WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny doradzcie co mam zrobić, dziś kończym z M antybiotyk na Ureaplasme, wymaz mamy zrobić 7 dni po czyli w przyszły czwartek i to będzie 10 dc ale wyniki będo do 10 dni i teraz pytanie odpuścić ten cykl żeby mieć pewność że już nic nie mamy czy ryzykować i serduszkować??? a nuż się uda...Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
Cześć Dziewczyny!
Agniecha - trzymam mocno kciuki za piękne endo! No i czekamy na info kiedy transfer Maluszków! Czekamy tylko na dobre wiadomości!
GG88 - kurcze, nie wiem, ciężko coś poradzić. Ja bym pewnie nie wytrzymała i serduszkowała, bo szkoda byłoby mi cyklu (tym bardziej, że Twój Emek skończył antybiotyk) ALE z drugiej strony lepiej byłoby wiedzieć, że paskuda zaleczona... Bardzo długo czekacie na wyniki. My badaliśmy się na chlamydię, myko i urea i wyniki odebrałam wczoraj (po dwóch dniach).
A ja już po monitoringu. Dzisiaj (14 dc) pęcherzyk miał 18 mm. Nie wiem czy to nie za mało? Ostatnio 14 dc miałam ovu... Gin kazał serduszkować, to wieczorem będzie się działo
Co mnie zdziwiło, to cienkie wg gin endo jak na ten dzień - 10mm. Nigdy nie miałam z nim problemu. Ehh jak nie urok to sraczka.12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
nick nieaktualnyPrzepraszam ze tal długo zagraliśmy sie z ginem endo hura 7,9/8mm chyli jak na 8dc ideolo wlew z lekarstwa we wtorek popołudniu transfer 11.09 juz wypisany protokół na 2pingwinki
-Monika-, bazylkove, Amy333, summer86, PodwojnaMama, Lunaris, Madżka89, Emiilka, Karma88, pawojoszka, madzia8lenka, Anna Stesia, Rucola, blue00, Bocianiątko, innamorata88, zubii, Izape_91, KateHawke, Bajkaaa, Czrna 81, staraczka1111, emi2016, Sarna84, kolka lubią tę wiadomość
-
Nie było mnie tu kilka miesięcy... Napisałam, że będę testować, bodajże w czerwcu, przyszła @ i wszystko poszło.... znów płacz itd. Teraz po trzech miesiącach intensywnego leczenia znów wracamy do gry!
A więc... 11 września testujemy!
Jesteśmy po kuracji CLO, pierwszy w życiu pozytywny test owulacyjny, od jutra luteina dopochwowo 2 tabletki 2 razy dziennie. Przez 10 dni, i 10 dnia test.
W tym miesiącu pokładam większe nadzieje, niż w poprzednich!
Ściskam Was kochane! -
Gg ja wiem, że osobiście bym nie czekała i bym
Agniecha super wiadomości.
Lucia Twój avatarek
A u mnie dziś taka sytuacja : https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df1e316124b7.jpg
Ciekawe co gin zobaczy, jak nic to będę przynajmniej wiedziała, żeby sobie głowy testami ovu nie zawracać.Flowwer lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Emiilka wrote:Cześć Dziewczyny!
Agniecha - trzymam mocno kciuki za piękne endo! No i czekamy na info kiedy transfer Maluszków! Czekamy tylko na dobre wiadomości!
GG88 - kurcze, nie wiem, ciężko coś poradzić. Ja bym pewnie nie wytrzymała i serduszkowała, bo szkoda byłoby mi cyklu (tym bardziej, że Twój Emek skończył antybiotyk) ALE z drugiej strony lepiej byłoby wiedzieć, że paskuda zaleczona... Bardzo długo czekacie na wyniki. My badaliśmy się na chlamydię, myko i urea i wyniki odebrałam wczoraj (po dwóch dniach).
A ja już po monitoringu. Dzisiaj (14 dc) pęcherzyk miał 18 mm. Nie wiem czy to nie za mało? Ostatnio 14 dc miałam ovu... Gin kazał serduszkować, to wieczorem będzie się działo
Co mnie zdziwiło, to cienkie wg gin endo jak na ten dzień - 10mm. Nigdy nie miałam z nim problemu. Ehh jak nie urok to sraczka.
bo my mamy metodą PCR czyli najdokładniejszą - zwykłe są do 2 dni tak jak mówisz
Pocieszyłyście mnie dziewczyny bo uważałam że jestem jakaś szalona że chce już działać ale z drugiej strony to trochę też nieodpowiedzialne jak nie wiem czy aby na pewno wszystko ok... i w dodatku podejrzewam że plemniczki M są zmęczone antybiotykiem i nie wiadomo czy jakikolwiek dobry przetrwał.
Agniecha to już tak blisko już od dziś mocno zaciskam kciuki za ciebie
Emiilka lubi tę wiadomość
Tomasz 09.2018
Aga super! jeszcze 10 dni ja też będę je odliczać do swojej @ -od tego zależy kolejny termin szpitala.
-
Jedna_z_Wielu wrote:Flowwer
Wypoczęta ? (oczywiście pomijając trasę )
Psychicznie bardzo !!! nie licząć że połowa budżetu poszła na jedenie w tym najwięcej na gory to druga na alkohol tak to jest jak 5 straych bab wybiera się bez dzieci i M na wakacje. Było cudownie !!!
Madżka89 wrote:Witam się ze wszystkimi Staraczkami!!!
Ja w tym miesiącu nie testuje,muszę zregenerować siły,chce porobić trochę badań i czeka mnie wizyta u endo i gin zobaczymy co powiedzą, ale to pewnie połowa wrzesnia.
Agniechaaa powodzenia na wizycie!
Będę Was cały czas podczytywać i trzymać kciuki za Wszystkie testujace!
regeneruj siły !!! szybko czas przeleciKarma88, Jedna_z_Wielu, Madżka89 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Karma jakie badania robiłaś ?
2dc: glukoza+insulina z obciążeniem,
estradiol,
FSH,
LH,
SHBG,
kortyzol,
17-OH progesteron,
DHEA-S,
testosteron,
B6 - to akurat sama z siebie robię. Drogie to badanie... ale ja muszę pilnować poziomu witamin z grupy B.
Jeszcze w 12dc mam zrobić kortyzol. Akurat przed wizytą u endo.
Czyli nabrałaś sił do dalszej walki Flo! Super, teraz z pozytywną energią do przodu!Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Agniechaaaa wrote:Przepraszam ze tal długo zagraliśmy sie z ginem endo hura 7,9/8mm chyli jak na 8dc ideolo wlew z lekarstwa we wtorek popołudniu transfer 11.09 juz wypisany protokół na 2pingwinki
to już tuż tuż !!!Agniechaaaa lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
dziewczyny wklejam zdjęcie. Chciałam się spytać jak myślicie czy po tych 3 moich testach można wyznaczyć owulacje? ten w środku to z wczoraj a ten poerwszy od prawej z dziś i dziś był skok temperatury. Jak na moje oko to wczorajszy sugerował owulacje...chyba
https://zapodaj.net/7b7f34416f0be.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 14:32
https://www.maluchy.pl/li-73391.png
Mam 3 skarby
-
Luuna wrote:dziewczyny wklejam zdjęcie. Chciałam się spytać jak myślicie czy po tych 3 moich testach można wyznaczyć owulacje? ten w środku to z wczoraj a ten poerwszy od prawej z dziś i dziś był skok temperatury. Jak na moje oko to wczorajszy sugerował owulacje...chyba
https://zapodaj.net/7b7f34416f0be.jpg.htmlTomasz 09.2018
gg88 wrote:dla mnie środkowy to pozytyw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 14:36
https://www.maluchy.pl/li-73391.png
Mam 3 skarby
-
Gg bierz M w obroty lepiej działać niż siedzieć a nóż może to ten cykl !
A jak nie to przynajmniej fajny relax z M
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Luuna wrote:Dziękuję za odpowiedź też mi się tak wydaje. Wczoraj wzięłam męża w obroty to i dziś nie zaszkodzi hihi
Też bym tak zinterpretowała jak GG, od pozytywnego testu owulacja w ciągu 48h więc możecie działać i dziś i jutro nie zaszkodzi!Luuna lubi tę wiadomość
-
Flowwer czyli siły zregenerowane i nowa energia na dalsze działania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 15:07
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualny
-
xcandyx wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi czy jak teraz na USG wyszło mi że mam pęcherzyk przetrwały to mam co liczyć na następny cykl? Dostałam luteinę na 7 dni żeby @ przyszła.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021