WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRucola wrote:myślę, ze tak. Jesli z pęcherzyka nie zrobiła się torbiel, to pewnie dziad sam się wchłonie. Nowy cykl, nowy pęcherzyk
Wcześniej też brałam luteinę od 16 dnia cyklu do przyjścia @, ponieważ gin mówiła że mam małą torbiel, ale po kontroli wszystko ładnie się wchłonęło. Oby teraz też tak było.
Pozostało czekać i zacząć namawiać M do serduszkowania, bo z tym chyba będzie większy problem niż ze mną...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 16:03
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja z Michasiem No i syfię Wam tu na ciążowo
Karma88, Emiilka, Agniechaaaa, Bajkaaa, summer86, staraczka1111, Czrna 81, Bocianiątko, Madżka89, Flowwer, Jedna_z_Wielu, Lunaris lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Mam wyniki morfologii. Kolejny raz robiłam. Wszystkie wyniki ok tylko dalej limfocyty mam za wysokie. 42,8%, ostatnio było 41,4%, a norma jest do 40,0%.
Nie wyrobiłam się z kasą w poprzednim cyklu z subpopulacją limfocytów. Chyba w tym cyklu już mnie nie ominie.
Ale kiedyś Ann89 wspominała o sprawdzeniu chlamydii, urea i mycoplasmy.
Zastanawiam się czy tego wszystkiego nie zrobić jeszcze. Muszę jakoś to finansowo dźwignąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 16:41
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyCześć widziałam, że wcześniej pisałyście o endometrium w czasie owulacji. Martwi mnie moje bo w 19 dc (cykle mam średnio 28 dniowe) miało tylko 7,25 cm i lekarz twierdzi że jest ok, a z tego co widzę to macie większe już w czasie owulacji. W ogóle zastanawiam się czy nie zmienić lekarza bo ten twierdzi że skoro jest owulacja i nasienie ok to problem musi być w jajowodach, a jeśli hsg wyjdzie ok to stwierdza się niepłodność idiotyczna. Wtedy pół roku monitoringu a potem ivf. Już ponad rok czytam to forum i widzę że macie wiele różnych problemów, które uniemożliwiają zajście w ciążę, więc myślę że potrzebuję szerszej diagnostyki. Możecie polecić jakiegoś ginekologa we Wrocławiu lub Poznaniu?
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Zeby nie bylo powtórzyłam bete 228
Agniechaaaa po twojej burzy zaczęło się przejaśniać A 11tego wyjdzie piękne słoneczko
Jedna_z_Wielu koniecznie napisz po monitoringu!!! Trzymam kciuki za dorodne jajaAgniechaaaa, zubii, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
nick nieaktualnyCzrna 81 wrote:Dootka super Rośnijcie zdrowo!
Agniechaaaa po twojej burzy zaczęło się przejaśniać A 11tego wyjdzie piękne słoneczko
Jedna_z_Wielu koniecznie napisz po monitoringu!!! Trzymam kciuki za dorodne jajaCzrna 81, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wypisuje moje wyniki z 3dc. Pomożecie w interpretacji? w zasadzie chodzi mi o fsh czy za wysokie i estradiol czy nie za niski?
tsh 2,84 (0,270-4200)
fsh 10,11 (faza folikularna 3,5-12,5)
estradiol 51,95 (faza folikularna 12,4-233)
Niby to fsh i estradiol w normie, ale tak naprawde to chyba lepiej, żeby fsh było niższe a estradiol wyższy? Jak myślicie? Do lekarza dopiero za jakiś czas, więc narazie chcę skonsultować z Wami:)
-
Flowwer zazdroszczę wypadu! 5 słomianych wdówek i morze alkoholu... Oj ale się tam działo! Kiedy powrót do pracy?
Ja dziś byłam upuścić trochę krwi. Dostałam skierowanie na pełną morfologię, mocz, do tego glukoza, TSH, zrobiłam też prolaktyne, LH i estradiol. Badania 4dc bo wczoraj nie miałam możliwości. Mieszkam na końcu świata gdzie psy dupami szczekają, a krew pobiera się 3 razy w tygodniu. To gminna miejscowość, nie ma tu laboratorium. Próbki jadą do Bydgoszczy, więc wyniki dopiero w poniedziałek. Mam nadzieję że pomożecie w interpretacji, bo kompletnie się na tym nie znamCzarna81
22 cs. -
Wydaje mi się, że n a TSH coś dostanę, bo najlepsze jest okolo 1. Kurcze skacze to jak nie wiem, bo jak robiłam kilka miesięcy temu to miałam coś trochę ponad 1. No dobra, mniejsza z tym, ale jak z tym fsh i estradiolem. Dla dodatku powiem, że jak robiłam w kwietniu AMH to miałam 1,79, więc lekarz mówił, że nie jest zle.
-
nick nieaktualnyAgniechaaaa wrote:Lista uaktualniona sprawdźcie czy jest Ok
Gdzie nasze dzisiejsze testujące??? Halo???
Ja jestem beta 18,8
ovitrelle 19.08 a 20.08 pecherzyki jeszcze nie pekly.Czrna 81, Alusiek84, Aksamitna, Agniechaaaa, Anna Stesia, *KasiaS*, Bocianiątko, Lunaris, Amy333, madzia8lenka, MamaNl lubią tę wiadomość
-
Dominique1995 wrote:Ja jestem beta 18,8
ovitrelle 19.08 a 20.08 pecherzyki jeszcze nie pekly.
Ja jednak sie wypisuje z testowania we wrzesniu. Temperatura za niska... nie wytrzymalam i zrobilam test dzis rano - oczywiscie negatywny Ja juz nie czaje o co tu chodzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dominique1995 wrote:A wiecie moze jak mam obliczyc tydzien ciazy ?
10.08 miesiaczka a 20.08 owulacja
Od owulacji cofnij się 2 tygodnie i to uznaj za om u mnie się to pokryło z usg czyli wychodzi 06.08 ale gin będzie się kierował terminem z om bo nie przekracza 7 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 20:29
-
Dominique1995 wrote:Ja jestem beta 18,8
ovitrelle 19.08 a 20.08 pecherzyki jeszcze nie pekly.
Gratulacje!
15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams