Forum W oczekiwaniu na testowanie WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2017, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    myślę, ze tak. Jesli z pęcherzyka nie zrobiła się torbiel, to pewnie dziad sam się wchłonie. Nowy cykl, nowy pęcherzyk :)

    Wcześniej też brałam luteinę od 16 dnia cyklu do przyjścia @, ponieważ gin mówiła że mam małą torbiel, ale po kontroli wszystko ładnie się wchłonęło. Oby teraz też tak było.

    Pozostało czekać i zacząć namawiać M do serduszkowania, bo z tym chyba będzie większy problem niż ze mną...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 16:03

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2017, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista uaktualniona :) sprawdźcie czy jest Ok :)


    Gdzie nasze dzisiejsze testujące??? Halo???

  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4635

    Wysłany: 1 września 2017, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z Michasiem :) No i syfię Wam tu na ciążowo :D

    Karma88, Emiilka, Agniechaaaa, Bajkaaa, summer86, staraczka1111, Czrna 81, Bocianiątko, Madżka89, Flowwer, Jedna_z_Wielu, Lunaris lubią tę wiadomość

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 1 września 2017, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki morfologii. Kolejny raz robiłam. Wszystkie wyniki ok tylko dalej limfocyty mam za wysokie. 42,8%, ostatnio było 41,4%, a norma jest do 40,0%.

    Nie wyrobiłam się z kasą w poprzednim cyklu z subpopulacją limfocytów. Chyba w tym cyklu już mnie nie ominie.
    Ale kiedyś Ann89 wspominała o sprawdzeniu chlamydii, urea i mycoplasmy.

    Zastanawiam się czy tego wszystkiego nie zrobić jeszcze. Muszę jakoś to finansowo dźwignąć.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 16:41

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2017, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć widziałam, że wcześniej pisałyście o endometrium w czasie owulacji. Martwi mnie moje bo w 19 dc (cykle mam średnio 28 dniowe) miało tylko 7,25 cm i lekarz twierdzi że jest ok, a z tego co widzę to macie większe już w czasie owulacji. W ogóle zastanawiam się czy nie zmienić lekarza bo ten twierdzi że skoro jest owulacja i nasienie ok to problem musi być w jajowodach, a jeśli hsg wyjdzie ok to stwierdza się niepłodność idiotyczna. Wtedy pół roku monitoringu a potem ivf. Już ponad rok czytam to forum i widzę że macie wiele różnych problemów, które uniemożliwiają zajście w ciążę, więc myślę że potrzebuję szerszej diagnostyki. Możecie polecić jakiegoś ginekologa we Wrocławiu lub Poznaniu?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2017, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby nie bylo powtórzyłam bete 228 ;)

    Czrna 81, Karma88, Agniechaaaa, zubii, Madżka89, Flowwer, Jedna_z_Wielu, emi2016, Lunaris, Bocianiątko, Amy333, madzia8lenka, MamaNl lubią tę wiadomość

  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 1 września 2017, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Zeby nie bylo powtórzyłam bete 228 ;)
    Dootka super :-D Rośnijcie zdrowo! :-)

    Agniechaaaa po twojej burzy zaczęło się przejaśniać ;-) A 11tego wyjdzie piękne słoneczko :-D :-D :-D

    Jedna_z_Wielu koniecznie napisz po monitoringu!!! Trzymam kciuki za dorodne jaja :-D

    Agniechaaaa, zubii, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2017, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Dootka super :-D Rośnijcie zdrowo! :-)

    Agniechaaaa po twojej burzy zaczęło się przejaśniać ;-) A 11tego wyjdzie piękne słoneczko :-D :-D :-D

    Jedna_z_Wielu koniecznie napisz po monitoringu!!! Trzymam kciuki za dorodne jaja :-D
    Na pełne slonce poczekam do 21.09 kiedy przyjdzie czas na bete :) i potem jeśli Bóg da przez 9mc

    Czrna 81, emi2016 lubią tę wiadomość

  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 1 września 2017, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wypisuje moje wyniki z 3dc. Pomożecie w interpretacji? w zasadzie chodzi mi o fsh czy za wysokie i estradiol czy nie za niski?
    tsh 2,84 (0,270-4200)
    fsh 10,11 (faza folikularna 3,5-12,5)
    estradiol 51,95 (faza folikularna 12,4-233)
    Niby to fsh i estradiol w normie, ale tak naprawde to chyba lepiej, żeby fsh było niższe a estradiol wyższy? Jak myślicie? Do lekarza dopiero za jakiś czas, więc narazie chcę skonsultować z Wami:)

  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 1 września 2017, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia to idziemy łeb w łeb, tylko ja mam z 2 dc. I już część mam. Więc kibicuję, bo ja to już zgłupiałam jakie wyniki są ok. :D :D

    Ptysia lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 1 września 2017, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer zazdroszczę wypadu! ;-) 5 słomianych wdówek i morze alkoholu... Oj ale się tam działo! :-D Kiedy powrót do pracy?

    Ja dziś byłam upuścić trochę krwi. Dostałam skierowanie na pełną morfologię, mocz, do tego glukoza, TSH, zrobiłam też prolaktyne, LH i estradiol. Badania 4dc bo wczoraj nie miałam możliwości. Mieszkam na końcu świata gdzie psy dupami szczekają, a krew pobiera się 3 razy w tygodniu. To gminna miejscowość, nie ma tu laboratorium. Próbki jadą do Bydgoszczy, więc wyniki dopiero w poniedziałek. Mam nadzieję że pomożecie w interpretacji, bo kompletnie się na tym nie znam :-P

    Czarna81
    22 cs.
  • Ptysia Autorytet
    Postów: 1050 465

    Wysłany: 1 września 2017, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że n a TSH coś dostanę, bo najlepsze jest okolo 1. Kurcze skacze to jak nie wiem, bo jak robiłam kilka miesięcy temu to miałam coś trochę ponad 1. No dobra, mniejsza z tym, ale jak z tym fsh i estradiolem. Dla dodatku powiem, że jak robiłam w kwietniu AMH to miałam 1,79, więc lekarz mówił, że nie jest zle.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2017, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Lista uaktualniona :) sprawdźcie czy jest Ok :)


    Gdzie nasze dzisiejsze testujące??? Halo???


    Ja jestem :) beta 18,8
    ovitrelle 19.08 a 20.08 pecherzyki jeszcze nie pekly.

    Czrna 81, Alusiek84, Aksamitna, Agniechaaaa, Anna Stesia, *KasiaS*, Bocianiątko, Lunaris, Amy333, madzia8lenka, MamaNl lubią tę wiadomość

  • Alusiek84 Przyjaciółka
    Postów: 80 29

    Wysłany: 1 września 2017, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Ja jestem :) beta 18,8
    ovitrelle 19.08 a 20.08 pecherzyki jeszcze nie pekly.
    Gratulacje Dominique!

    Ja jednak sie wypisuje z testowania we wrzesniu. Temperatura za niska... nie wytrzymalam i zrobilam test dzis rano - oczywiscie negatywny :-( Ja juz nie czaje o co tu chodzi

    3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 1 września 2017, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Ja jestem :) beta 18,8
    ovitrelle 19.08 a 20.08 pecherzyki jeszcze nie pekly.
    Kochana gratuluję! <3
    Ale się nam wrzesień dobrze zaczyna :-D

    Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2017, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiszcie mnie do listy ;) będę testować 22.09

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 września 2017, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie moze jak mam obliczyc tydzien ciazy ?
    10.08 miesiaczka a 20.08 owulacja

  • Hania003 Koleżanka
    Postów: 44 23

    Wysłany: 1 września 2017, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie 30.08 nawiedziała werdna @.. więc testuję pod koniec miesiąca. Tym razem się nie dopisuję. Muszę wyluzować...

  • zubii Autorytet
    Postów: 1736 1645

    Wysłany: 1 września 2017, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    A wiecie moze jak mam obliczyc tydzien ciazy ?
    10.08 miesiaczka a 20.08 owulacja

    Od owulacji cofnij się 2 tygodnie i to uznaj za om u mnie się to pokryło z usg czyli wychodzi 06.08 ale gin będzie się kierował terminem z om bo nie przekracza 7 dni.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 20:29

    wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 571 405

    Wysłany: 1 września 2017, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Ja jestem :) beta 18,8
    ovitrelle 19.08 a 20.08 pecherzyki jeszcze nie pekly.

    Gratulacje!

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 33 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 33 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego