspierać a także odwracać uwagę i myśli od tematu starań. Więc gadaj z Nami ile wlezie
Wszystkie tu jesteśmy dla siebie nawzajem
Lunaris, Flowwer, Bocianiątko, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Nie udzielam się bo i tak nic nie wnoszę w "zycie" forum, ale chcę abyście wiedziały, że cały czas jestem z Wami

Nie pieprz głupot Kochana!!! Ja tu non stop jojczę.
Pisz co tam, jak tam.
Ja wczoraj wariowałam w kuchni. Zupka, naleśniczki, ciacho. Wreszcie moja pasja odżyła. Parę lat temu gotowałam na potęgę. Praca w domu na to pozwala, więc dlaczego ja z tego zrezygnowałam i ograniczyłam się do minimum!?
A tak nawiasem mówiąc to 1 września robiłam badanie witaminy B6 i w oddziale w cenniku jest info, że czeka się na wynik 15 dni. Dzwoniłam w zeszłym tygodniu w środę to powiedzieli, żebym się w piątek odezwała, bo powinien już wtedy być wynik. Dzwonię w piątek i co? Lala mi mówi, że przecież mają 18 dni roboczych na to. No myslałam, że coś mnie trafi. Powiedziałam, że w takim razie niech poprawią cenniki we wszystkich oddziałach, bo tylko w błąd wprowadzają. Także dalej czekam.
Emilka

Od 09.2013:02.2014-5t6dc
07.2015-12tc 
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Kurna nienawidzę tego momentu - sprawdzanie co chwilę czy już się zaczyna plamienie zwiastujące okres ;P. 100% bardziej wolę kolejny okres niż tą niepewność
Karma88, KateHawke, Izape_91 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja kiedyś pytałam mojego eMka jakie by chciał imiona. Rafał albo Łukasz - innej opcji nie bierze pod uwagę
No to pytam go a ja dla dziewczynki : "Eeee... pojęcia nie mam". Taki pewien że jak nam się uda to chłopiec będzie
Karma88 lubi tę wiadomość
-
KateHawke czuje się dobrze. Brzuszek już u mnie widać piersi czuje tylko na wieczór. Jakiś tam specjalnych zachcianek nie mam. Często robi mi się słabo gdy np stoję w kolejce albo chodzę po sklepie wśród tych wszystkich ludzi i te wszystkie zapachy to mnie mdli. Przeczucie mam na dziewczynkę chociaż inni po tym co jem i wogole mówią że będzie chłopak
ważne żeby było zdrowe. Może 9 października się nam pokaże
i czekam z niecierpliwością na pierwsze kopniaki
każdej z was życzę takiego maleństwa. Wiem dobrze jak to jest chcieć a nie mieć. Nigdy się nie poddawajcie bo w końcu do was zawita ten mały wielki człowiek!!!
KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Mam pytanie, pomóżcie plis.
Mam nowego ginekologa, zlecił mnóstwo badań i między innymi progesteron w 7dpo i 11 dpo. Ten 11ty dzień po owulacji mnie bardzo zdziwił ale jak kazał dziś rano wstałam i poszłam na badanie. Przechodząc do sedna, 7dpo mój progesteron wynosił 11,1 ng/ml a dziś 11 dpo wynosi 17,6 ng/ml. Czy nie powinien spadać? czy po takim wyniku rozsądnie byłoby pójść na bete jutro? Na testy boję się sikać, więc na razie odpadają... Jak myślicie?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyJa powiedziałam sobie że nigdy dziecka nie nazwę ani Łukasz ani Mateusz bo wszyscy to chuliganie, coś w tych imionach jest.
Pamiętam że zawsze chciałam córę nazwać Ania, bo jakie znałam to sie dobrze uczyły, fakt są wyjątki od reguły...
Teraz już z tego wyrosłam.
KateHawke lubi tę wiadomość