Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. W poniedziałek mam pierwsza wizytę u gina. Dzisiaj robiłam jeszcze Beta hcg i co sądzicie o tym wyniku? 9154,66 mlU/ml
Czy nie sądzicie ze to zbyt dużo?
Od ostatniej miesiaczki minęło 5 tygodni.
Trochę mnie wystraszył ten wynik -
Hej Hania❤fajnie ze z nami jesteś. My tutaj jesteśmy dla siebie nawzajem i możesz na nas liczyć. Nie poddawaj się❤
Hania123 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dziekuje dziewczyny, spalam do 10 ☺️ jest lepiej... chyba odespalam, dzis zoladek jakby ktos mnie skopal...
Ale nie ma bolu... najwazniejsze.. no i jest narzyczony ze mna w domu caly dzien to moze bedzie mi milej 😘 ja chyba wariuje jak mam wolne i jestem sama... no i ta pogoda...
♥️ dziekuje kochane!
Hania przytulam cie mocno za to ze tak mocno cie to trzyma
Magdalena nie przejmuj sie wysoka beta, zawsze to moze swiadczyc o blizniakach 🥰Hania123, Annamaria lubią tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Hania, trzymaj się.. przykro Kindze musisz przez to przechodzić ale dasz radę, podziwiam Cię ❤️
Marienn, cieszę się ze dziś lepiej. To wszystko co się dzieje już wystarczająco daje wszystkim popalić a dochodzą jeszcze kolejne problemy.. ciesz się obecnością partnera i spędź miły weekend 🥰Hania123 lubi tę wiadomość
-
Dziękuje Wam za ciepłe słowa... już za dużo tego wszystkiego... non stop szpital-dom i tak w kółko. Mam nadzieje, że zastrzyk zadziałał i beta spadnie. Nigdy nie sądziłam, że o to się będę modlić... ale takie są niestety realia...
2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Haniu jestem z Tobą. Będzie dobrze, musi być. My kobiety mamy moc❤25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Luna dopoki pamietam to zostawie to tutaj,
Dzis dowiedzialam sie od p.expert ze jest jedyny super fotelik samochodowy CYBEX ATON 5 z baza ktory nie wymaga isofix w aucie. I ma opinie 5gwiazdek
Moze ci sie to przyda zebys nie szukala daleko 😘Luna33 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kochane, powiedźcie mi proszę. Czy robicie betę prywatnie? Czy najpierw idziecie do ginekologa i on daje Wam skierowanie na badania? Kurcze, jestem w tym zielona. Od 2msc staramy się z mężem ale ja już jestem ciekawa co i jak powinnam najpierw zrobić gdybym jednak kiedyś zobaczyła 2kreski.
-
Marienn, dziękuje ze o mnie pomyślałaś 🥰 my już zamontowaliśmy sobie ten uchwyt isofix wiec śmiało bazę możemy wpinać, tylko te nieszczęsne fotele są pod takim katem ze ciężko coś dopasować. Ale w pon przejadę się jeszcze do 1 lub 2 sklepów, może coś nowego mi powiedzą
Husky, z tego co wiem jeśli dziewczyny zobaczą dwie kreseczki na testach to idą do laboratorium zrobić sobie betę prywatnie. Do gina najlepiej iść podobno w okolicach 6-8 tyg, nie wcześniej, ale wiem ze ciężko wytrzymać 😂 jednak mi się udało, byłam w 8+0 i polecam bo już było serduszko i się nie stresowałam chociaż tym 😂husky lubi tę wiadomość
-
husky wrote:Kochane, powiedźcie mi proszę. Czy robicie betę prywatnie? Czy najpierw idziecie do ginekologa i on daje Wam skierowanie na badania? Kurcze, jestem w tym zielona. Od 2msc staramy się z mężem ale ja już jestem ciekawa co i jak powinnam najpierw zrobić gdybym jednak kiedyś zobaczyła 2kreski.
husky lubi tę wiadomość
💃22l.
🕺26l.
💒22.02.20
⏸️cb.04.03.21➡️👼14.03.21
⏸️16.04.21💗 bHCG 19.04- 85,87. 20.04-152,54
18.05.21 💗 CRL 1,64cm -
Husky bete najlepiej jest zrobic po zobaczeniu II kresek w laboratorium. I powtorzyc ją o tej samej porze (tak -/+) po 2 dniach. Sprawdzajac czy przyrost jest prawidlowy.
Jesli twoje kreski na tescie beda bardzo blade to warto tez powtarzac test z porannego moczu codziennie rano i sprawdzac czy kreska ciemnieje. Jesli bedzie juz bardzo ciemna warto wtedy zrobic bete i potem znow. Ale to jest tylko opcja dla niecierpliwych 😁🙈 na wizyte do ginekologa warto pojsc na minimum 2tyg po spodziewanej miesiaczce, czyli od 6tygodnia ciazy. Ja poszlam 6t+5dni i nie zaluje bo widzialam juz serduszko.
Powodzeniahusky lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Jejku jaki dzis mialam dzien ambitny, caly dzien jezdzilismy po sklepach za wozkami 🙈🤣 3 sklepy za nami, wiecej juz nie ma w obrebie 40km 🤣🤣🤣 tak wiem, wyspa.
Mimo tego ze wiem ze 1000% nie kupimy tutaj wozka to wykorzystalam sprzedawcow na maxa aby mi wiele razjasnili i poprobowalam sobie tw wszystkie wozki...
Udalo nam sie dowiedziec wielu przydatnych rzeczy i takich ktore beda zbednym wydatkiem🤣
Nie ma tutaj takich wozkow jak w Polsce oprocz cybexa- no ten to jest Hit sklepach ale przepraszam ze to napisze jak dla mnie to on jest przereklamowany. No ale do sedna...
Najtanszy wozek tutaj to jakies 700€ i serio nigdy bym go nie kupila.
Wiec padlo na to ze bedziemy zamawiac napewno z Polski.
Wyobrazilam se jak moze wygladac Adamex i porownalam filmiki z yt i serio "ja jednak dziekuje" nie bedzie to ta firma.
Ku mojemu zaskoczeniu wiem ze chcialabym jednak amortyzowane kola najlepiej 4, i dodatkowo pompowane kola bylyby atutem.
Poswiecilismy kolejne 6 godzin na ogladanie internetu Yt itp o wozkach w polsce i ....
Chyba na chwile obecna ESPIRO NEXT ☺️ ? (niewyspana nie pogniewasz sie?) 😁😁 powiedz mi kochana czy te zlote coś na tym wozku limited jest naprawde w rzeczywistosci mocno blyskotliwe? Wydaje sie to wozek mocno amortyzowany 😁 mial jakies minusy?
A druga opcja to wozki bebetto ale tu pojawiaja sie schody bo w bebetto nie ma za bardzo fajnych kolorow do wyboru...
Do tego wiem ze nie moge kupic nic 3w1 tylko 2w1 i wlasnie kupic do auta osobne siedzenie i adaptery do wozka... jezu ja doznalam szoku jak sie okazalo ze siedzenia do auta to taki ogromny wybor...
Obejrzelismy filmy pani BABY EXPERT na yt i powiem wam ze ona w tym sklepie to wie co mowi o tych siedzonkach. Warto posluchac...
Wybor jest niesamowity z wozkami ale jak przyjdzie cos kupic na internecie to albo nie ma amortyzacji na 4 kola, albo kola sa twarde z kalczuku, albo nie ma koloru 🤣
Bol glowy niesamowity....👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Hej dziewczyny, doczekalam się II na teście 😊 jutro albo we wtorek pójdę na bete 😊
https://naforum.zapodaj.net/77d7dce4d67e.jpg.htmlAtena37, Anitka lubią tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Super Zosiu czekamy na wynik bety i nie puszczam kciuków✊25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
U nas dzisiaj od rana po prostu jazda na pełnej.
Już dwa razy miałam po jednej stronie brzucha wybrzuszenie na jakieś 4cm w porównaniu do drugiej.
Twardo.
Więc albo mam takie skurcze, albo dziecko się wypina i obraca, teraz w miejscu gdzie wcześniej była główka jest miękko, a twardsza część jest bliżej "dołu".
Ciekawa jestem, czy dobrze mi się wydaje, że może w końcu zobaczę ją na USG w innej pozycji. Zobaczymy.
Ale tak boleśnie jeszcze się nie wierciła. Trzeba do tego podchodzić na zimno.
Jej "wygibasy" jedynie coś mi naciągnęły i nie mogę się wyprostować, kiedy wstaję... Więc pozostaje mi zostać w łóżku. Dzisiaj już jedną książkę przeczytałam, zaraz biorę się za kolejną. -
Kolejny dzien stracony na poszukiwanie wozka online... ale wkonu jest, spelnia wszystkie oczekiwania, kola pompowane, 4 amortyzatory i w kolorze czarnym z delikatnym zlotem.
https://zapodaj.net/9229df54b4af3.jpg.html
Wiem ze kazdy ma inne wymagania itp ale chyba wlasnie taki chcialam i kosztuje nie cale 2tys zl.😁Luna33 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
To jest Polska Firma Camarelo Avenger PLUS (wyszedl w listopadzie 2020) wiec nowy nawet. Nie patrzcie moze na te kolory co wam sie w googlach wyswietla bo jak ja widzialam te inne kolorki to on mi sie wcale nie podobal ale ten czarny z minimalna opcja zlotego jest dla mnie idealny.
Pokaze wam kilka realnych zdjec co udalo mi sie znalezc.
https://zapodaj.net/39f00a299d381.jpg.html
https://zapodaj.net/870e92110a491.jpg.html
https://zapodaj.net/5e8ee84b4581c.jpg.html
Mozna sobie wybrac kola zelowe jesli ktos nie chce pompowanych. Moze ktoras z was skorzysta z moich rad przy wyborze bo powiem ze lekko nie bylo.
Luna wiem ze wlasnie ten muuvo patrzylas ale powiem tak. Jesli o mnie chodzi to tez zwrocilam na niego uwage i on i cybex prime sa mega podobne gondolą i sa to wozki niskie i typowo miastowe. Jesli o mnie chodzi to za sztywne i jakby za bardzo plastikowe i ruchome w prowadzeniu, malo w nich plynnosci. Dla porownania podsylam ci filmik czym sie kierowalam szukajac wlasnie tego Camarelo bo na tym filmie doskonale widac roznice takich wozkow (miastowy twardy i gleboko spacerowy na kazdy teren)
Nie wiem czy wiesz o czym pisze ale po tym filmiku i jak pojechalam do sklepow to zrozumialam ze muuvo jest piekny to nie o taki wozek mi chodzi. (chociaz na filmie jest espiro ale podobny do muuvo
)
https://youtu.be/ZhokqKMG-30
https://youtu.be/cqp1G7hVfiM👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, jasne, doskonale rozumiem ale mamy inne wymagania co do wózka 😁 myśle ze jak na Twoje wymagania, ten który wybrałaś będzie super, mam nadzieje ze się sprawdzi 😁 natomiast my i nasi rodzice, gdzie najczęściej jeździmy, mieszkamy w takich okolicach ze typowo miejski wózek powinien podołać. Może będę żałować, zobaczymy 😂
Ale ten który wybrałaś wizualnie tez mi się podoba, macie zamiar niedługo zamawiać?