WRZEŚNIOWE TEŚCIORY :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer wrote:miałam takie plamienia przez 4 cykle a sprawdzić można fazowość na b. dobrym usg i gin też musi się na tym znać, bo moja aktualna gin ma hopla na tym punkcie Poprzednia histero u mnie wykazała polip i b. małe ogniska endometrium które zostały usunięte.
A biopsja też ma mi powiedzieć czy nie ma stanu zapalnego.
Czasem wystarczy się przeleczyć doksycliną przez 10 dni
Ja wczoraj skończyłam brać antybiotyk na helicobacter i jeszcze jedną wezmę kurację właśnie z doksycykliny na wszelki wypadek ale po histero
Ty to się masz... Dobrze, że trafiasz na odpowiednich lekarzy, którzy się znają na rzeczy. Muszę w rzyszłym tygodniu podpytać mojego lekarza, co się dzieje. Ale kolejnej histeroskopii nie zazdroszczę. -
nick nieaktualnyLucia88 wrote:Serdecznie gratuluję! Rośnijcie zdrowo! To Twoja pierwsza ciąża?
Mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze i w maju( mniej więcej) zobaczę maluszka
Chociaż teraz mam obawy czy wszystko będzie Ok bo niestety tyle może się wydarzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 22:40
-
Flowwer no wlasnie w teorii wiem co powinnam posprawdzac, ale finansowo musze jakos malymi kroczkami wszystko robic.
Trzy male kociaki sie nam wieczorem przypaletaly do domu. Mieszkamy na odludziu wiec to niczyjego sasiada...
Ogarnelismy dla dwoch dom. A jeden zostanie u nas. Reszta czworonoznych,domownikow bedzie go musiala przygarnac.
Na szybko zerknelam na wyniki i wszystko w normie, ale testoSteron ma norme do 48 a ja mam 53. Cos sie z tym robi???Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Ptysia wrote:Flower, pomożesz z moimi wynikami fsh i estradiolu? Są kilka stron wcześniej, dzisiaj popołudniu pisałam post:)
FSH jest w gornej granicy ale jeśli masz ovu własne to bym to olała. Jake masz AMH ?
a estradiol ładny bo on musi być w takich niższych wartościach
a następny raz TSH wykonaj z FT4 i do tego ANA 1 i 2 z mianem i typem świcenia bo może gdzieś tam jest choroba immunologiczna i steryd się przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 22:50
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Anna Stesia wrote:Ty to się masz... Dobrze, że trafiasz na odpowiednich lekarzy, którzy się znają na rzeczy. Muszę w rzyszłym tygodniu podpytać mojego lekarza, co się dzieje. Ale kolejnej histeroskopii nie zazdroszczę.
A czy trafiłam to ja podchodzę z rezerwą tylko kieszeń boli ehhh
Karma88 wrote:Flowwer no wlasnie w teorii wiem co powinnam posprawdzac, ale finansowo musze jakos malymi kroczkami wszystko robic.
Trzy male kociaki sie nam wieczorem przypaletaly do domu. Mieszkamy na odludziu wiec to niczyjego sasiada...
Ogarnelismy dla dwoch dom. A jeden zostanie u nas. Reszta czworonoznych,domownikow bedzie go musiala przygarnac.
Na szybko zerknelam na wyniki i wszystko w normie, ale testoSteron ma norme do 48 a ja mam 53. Cos sie z tym robi???
wpierw bym zrobiła wymazy a póżniej subpopulacje bo to koszty spore jak na nasze polskie zarobki. Ja też wykonuje badania z cyklu na cyk choć teraz już ruszam z kopyta bo chce podejść do IVF.
A co do do Testosteronu to jeśli dobrze pamiętam Bazylkove brała steryd i ładne wynik spadł
Dziś po powrocie z wakacji zostałam wzięta pod uwagę przez męża jak przyszedł z pracy no to mu mówię że od dziś ma zakaz i robótek ręcznych bo w środę ważne badanie mina jego bezcenna hahahahhaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 22:58
Karma88, Anna Stesia lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:wpierw bym zrobiła wymazy a póżniej subpopulacje bo to koszty spore jak na nasze polskie zarobki. Ja też wykonuje badania z cyklu na cyk choć teraz już ruszam z kopyta bo chce podejść do IVF.
A co do do Testosteronu to jeśli dobrze pamiętam Bazylkove brała steryd i ładne wynik spadł
Dziś po powrocie z wakacji zostałam wzięta pod uwagę przez męża jak przyszedł z pracy no to mu mówię że od dziś ma zakaz i robótek ręcznych bo w środę ważne badanie mina jego bezcenna hahahahha
Te ceny badań i wizyt to jakiś koszmar. Już nie dodam, że przy in vitro to drenaż kieszeni masz makabryczny, ale sama widze u siebie, że co miesiąc mi idzie kilkaset złotych na rózne badania, wizyty i leki. I mam wrażenie, że z miesiąca na miesiąc jest tylko więcej, a z miesiąca na miesiąc nikt nie daje mi podwyżki -
Flowwer wrote:FSH jest w gornej granicy ale jeśli masz ovu własne to bym to olała. Jake masz AMH ?
a estradiol ładny bo on musi być w takich niższych wartościach
a następny raz TSH wykonaj z FT4 i do tego ANA 1 i 2 z mianem i typem świcenia bo może gdzieś tam jest choroba immunologiczna i steryd się przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 23:35
-
Gratuluję nowych pozytywnych wyników :*
Po wizycie: jeden pęcherzyk 2,42 cm, nie wiem czy dobrze, czy źle.
Czrna 81, Flowwer lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Jedna_z_Wielu wrote:Gratuluję nowych pozytywnych wyników :*
Po wizycie: jeden pęcherzyk 2,42 cm, nie wiem czy dobrze, czy źle.Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Bocianiątko wrote:Lada chwila będzie pękał! działajcie!
DziękujęHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
U mnie melduje negatyw. Ale jeszcze 2 dni do @ wiec będę jeszcze testowaćhttps://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Przykro mi dziewczyny
-
Dziewczyny, bardzo mi przykro z powodu negatywów tulę Was mocno!
Monika, tematy o poronieniach są trudne, ale pozwalą również uświadomić sobie, że nie jest się jedyną osobą, ktorą to dotknęło. Czytałam będąc w szpitalu i chwilę po wyjściu. Dla mnie wszystkie te kobiety to siłaczki i niesamowite jak się wspierają! A i mnóstwo tam happy endów i wyczekanych Maluszków
U nas dziś deszczowo.. od rana nie wychodzimy z łóżka jak nastolatki :p szkoda, że z zabezpieczeniem, ale z drugiej strony wiem jak bardzo nam potrzeba takiego nieprokreacyjnego seksu. -
Karma, Anna Stesia, kasa na badania, suple, wizyty itd. to niezły majątek niestety
Ja w tym miesiącu robię mytacje z tesdna (czekam na wynik), a po powrocie znad morza panel limfocytarny i zespół antyfosfolipidowy. Dodac wizytę u lekarza i wychodzi tysiak jak nic
Karma88 lubi tę wiadomość