X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to ciężko temat ze względów na niezgodność lekarzy. Gdyby moja prowadząca powiedziała, że luzik to już byłabym po szczepieniu na 100%. Ale też nie chcę robić tego znając jej opinię. I taka dupa jest z tym tematem. 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 07:49

Milka8686 lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się o tym nie mówić w towarzystwie 🙈 zrobiłam to raz i ludzie popatrzyli na mnie jakbym zrobiła mojej malutkiej krzywdę. Szanuje to, ze ktoś się nie zaszczepi bo ma obawy, ale sądziłam ze jeśli się zaszczepie to tez moja decyzja i inni powinni to uszanować. Naiwna ja 😂

Milka8686 lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym kraju nie doświadczysz akceptacji 🤣
    Ja znowuż zazdroszczę, że mogłaś się zaszczepić, mnie nie pozwala ta szczerość wobec lekarza, nic więcej xD

Ale rzeczywiście, w towarzystwie też raczej jak słucham ciśnienia na szczepionki, jakie są fe, to też się nie udzielam. 🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby mój lekarz powiedział mi ze nie zaleca to tez bym tego nie zrobiła 😁 ufam mu i jego decyzjom, później bym się za bardzo bała mojej ‚samowolki’ 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Później będę miała pretensje do siebie, że jej nie posłuchałam. 🤣

No nic. Szykuje się na jutrzejszą glukozę psychicznie. Mąż przyniósł mi smak cytrynowo-mietowy, dam znać jak smakuje. Podobno jak drineczek 😂

A dzisiaj zostanę ciocia!!!!
    Moja przyjaciółka właśnie jedzie na salę operacyjną, będzie CC i pojawi się mała Miss! 😍
    Od 4 nie śpię z tych nerwów xD

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Właśnie ide na pobranie krwi. Wszystko tak późno przez tą moją izolację domową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 08:15

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za przyjaciółkę, gratulacje już-prawie ciociu 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Hej dziewczyny. Właśnie ide na pobranie krwi. Wszystko tak późno przez tą moją izolację domową.

Na pewno wyniki będą super, daj znać 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Hej dziewczyny. Właśnie ide na pobranie krwi. Wszystko tak późno przez tą moją izolację domową.
    Dzisiaj będziesz miała wyniki? 😊

Luna,
    Najgorsze, że czekam jak na szpilkach po będę odbierać jej męża po kangurowaniu. W Madurowiczu rodzi, więc kawałek drogi z Olechowa będzie 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ciotka!🤗

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po Becie już o 7 poleciałam 😂 czekam na wyniki, około 13-14 będą 😊

Anitka lubi tę wiadomość

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, to masz poważna role w całym wydarzeniu! Ale wszystkiego dowiesz się pierwsza 😁😁

Zosia, czekam również 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Niewyspana, to masz poważna role w całym wydarzeniu! Ale wszystkiego dowiesz się pierwsza 😁😁

Zosia, czekam również 😁
    Trochę tak. Że szpitala też będę je odbierać i odwozić do domu. Czuję stres i to tak trwa już 2 tygodnie, odkąd są w szpitalu. 🥴

Luna, jak Twój brzuszek? Coś widać?
    Kilogramy stoją, czy w górę coś poszło?

Ja już dwa razy w tym tygodniu usłyszałam, że zaokrągliłam się na buzi i jest mi przykro 😝

Jak cała reszta w temacie brzuszkow i kilogramów?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Trochę tak. Że szpitala też będę je odbierać i odwozić do domu. Czuję stres i to tak trwa już 2 tygodnie, odkąd są w szpitalu. 🥴

Luna, jak Twój brzuszek? Coś widać?
    Kilogramy stoją, czy w górę coś poszło?

Ja już dwa razy w tym tygodniu usłyszałam, że zaokrągliłam się na buzi i jest mi przykro 😝

Jak cała reszta w temacie brzuszkow i kilogramów?

Chyba ze stresu bym zapomniała jak się autem jeździ 😂😂

Brzuch wreszcie mam 😂😂 wczoraj nawet kasjerka w żabce proponowała żebym przyszła jako pierwsza i nie stała w kolejce, wiec coś widać 😂 a na plusie mam DZIESIĘĆ kg!!!! Z jednej strony przeraża mnie ta liczna a z drugiej się cieszę 😂 ja jestem dość wysoka i mega chuda zawsze. Teraz trochę zgrubly mi nogi, są jak grubsze patyki niż zwykle 🙈 zobaczymy jak to będzie do końca.

Powiedzcie, czy Wy tez macie w ciąży sklerozę? 🤪 ja totalnie wszystkiego zapominam. Mąż codziennie rano pisze mi listę rzeczy które ustaliliśmy ze danego dnia załatwię...

klz9df9h8o8dolch.png
  • Anitka Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna u mnie dokładnie to samo, zapominam o wszystkim 🙈
    W temacie kg na razie zgubiłam 3, ale już nie mogę się doczekać brzuszka. Kiedy mniej więcej u was zaczęło być widać?

💃22l.
    🕺26l.
    💒22.02.20
    ⏸️cb.04.03.21➡️👼14.03.21
    ⏸️16.04.21💗 bHCG 19.04- 85,87. 20.04-152,54
    18.05.21 💗 CRL 1,64cm
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka wrote:
    Luna u mnie dokładnie to samo, zapominam o wszystkim 🙈
    W temacie kg na razie zgubiłam 3, ale już nie mogę się doczekać brzuszka. Kiedy mniej więcej u was zaczęło być widać?

Pocieszylas mnie bo po dzisiejszej akcji już zaczęłam się martwić o swoją głowę 😂

U mnie tak wyraźniej zaczęło być widać jakieś 3-4 tyg temu 🤪 ale jakbym się uparła to mogłabym go nadal ukrywać 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymam do wizyty 02.06 więc pójdę sobie jutro 😂😂 jakby się pytał czemu przyszłam wcześniej to mu wkręcę że jadę do Polski na dwa tygodnie 😂😂 miesiąc czasu czekać na wizytę to jest katorga 😂

Anitka lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po:) bylam dzielna, dziwne bo zawsze mdleje albo mnie trzęsie. Ale to byc może przez to ze bylam sama bez nikogo i czulam ze muszę być dzielna.
    Nie lubię widoku krwi.. Już taka moja natura.
    W pepco kupilam spodenki nie za krótkie takie w sam raz. I materiał fajniutki pi 2 dyszki tylko;)

Wracam do domu jeść!!😂
    Alutka jak powiesz ze wyjeżdżasz do Pl to chyba wtedy tez prenatalne Ci przesunie prawda? Bo będziesz w "na wyjeździe"
    Obyś później przez to przesunięcie nie czekała dłużej i sie niecierpliwła;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 10:25

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Już po:) bylam dzielna, dziwne bo zawsze mdleje albo mnie trzęsie. Ale to byc może przez to ze bylam sama bez nikogo i czulam ze muszę być dzielna.
    Nie lubię widoku krwi.. Już taka moja natura.
    W pepco kupilam spodenki nie za krótkie takie w sam raz. I materiał fajniutki pi 2 dyszki tylko;)

Wracam do domu jeść!!😂
    Alutka jak powiesz ze wyjeżdżasz do Pl to chyba wtedy tez prenatalne Ci przesunie prawda? Bo będziesz w "na wyjeździe"
    Obyś później przez to przesunięcie nie czekała dłużej i sie niecierpliwła;*

Wiesz co ja nawet nie wiem czy tutaj robi się prenatalne 😂 ja w Serbii jestem to inaczej to wygląda bo Serbia w UE nie jest... A może jednak wytrzymam te 9 dni 🤔🤔🤔 nie wiem, ale miesiąc czekać to długo... Ja mu na wizycie powiem że chce chociaż w między czasie przyjść na szybkie USG żeby się nie martwić ...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam!!!!
    Tatuś malutkiej odwieziony, z mamusia wszystko dobrze. Oficjalnie jestem ciocia od 8;57 🖤🖤🖤
    Kruszynka jest przepiękna, środa lub czwartek zabieramy je do domu i zobaczę ją na żywo!
    Cudowna!

Nie mogę się przestać trząść 😝
    Oczywiście dwa wypadki po drodze były, jak na złość, więc stałam w korkach xD
    Łódź 🖤

Ale pomimo korków zrobiłam jakiś rekord, bo od ruszenia autem i zaparkowania z powrotem pod blokiem minęła równo godzina... 😂 A tam się jedzie te 33 min w jedną stronę średnio, więc... 😂

Anitka lubi tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ